Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Öğrenci vizesi çıkması ne kadar sürüyor
-
Öğrenci vizesi çıkması ne kadar sürüyor
Selam arkadaşlar
Vize randevum ağustosun ortasında
Okulda bana ekimin birinde gelmemi söyledi
Dersler ekimin ortasında başlıyor
Sizce benim vize ekime kadar çıkar mı
41 F ulusal vize tipim
Vize randevum ağustosun ortasında
Okulda bana ekimin birinde gelmemi söyledi
Dersler ekimin ortasında başlıyor
Sizce benim vize ekime kadar çıkar mı
41 F ulusal vize tipim
-
Re: Öğrenci vizesi çıkması ne kadar sürüyor
Dil belgem her şey mevcut
-
Bilen yok mu
-
Tecrübesi olan var mı
-
41f vizesinin çıkmasında süreç şöyle işliyor. Önce idata dosyanızı konsolosluğa iletiyor, konsolosluk ise önce dijital sonra da fiziksel olarak gideceğiniz şehirdeki yabancılar şubesine dosyanızı yolluyor. Dosyanızın yabancılar şubesinde işlemlerinin tamamlanması sonrasında yabancılar şubesi kararını konsolosluğa bildiriyor. Pasaportunuz zaten hiç konsolosluktan çıkmadığı için konsolosluk, yabancılar şubesinin kararından sonra vizenizi basıyor. Burada süre açısından önem arz eden şey şu; yabancılar şubesinin 41f vize türünde dosyayı inceleyebileceği maksimum bir süresi var, bu süre dosyanın yabancılar şubesine dijital olarak iletilmesinden sonra 3 hafta+2 gün (buna sessizlik süresi prosedürü deniyor). Bu süre içinde yabancılar şubesi dosyanızın incelemesini tamamlamazsa sürenin sonunda otomatik kabul ettiği varsayılıyor. Bu nedenle 41f vizesinin çıkması hızlı oluyor. Gecikme yaşayabileceğiniz yer, konsolosluğun dijital iletimi hemen yapmaması olabilir, konsolosluk eğer dosyanızın dijital iletimini hemen yapmazsa (bunun için azami bir süre yok) orada vakit kaybedebilirsiniz. Dijital iletimin yapılıp yapılmadığını ise BVA isimli bir kurumdan öğreniyorsunuz. Bu kurumun hem telefon numarası hem de mail adresi var, forumda aratırsanız bulabilirsiniz, daha önce çokça paylaşıldı. Randevunuza girdikten sonra bu kanallarla BVA'ya ulaşarak dijital iletim tarihini öğrenip, onun üzerine sessizlik süresini katarak tahmin edebilirsiniz vizenizin ne zaman geleceğini. Konsolosluk bildiğim kadarıyla yabancılar şubesinden cevap gelince çok beklemeden vizeyi basıyor. Bu arada son zamanlarda BVA'nın maillere çok uzun sürelerde dönmediğini yazanlar olmuştu, bu durumda telefon numarasını arayabilirsiniz, İngilizce de konuşuyorlar ve yardımcı oluyorlar, düşmezse biraz deneyin mutlaka ulaşıyorsunuz. Başarılar
-
Merhaba, 39f için de aynı prosedür mü geçerli acaba bilginiz var mı?nonickname yazdı: ↑Pzt Tem 29, 2024 12:36 pm 41f vizesinin çıkmasında süreç şöyle işliyor. Önce idata dosyanızı konsolosluğa iletiyor, konsolosluk ise önce dijital sonra da fiziksel olarak gideceğiniz şehirdeki yabancılar şubesine dosyanızı yolluyor. Dosyanızın yabancılar şubesinde işlemlerinin tamamlanması sonrasında yabancılar şubesi kararını konsolosluğa bildiriyor. Pasaportunuz zaten hiç konsolosluktan çıkmadığı için konsolosluk, yabancılar şubesinin kararından sonra vizenizi basıyor. Burada süre açısından önem arz eden şey şu; yabancılar şubesinin 41f vize türünde dosyayı inceleyebileceği maksimum bir süresi var, bu süre dosyanın yabancılar şubesine dijital olarak iletilmesinden sonra 3 hafta+2 gün (buna sessizlik süresi prosedürü deniyor). Bu süre