Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Okula yakın şehirlerde oturum almak
-
Okula yakın şehirlerde oturum almak
Merhaba,
Ben Frankfurt UAS'den kabul aldım fakat Frankfurt'un yabancılar şubesiyle ilgili Google yorumları vizemi oturuma çevirebilmekle ilgili beni biraz korkuttu çünkü uzun aylar randevu vermeyebiliyorlarmış ve çalışanların ilgisiz olduğu söyleniyor. Frankfurt UAS'den aldığım kabul mektubuyla Offenbach gibi Frankfurt'a çok yakın olan diğer küçük şehirlere vize başvurusu yapsam sorun olur mu acaba? Ya da Almanya'ya gittikten sonra adresimi bu küçük şehirlerden birine taşısam olur mu?
Ben Frankfurt UAS'den kabul aldım fakat Frankfurt'un yabancılar şubesiyle ilgili Google yorumları vizemi oturuma çevirebilmekle ilgili beni biraz korkuttu çünkü uzun aylar randevu vermeyebiliyorlarmış ve çalışanların ilgisiz olduğu söyleniyor. Frankfurt UAS'den aldığım kabul mektubuyla Offenbach gibi Frankfurt'a çok yakın olan diğer küçük şehirlere vize başvurusu yapsam sorun olur mu acaba? Ya da Almanya'ya gittikten sonra adresimi bu küçük şehirlerden birine taşısam olur mu?
-
Re: Okula yakın şehirlerde oturum almak
Önerim Bad Homburg, Friedberg, Friedrichsdorf vb. vb. şehirlerden (özellikle Bad Homburg önerim) birinden ilk oturumunuzu almanız. Hem çok şirinler hem de hepsinden frankfurta s-bahn ile ulaşım var zaten semesterticketınız olacak. Bad Homburg önerme sebebim hem çok ufak değildir her şeyi bulabilirsiniz, görece frankfurt city center'a göre daha nezihtir ve ausländerbehördesi çok hızlıdır (verpflichtungserklärung'um 4 günde çıktı). Ben de daha önce 2'şer ay olmak üzere 2 defa kısa yaşama deneyimi elde ettim yazdığım çevrede. Umarım her şey istediğiniz gibi gider Hocam. Başarılar...
İstanbul Konsolosluğu 36F
Başvuru Tarihi : 28 Haziran 2024
Randevu Atama : 12 Temmuz 2024
Randevu Tarihi : 7 Ağustos 2024
Kargo Sms : 21 Ağustos 2024 (UPS)
Vize Sonuç : 6 Ay Multi
Başvuru Tarihi : 28 Haziran 2024
Randevu Atama : 12 Temmuz 2024
Randevu Tarihi : 7 Ağustos 2024
Kargo Sms : 21 Ağustos 2024 (UPS)
Vize Sonuç : 6 Ay Multi
MTK bölgesinden yani hofheim am taunustaki yabancılar dairesinden uzak dur. İşlemleri çok uzun sürüyor. Maillere cevap vermiyorlar.
