Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 2025

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Jingledaddy

Re: Vize Ani Defteri - 2025

Mesaj gönderen Jingledaddy » Çrş Mar 12, 2025 9:33 am

ardakilic yazdı: Sal Mar 11, 2025 5:08 pm Bugün 41F için belgeleri Idata Gayrettepe'ye teslim ettim. Yeni sisteme geçiş ile birlikte artık 2 değil 1 adet fotokopi istiyorlar (Artık 1 adet yeterli dedi görevli). Ben orjinal + 2 fotokopi olarak götürdüm, birer fotokopi aldı. Fazla olanları geri verdi. Eğer dijital belgeler varsa onlardan 3 adet yerine 1 tane çıkarsanız yeterli olur, 2 tanesini geri veriyor. Nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesini götürdüm, ikisini de almadılar. Çalıştığım için 4A Hizmet Dökümünü istediler, Edevletten almıştım onu verdim. Eski vizeleriniz varsa fotokopilerini almaya gerek yok onları da almıyor, sadece pasaportun resimli sayfasını istedi.
Merhaba,

Üsttekilere ek olarak bir de 4 soruluk bir kağıt doldurmam gerekti genel hatlarıyla master programına dair. Bilgi olarak ileteyim.

Aframour

Mesaj gönderen Aframour » Çrş Mar 12, 2025 3:36 pm

little yazdı: Pzt Mar 10, 2025 8:46 pm Merhaba haber var mı vizenizle alakalı 27 ocakta ankarada girdim benim gidecegim şehirde bremen
hala bir haber yok bekliyorum..
Gayrettepe 36f-Bremen
Randevu başvurusu:17 ekim
Randevu gelişi:30 aralık
Randevu tarihi:13 ocak
Vize gelişi:????

Azraserdar

Mesaj gönderen Azraserdar » Çrş Mar 12, 2025 5:29 pm

Aframour yazdı: Çrş Mar 12, 2025 3:36 pm hala bir haber yok bekliyorum..
Konuştuğum birkaç arkadaşımın vizesi tam 2. Ayda eline ulaştı onlar da ankaradan başvurmuşlardı yarın umarım eline gelir vizen

Aframour

Mesaj gönderen Aframour » Çrş Mar 12, 2025 11:19 pm

Azraserdar yazdı: Çrş Mar 12, 2025 5:29 pm Konuştuğum birkaç arkadaşımın vizesi tam 2. Ayda eline ulaştı onlar da ankaradan başvurmuşlardı yarın umarım eline gelir vizen
teşekkür ederim umarım senin de gelir. Ben gayrettepeden başvurdum normalde gayrettepe daha hızlı sonuç veriyordu ama anlamadım benim 2 ayı geçti.
Gayrettepe 36f-Bremen
Randevu başvurusu:17 ekim
Randevu gelişi:30 aralık
Randevu tarihi:13 ocak
Vize gelişi:????

emredmr

Mesaj gönderen emredmr » Çrş Mar 12, 2025 11:45 pm

Merhaba arkadaşlar, size soracağım soru biraz ilginç gelebilir ama mecburi olarak burada sizin de fikrinizi almak istiyorum yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. aralık ayında almanyada yüksek lisans için bir okula başvurdum okul yüzde yüz ingilizce bir okuldu ielts sınavında 5.5 puan isteyen bir okuldu sınavı geçip gerekli şartları sağladıktan sonra okulun ücretini ödedim ve kabul aldım. geçtiğimiz ocak ayında garantörlük belgesini de ayarlayıp idata'dan randevu aldım ve randevu tarihim 3 nisana atandı. Fakat şuan gelişen ailesel ve mecburi birtakım olaylardan dolayı türkiyede kalmam gerekiyor. okula ödediğim ücreti geri almanın tek yolu da sözleşme gereği vize reddi. hatta sözleşmede şu şekilde yer alıyor:"AB üyesi olmayan öğrenciler için vize verilmemesi nedeniyle fesih: AB üyesi olmayan öğrenciler için vize, öğrencinin kusuruna dayanmayan nedenlerle yetkili Alman konsolosluğu tarafından reddedilirse, Alman konsolosluğundan gelen ret mektubu Üniversiteye sunulduğunda, Öğrenci Sözleşmesi bildirim süresi olmaksızın feshedilebilir. Bu durumda, rezervasyon ücreti ve halihazırda ödenmiş olan öğrenim ücretleri, 150 € işlem ücreti düşülerek iade edilir." bu durumda benden kaynaklanmayan nedenlerden dolayı nasıl vize reddi alabilirim yani sorulara eksik cevaplar mı veriyim ya da ordaki memura bu durumu izah etsem yardımcı olur mu sizce ? okula ödediğim ücreti geri alabilmek ne yapabilirim bu durumda ? yardımcı olup görüşlerini paylaşabilirseniz çok mutlu olurum teşekkür ediyorum şimdiden.

little

Mesaj gönderen little » Prş Mar 13, 2025 12:26 am

Aframour yazdı: Çrş Mar 12, 2025 11:19 pm teşekkür ederim umarım senin de gelir. Ben gayrettepeden başvurdum normalde gayrettepe daha hızlı sonuç veriyordu ama anlamadım benim 2 ayı geçti.
Merhaba bence seninki bu hafta gelecek ben herkesinkine bakıyorum 9 haftada geliyor herkesinki
Ankara idata 36f-Bremen
Randevu başvuru:20 Ağustos
Randevu atama:17 Ocak
Randevu tarihi:27 Ocak
Vize geliş:gözüm yollarda...