içinde yabancılar şubesi dosyanızın incelemesini tamamlamazsa sürenin sonunda otomatik kabul ettiği varsayılıyor. Bu nedenle 41f vizesinin çıkması hızlı oluyor. Gecikme yaşayabileceğiniz yer, konsolosluğun dijital iletimi hemen yapmaması olabilir, konsolosluk eğer dosyanızın dijital iletimini hemen yapmazsa (bunun için azami bir süre yok) orada vakit kaybedebilirsiniz. Dijital iletimin yapılıp yapılmadığını ise BVA isimli bir kurumdan öğreniyorsunuz. Bu kurumun hem telefon numarası hem de mail adresi var, forumda aratırsanız bulabilirsiniz, daha önce çokça paylaşıldı. Randevunuza girdikten sonra bu kanallarla BVA'ya ulaşarak dijital iletim tarihini öğrenip, onun üzerine sessizlik süresini katarak tahmin edebilirsiniz vizenizin ne zaman geleceğini. Konsolosluk bildiğim kadarıyla yabancılar şubesinden cevap gelince çok beklemeden vizeyi basıyor. Bu arada son zamanlarda BVA'nın maillere çok uzun sürelerde dönmediğini yazanlar olmuştu, bu durumda telefon numarasını arayabilirsiniz, İngilizce de konuşuyorlar ve yardımcı oluyorlar, düşmezse biraz deneyin mutlaka ulaşıyorsunuz. Başarılar
-
viewtopic.php?p=235376#p235376 şu linke göre sessizlik süresi prosedürü 39f için de mevcut görünüyor evetalmanyayollari yazdı: ↑Sal Tem 30, 2024 3:59 pm Merhaba, 39f için de aynı prosedür mü geçerli acaba bilginiz var mı?
-
nonickname yazdı: ↑Pzt Tem 29, 2024 12:36 pm 41f vizesinin çıkmasında süreç şöyle işliyor. Önce idata dosyanızı konsolosluğa iletiyor, konsolosluk ise önce dijital sonra da fiziksel olarak gideceğiniz şehirdeki yabancılar şubesine dosyanızı yolluyor. Dosyanızın yabancılar şubesinde işlemlerinin tamamlanması sonrasında yabancılar şubesi kararını konsolosluğa bildiriyor. Pasaportunuz zaten hiç konsolosluktan çıkmadığı için konsolosluk, yabancılar şubesinin kararından sonra vizenizi basıyor. Burada süre açısından önem arz eden şey şu; yabancılar şubesinin 41f vize türünde dosyayı inceleyebileceği maksimum bir süresi var, bu süre dosyanın yabancılar şubesine dijital olarak iletilmesinden sonra 3 hafta+2 gün (buna sessizlik süresi prosedürü deniyor). Bu süre içinde yabancılar şubesi dosyanızın incelemesini tamamlamazsa sürenin sonunda otomatik kabul ettiği varsayılıyor. Bu nedenle 41f vizesinin çıkması hızlı oluyor. Gecikme yaşayabileceğiniz yer, konsolosluğun dijital iletimi hemen yapmaması olabilir, konsolosluk eğer dosyanızın dijital iletimini hemen yapmazsa (bunun için azami bir süre yok) orada vakit kaybedebilirsiniz. Dijital iletimin yapılıp yapılmadığını ise BVA isimli bir kurumdan öğreniyorsunuz. Bu kurumun hem telefon numarası hem de mail adresi var, forumda aratırsanız bulabilirsiniz, daha önce çokça paylaşıldı. Randevunuza girdikten sonra bu kanallarla BVA'ya ulaşarak dijital iletim tarihini öğrenip, onun üzerine sessizlik süresini katarak tahmin edebilirsiniz vizenizin ne zaman geleceğini. Konsolosluk bildiğim kadarıyla yabancılar şubesinden cevap gelince çok beklemeden vizeyi basıyor. Bu arada son zamanlarda BVA'nın maillere çok uzun sürelerde dönmediğini yazanlar olmuştu, bu durumda telefon numarasını arayabilirsiniz, İngilizce de konuşuyorlar ve yardımcı oluyorlar, düşmezse biraz deneyin mutlaka ulaşıyorsunuz. Başarılar
Geri bildirim için teşekkür ederim, harika ve faydalı bilgiler sundun.
