Vizen çıktı mı ?Mearnn yazdı: ↑Sal Oca 28, 2025 11:39 am Herkese merhaba an itibariyle pasaportumun gönderildiğinin mesajını aldım. Yarın pasaportum elime geçtiğinde son bir güncelleme yaparım. Süreç aşağıdaki gibi gelişti:
41F İzmir
28-11-2024 Başvuru
10-01-2025 Belgelerin Verilmesi
28-01-2025 Pasaportumun kargolanma tarihi.
Belgelerimi verdikten sonra, bekleme süresi benim için yalnızca 18 gün oldu. Umarım yarın pasaportum elime ulaştığında hayırlı haberi buradan da veririm.
Bu süreçte herkese bol şans ve sabır diliyorum.
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Vize Ani Defteri - 2025
Re: Vize Ani Defteri - 2025
Merhabalar benim vize türüm 36f. Ben konsolosluğun gerekli evrak listesi gibi hazirlamistim orijinalleri + 2 adet kopya. gorevli memur orijinallerine bakıp bana geri verdi kopyalarının yetirli oldugunu söyledi. Lisans diplomamı e-devlet ciktisi olarak ve diploma olarak götürmüştüm. Benden e-devletteki barkodlu belgeyi aldi bu yeterli demisti sizde nasıl olur bilmiyorum ama konsolosluğun gerekli evrak listesine gore hazırlarlarsaniz daha iyi olurnerdyorker yazdı: ↑Pzt Şub 03, 2025 11:05 pm Merhaba, sizin vizeniz hangi vize türü çok emin olamadım ama size bir sorum olacaktı. Belgelerin kopyalarını ve asillerini istiyor sonra asilleri geri veriyor yazmışsınız. Bu olay orijinal Lisans diploması için mi oluyor? Gerekli belge listesinde orijinalleri getirin yazıyor ama orijinalleri teslim ediyor muyuz yoksa görevli memurlar orijinallere bakıp tekrar geri mi veriyor emin olamadım. Cevaplayabilirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
Merhaba arkadaşlar 3 Şubat'ta iDATA Gayrettepe görüşmesine gittim. Sizler için bir yol gösterici olması için detaylı anlatacağım. Sorularınız olursa yazabilirsiniz:
Pazartesi günü okullar açıldığı için her yer trafik idi gecikmeye mahal vermemek için erken çıktım Astoria adlı AVM'ye geldim. Burada birkaç vize merkezi daha var iData -2. Katta yer alıyor. Ben beklerken kafeler var kafede bekledim ve öğle yemeği yiyecek bir yer vardı öğle yemeğimi de burada yedim. Daha sonra saatim gelince iData kapısına yöneldim. Kapıda randevu saati yazan bir ekran var. Saatiniz gelmeden önce örneğin saat 10'da ise randevunuz 9.30 da orada olmanız iyi olur. Çünkü saat 10 randevusunun hazır olmasını istiyorlar. Daha sonra kapıdaki güvenlik görevlisi size soruyor saat kaçta idi diye. Randevu belgenizi mutlaka çıkarın. İçeriye aldıktan sonra sol tarafta banko var ve size ne için geldiğinizi ve ülkenizi soruyor. Pasaportunuzu istiyor. Sonra bir sıra numarası veriyor. Bu sıra numaranızı oradan ayrılana kadar cebinizde tutun. Almanya için sağa dönüyorsunuz dedi. Sıram hemen yandı ve ben tüm heyecanımla memurun yanına gittim. Memura merhaba dedikten sonra ne için geldiğimi sordu ve pasaportumu istedi. Daha sonra gerekli evraklar belgesini verir misiniz dedi. Tek tek benden belgeleri istedi. Öncelikle kopyasını veriyorsunuz ardından eğer belgenin orijinal hali var ise kesinlikle yanınızda götürün sizden istiyor ardından belge doğrudur diye kaşe basıyor. Bütün belgeleri istedikten sonra eksik belge var ise mail ile iletmenizi istiyor. Vermek istediğiniz başka bir belge var mı