Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Vize Ani Defteri - 2025
Vize Ani Defteri - 2025
Yeni Anilar & Yeni Konular & Yeni Tecrübeler
-------Gorusmeye nerede girdigimizi,
------Yasadiklarimizi,
-----Bilinenlerin disinda ne tür belgeler goturdugumuzu,
----Sorulan sorulari
---Vize sonucunu
--Kisaca vizeyle ilgili herseyi burada paylasalim...
Vize Ani Defteri -2023 ye burdan ulasabilirsiniz:
viewtopic.php?t=20537
2025 yilinda vize basvurusu yapacak olan bütün üyelerimize basarilar.
-------Gorusmeye nerede girdigimizi,
------Yasadiklarimizi,
-----Bilinenlerin disinda ne tür belgeler goturdugumuzu,
----Sorulan sorulari
---Vize sonucunu
--Kisaca vizeyle ilgili herseyi burada paylasalim...
Vize Ani Defteri -2023 ye burdan ulasabilirsiniz:
viewtopic.php?t=20537
2025 yilinda vize basvurusu yapacak olan bütün üyelerimize basarilar.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
Re: Vize Ani Defteri - 2025
10 aralıkta başvurdum 41F İstanbul Berlin, daha bir geri dönüş yok
İstanbul 41F- Berlin
Randevu talebi: 8 Aralık
Randevu atama: 13 Şubat
Randevu Tarihi: 11 Mart
Vize Geliş:
Randevu talebi: 8 Aralık
Randevu atama: 13 Şubat
Randevu Tarihi: 11 Mart
Vize Geliş:
Herkese merhaba an itibariyle pasaportumun gönderildiğinin mesajını aldım. Yarın pasaportum elime geçtiğinde son bir güncelleme yaparım. Süreç aşağıdaki gibi gelişti:
41F İzmir
28-11-2024 Başvuru
10-01-2025 Belgelerin Verilmesi
28-01-2025 Pasaportumun kargolanma tarihi.
Belgelerimi verdikten sonra, bekleme süresi benim için yalnızca 18 gün oldu. Umarım yarın pasaportum elime ulaştığında hayırlı haberi buradan da veririm.
Bu süreçte herkese bol şans ve sabır diliyorum.
41F İzmir
28-11-2024 Başvuru
10-01-2025 Belgelerin Verilmesi
28-01-2025 Pasaportumun kargolanma tarihi.
Belgelerimi verdikten sonra, bekleme süresi benim için yalnızca 18 gün oldu. Umarım yarın pasaportum elime ulaştığında hayırlı haberi buradan da veririm.
Bu süreçte herkese bol şans ve sabır diliyorum.
-
herkese merhaba, 40f vize başvurusunda bulunacağım ve evraklarımı hazırlıyorum. şuan da türkiyede özel sektör çalışanıyım ve özel sağlık sigortam var. bu sebeple AT11 belgesi alamıyorum. Almanyada özel sigorta yaptıracağım ama bu sigortanın ne kadarlık bir tarih kapsaması gerek bulamıyorum. dil kursu süresince nasıl bir vize yaptırmalıyım? vize başvurusunda almanyaya giriş yapacağım tarihe kadar geçerli seyahat sağlık sigortası da mı yaptırmam gerekiyor?
40F İstanbul
Vize Başvuru: 11.01.2025
Randevu Atanma: 26.02.2025
Randevu Tarihi: 02.04.2025
Pasaport Teslimi: -
Vize Başvuru: 11.01.2025
Randevu Atanma: 26.02.2025
Randevu Tarihi: 02.04.2025
Pasaport Teslimi: -
Arkadaşlar Merhaba Herkese,
Sizlere çok kısa bir kaç sorum olacaktı.Ben suan mezun olmadan başvuru yapacağım için kabul geldiği zaman eğer mezun olmadiysam henuz sene sonunda mezun olacağıma dair belge göstermem vize randevusunda yeterli olur mu?Birde uni assiste NC-Free yazan bölümlerin kontenjanı yok eğer sartlari sağlamamız durumunda otomatik kabul veriyorlar değil mi ?
Teşekkürler.
Sizlere çok kısa bir kaç sorum olacaktı.Ben suan mezun olmadan başvuru yapacağım için kabul geldiği zaman eğer mezun olmadiysam henuz sene sonunda mezun olacağıma dair belge göstermem vize randevusunda yeterli olur mu?Birde uni assiste NC-Free yazan bölümlerin kontenjanı yok eğer sartlari sağlamamız durumunda otomatik kabul veriyorlar değil mi ?
