bence semester ıle alakası var okulun baslamasına yakın vize verdikleri icin pasaportu da o zamana yollayabilirler gibi geliyor biz de bekliyoruz ankaradan 29 ocakta başvurduk
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Vize Ani Defteri - 2025
Re: Vize Ani Defteri - 2025
Dosyalarınız gideceğiniz şehirdeki yabancılar dairesine iletilmeden başvurunuz onaylanmıyor. Daha önce yaşadığınız şehirdeki yabancılar dairesinin dosyanızı göndermesi gerek, bu yüzden uzun sürüyor
41F eşli başvuru - Stuttgart
Başvuru tarihi - 11.07.23
Randevu atama - 02.08.23
Evrak teslimi - 11.08.23
Başvuru sahibi pasaport teslim - 13.09.23
Ek evrak talebi - 16.02.24
Eş pasaport teslim - 20.05.24
Randevu atama - 02.08.23
Evrak teslimi - 11.08.23
-
Herkese merhaba, ben 36F yüksek lisans öncesi dil eğitimi vizesine başvuru yaptım. bugün bana konsolostuktan 3.kez mail geldi diğer iki mailde bazı evraklar ile beraber gelecek ve kariyer planımı sormuşlardı. Hepsinde cevap vermiştim ama bugün gelen mail sadece bunun ile ilgiliydi. Soru bu şekilde; lütfen mezuniyetinizden sonra ne yapacağınızı ve kariyer planlarını detaylı olarak açıklayın. Böyle bir soru alan ve verdiği cevabı tatmin edici bulup tekrar aynı soruyu almayanlar yardımcı olabilir mi?
İstanbul Gayrettepe 36F
Randevu başvuru: 22 Ağustos 2024
Randevu atama: 7 Ekim 2024
Randevu tarihi: 28 Ekim 2024
Eksik evrak talebi: 6 Aralık 2024
Eksik evrak tamamlama: 13 Aralık 2024
Vize geliş:
Randevu başvuru: 22 Ağustos 2024
Randevu atama: 7 Ekim 2024
Randevu tarihi: 28 Ekim 2024
Eksik evrak talebi: 6 Aralık 2024
Eksik evrak tamamlama: 13 Aralık 2024
Vize geliş:

alazarbaz yazdı: ↑Cum Şub 07, 2025 2:48 am 1. sorunuz için Hayır, "Wohnungsgeberbescheinigung" (Ev Sahibi Beyanı), Almanya'da bir ev kiraladığında veya birinin evine taşındığında belediyeye adres kaydı (Anmeldung) yapmak için kullanılan bir belgedir. Vize için genellikle "Verpflichtungserklärung" yani "resmi davet mektubu" istenir.
Eğer bu mektubu çıkartmakta sıkıntı yaşar ise İmzalı Davet Mektubu + Teyzenin İkametgah Belgesini size iletsin ve bunları sunun. Ancak
"Verpflichtungserklärung" daha net bir çözüm bu arada bilginiz olsun.
3. sorunuz için bir arkadaşıma sordum ve A2 seviyesinde olduğunu kanıtlamak için şu yöntemleri deneyebilir dedi:
Dil kursundan aldığı bir belge (katılım sertifikası, devam ettiği derslerle ilgili bir onay yazısı).
Telc sınavına gireceğine dair sınav kayıt belgesi.
Eğer mümkünse sınav merkezi ile görüşüp sonuçları hızlandırma veya bir ön sonuç belgesi alıp alamayacağını sormanız.
4. sorunuz içinde bilgi aldım: Sorun yaratabilirler ve bence siz Kısa süreli bir seyahat sağlık sigortası yaptırarak (örneğin 15-20 gün için) bunu da vize dosyasına eklemesi gerekebilir. Konsoloslukta bunun yeterli olup olmadığını sorunca çözüme kavuşturursunuz.
7. soru için tamam elinizle doldurun bir sıkıntı yaratmayacaklardır. Sadece okunaklı olmasına dikkat edin.
Girdiğin Astoria avm de başka idata bayisi var mı yanlış gitmemek için soruyorum da ?
Belgeleriniz Almanya’ya gönderildiyse kontrol edilmek için daha geç gelmesi çok doğal. Bunun için yapacak herhangi bir şey yok belirli olan herhangi bir şey de yok. Yüksek mecralarla bile konuşulduğunda bu bunun için yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler. Yani Almanya’ya gittiğinde yapacak hiçbir şey kalmıyor ve bayağı uzun sürüyor hani.
