daha yeni bu rakamları güncelledi Almanya
viewtopic.php?t=21285 şu başlıktan bilgi alabilirsiniz
teşekkür ederim.
Şu an tam yazdığın şeyi anlayamadım kusura bakmayın panik oldum ben de 934 Euro diye tamamlamıştım hesabımı ve haftaya da ise randevum.elifnurk yazdı: ↑Cum Ağu 02, 2024 7:55 pm merhaba ben de eski miktardan bloke etmiştim. bu sabah bir mail geldi bana, eksik miktarı tamamlayacağıma dair bir belge eklemişler onu imzalayıp yollamamı istediler. “ yeni belirlenen miktara göre aylık 992 euro olacak sekilde bloke edeceğime ve bu miktarı tamamlayana kadar almanyaya geldiğimde oturum alamayacağımın bilincindeyim” tarzı bir cümle vardı.
bloke hesabı açtığınız bankadan miktarı nasıl arttırabileceğinizi öğrenin bence, expatrio'dan açtıysanız bu forumda expatrionun yetkilisi de var orada yazılanları falan da okuyabilirsiniz, ayrıca olur da randevunuza kadar güncel miktarlı belgeyi temin edemezseniz en kötü 934 üzerinden yatırdığınıza ilişkin belge ile görüşmeye gidersiniz, diğer belgeniz hazır olunca onu da gönderirsiniz sonradan, miktar az diye direkt reddetmezler, en kötü eksik evrak olarak isterler siz de gönderirsinizStudentinHessen yazdı: ↑Cmt Ağu 03, 2024 2:51 pm Şu an tam yazdığın şeyi anlayamadım kusura bakmayın panik oldum ben de 934 Euro diye tamamlamıştım hesabımı ve haftaya da ise randevum.
Konsolosluk senden o miktarı hemen transfer etmenizi mi istedi nasıl ilerlediniz peki red gelme durumun olabilir mi sonuçta eksik miktar var tam anlayamadım.
Red gelme durumumun olacağını düşünmüyorum, herkes gibi ben de burada vizemin gelmesini bekliyorum açıkçası bu ihtimali de en az sizin kadar ben de düşünmek istemiyorum Bloke miktar güncellendi. Yeni miktarı tamamlarsanız sizin hiç benim gibi bir derdiniz olmaz, uğraşmazsınız. Dediğim gibi hemen transfer etmemi istemediler, yukarıda yazdığım cümleye benzer bir cümle vardı, altına imzamı istediler.StudentinHessen yazdı: ↑Cmt Ağu 03, 2024 2:51 pm Şu an tam yazdığın şeyi anlayamadım kusura bakmayın panik oldum ben de 934 Euro diye tamamlamıştım hesabımı ve haftaya da ise randevum.
Konsolosluk senden o miktarı hemen transfer etmenizi mi istedi nasıl ilerlediniz peki red gelme durumun olabilir mi sonuçta eksik miktar var tam anlayamadım.
elifnurk yazdı: ↑Cmt Ağu 03, 2024 4:53 pm Red gelme durumumun olacağını düşünmüyorum, herkes gibi ben de burada vizemin gelmesini bekliyorum açıkçası bu ihtimali de en az sizin kadar ben de düşünmek istemiyorum Bloke miktar güncellendi. Yeni miktarı tamamlarsanız sizin hiç benim gibi bir derdiniz olmaz, uğraşmazsınız. Dediğim gibi hemen transfer etmemi istemediler, yukarıda yazdığım cümleye benzer bir cümle vardı, altına imzamı istediler.
selam, dün pasaportumun kargoya verilidiği maili geldi.
imzamda tüm tarihleri yazdım oraya bakabilirsiniz
Bana şu mailden yazdılar : visa-processing@zentrale.auswaertiges-amt.deanxwell yazdı: ↑Sal Ağu 13, 2024 4:25 pm Merhaba 934 euro göstererek başvuru yapmıştım izmir idatadan. sonraki gün konsolosluk arayarak eksik tutarı tamamladığıma dair evrakları mail atmam gerektiğini söyledi ben de bloke tutarı tamamladım ancak konsolosluk mail adresini bulamadım. Sizin eksik evrak için iletişime geçtiğiniz mail adresi neydi acaba, keşek aramak yerine mail ile dönseydiler bana da ? visa@izmi.diplo.de 'ye mail attım ama 1 haftadır dönüş yok. ben de çok huzursuz oldum
Merhaba, ben de buna benzer bir süreç yaşıyorum. 3 Temmuzda vize randevusuna girdim, 9 temmuzda eksik belge olarak garantör belgemi yeniletmemi ve email üzerinden iletmemi istediler(istanbul konsolosluğundan geldi mail). 15 temmuzda yeniletip email üzerinden ilettim. 6 ağustosta elden teslim etmemi istediler onu da 9 ağustosta ilettim. Bugün BVA ya mail attım ve pasaport numaramla bir kayıt olmadığını söylediler. Tabiki Konsolosluğa ulaşmak mümkün olmadığı için maillere de dönüş alamıyorum. Bu durumda bir fikriniz var mı?nonickname yazdı: ↑Cum Ağu 02, 2024 6:12 pm evet muhtemelen öyle, muhtemelen yabancılar şubesi incelemeyi tamamladı ve eksik evrakı konsolosluk sizden talep ediyor ve gönderince vizenizi basacaklar, ama yine de BVA'ya mail atarak dosyanızın şu an nerede olduğunu sorabilirsiniz, yani yabancılar şubesinde mi yoksa konsolosluğa gelmiş mi diye de öğrenebilirsiniz
Yani BVA'nın böyle cevap vermesi ile ilk kez karşılaşıyorum o yüzden bir fikrim yok ama belki de vizeniz basılmış ve idataya gelmiş ise o yüzden olabilir datanın sorgu sayfasından kontrol etmeyi deneyebilirsiniz, veya bva'yı telefonla arayıp tekrar sorabilirsiniz belki sorgularken bir hata yapmışlardır, telefonda İngilizce de konuşuyorlarcags yazdı: ↑Prş Ağu 15, 2024 3:11 pm Merhaba, ben de buna benzer bir süreç yaşıyorum. 3 Temmuzda vize randevusuna girdim, 9 temmuzda eksik belge olarak garantör belgemi yeniletmemi ve email üzerinden iletmemi istediler(istanbul konsolosluğundan geldi mail). 15 temmuzda yeniletip email üzerinden ilettim. 6 ağustosta elden teslim etmemi istediler onu da 9 ağustosta ilettim. Bugün BVA ya mail attım ve pasaport numaramla bir kayıt olmadığını söylediler. Tabiki Konsolosluğa ulaşmak mümkün olmadığı için maillere de dönüş alamıyorum. Bu durumda bir fikriniz var mı?