diye sordu yok dedikten sonra işleminizi yapalım dedi ve o an bana bir kağıt verdi 4 soruluk bir kağıt ve bu belgeyi Almanca veya İngilizce olarak doldurmamı istedi. Eğer iki dil ile de dolduramayacak isem Türkçe bir soru var onu doldurmanız yeter dedi. Ben hepsini Almanca cevapladım. Sorular şunlardı: "Dil kursunu nereden duydunuz? , Akrabanız var mı? , Hangi bölüm tercih ettiniz ve bu bölümden 3 ders yazar mısınız? , Almancayı nasıl öğrendin?" Bunlara cevap verdikten sonra kağıdı uzattım. Bana bir sim kartı verdi. Bu sim kartı Almanya'nın size hediyesidir dedi. 1 ay ücretsiz kullanabilirsin dedi. Bi heyecan bastı orada
anlatılmaz yaşanır gibisinden. Sonra bana ödeme yapmamı söyledi ardından parmak izi vereceksiniz. Benimle işiniz bitti dedi. Çok teşekkür ederim dedim. Sim kartımı aldım ve vezneyi aradım heyecanla kapıya geri gitmişim meğerse memurların hemen sol tarafında imiş. Vezneden 75 Euro ve 700 lira civarında bir ödeme yaptım ve parmak izi için sıramı bekledim. İlk girince size verilen sıra numarası tekrar yanacak ve öyle parmak izi vermeye gidiyorsunuz. Bir süre bekledikten sonra sıram yandı ve gittim parmak izi öncesi benden 1 tane biyometrik fotoğraf istedi. Daha sonra parmak izinin hepsini aldı. Tamamdır tüm işlemleriniz bitti dedi. Ne zaman sonuçlanabilir dedim. Tam kesin bir zaman söyleyemem ama takip için size verilen numarayı kullanın dedi. Tamam teşekkür ederim kolay gelsin dedim ve işlem bitmiş oldu. Tüm işlemler genel olarak böyle oldu. Burada sözlü bir soru sorulmadı Türkçe haricinde. iData değilde başka bir yer olsaydı mesela konsolosluk orada sorabiliyorlar diye daha önce okumuştum. Tüm belgeleriniz hazır olsun ve ben 2 kopyalarını almıştım. Ancak sadece 1 tane aldı hepsinden. Biyometrik fotoğraf bile 1 tane aldılar. Yine de her ihtimale karşı 2 kopya olsun. Genel olarak böyle oldu. Sonu güzel olsun. Herkese başarılar.
Pazartesi günü okullar açıldığı için her yer trafik idi gecikmeye mahal vermemek için erken çıktım Astoria adlı AVM'ye geldim. Burada birkaç vize merkezi daha var iData -2. Katta yer alıyor. Ben beklerken kafeler var kafede bekledim ve öğle yemeği yiyecek bir yer vardı öğle yemeğimi de burada yedim. Daha sonra saatim gelince iData kapısına yöneldim. Kapıda randevu saati yazan bir ekran var. Saatiniz gelmeden önce örneğin saat 10'da ise randevunuz 9.30 da orada olmanız iyi olur. Çünkü saat 10 randevusunun hazır olmasını istiyorlar. Daha sonra kapıdaki güvenlik görevlisi size soruyor saat kaçta idi diye. Randevu belgenizi mutlaka çıkarın. İçeriye aldıktan sonra sol tarafta banko var ve size ne için geldiğinizi ve ülkenizi soruyor. Pasaportunuzu istiyor. Sonra bir sıra numarası veriyor. Bu sıra numaranızı oradan ayrılana kadar cebinizde tutun. Almanya için sağa dönüyorsunuz dedi. Sıram hemen yandı ve ben tüm heyecanımla memurun yanına gittim. Memura merhaba dedikten sonra ne için geldiğimi sordu ve pasaportumu istedi. Daha sonra gerekli evraklar belgesini verir misiniz dedi. Tek tek benden belgeleri istedi. Öncelikle kopyasını veriyorsunuz ardından eğer belgenin orijinal hali var ise kesinlikle yanınızda götürün sizden istiyor ardından belge doğrudur diye kaşe basıyor. Bütün