siz yine ağustos sonu, ben ve birkaç kişi ağustos başından bekliyoruz düşünün halimizi .
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
İzmir Vize Süreci
Re: İzmir Vize Süreci
-
Herkese merhaba
Dün 41f için eşim ve kızım ile birlikte 27.09.2024 İdata İzmir ofisteydik, 2 deki randevuya 3,5 gibi girebildik, evrakları verir vermez yetkili bloke hesabın sadece benim üzerimden mi yoksa ayrı ayrı mı yapıldığını sordu, ben de Expatrio’da öyle bir seçeneğin olmadığını, konsolosluğun istenen belgeler kısmında söylediği gibi 992+400+300 şeklinde 1692 Euro şeklinde 12 aylık bloke yaptığımı belirttim. Sistemin değiştiğini ve konsolosluğun artık böyle istediğini söyledi, ve ayrı ayrı hesap açıp belgeyi getirin dedi. 18 yaş altında bir çocuğa nasıl hesap açayım dediğimde cevap vermedi, eşim içinde açamıyorum çünkü böyle bir seçenek Expatrio’da yok.
Benim başvurumu alıp eşim ve kızım için eksik evrak için 2 gün süre verdi. Biz de araştırdık ettik ama eş ve çocuk için ayrı bloke hesap açan bir uygulama görmedik, böyle bir şey yaşayan oldu mu? Bu nasıl bir uygulama? Artık böyleymiş, duyan yaşayan oldu mu? Salı tekrar gidip dilekçeyle başvuruyu bu şekil almalarını söyleyeceğiz. Bakalım.
hiç duymadım , çok saçma çok. ayrıca onların olduğu gibi göndermesi lazım sonuçta eksik değil ki ? bir hata olsa konsolosluk söylerdi . of iblmiyorum her şey çok karışık, hepimizin hakkında hayırlısımeltemsakla yazdı: ↑Pzt Eyl 30, 2024 7:38 pm Herkese merhaba
Dün 41f için eşim ve kızım ile birlikte 27.09.2024 İdata İzmir ofisteydik, 2 deki randevuya 3,5 gibi girebildik, evrakları verir vermez yetkili bloke hesabın sadece benim üzerimden mi yoksa ayrı ayrı mı yapıldığını sordu, ben de Expatrio’da öyle bir seçeneğin olmadığını, konsolosluğun istenen belgeler kısmında söylediği gibi 992+400+300 şeklinde 1692 Euro şeklinde 12 aylık bloke yaptığımı belirttim. Sistemin değiştiğini ve konsolosluğun artık böyle istediğini söyledi, ve ayrı ayrı hesap açıp belgeyi getirin dedi. 18 yaş altında bir çocuğa nasıl hesap açayım dediğimde cevap vermedi, eşim içinde açamıyorum çünkü böyle bir seçenek Expatrio’da yok.
Benim başvurumu alıp eşim ve kızım için eksik evrak için 2 gün süre verdi. Biz de araştırdık ettik ama eş ve çocuk için ayrı bloke hesap açan bir uygulama görmedik, böyle bir şey yaşayan oldu mu? Bu nasıl bir uygulama? Artık böyleymiş, duyan yaşayan oldu mu? Salı tekrar gidip dilekçeyle başvuruyu bu şekil almalarını söyleyeceğiz. Bakalım.
4 Eylül'de randevuya girmiştim. Eksik belge maili hiç almadım. Pasaportum bugün iDATA'ya gelmiş. Yarın teslim almaya gidiyorum.
İzmir 41F - Oldenburg
Vize randevu tarihi: 4.9.2024
iDATA'ya pasaportumun ulaşması: 1.10.2024
gözünüz aydın . mail mi attılar idatanın sitesinde mi gördünüz ?
Başka izmirden haber alan var mı ? ben 9 ağustosta başvurdum ve yok vizem . nasıl ulaşabilirim çok zor durumdayım , daha gidip kalacak yer bulmam lazım
mail attılar bu sabah
İzmir 41F - Oldenburg
merhaba, hayırlı olsun! bu süreçte konsolosluğa hiç mail atmış mıydınız?
İzmir 41F-Cottbus
Randevu başvuru:26.07.2024
Randevu atama:27.08.2024
Evrak teslimi:06.09.2024
Vize: -
Evet konsolosluk hiç dönmedi. bva bfaa vs yerlere de mail attım ama 24.09.2024 tarihinde pasaport numaranızla işlem görünmüyor diye yanıt gelmişti. Konsolosluğa da en son cuma mail atmıştım.
İzmir 41F - Oldenburg
ben yarın da dilekçe vericem her hafta darlıcam bunları
Merhaba, Hayırlı olsun vizeniz. Konsolosluğa nasıl bir mail atmıştınız acaba? Vizenin gelmesinde etkili oldu mu?