O başlığı ve websiteyi inceleyeceğim
Ama söylediklerine bakarak altı veya yedi hafta ki süreçte çıkma olasalığı vizem yüksek sanırım
Oryantasyon yedi Ekim de ve derslerin başlaması da ekimin ortalarında üniversite bir ekimde orda olmam gerektiğini söyledi
Merhaba benden bugün eksik evrak istediler gönderdim, eksik evrak istediklerine göre dijital iletimim gerçekleşmiş oluyor değil mi? benim mail atıp dijital iletim oldu mu diye soramam gereksiz olur ?nonickname yazdı: ↑Pzt Tem 29, 2024 12:36 pm 41f vizesinin çıkmasında süreç şöyle işliyor. Önce idata dosyanızı konsolosluğa iletiyor, konsolosluk ise önce dijital sonra da fiziksel olarak gideceğiniz şehirdeki yabancılar şubesine dosyanızı yolluyor. Dosyanızın yabancılar şubesinde işlemlerinin tamamlanması sonrasında yabancılar şubesi kararını konsolosluğa bildiriyor. Pasaportunuz zaten hiç konsolosluktan çıkmadığı için konsolosluk, yabancılar şubesinin kararından sonra vizenizi basıyor. Burada süre açısından önem arz eden şey şu; yabancılar şubesinin 41f vize türünde dosyayı inceleyebileceği maksimum bir süresi var, bu süre dosyanın yabancılar şubesine dijital olarak iletilmesinden sonra 3 hafta+2 gün (buna sessizlik süresi prosedürü deniyor). Bu süre içinde yabancılar şubesi dosyanızın incelemesini tamamlamazsa sürenin sonunda otomatik kabul ettiği varsayılıyor. Bu nedenle 41f vizesinin çıkması hızlı oluyor. Gecikme yaşayabileceğiniz yer, konsolosluğun dijital iletimi hemen yapmaması olabilir, konsolosluk eğer dosyanızın dijital iletimini hemen yapmazsa (bunun için azami bir süre yok) orada vakit kaybedebilirsiniz. Dijital iletimin yapılıp yapılmadığını ise BVA isimli bir kurumdan öğreniyorsunuz. Bu kurumun hem telefon numarası hem de mail adresi var, forumda aratırsanız bulabilirsiniz, daha önce çokça paylaşıldı. Randevunuza girdikten sonra bu kanallarla BVA'ya ulaşarak dijital iletim tarihini öğrenip, onun üzerine sessizlik süresini katarak tahmin edebilirsiniz vizenizin ne zaman geleceğini. Konsolosluk bildiğim kadarıyla yabancılar şubesinden cevap gelince çok beklemeden vizeyi basıyor. Bu arada son zamanlarda BVA'nın maillere çok uzun sürelerde dönmediğini yazanlar olmuştu, bu durumda telefon numarasını arayabilirsiniz, İngilizce de konuşuyorlar ve yardımcı oluyorlar, düşmezse biraz deneyin mutlaka ulaşıyorsunuz. Başarılar
İzmir 41F -Dresden
Başvuru-> 5 Haz. 2024
Atama -> 14 Haz. 2024
Randevu-> 24 Tem. 2024
Eksik evrak -> 2 Ağustos 2024 (Blokeyi artıracağıma dair belge imzalama)
Kargo Mail-> 7 Ağustos 2024
Vize geliş-> 8 Ağustos 2024 (1 yıl)
Başvuru-> 5 Haz. 2024
Atama -> 14 Haz. 2024
Randevu-> 24 Tem. 2024
-
evet muhtemelen öyle, muhtemelen yabancılar şubesi incelemeyi tamamladı ve eksik evrakı konsolosluk sizden talep ediyor ve gönderince vizenizi basacaklar, ama yine de BVA'ya mail atarak dosyanızın şu an nerede olduğunu sorabilirsiniz, yani yabancılar şubesinde mi yoksa konsolosluğa gelmiş mi diye de öğrenebilirsiniz
Merhaba, sizinle aynı gün İzmir’den evraklarımı teslim etmiştim yine 41F için. Eksik evrak bloke hesap istediler demişsiniz. Tam olarak ne istediler eksik evrak olarak? Aynı gün evraklarımızı vermemize rağmen benden bir şey istenmeyince endişe ettim de. Benim bloke hesabım da aylık 934 olacak şekilde eski miktardı da.