belgeleri istedikten sonra eksik belge var ise mail ile iletmenizi istiyor. Vermek istediğiniz başka bir belge var mı diye sordu yok dedikten sonra işleminizi yapalım dedi ve o an bana bir kağıt verdi 4 soruluk bir kağıt ve bu belgeyi Almanca veya İngilizce olarak doldurmamı istedi. Eğer iki dil ile de dolduramayacak isem Türkçe bir soru var onu doldurmanız yeter dedi. Ben hepsini Almanca cevapladım. Sorular şunlardı: "Dil kursunu nereden duydunuz? , Akrabanız var mı? , Hangi bölüm tercih ettiniz ve bu bölümden 3 ders yazar mısınız? , Almancayı nasıl öğrendin?" Bunlara cevap verdikten sonra kağıdı uzattım. Bana bir sim kartı verdi. Bu sim kartı Almanya'nın size hediyesidir dedi. 1 ay ücretsiz kullanabilirsin dedi. Bi heyecan bastı orada

İstanbul Gayrettepe 36f
Randevu başvuru: 4 Kasım
Randevu atama: 16 Ocak
Randevu tarihi: 03 Şubat
Vize geliş: 26 Şubat
-
Merhaba,ogi1 yazdı: ↑Pzr Şub 02, 2025 11:01 pm 07/01/2025 tarihinde idata gayrettepede girmiştim sıra oluyor kapinin önünde ekran var randevu saatin geldimi seni iceri alıyorlar sıra numarası veriyolar sıra numarani bekliyorsun sıra numaran geldimi evraklarını gorevliye sunuyorsun o senden tek tek evraklarını ve kopyalariini asillerini istiyor sonra sana asillerini geri veriyor sana bazı sorular soruyor bana dil kursun Gunde kac dk diye sormuştu. kağıt vericiekler 4 yada 5 adet soru oluyor almanca ve İngilizce yazıyor sorular senden almanca veya İngilizce cevaplamanı istiyorlar bana sorulan sorular sunlardi hangi üniversiteye hangi boluma gidiceksin okuyacağın bölüm ders listesinden 3 ders yaz dil kursunu nerden buldun almanyada akraban varmi akraba sorun 1 dereceden olarak cevaplanıyor soruları verdim göz gezdirdi tamamdır dedi bazı öğrencilere hediye sim karti veriyolar memurun psikolojik durumuna bağlı bana verdiler. parmak izi icin sıraya gidiyorsun ondan önce senden vize ücretini ödemeni istiyor tavsiye olarak 50+20+5 euro olarak al kart geciyor sana pasaportunu burdanmi almak istersin yoksa evemi kargolansin diye soruyorlar eve dersen onun ücretinde oduyorsun orda 700 tl bir seydi tam hatırlamıyorum parmak izini veriyorsun siran gelince sonra konsoloslukta isin bitmiş oluyor bekliyorsun tam süreç bu sekilde
İdata ofiste teslim ettiğimiz kopya olan dökümanlar için herhangi bir imza gerekiyor mu? Benim belgelerimin orjinalleri İngilizce mesela dolayısıyla normal fotokopilerini çekip iletmem yeterli olur mu? Ayrıca üstüne aslı gibidir tarzı bir imza gerekiyor mu?
Dokümanın orijinali nasılsa fotokopisinin de öyle olması gerekiyor. Mesela benim orijinal dokümanımın ( noter onaylı çevirili) ön Türkçe arka Almancaydı. Ben sadece Almanca kısmını fotokopi çektirmiştim. O şekilde olmayacağını orijinal nasılsa kopya da öyle olması gerektiğini söylediler. O yüzden direkt arkalı önlü şekilde fotokopi çektirdim. Yani üstüne herhangi bir şey gerekmiyor hayır.Jingledaddy yazdı: ↑Çrş Şub 05, 2025 9:11 am Merhaba,
İdata ofiste teslim ettiğimiz kopya olan dökümanlar için herhangi bir imza gerekiyor mu? Benim belgelerimin orjinalleri İngilizce mesela dolayısıyla normal fotokopilerini çekip iletmem yeterli olur mu? Ayrıca üstüne aslı gibidir tarzı bir imza gerekiyor mu?