Teşekkürler.
41f için başvurmuştum. Hala beklemedeyim.
Başvuru tarihi: 19 Aralık 2024
Randevu atama tarihi:
Randevu tarihi:
Başvuru tarihi: 19 Aralık 2024
Randevu atama tarihi:
Randevu tarihi:
-
Selamlar arkadaşlar, Bremen Üniversitesine dönem kaydımı yapacağım ve aşağıdaki evrakları istediler benden. Doğru mu anladım acaba?
Hochschulzugangsberechtigung (YKS yerleşme belgesi)
Studiengangsspezifische Voraussetzung(en) (bunun ne olduğunu anlayamadım)
Krankenversicherungsmeldung beantragt (AT11 evrağı)
Exmatrikulationsbescheinigung (Liseden mezun olma diploması)
Semesterbeitrag (dönem ücreti)
Hochschulzugangsberechtigung (YKS yerleşme belgesi)
Studiengangsspezifische Voraussetzung(en) (bunun ne olduğunu anlayamadım)
Krankenversicherungsmeldung beantragt (AT11 evrağı)
Exmatrikulationsbescheinigung (Liseden mezun olma diploması)
Semesterbeitrag (dönem ücreti)
Herkese selamlar,
Burası bir öğrenci forumu ancak aramızda çalışma vizesi türleri için de bilgi bekleyen arkadaşlar var. Ben, bugün itibariyle vizemi almış bulunmaktayım. Neredeyse bir yıl süren bu zorlu süreç nihayet başarıyla sonuçlandı. Mavi Kart, 18b gibi nitelikli göç bekleyenler için tecrübelerimi aktaracağım. Öncelikle kesinlikle hayal satan fenomenlerin söylediği gibi 3 ayda Almanya’da olma hayaline kapılmayın. Bu süreç; dil sertifikası, iş sözleşmesi, randevu ataması, sonuç beklemesi derken neredeyse bir yılı buluyor. Aranan meslekler haricinde tabii ki. Bu sürecin içinde olanlar veya yeni başlayacak olanlar çelik gibi bir iradeye ve sabıra sahip olmalı. İstanbul için randevu ataması tam 105 gün, sonucumun gelmesi ise 85 gün sürdü. Lütfen tüm planlamanızı bu sürelere göre yapın. Hazırlık sürecinde hiçbir danışmana ihtiyacınız yok. Tüm işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Ayrıca vize görüşmesinde, yazılı olarak 5-7 soruluk yalnızca Almanca veya İngilizce cevaplayabileceğiniz sorular soruluyor. Vesikalık fotoğrafı kesinlikle iData ofisinde çektirin dışarıdan çekilen uzak olduğu gerekçesiyle kabul edilmiyor çoğunlukla. Ayrıca orada çektirmek daha ucuz. Ancak fotokopi işlemleri dışarıya göre pahalı. Her evrakın iki adet fotokopisi isteniyor. Ben sadece SGK dökümünü Almanca tercüme ettirdim. Diğer evraklarımın tamamı Almanca veya İngilizce’ydi.
Umarım herkes hak ettiği sonuçlara ulaşır. Vizemi almış olsam da sizlere yardım etmek amacıyla burayı kontrol edeceğim. Sorunuz olması durumunda memnuniyetle yardımcı olurum. Her şey gönlünüzce olsun.