Yanitladiginiz icin cok tesekkur ederim, bahsettiginiz gibi ulasmaya calisacagimnonickname yazdı: ↑Prş Ağu 15, 2024 6:08 pm Yani BVA'nın böyle cevap vermesi ile ilk kez karşılaşıyorum o yüzden bir fikrim yok ama belki de vizeniz basılmış ve idataya gelmiş ise o yüzden olabilir datanın sorgu sayfasından kontrol etmeyi deneyebilirsiniz, veya bva'yı telefonla arayıp tekrar sorabilirsiniz belki sorgularken bir hata yapmışlardır, telefonda İngilizce de konuşuyorlar
merhaba, visa@izmi.diplo.de adresine attığım maili görmüş olacaklar ki vizemi alabildim. teşekkür ederim katkınız için. benzer durumda olan birileri varsa visa@izmi.diplo.de adresinden dönüş yapmasalar da maili gördüklerine emin olmuş oldum.elifnurk yazdı: ↑Çrş Ağu 14, 2024 3:03 pm Bana şu mailden yazdılar : visa-processing@zentrale.auswaertiges-amt.de
Bu gelen maile yanıt verdim ben de. İsterseniz bu mail adresine de atın veya başvurunuzun durumunu sorun, ben de bilemedim bana mail attılar çünkü direkt. Umarım sıkıntısız hallolur süreciniz.
Çok sevindim adınıza, hayırlı olsunanxwell yazdı: ↑Pzt Ağu 19, 2024 5:39 pm merhaba, visa@izmi.diplo.de adresine attığım maili görmüş olacaklar ki vizemi alabildim. teşekkür ederim katkınız için. benzer durumda olan birileri varsa visa@izmi.diplo.de adresinden dönüş yapmasalar da maili gördüklerine emin olmuş oldum.
Merhabalar Bremen yabancılar şubesinin e posta adresini nereden bulabilirim?nonickname yazdı: ↑Pzt Tem 29, 2024 12:36 pm 41f vizesinin çıkmasında süreç şöyle işliyor. Önce idata dosyanızı konsolosluğa iletiyor, konsolosluk ise önce dijital sonra da fiziksel olarak gideceğiniz şehirdeki yabancılar şubesine dosyanızı yolluyor. Dosyanızın yabancılar şubesinde işlemlerinin tamamlanması sonrasında yabancılar şubesi kararını konsolosluğa bildiriyor. Pasaportunuz zaten hiç konsolosluktan çıkmadığı için konsolosluk, yabancılar şubesinin kararından sonra vizenizi basıyor. Burada süre açısından önem arz eden şey şu; yabancılar şubesinin 41f vize türünde dosyayı inceleyebileceği maksimum bir süresi var, bu süre dosyanın yabancılar şubesine dijital olarak iletilmesinden sonra 3 hafta+2 gün (buna sessizlik süresi prosedürü deniyor). Bu süre içinde yabancılar şubesi dosyanızın incelemesini tamamlamazsa sürenin sonunda otomatik kabul ettiği varsayılıyor. Bu nedenle 41f vizesinin çıkması hızlı oluyor. Gecikme yaşayabileceğiniz yer, konsolosluğun dijital iletimi hemen yapmaması olabilir, konsolosluk eğer dosyanızın dijital iletimini hemen yapmazsa (bunun için azami bir süre yok) orada vakit kaybedebilirsiniz. Dijital iletimin yapılıp yapılmadığını ise BVA isimli bir kurumdan öğreniyorsunuz. Bu kurumun hem telefon numarası hem de mail adresi var, forumda aratırsanız bulabilirsiniz, daha önce çokça paylaşıldı. Randevunuza girdikten sonra bu kanallarla BVA'ya ulaşarak dijital iletim tarihini öğrenip, onun üzerine sessizlik süresini katarak tahmin edebilirsiniz vizenizin ne zaman geleceğini. Konsolosluk bildiğim kadarıyla yabancılar şubesinden cevap gelince çok beklemeden vizeyi basıyor. Bu arada son zamanlarda BVA'nın maillere çok uzun sürelerde dönmediğini yazanlar olmuştu, bu durumda telefon numarasını arayabilirsiniz, İngilizce de konuşuyorlar ve yardımcı oluyorlar, düşmezse biraz deneyin mutlaka ulaşıyorsunuz. Başarılar
Merhaba vizeniz cok hizli gelmış tebrikler öncelikle.