Gayrettepe 36F
Başvuru->9 Ağustos 2024
Atama tarihi-> 2 Ekim 2024
Görüşme tarihi-> 16 Ekim 2024
Vize geliş-> 2 Ocak 2025
1 yıllık multi
Başvuru->9 Ağustos 2024
Atama tarihi-> 2 Ekim 2024
Görüşme tarihi-> 16 Ekim 2024
Vize geliş-> 2 Ocak 2025
1 yıllık multi
Verdiğin bilgiler benim için çok önemliydi çok teşekkür ederimalazarbaz yazdı: ↑Çrş Şub 05, 2025 12:53 am Merhaba arkadaşlar 3 Şubat'ta iDATA Gayrettepe görüşmesine gittim. Sizler için bir yol gösterici olması için detaylı anlatacağım. Sorularınız olursa yazabilirsiniz:
Pazartesi günü okullar açıldığı için her yer trafik idi gecikmeye mahal vermemek için erken çıktım Astoria adlı AVM'ye geldim. Burada birkaç vize merkezi daha var iData -2. Katta yer alıyor. Ben beklerken kafeler var kafede bekledim ve öğle yemeği yiyecek bir yer vardı öğle yemeğimi de burada yedim. Daha sonra saatim gelince iData kapısına yöneldim. Kapıda randevu saati yazan bir ekran var. Saatiniz gelmeden önce örneğin saat 10'da ise randevunuz 9.30 da orada olmanız iyi olur. Çünkü saat 10 randevusunun hazır olmasını istiyorlar. Daha sonra kapıdaki güvenlik görevlisi size soruyor saat kaçta idi diye. Randevu belgenizi mutlaka çıkarın. İçeriye aldıktan sonra sol tarafta banko var ve size ne için geldiğinizi ve ülkenizi soruyor. Pasaportunuzu istiyor. Sonra bir sıra numarası veriyor. Bu sıra numaranızı oradan ayrılana kadar cebinizde tutun. Almanya için sağa dönüyorsunuz dedi. Sıram hemen yandı ve ben tüm heyecanımla memurun yanına gittim. Memura merhaba dedikten sonra ne için geldiğimi sordu ve pasaportumu istedi. Daha sonra gerekli evraklar belgesini verir misiniz dedi. Tek tek benden belgeleri istedi. Öncelikle kopyasını veriyorsunuz ardından eğer belgenin orijinal hali var ise kesinlikle yanınızda götürün sizden istiyor ardından belge doğrudur diye kaşe basıyor. Bütün belgeleri istedikten sonra eksik belge var ise mail ile iletmenizi istiyor. Vermek istediğiniz başka bir belge var mı diye sordu yok dedikten sonra işleminizi yapalım dedi ve o an bana bir kağıt verdi 4 soruluk bir kağıt ve bu belgeyi Almanca veya İngilizce olarak doldurmamı istedi. Eğer iki dil ile de dolduramayacak isem Türkçe bir soru var onu doldurmanız yeter dedi. Ben hepsini Almanca cevapladım. Sorular şunlardı: "Dil kursunu nereden duydunuz? , Akrabanız var mı? , Hangi bölüm tercih ettiniz ve bu bölümden 3 ders yazar mısınız? , Almancayı nasıl öğrendin?" Bunlara cevap verdikten sonra kağıdı uzattım. Bana bir sim kartı verdi. Bu sim kartı Almanya'nın size hediyesidir dedi. 1 ay ücretsiz kullanabilirsin dedi. Bi heyecan bastı oradaanlatılmaz yaşanır gibisinden. Sonra bana ödeme yapmamı söyledi ardından parmak izi vereceksiniz. Benimle işiniz bitti dedi. Çok teşekkür ederim dedim. Sim kartımı aldım ve vezneyi aradım heyecanla kapıya geri gitmişim meğerse memurların hemen sol tarafında imiş. Vezneden 75 Euro ve 700 lira civarında bir ödeme yaptım ve parmak izi için sıramı bekledim. İlk girince size verilen sıra numarası tekrar yanacak ve öyle parmak izi vermeye gidiyorsunuz. Bir süre bekledikten sonra sıram yandı ve gittim parmak izi öncesi benden 1 tane biyometrik fotoğraf istedi. Daha sonra parmak izinin hepsini aldı. Tamamdır tüm işlemleriniz bitti dedi. Ne zaman sonuçlanabilir dedim. Tam kesin bir zaman söyleyemem ama takip için size verilen numarayı kullanın dedi. Tamam teşekkür ederim kolay gelsin dedim ve işlem bitmiş oldu. Tüm işlemler genel olarak böyle oldu. Burada sözlü bir soru sorulmadı Türkçe haricinde. iData değilde başka bir yer olsaydı mesela konsolosluk orada sorabiliyorlar diye daha önce okumuştum. Tüm belgeleriniz hazır olsun ve ben 2 kopyalarını almıştım. Ancak sadece 1 tane aldı hepsinden. Biyometrik fotoğraf bile 1 tane aldılar. Yine de her ihtimale karşı 2 kopya olsun. Genel olarak böyle oldu. Sonu güzel olsun. Herkese başarılar.