Gayrettepe 36F
Başvuru->9 Ağustos 2024
Atama tarihi-> 2 Ekim 2024
Görüşme tarihi-> 16 Ekim 2024
Vize geliş-> 2 Ocak 2025
1 yıllık multi
Başvuru->9 Ağustos 2024
Atama tarihi-> 2 Ekim 2024
Görüşme tarihi-> 16 Ekim 2024
Vize geliş-> 2 Ocak 2025
1 yıllık multi
Hayır -2 kata inince karşı tarafta iData için ayrılmış büyük bir alan var görürsünüz zaten. iData harici başka ülkelerin vize merkezleri de var örneğin Yunanistan ve İsviçre gibi. Ama bu sizi alakadar etmiyor tabi.
İstanbul Gayrettepe 36f
Randevu başvuru: 4 Kasım
Randevu atama: 16 Ocak
Randevu tarihi: 03 Şubat
Vize geliş: 26 Şubat
Herkese merhaba arkadaslar 36F icin basvuruda bulunacagım ancak suan 4. Sınıftayım temmuzda diplomamı alacagım. Ankara mı Istanbul mu yoksa İzmir mi hızlı randevu ataması ve sonuçlandırması acısından ona gore ikamet degisikliği yapacagim.
-
2024 Haziran ayı Ön Lisans mezunuyum. TU Dortmund Informatik bölümünden kabul aldım. A1-B2 arası dil kursuna kaydoldum. Dil belgesi sunmadım. 36F vizesi için 17 Ocak'da iData Gayrettepe'de evraklarımı teslim ettim. Gerekli evrakları verdikten sonra 4 soru yazılı kağıt verildi onlarıda İngilizce cevapladım. Görevli bir tane Sim Kart hediye etti. 29 Ocak'da vizem elime ulaştı. 1 Yıllık Multi. Başvuru yapacak arkadaşlara tavsiyem, üniversiteden kabul aldıktan sonra Semesterbeitrag tutarlarını yatırıp konsolosluğa Studienbescheinigung belgelerini sunup bunu da motivasyon mektubunda belirtmeleridir. Bende ekstra B2 İngilizce vardı. Özellikte diliniz düşükse daha uzun süreli dil kursu kaydı yaptırın. İyi bir motivasyon mektubuda hazırlarsanız ve kendinize güvenirseniz vize alamama ihtimaliniz yok gibi bir şey. Bütün arkadaşlara başarılar dilerim.
Herkese merhaba.
Aklımı kurcalayan bir soruyu sormak istiyorum.
Erasmus için vize başvurumu 20 aralık gibi yaptım ve ulusal vize seçeneklerindeki "Almanya veya bir Avrupa biriminden burs alıyorum. Alacağım burs Almanya’da kalacağım sürenin toplamı için belirtilen yasal asgari geçim tutarın %50’sinden daha yüksek.(2)" (?) seçeneğine sanırım yanlışlıkla evet dedim. Fakat ben erasmus ile gideceğim ve ek olarak garantör belgesi ile gideceğim.
Gerçekten kafam çok karıştı, vize görüşmesi atandığında bu seçenek bir sorun çıkartır mı? Tekrar randevu almam mı gerekir? İdata ile görüşmem mi gerekir?
Acayip gerginim eğer böyle bir yanlışlık yaptıysam tabi.
Aklımı kurcalayan bir soruyu sormak istiyorum.
Erasmus için vize başvurumu 20 aralık gibi yaptım ve ulusal vize seçeneklerindeki "Almanya veya bir Avrupa biriminden burs alıyorum. Alacağım burs Almanya’da kalacağım sürenin toplamı için belirtilen yasal asgari geçim tutarın %50’sinden daha yüksek.(2)" (?) seçeneğine sanırım yanlışlıkla evet dedim. Fakat ben erasmus ile gideceğim ve ek olarak garantör belgesi ile gideceğim.
Gerçekten kafam çok karıştı, vize görüşmesi atandığında bu seçenek bir sorun çıkartır mı? Tekrar randevu almam mı gerekir? İdata ile görüşmem mi gerekir?
Acayip gerginim eğer böyle bir yanlışlık yaptıysam tabi.
-
44F vize türüne İzmir'den evrak teslim ettim, tahmini kaç günde olumlu veya olumsuz yanıt alırım?