Başvuru yeri: İstanbul/11F Mavi Kart
Gidiş yeri: Bielefeld
Başvuru tarihi: 25 Haziran 2024
Randevu atama: 08 Ekim 2024
Randevu tarihi: 04 Kasım 2024
Vize geliş tarihi: 29 Ocak 2025
Burası bir öğrenci forumu ancak aramızda çalışma vizesi türleri için de bilgi bekleyen arkadaşlar var. Ben, bugün itibariyle vizemi almış bulunmaktayım. Neredeyse bir yıl süren bu zorlu süreç nihayet başarıyla sonuçlandı. Mavi Kart, 18b gibi nitelikli göç bekleyenler için tecrübelerimi aktaracağım. Öncelikle kesinlikle hayal satan fenomenlerin söylediği gibi 3 ayda Almanya’da olma hayaline kapılmayın. Bu süreç; dil sertifikası, iş sözleşmesi, randevu ataması, sonuç beklemesi derken neredeyse bir yılı buluyor. Aranan meslekler haricinde tabii ki. Bu sürecin içinde olanlar veya yeni başlayacak olanlar çelik gibi bir iradeye ve sabıra sahip olmalı. İstanbul için randevu ataması tam 105 gün, sonucumun gelmesi ise 85 gün sürdü. Lütfen tüm planlamanızı bu sürelere göre yapın. Hazırlık sürecinde hiçbir danışmana ihtiyacınız yok. Tüm işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Ayrıca vize görüşmesinde, yazılı olarak 5-7 soruluk yalnızca Almanca veya İngilizce cevaplayabileceğiniz sorular soruluyor. Vesikalık fotoğrafı kesinlikle iData ofisinde çektirin dışarıdan çekilen uzak olduğu gerekçesiyle kabul edilmiyor çoğunlukla. Ayrıca orada çektirmek daha ucuz. Ancak fotokopi işlemleri dışarıya göre pahalı. Her evrakın iki adet fotokopisi isteniyor. Ben sadece SGK dökümünü Almanca tercüme ettirdim. Diğer evraklarımın tamamı Almanca veya İngilizce’ydi.
Umarım herkes hak ettiği sonuçlara ulaşır. Vizemi almış olsam da sizlere yardım etmek amacıyla burayı kontrol edeceğim. Sorunuz olması durumunda memnuniyetle yardımcı olurum. Her şey gönlünüzce olsun.
-
Merhaba,neinix yazdı: ↑Prş Oca 30, 2025 1:18 am Herkese selamlar,
Deneyimizini paylaştığınız için teşekkürler. Forumda daha önceleri hizmet dökümünün e devletten alındığı gibi çevrilmeden verilebileceğini söylemişler. Sizden mutlaka Almanca tercüme mi istediler?
Jingledaddy yazdı: ↑Prş Oca 30, 2025 9:31 am Merhaba,
Deneyimizini paylaştığınız için teşekkürler. Forumda daha önceleri hizmet dökümünün e devletten alındığı gibi çevrilmeden verilebileceğini söylemişler. Sizden mutlaka Almanca tercüme mi istediler?
Merhaba,
Rica ederim.
Kesinlikle Türkçe evrak istenmediği net şekilde belirtiliyor. Ayrıca o deneyimlerini paylaşan arkadaşların çoğu öğrenci ve SGK dökümleri iş vizesi ile gitmek isteyen kişiler kadar yoğun değil. Bizler çalışma izni talep ediyoruz ve geçmişe dair tecrübelerimizi gösterir resmî evrak SGK dökümü. Evrakların Almanya’da incelendiği düşünülünce, Türkçe olması saçma olur. iData görüşmemde de tercüme ettirmenin en doğrusu olduğu söylendi. Durumunuz varsa gereksiz risk almayın. Unutmayın ki siz çalışma izni talep ediyorsunuz.
Arkadaşlar merhaba, ben izmir idatadan 41F başvurusu yaptım.
09.11.2024 başvuru
19.11.2024 atama
11.12.2024 randevu
Tarihler bu şekilde. Hala sonuç bekliyorum, 50 gün oldu. İzmirden 41F başvurusu yapan var mı başka?
09.11.2024 başvuru
19.11.2024 atama
11.12.2024 randevu
Tarihler bu şekilde. Hala sonuç bekliyorum, 50 gün oldu. İzmirden 41F başvurusu yapan var mı başka?
41F İzmir-Berlin
09.11.2024 başvuru
19.11.2024 atama
11.12.2024 randevu
09.11.2024 başvuru
19.11.2024 atama
11.12.2024 randevu
-
Merhaba , Dijital iletim ne kadar sürede oluyor? Benim şuan konsoloslukta gözüküyor
Hocam ben 44F vizesinden yani dil kursu vizesinden başvurdum yaklaşık 10 yıllık bir SGK dökümüm de var ve E-devletten çıkardığım şekilde verdim, yine aynı şekilde lise mezuniyet belgemi de e devletten barkodlu çıkarttım. eksik evrak vb birşey istenmedi vizem çıktı direkneinix yazdı: ↑Prş Oca 30, 2025 10:21 am Merhaba,
Rica ederim.