Ne demek her zaman. Başarılar dilerim.
İstanbul Gayrettepe 36f
36F Şartlı Kabul
İstanbul Gayrettepe 36f
Ben herhangi bir belgeyi imzalatmadim benim belgelerimin orjinalleride ingilizceydi fotokopisini çekip verdimJingledaddy yazdı: ↑Çrş Şub 05, 2025 9:11 am Merhaba,
Merhabalar ben de 36F sartli kabul vizesi icin basvuruda bulundum 4 Ocak'ta. Ben basvuruda bulunurken idata ofisi secmemle alakali herhangi bir secenek cikmadi. Acaba sizde de durum bu sekilde miydi yoksa basvuru ekraninda ikamet ettiginiz yeri girdikten sonra otomatik olarak idata ofisi sectirdi mi?
Herkese merhaba, öncelikle umarım herkesin vizesi olumlu sonuçlanır ve minimum stres ile en kısada sürede vizeler ulaşmış olur. Eşim yüksek lisans için kabul aldı, ben de onunla birlikte gideceğim eşli vizeye başvuracağız. Vize görüşmeleri ile ilgili forum sayesinde bir çok sorumuza cevap bulmuş olduk herkese çok teşekkür ederiz.
Merak ettiğimiz bir kaç soru var; öncelikle vize görüşmesi esnasında ayrı ayrı mı işleme alınıyor yoksa ikimizde aynı anda aynı veznede mi evrak vb süreçlere giriyoruz?
Sorular olan formu ikimiz birlikte mi cevaplıyoruz yoksa ayrı ayrı mı geliyor ve ne tür sorular oluyor?
Son olarak eşli vizede İstanbul’dan başvuracağız Berlin’e gitmek için ne kadar bekliyorsunuz gördüğüm kadarıyla ögrenci vizesi hızlı geliyor ama eşlerin vizesi bekliyormuş ortalama ne kadar bekleniyor ve blokede ne kadar isteniyor.
Şimdiden cevaplarınız çok teşekkür ederim.
Merak ettiğimiz bir kaç soru var; öncelikle vize görüşmesi esnasında ayrı ayrı mı işleme alınıyor yoksa ikimizde aynı anda aynı veznede mi evrak vb süreçlere giriyoruz?
Sorular olan formu ikimiz birlikte mi cevaplıyoruz yoksa ayrı ayrı mı geliyor ve ne tür sorular oluyor?
Son olarak eşli vizede İstanbul’dan başvuracağız Berlin’e gitmek için ne kadar bekliyorsunuz gördüğüm kadarıyla ögrenci vizesi hızlı geliyor ama eşlerin vizesi bekliyormuş ortalama ne kadar bekleniyor ve blokede ne kadar isteniyor.
Şimdiden cevaplarınız çok teşekkür ederim.