-
arkadaşlar selam, sitede gördüğüm bir şey kafamı karıştırdı sormak istedim. 40f vizesine randevu talebi oluşturdum ama idata sitesindeki tutarsızlıkları biliyorsunuz 40f randevusuna ulaşabilmek için sorulara tahmin ettiğinizden farklı cevaplar vermek gerekiyor. o kısımda sorulara verdiğimiz cevapların bi önemi var mı? master şartlı kabülü aldım ve 40f'e başvurmak için o cevapları işaretlemem gerekiyordu. bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
40F İstanbul
Vize Başvuru: 11.01.2025
Randevu Atanma: 26.02.2025
Randevu Tarihi: 02.04.2025
Pasaport Teslimi: -
Vize Başvuru: 11.01.2025
Randevu Atanma: 26.02.2025
Randevu Tarihi: 02.04.2025
Pasaport Teslimi: -
Sizi herhangi mülakat için çağırdılar mı ve pasaportunuz geldi miogi1 yazdı: ↑Pzr Şub 02, 2025 11:01 pm 07/01/2025 tarihinde idata gayrettepede girmiştim sıra oluyor kapinin önünde ekran var randevu saatin geldimi seni iceri alıyorlar sıra numarası veriyolar sıra numarani bekliyorsun sıra numaran geldimi evraklarını gorevliye sunuyorsun o senden tek tek evraklarını ve kopyalariini asillerini istiyor sonra sana asillerini geri veriyor sana bazı sorular soruyor bana dil kursun Gunde kac dk diye sormuştu. kağıt vericiekler 4 yada 5 adet soru oluyor almanca ve İngilizce yazıyor sorular senden almanca veya İngilizce cevaplamanı istiyorlar bana sorulan sorular sunlardi hangi üniversiteye hangi boluma gidiceksin okuyacağın bölüm ders listesinden 3 ders yaz dil kursunu nerden buldun almanyada akraban varmi akraba sorun 1 dereceden olarak cevaplanıyor soruları verdim göz gezdirdi tamamdır dedi bazı öğrencilere hediye sim karti veriyolar memurun psikolojik durumuna bağlı bana verdiler. parmak izi icin sıraya gidiyorsun ondan önce senden vize ücretini ödemeni istiyor tavsiye olarak 50+20+5 euro olarak al kart geciyor sana pasaportunu burdanmi almak istersin yoksa evemi kargolansin diye soruyorlar eve dersen onun ücretinde oduyorsun orda 700 tl bir seydi tam hatırlamıyorum parmak izini veriyorsun siran gelince sonra konsoloslukta isin bitmiş oluyor bekliyorsun tam süreç bu sekilde
Ekstra mülakat için çağırıyor diyorlar sen duydun mu böyle bir şey
Problem olarak görülen kişileri çağırabiliyorlar. Onun haricinde mail veya telefon ile soruları var ise cevaplamamız isteniyor.
İstanbul Gayrettepe 36f
Verdiğin bilgiler için teşekkürlerufukstrada yazdı: ↑Cmt Şub 08, 2025 3:08 pm 2024 Haziran ayı Ön Lisans mezunuyum. TU Dortmund Informatik bölümünden kabul aldım. A1-B2 arası dil kursuna kaydoldum. Dil belgesi sunmadım. 36F vizesi için 17 Ocak'da iData Gayrettepe'de evraklarımı teslim ettim. Gerekli evrakları verdikten sonra 4 soru yazılı kağıt verildi onlarıda İngilizce cevapladım. Görevli bir tane Sim Kart hediye etti. 29 Ocak'da vizem elime ulaştı. 1 Yıllık Multi. Başvuru yapacak arkadaşlara tavsiyem, üniversiteden kabul aldıktan sonra Semesterbeitrag tutarlarını yatırıp konsolosluğa Studienbescheinigung belgelerini sunup bunu da motivasyon mektubunda belirtmeleridir. Bende ekstra B2 İngilizce vardı. Özellikte diliniz düşükse daha uzun süreli dil kursu kaydı yaptırın. İyi bir motivasyon mektubuda hazırlarsanız ve kendinize güvenirseniz vize alamama ihtimaliniz yok gibi bir şey. Bütün arkadaşlara başarılar dilerim.
Herkese merhabalar,
Bilgilendirme amacıyla yazıyorum, çok uzuuun bir beklemenin sonunda vizelerimiz geldi. Tarihler imzamda mevcuttur. Şahsen biz bu süreçte vizeler erken gelsin diye herşeyi yaptık, mail atılabilecek her yere attık, BVA'yı defalarca aradık, konsolosluğa dilekçe verdik, hatta en son avukat aracılığıyla dilekçe yolladık ancak hiç biri süreci hızlandırmaya yetmedi. Ardından yine aylarca beklemek durumunda kaldık. Biz dava açmak istemedik, süreci beklemeyi daha uygun gördük çünkü zaten okulum bu durumu çok sıkıntı yapmıyordu. Neredeyse 9 aylık bir bekleme süresinden sonra vizelerimiz geldi. Psikolojik olarak çok yıprandık bu süreçte ama şükür bir şekilde dayanabildik.