Kesinlikle Türkçe evrak istenmediği net şekilde belirtiliyor. Ayrıca o deneyimlerini paylaşan arkadaşların çoğu öğrenci ve SGK dökümleri iş vizesi ile gitmek isteyen kişiler kadar yoğun değil. Bizler çalışma izni talep ediyoruz ve geçmişe dair tecrübelerimizi gösterir resmî evrak SGK dökümü. Evrakların Almanya’da incelendiği düşünülünce, Türkçe olması saçma olur. iData görüşmemde de tercüme ettirmenin en doğrusu olduğu söylendi. Durumunuz varsa gereksiz risk almayın. Unutmayın ki siz çalışma izni talep ediyorsunuz.
44 F Dil Kursu Vizesi
Başvuru Tarihi: 04.04.2024
Randevu Atanma Tarihi 28.10.2024
Evrak Teslim Randevu Tarihi: 08.11.2024
Pasaport Gelme Tarihi: 21.01.2025
Başvuru Tarihi: 04.04.2024
Randevu Atanma Tarihi 28.10.2024
Evrak Teslim Randevu Tarihi: 08.11.2024
Pasaport Gelme Tarihi: 21.01.2025
-
Son 1,2 ay içinde İzmir de 41F için görüşme yapan arkadaşlar.. Neler soruyorlar? Eşli görüşme yapan var mı?
-
Merhabalar,
Ben de 27.09.2024 de başvuru yaptım 41F eşli ve çocuklu hala bekliyorum

Randevu atama:22.08.2024
İdata randevu-evrak teslim:27.09.2024
Çocuk ve eş için ayrı bloke hesap talebi!:27.09.2024
Ayrı bloke hesap diye birşey olmadığı için bloke hesap miktar artırımı evrak teslimi:01.10.2024
Vize gelişi:???
İdata randevu-evrak teslim:27.09.2024
Çocuk ve eş için ayrı bloke hesap talebi!:27.09.2024
Ayrı bloke hesap diye birşey olmadığı için bloke hesap miktar artırımı evrak teslimi:01.10.2024
Vize gelişi:???
-
Merhaba ,sizin okulun başlangıç tarihi nedir? Umarım bir an önce çıkar.Bloke hesap için ne kadar arttırım istendi .
-
Başvuru tarihi : 06/07/2024 istanbul
Randevu ataması : 14/01/2025
Evrak teslim : 28/01/2025
Pasaport geliş : 31/01/2025
B2 sertifikası ve aylık 1100 eur bloke hesapla başvurduk, c1+c2 dil kursu için 6 aylık multi verilmiş 44F kapsamında 20saat çalışma izniyle beraber.
Bekleyen herkese çabucak randevular diliyorum.
Randevu ataması : 14/01/2025
Evrak teslim : 28/01/2025
Pasaport geliş : 31/01/2025
B2 sertifikası ve aylık 1100 eur bloke hesapla başvurduk, c1+c2 dil kursu için 6 aylık multi verilmiş 44F kapsamında 20saat çalışma izniyle beraber.
Bekleyen herkese çabucak randevular diliyorum.
Merhaba ben bir üniversiteden şartlı kabul aldım B1 telc almanca sertifikam var. Konsolosluk intensiv kurs kaydı istiyor ben kurs kaydımı A1 -B1 yaptım çünkü konuşma konusunda çok zayıfım bir sorun olur mu sizce bir ay sonra görüşmem var yardımcı olursanız sevinirim
-
Bana kalırsa konsolosluğu hiç şüphe düşürmeyin derim, madem belgeniz var B2 kaydınızı sunun, vizeniz çıksın sonra gidince istediğiniz seviyeden başlarsınız.Oooooooo yazdı: ↑Cmt Şub 01, 2025 4:20 pm Merhaba ben bir üniversiteden şartlı kabul aldım B1 telc almanca sertifikam var. Konsolosluk intensiv kurs kaydı istiyor ben kurs kaydımı A1 -B1 yaptım çünkü konuşma konusunda çok zayıfım bir sorun olur mu sizce bir ay sonra görüşmem var yardımcı olursanız sevinirim
Gideceğim yerdeki kurs yerlerine yazdım yok bu yaptığım kurs yeride beni seviye sınavına koyacaklarını söyledilernonickname yazdı: ↑Cmt Şub 01, 2025 4:44 pm Bana kalırsa konsolosluğu hiç şüphe düşürmeyin derim, madem belgeniz var B2 kaydınızı sunun, vizeniz çıksın sonra gidince istediğiniz seviyeden başlarsınız.