-
Merhaba herkese sorum var ; pasaport teslim edildikten sonra sistemde başvurunuz konsoloslukta aşamasından sonra mı dijital iletilim yapıldı yazıyor? Herkes dijital iletimden bahsediyor. Detay verirseniz sevinirim 

Merhaba , randevu sırasında her hangi almanca veya türkçe mülakat vs oldu mu yoksa sadece kağıt üzerinde mi cavapladınızalazarbaz yazdı: ↑Çrş Şub 05, 2025 12:53 am Merhaba arkadaşlar 3 Şubat'ta iDATA Gayrettepe görüşmesine gittim. Sizler için bir yol gösterici olması için detaylı anlatacağım. Sorularınız olursa yazabilirsiniz:
Pazartesi günü okullar açıldığı için her yer trafik idi gecikmeye mahal vermemek için erken çıktım Astoria adlı AVM'ye geldim. Burada birkaç vize merkezi daha var iData -2. Katta yer alıyor. Ben beklerken kafeler var kafede bekledim ve öğle yemeği yiyecek bir yer vardı öğle yemeğimi de burada yedim. Daha sonra saatim gelince iData kapısına yöneldim. Kapıda randevu saati yazan bir ekran var. Saatiniz gelmeden önce örneğin saat 10'da ise randevunuz 9.30 da orada olmanız iyi olur. Çünkü saat 10 randevusunun hazır olmasını istiyorlar. Daha sonra kapıdaki güvenlik görevlisi size soruyor saat kaçta idi diye. Randevu belgenizi mutlaka çıkarın. İçeriye aldıktan sonra sol tarafta banko var ve size ne için geldiğinizi ve ülkenizi soruyor. Pasaportunuzu istiyor. Sonra bir sıra numarası veriyor. Bu sıra numaranızı oradan ayrılana kadar cebinizde tutun. Almanya için sağa dönüyorsunuz dedi. Sıram hemen yandı ve ben tüm heyecanımla memurun yanına gittim. Memura merhaba dedikten sonra ne için geldiğimi sordu ve pasaportumu istedi. Daha sonra gerekli evraklar belgesini verir misiniz dedi. Tek tek benden belgeleri istedi. Öncelikle kopyasını veriyorsunuz ardından eğer belgenin orijinal hali var ise kesinlikle yanınızda götürün sizden istiyor ardından belge doğrudur diye kaşe basıyor. Bütün belgeleri istedikten sonra eksik belge var ise mail ile iletmenizi istiyor. Vermek istediğiniz başka bir belge var mı diye sordu yok dedikten sonra işleminizi yapalım dedi ve o an bana bir kağıt verdi 4 soruluk bir kağıt ve bu belgeyi Almanca veya İngilizce olarak doldurmamı istedi. Eğer iki dil ile de dolduramayacak isem Türkçe bir soru var onu doldurmanız yeter dedi. Ben hepsini Almanca cevapladım. Sorular şunlardı: "Dil kursunu nereden duydunuz? , Akrabanız var mı? , Hangi bölüm tercih ettiniz ve bu bölümden 3 ders yazar mısınız? , Almancayı nasıl öğrendin?" Bunlara cevap verdikten sonra kağıdı uzattım. Bana bir sim kartı verdi. Bu sim kartı Almanya'nın size hediyesidir dedi. 1 ay ücretsiz kullanabilirsin dedi. Bi heyecan bastı oradaanlatılmaz yaşanır gibisinden. Sonra bana ödeme yapmamı söyledi ardından parmak izi vereceksiniz. Benimle işiniz bitti dedi. Çok teşekkür ederim dedim. Sim kartımı aldım ve vezneyi aradım heyecanla kapıya geri gitmişim meğerse memurların hemen sol tarafında imiş. Vezneden 75 Euro ve 700 lira civarında bir ödeme yaptım ve parmak izi için sıramı bekledim. İlk girince size verilen sıra numarası tekrar yanacak ve öyle parmak izi vermeye gidiyorsunuz. Bir süre bekledikten sonra sıram yandı ve gittim parmak izi öncesi benden 1 tane biyometrik fotoğraf istedi. Daha sonra parmak izinin hepsini aldı. Tamamdır tüm işlemleriniz bitti dedi. Ne zaman sonuçlanabilir dedim. Tam kesin bir zaman söyleyemem ama takip için size verilen numarayı kullanın dedi. Tamam teşekkür ederim kolay gelsin dedim ve işlem bitmiş oldu. Tüm işlemler genel olarak böyle oldu. Burada sözlü bir soru sorulmadı Türkçe haricinde. iData değilde başka bir yer olsaydı mesela konsolosluk orada sorabiliyorlar diye daha önce okumuştum. Tüm belgeleriniz hazır olsun ve ben 2 kopyalarını almıştım. Ancak sadece 1 tane aldı hepsinden. Biyometrik fotoğraf bile 1 tane aldılar. Yine de her ihtimale karşı 2 kopya olsun. Genel olarak böyle oldu. Sonu güzel olsun. Herkese başarılar.