Merhaba benim okulum Nürnberg'te fakat Nürnberg'te işler çooook yavaş işlediği için hemen 8 km yakınındaki şehir olan Fürth adresini yazacağım başvuru belgesine ve evi de oradan bulacağım. Yakın olduğu sürece hiçbir sorun olmadığı biliyorum. Çünkü belgeler okulun olduğu yere değil, ev adresinin olduğu şehrin yabancılar dairesine iletiliyor. Bir de acaba Fürth'te deneyimi olan var mıdır? Sevgiler
41F (Eşli) Nürnberg
IDATA Randevu tarihi: 09.08.24
Başvuru s. vize onay: 11.09.24
Eksik evrak (Kira söz.+Sağlık s.): 18.09.24
E.E. Teslim: 20.09.24
E.E. (bloke h): 26.09.24
E.E. teslim: 26.09.24
Kargo sms: 16.10.24
Teslim: 17.10.24
-
Çok teşekkürler, dilerim sizin de başvuru süreciniz istediğiniz gibi oluremresakkas yazdı: ↑Çrş Tem 31, 2024 5:50 am Önerim Bad Homburg, Friedberg, Friedrichsdorf vb. vb. şehirlerden (özellikle Bad Homburg önerim) birinden ilk oturumunuzu almanız. Hem çok şirinler hem de hepsinden frankfurta s-bahn ile ulaşım var zaten semesterticketınız olacak. Bad Homburg önerme sebebim hem çok ufak değildir her şeyi bulabilirsiniz, görece frankfurt city center'a göre daha nezihtir ve ausländerbehördesi çok hızlıdır (verpflichtungserklärung'um 4 günde çıktı). Ben de daha önce 2'şer ay olmak üzere 2 defa kısa yaşama deneyimi elde ettim yazdığım çevrede. Umarım her şey istediğiniz gibi gider Hocam. Başarılar...
Bende bu dönem Köln üniversitesinde başlayacağım fakat ev bulmak zor bildiğiniz gibi. Bonn, Kerpen, Hürth, Pullheim ve Wesseling hakkında deneyimi olanlar varsa çok sevinirim.
Ankara 41F
Başvuru: 18.07.2024
Randevu mail: 19.08.2024
Randevu tarihi: 26.08.2024
İdata kargo maili: 20.09.2024
Vize elime ulaştı: 21.09.2024
Başvuru: 18.07.2024
Randevu mail: 19.08.2024
Randevu tarihi: 26.08.2024
İdata kargo maili: 20.09.2024
Vize elime ulaştı: 21.09.2024
-
Peki kalacağımız evi vize randevusuna kadar ayarlamış olmamız gerekli mi biliyor musunuz? Yani vize randevusuna giderken kira sözleşmesi ya da Airbnb rezervasyonu gibi bir belge götürmemiz gerekir mi?serryten yazdı: ↑Çrş Tem 31, 2024 3:04 pm Merhaba benim okulum Nürnberg'te fakat Nürnberg'te işler çooook yavaş işlediği için hemen 8 km yakınındaki şehir olan Fürth adresini yazacağım başvuru belgesine ve evi de oradan bulacağım. Yakın olduğu sürece hiçbir sorun olmadığı biliyorum. Çünkü belgeler okulun olduğu yere değil, ev adresinin olduğu şehrin yabancılar dairesine iletiliyor. Bir de acaba Fürth'te deneyimi olan var mıdır? Sevgiler
eşli başvuruysa süreç uzamaması için baştan kira sözleşmesi götüren var ama eşliyse zaten sonradan mutlaka istiyorlar. Tek gidiyorsanız vizeye götürmeye gerek yok. sonrasında da kira sözleşmesi istenen tek bir kişi olduğunu hatırlamıyorum. genelde karı koca gidecek olanlardan isteniyor
almanyayollari yazdı: ↑Prş Ağu 01, 2024 1:23 am Peki kalacağımız evi vize randevusuna kadar ayarlamış olmamız gerekli mi biliyor musunuz? Yani vize randevusuna giderken kira sözleşmesi ya da Airbnb rezervasyonu gibi bir belge götürmemiz gerekir mi?
41F (Eşli) Nürnberg
Merhaba ben de bu konuyu merak ediyorum. Okulum wurzburg üniversitesi. Atıyorum Nürnbergte tutsam evi oluyor mu. Yoksa bu eyalette okulun , bu eyalete şu kadar km uzakta yasaman gerekiyor diye bir kural var mı. Wurzburg çevresini bilen varsa kalacak bölge önerir mi teşekkür ederim.
-
merhaba, ben de bu dönem köln üniversitesinde linguistics bölümünde yüksek lisans yapacağım. acaba ders seçimleri ile ilgili bilginiz varsa birkaç bir şey sorabilir miyim? fena kafam karışmış durumda çünkü :')