İzmir 41F
Randevu başvuru: 17.07.2024
Randevu atama: 21.08.2024
Evrak teslimi: 19.09.2024
Randevu başvuru: 17.07.2024
Randevu atama: 21.08.2024
Evrak teslimi: 19.09.2024
Bugün bva'dan şöyle bir mail aldım, 6 gün sonra geri dönüş yaptılar. Forumda sadece konsolosluk bakıyor deniliyordu, ne kadar doğru bilgi bilmiyorum belkş ondandır daha gelmedi sizin başvurunuz demeleri
Dear Madam, dear Sir,
currently there is no application in the system under the personal data you have provided.
Your application has not yet been sent by the embassy/consulate.
So unfortunately I don't have any information for you at the moment.
Dear Madam, dear Sir,
currently there is no application in the system under the personal data you have provided.
Your application has not yet been sent by the embassy/consulate.
So unfortunately I don't have any information for you at the moment.
İzmir 41F-Cottbus
ikinci dilekçemi verdim az önce
Merhaba. Eylul basi izmir’den basvurumu gerceklestirdim. 34F.
25 Eylul’de BFAA mail atti, ekstra bir belge istediler ve hemen gonderdim. Mailde de vizenizin son islemleri icin seyahat saglik sigortanizi da gondermeniz gerekiyor diye yazmislar. Fakat o gunden bugune vize surecinde bir gelisme yok. Aradigimda bilgi veremiyoruz diyorlar, mail attigimda otomatik mail geliyor vize ile ilgili konulari cevaplandirmiyoruz diye. Bir onerisi olan var midir?
25 Eylul’de BFAA mail atti, ekstra bir belge istediler ve hemen gonderdim. Mailde de vizenizin son islemleri icin seyahat saglik sigortanizi da gondermeniz gerekiyor diye yazmislar. Fakat o gunden bugune vize surecinde bir gelisme yok. Aradigimda bilgi veremiyoruz diyorlar, mail attigimda otomatik mail geliyor vize ile ilgili konulari cevaplandirmiyoruz diye. Bir onerisi olan var midir?
Hangi vize türüne başvurmuştunuz acaba
- Vize Türü: 36F
Randevu Talebi: 9.12.2023
Randevu Atama: 16.08.2024
Randevu Günü: 11.09.2024
Bu vize süreci tamamen şans eseri şekilleniyor gibi.
19 Temmuzda tüm evraklarımızı teslim ettik. ( 12 F)
6 Eylül de vizenin son işlemleri için seyahat sağlık sigortamızı uzatmamızı istediler. ( Süreci geçti çünkü)
Ama 1 ay olacak neredeyse sigorta süresini uzatmamız. Hala hiç bir dönüş yok. Gerçekten anlamak da mümkün değil.
Bu nasıl son işlem oluyor? dosyamız incelendi ve eksik evrak sadece sigorta sürecini uzatmaksa mail gelir gelmez hemen yapıp gönderdik ama hala bu kadar süre geçmesine rağmen hiç bir geri bildirim yok.
"Guten Tag,
In Deutschland ist die Bearbeitung der Anträge beendet.
Die Botschaft muss die Anträge noch abschließend bearbeiten und wird Sie informieren.
Wir bitten um etwas Geduld.
Für weitere Fragen wenden Sie sich bitte an die Botschaft. " gelen mail ise bu şekilde.
Sanırım tam 3 ayın dolmasını bekliyorlar
19 Temmuzda tüm evraklarımızı teslim ettik. ( 12 F)
6 Eylül de vizenin son işlemleri için seyahat sağlık sigortamızı uzatmamızı istediler. ( Süreci geçti çünkü)
Ama 1 ay olacak neredeyse sigorta süresini uzatmamız. Hala hiç bir dönüş yok. Gerçekten anlamak da mümkün değil.
Bu nasıl son işlem oluyor? dosyamız incelendi ve eksik evrak sadece sigorta sürecini uzatmaksa mail gelir gelmez hemen yapıp gönderdik ama hala bu kadar süre geçmesine rağmen hiç bir geri bildirim yok.
"Guten Tag,
In Deutschland ist die Bearbeitung der Anträge beendet.
Die Botschaft muss die Anträge noch abschließend bearbeiten und wird Sie informieren.
Wir bitten um etwas Geduld.
Für weitere Fragen wenden Sie sich bitte an die Botschaft. " gelen mail ise bu şekilde.
Sanırım tam 3 ayın dolmasını bekliyorlar
Merhabalar , izmirden var mı bir haber ??
Bugün İstanbul'dan bolca haber var ama İzmir yine durgun galiba, yarın tatil cuma da yarım gün :/
41F İzmir
Randevu Tarihi: 21.08.2024
Vize Teslim: 03.10.2024
Randevu Tarihi: 21.08.2024
Vize Teslim: 03.10.2024