-
Arkadaşlar merhaba, 7 Ocak'ta Ankara iDATA ofisinde vize görüşmesine girdim 36f için, bloke hesabım eksikti. Bloke hesabı geçen perşembe hallettim ama hâlen eksik evrak maili gelmedi bana, tahmini ne zaman gelir bir bilgisi olan var mı? Teşekkür ederim.
36f - Ankara iDATA Ofisi
Randevu talebi: 10.08.2024
Randevu atanma: 30.12.2024
Vize randevu tarihi: 07.01.2025
Vize geliş: 03.03.2025 1 yıllık multi
Randevu talebi: 10.08.2024
Randevu atanma: 30.12.2024
Vize randevu tarihi: 07.01.2025
Vize geliş: 03.03.2025 1 yıllık multi
İkametgahınız nerede ise ona göre bir atama oluyor benim İstanbulda ikametgahım olduğu için otomatik olarak Gayrettepeye atamış. Mail adresimi belirli aralıklarla kontrol etmeniz önemli çünkü aniden bir randevu maili geliyor ve ardından hazır olmanız için ekte gerekli evraklar ve randevu pdf dosyasını size iletiyorlar. Randevu gününe kadar 2 defa daha hatırlatma maili ilettiler. Yani toplamda 3 defa mail gelmiş oldu.adakmrt yazdı: ↑Çrş Şub 05, 2025 4:27 pm Merhabalar ben de 36F sartli kabul vizesi icin basvuruda bulundum 4 Ocak'ta. Ben basvuruda bulunurken idata ofisi secmemle alakali herhangi bir secenek cikmadi. Acaba sizde de durum bu sekilde miydi yoksa basvuru ekraninda ikamet ettiginiz yeri girdikten sonra otomatik olarak idata ofisi sectirdi mi?
İstanbul Gayrettepe 36f
Hayır yukarıda anlattığım durumdan başka bir şey olmadı. Mülakat iData yerlerinde olmuyor diye başka yerlerde de okudum. Konsoloslukta sözlü sorular sorulabiliyor. Ancak 4 soruluk kağıdı kesinlikle doldurtuyorlar. Bu sorular benim 36F başvurum içindi. Diğer başvuru tiplerinde sorular değişiklik gösterebilir.
İstanbul Gayrettepe 36f
Önemli bir eksik olmuş. Diğer arkadaşların yazdıklarına göre kimisi 2 hafta kimi 1 ay sonra eksik evrak maili geldi diyenler olmuş. Unutmayın onay için 3 ay zamanları var yani halen 1 ay bile dolmamış sizin için. Spam maili kontrol etmeyi de unutmayın.sametaslan yazdı: ↑Çrş Şub 05, 2025 10:59 pm Arkadaşlar merhaba, 7 Ocak'ta Ankara iDATA ofisinde vize görüşmesine girdim 36f için, bloke hesabım eksikti. Bloke hesabı geçen perşembe hallettim ama hâlen eksik evrak maili gelmedi bana, tahmini ne zaman gelir bir bilgisi olan var mı? Teşekkür ederim.
İstanbul Gayrettepe 36f
Ben de 36f için başvurmuştum en çok bu mülakat kısmı aklıma takılmıştı çok teşekkür ederimalazarbaz yazdı: ↑Çrş Şub 05, 2025 11:04 pm Hayır yukarıda anlattığım durumdan başka bir şey olmadı. Mülakat iData yerlerinde olmuyor diye başka yerlerde de okudum. Konsoloslukta sözlü sorular sorulabiliyor. Ancak 4 soruluk kağıdı kesinlikle doldurtuyorlar. Bu sorular benim 36F başvurum içindi. Diğer başvuru tiplerinde sorular değişiklik gösterebilir.
Kendinizi kasmaya gerek olmadığını göreceksiniz. Yaşamadan anlayamıyorsunuz ama buna inanın. Sorular için Youtube'da kısaca Almanca Vize soruları gibi şeyler yazarsanız ve soruları not alıp çalışırsanız sıkıntı yaşamazsınız. Gönlünüze göre olsun. Başarılar dilerim.
İstanbul Gayrettepe 36f