Herkese merhaba,
Yaklaşık 8 yıldır ara ara bu forumu okuyorum. Kurucularına ve emek verenlere tekrar kendi adıma çok teşekkür ederim.
Beslenme ve Diyetetik okudum ve bu sene 3,48 ortalamayla mezun oldum. ÖSD B1 sertifikam var. Gießen JLU Ernährungswissenschaften M.sc’ye başvurmak istiyorum fakat aklıma takılan ve internette cevabını bulamadığım bazı sorular var.
- JLU direkt kabul için B2 istiyor. Bu şartı karşılamayanları Studienvorbereitung diye bir Almanca kursuna yönlendiriyor. Fakat buraya girmek için size bir şartlı kabul vermiyor. Dil kursu kayıt belgesi isminde bir belge veriyor. Sizce bununla vizeye başvurmak bir sorun oluşturur mu?
- Benim lise hayatım üniversitenin aksine çok kötü. Açık öğretim mezunuyum ve mezuniyet puanım çok düşük bu üniversiteye kabul ve vize sürecinde benim için bir problem oluşturur mu sizce?
- Bir de bu dil kursu kayıt belgesiyle vizeye başvuru yapsam ve vize çıkarsa sizce çalışma izni de verilir mi?
Yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.
Umarım herkes istediği yerde olur…
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Studienvorbereitung kursu ile vize süreci
-
- İletişim:
Studienvorbereitung kursu ile vize süreci
40f - İstanbul Gayrettepe Ofisi - Frankfurt
Randevu talebi: 28 Ekim 2024
Randevu atanma: 8 Kasım 2024
Vize randevu tarihi: 19 Aralık 2024
Eksik evrak talebi: 23.01.2025
Vize geliş: 11.02.2025
Re: Studienvorbereitung kursu ile vize süreci
Baska bir yerden direkt bölüme ön kabul her zaman daha iyidir. Lisedeki olumsuzluk sorun yaratmaz. Yeni cikan yasaya göre zaten Almanya da ikamet kaydi yaptirinca otomatik olarak calisma izniniz de oluyor. (haftada max. 20 saat).
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
-
- İletişim:
Danke schön Gürkan Abi!

umeyrorhan yazdı: ↑Cmt Eki 12, 2024 1:43 pm Herkese merhaba,
Yaklaşık 8 yıldır ara ara bu forumu okuyorum. Kurucularına ve emek verenlere tekrar kendi adıma çok teşekkür ederim.
Beslenme ve Diyetetik okudum ve bu sene 3,48 ortalamayla mezun oldum. ÖSD B1 sertifikam var. Gießen JLU Ernährungswissenschaften M.sc’ye başvurmak istiyorum fakat aklıma takılan ve internette cevabını bulamadığım bazı sorular var.
- JLU direkt kabul için B2 istiyor. Bu şartı karşılamayanları Studienvorbereitung diye bir Almanca kursuna yönlendiriyor. Fakat buraya girmek için size bir şartlı kabul vermiyor. Dil kursu kayıt belgesi isminde bir belge veriyor. Sizce bununla vizeye başvurmak bir sorun oluşturur mu?
- Benim lise hayatım üniversitenin aksine çok kötü. Açık öğretim mezunuyum ve mezuniyet puanım çok düşük bu üniversiteye kabul ve vize sürecinde benim için bir problem oluşturur mu sizce?
- Bir de bu dil kursu kayıt belgesiyle vizeye başvuru yapsam ve vize çıkarsa sizce çalışma izni de verilir mi?
Yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.
Umarım herkes istediği yerde olur…
Merhaba, sürecimiz neredeyse aynı bu sene beslenme ve diyetetikten mezun oldum. Jlu’da master yapmak istiyorum sizinle aynı bölümde. Ben vizemi 2 hafta önce aldım. B2 kursuna kayıt oldum, onlar size vize için bir belge gönderiyorlar. Vizeye onu sundum ve motivasyon mektubumda sonrasında Master yapmak istediğimi belirttim. Şartlı kabul belgesi sunmadım, parasını yatırdığımı kanıtlayan okulun gönderdiği belgeyi vize randevusunda verdim.
-
- İletişim:
Merhaba, acaba size ulaşabileceğim bir mail adresi veya bir sosyal medya hesabı var mı acaba? Bütün süreç gerçekten neredeyse aynı. Mümkünse birkaç soru sormak istiyorum. Teşekkür ederim cevabınız için ayrıca.oyku yazdı: ↑Çrş Eki 30, 2024 5:31 pm Merhaba, sürecimiz neredeyse aynı bu sene beslenme ve diyetetikten mezun oldum. Jlu’da master yapmak istiyorum sizinle aynı bölümde. Ben vizemi 2 hafta önce aldım. B2 kursuna kayıt oldum, onlar size vize için bir belge gönderiyorlar. Vizeye onu sundum ve motivasyon mektubumda sonrasında Master yapmak istediğimi belirttim. Şartlı kabul belgesi sunmadım, parasını yatırdığımı kanıtlayan okulun gönderdiği belgeyi vize randevusunda verdim.