Bunu biraz da uzun süredir bekleyenler varsa diye yazıyorum, bu süreçte tek değilsiniz, umudunuzu kaybetmeyin, herkesin en kısa zamanda vizelerine kavuşmasını dilerim.
Bilgilendirme amacıyla yazıyorum, çok uzuuun bir beklemenin sonunda vizelerimiz geldi. Tarihler imzamda mevcuttur. Şahsen biz bu süreçte vizeler erken gelsin diye herşeyi yaptık, mail atılabilecek her yere attık, BVA'yı defalarca aradık, konsolosluğa dilekçe verdik, hatta en son avukat aracılığıyla dilekçe yolladık ancak hiç biri süreci hızlandırmaya yetmedi. Ardından yine aylarca beklemek durumunda kaldık. Biz dava açmak istemedik, süreci beklemeyi daha uygun gördük çünkü zaten okulum bu durumu çok sıkıntı yapmıyordu. Neredeyse 9 aylık bir bekleme süresinden sonra vizelerimiz geldi. Psikolojik olarak çok yıprandık bu süreçte ama şükür bir şekilde dayanabildik.
Bunu biraz da uzun süredir bekleyenler varsa diye yazıyorum, bu süreçte tek değilsiniz, umudunuzu kaybetmeyin, herkesin en kısa zamanda vizelerine kavuşmasını dilerim.
İstanbul Gayrettepe iData - 41F - Berlin - Eşli ve çocuklu Başvuru
Vize randevu talebi: 16.04.2024
Vize randevu atanma tarihi: 02.05.2024
Vize evrak teslimi: 28.05.2024
Bloke hesap arttırımı: 07.01.2025
Ailecek Vize geliş: 06.02.2025
Vize randevu talebi: 16.04.2024
Vize randevu atanma tarihi: 02.05.2024
Vize evrak teslimi: 28.05.2024
Bloke hesap arttırımı: 07.01.2025
Ailecek Vize geliş: 06.02.2025
-
Arkadaşlar merhaba,
Bochum 44f için 19 kasımda konsoloslukta evrak teslim ettim. 1 ay sonra eksik evrak istediler. 17 ocağa kadar mail üzerinden kurs kaydımı yenilemem için zaman verdiler ve 10 ocakta eksik evrak göndermeme rağmen hala konsolosluktan bir yanıt alamadım ve kursum 24 şubatta başlıyor. Şuan cevap gelme hızı ne durumda bilginiz var mı? Arama veya mail yoluyla da cevap alamıyorum.
44F Dil Kursu Vizesi - Bochum
Başvuru Tarihi: 24.03.2024
Randevu Atanma Tarihi: 17.10.2024
Randevu Tarihi: 19.10.2024
Eksik Evrak Maili: 20.12.2024
Eksik Evrak Teslim Randevu Tarihi: 10.01.2025
Pasaport Gelme Tarihi: ?
Bochum 44f için 19 kasımda konsoloslukta evrak teslim ettim. 1 ay sonra eksik evrak istediler. 17 ocağa kadar mail üzerinden kurs kaydımı yenilemem için zaman verdiler ve 10 ocakta eksik evrak göndermeme rağmen hala konsolosluktan bir yanıt alamadım ve kursum 24 şubatta başlıyor. Şuan cevap gelme hızı ne durumda bilginiz var mı? Arama veya mail yoluyla da cevap alamıyorum.
44F Dil Kursu Vizesi - Bochum
Başvuru Tarihi: 24.03.2024
Randevu Atanma Tarihi: 17.10.2024
Randevu Tarihi: 19.10.2024
Eksik Evrak Maili: 20.12.2024
Eksik Evrak Teslim Randevu Tarihi: 10.01.2025
Pasaport Gelme Tarihi: ?
Merhaba. Bir universiteden alinan VPD belgesiyle diger cesitli universitelere basvuru yapaniniz oldu mu? Kabul edildiniz mi yoksa yeni VPD mi gerekli oldu. VPD belgesinin ustunde farkli universite ismi yazmasi sorun teskil ediyor mu? Tesekkurler
Hayırlı olsun, umarım her şey dilediğinizce olur
ponyo5544 yazdı: ↑Pzt Şub 10, 2025 1:10 pm Herkese merhabalar,
41F eşli başvuru - Stuttgart
Randevu atama - 02.08.23
Evrak teslimi - 11.08.23
Randevu atama - 02.08.23
Evrak teslimi - 11.08.23