Eraykirik

Mesaj gönderen Eraykirik » Prş Mar 13, 2025 1:17 pm

Selam arkadaşlar yarın almanyaya uçuyorum dil seviyemi çok ilerletmedim havaalanında inince pasaport kontrolünde genellikle ne gibi sorular sorulduğu hakkında bilgisi olan ve eğer bu soruları cevaplarken sorun yaşayan arkadaşlar olduysa bilgi verebilirler mi

Azraserdar

Mesaj gönderen Azraserdar » Cum Mar 14, 2025 4:54 pm

little yazdı: Prş Mar 13, 2025 12:26 am Merhaba bence seninki bu hafta gelecek ben herkesinkine bakıyorum 9 haftada geliyor herkesinki
Ben de 28 ocakta görüşmeye gittim. Bugün idatayı aradım daha önce konsolosluğa mail atmıştım ancak geri dönüş alamamıştım. Ankara ofisindeki kadın ocak sonu görüşmeleri olan kişilerin belgelerinin konsolosluğa geç gönderilmiş olabişeceğini söyledi. Böyle bir durum varsa bayramdan sonraya sarkar dedi. Senin vizenle alakalı bir haber gelirse bana da iletir misin lütfen?

kozalak

Mesaj gönderen kozalak » Cum Mar 14, 2025 5:03 pm

5 martta Ankara idata 41F için belgelerimi verdim ve o günün akşamı belgelerin ilgili konsolosluğa gittiği sistemde gözüktü.
Bugün Bva'ya mail attığımda böyle bir cevap aldım:İyi günler,

Belirtilen pasaport numarası/başvuru numarası için maalesef vize başvurusu bulunmamaktadır.

Bu nedenle şu anda sizlere sunabileceğimiz daha fazla bilgiye sahip değiliz.

Saygılarımla

Federal İdare Ofisi

- Vize Bölümü -

Başvurum konusunda endişelenmeli miyim?

meleknerg

Mesaj gönderen meleknerg » Cum Mar 14, 2025 5:08 pm

bu mailin aynısı BVA'dan bize de geldi ve biz 29 ocakta başvurmuştuk ankara 41f ama bu mailden önce BFAA belgeleriniz işleniyor gerekli olursa ek belge isteriz sabırlı olun yazmıştı. Yani anladığım kadarıyla bfaa ilgileniyor sürecle, bva cok dahil olmuyor o nedenle BFAA ya mail atarsanız daha net bir sonuc alabilirsiniz. visa-team-tn@bfaa.bund.de

kozalak yazdı: Cum Mar 14, 2025 5:03 pm 5 martta Ankara idata 41F için belgelerimi verdim ve o günün akşamı belgelerin ilgili konsolosluğa gittiği sistemde gözüktü.
Bugün Bva'ya mail attığımda böyle bir cevap aldım:İyi günler,

Belirtilen pasaport numarası/başvuru numarası için maalesef vize başvurusu bulunmamaktadır.

Bu nedenle şu anda sizlere sunabileceğimiz daha fazla bilgiye sahip değiliz.

Saygılarımla

Federal İdare Ofisi

- Vize Bölümü -

Başvurum konusunda endişelenmeli miyim?

kozalak

Mesaj gönderen kozalak » Cum Mar 14, 2025 5:08 pm

meleknerg yazdı: Cum Mar 14, 2025 5:08 pm bu mailin aynısı BVA'dan bize de geldi ve biz 29 ocakta başvurmuştuk ankara 41f ama bu mailden önce BFAA belgeleriniz işleniyor gerekli olursa ek belge isteriz sabırlı olun yazmıştı. Yani anladığım kadarıyla bfaa ilgileniyor sürecle, bva cok dahil olmuyor o nedenle BFAA ya mail atarsanız daha net bir sonuc alabilirsiniz. visa-team-tn@bfaa.bund.de
Çok teşekkür ederim

useeerr457894

Mesaj gönderen useeerr457894 » Cum Mar 14, 2025 7:03 pm

engineer_man yazdı: Cmt Mar 08, 2025 11:25 pm 13 Ocak'ta başvurdum ben de beklemedeyim henüz randevu atanmadı. 36F İstanbul
Randevunuz atandı mı acaba atandıysa hangi tarihe

little

Mesaj gönderen little » Cum Mar 14, 2025 8:08 pm

Azraserdar yazdı: Cum Mar 14, 2025 4:54 pm Ben de 28 ocakta görüşmeye gittim. Bugün idatayı aradım daha önce konsolosluğa mail atmıştım ancak geri dönüş alamamıştım. Ankara ofisindeki kadın ocak sonu görüşmeleri olan kişilerin belgelerinin konsolosluğa geç gönderilmiş olabişeceğini söyledi. Böyle bir durum varsa bayramdan sonraya sarkar dedi. Senin vizenle alakalı bir haber gelirse bana da iletir misin lütfen?
hayır haber yok kursum 7 nisanda umarım yetişir en son 9 ocak birininki geldi bremen-ankara
Ankara idata 36f-Bremen
Randevu başvuru:20 Ağustos
Randevu atama:17 Ocak
Randevu tarihi:27 Ocak
Vize geliş:gözüm yollarda...

yikikkarpuz

Mesaj gönderen yikikkarpuz » Cmt Mar 15, 2025 12:27 am

Yeni sistemden (https://digital.diplo.de/) bachelor veya master için vize başvurusu yapan var mıdır, randevu tarihi alabildiniz mi?