çok teşekkür ederim. bu kadar çabuk ilerlediyse çok şaşıracağım ve sevineceğim gerçektennonickname yazdı: ↑Cum Ağu 02, 2024 6:12 pm evet muhtemelen öyle, muhtemelen yabancılar şubesi incelemeyi tamamladı ve eksik evrakı konsolosluk sizden talep ediyor ve gönderince vizenizi basacaklar, ama yine de BVA'ya mail atarak dosyanızın şu an nerede olduğunu sorabilirsiniz, yani yabancılar şubesinde mi yoksa konsolosluğa gelmiş mi diye de öğrenebilirsiniz
İzmir 41F -Dresden
Başvuru-> 5 Haz. 2024
Atama -> 14 Haz. 2024
Randevu-> 24 Tem. 2024
Başvuru-> 5 Haz. 2024
Atama -> 14 Haz. 2024
Randevu-> 24 Tem. 2024
merhaba ben de eski miktardan bloke etmiştim. bu sabah bir mail geldi bana, eksik miktarı tamamlayacağıma dair bir belge eklemişler onu imzalayıp yollamamı istediler. “ yeni belirlenen miktara göre aylık 992 euro olacak sekilde bloke edeceğime ve bu miktarı tamamlayana kadar almanyaya geldiğimde oturum alamayacağımın bilincindeyim” tarzı bir cümle vardı.cyda12 yazdı: ↑Cum Ağu 02, 2024 7:19 pm Merhaba, sizinle aynı gün İzmir’den evraklarımı teslim etmiştim yine 41F için. Eksik evrak bloke hesap istediler demişsiniz. Tam olarak ne istediler eksik evrak olarak? Aynı gün evraklarımızı vermemize rağmen benden bir şey istenmeyince endişe ettim de. Benim bloke hesabım da aylık 934 olacak şekilde eski miktardı da.
İzmir 41F -Dresden
Başvuru-> 5 Haz. 2024
Atama -> 14 Haz. 2024
Randevu-> 24 Tem. 2024
Başvuru-> 5 Haz. 2024
Atama -> 14 Haz. 2024
Randevu-> 24 Tem. 2024
Şu an aşırı panik oldum aynı gün evraklarımızı teslim etmemize rağmen niye benden hiçbir şey talep etmediler henüz diye? Acaba BVA’daki işlemler bitince mi talep ediliyor vize basılmadan önce? Siz hangi eyalete/şehre gidiyordunuz?
bence hiç panik olmayın sırayla gidiyorlardır boşuna stres yapmayın. ben dresden’e gidiyorum
İzmir 41F -Dresden
Başvuru-> 5 Haz. 2024
Atama -> 14 Haz. 2024
Randevu-> 24 Tem. 2024
Başvuru-> 5 Haz. 2024
Atama -> 14 Haz. 2024
Randevu-> 24 Tem. 2024
Teşekkürler cevaplarınız için. Eğer vizenizle alakalı bir gelişme olursa buraya güncelleme yapabilir misiniz? Belki de denildiği gibi BVA’da işlemleriniz bittiği için vizeniz basılacaktır diye düşünüyorum.
umarım öyledir hemen gelir. tabi bi gelişme olursa yazarım buradan size
İzmir 41F -Dresden
Başvuru-> 5 Haz. 2024
Atama -> 14 Haz. 2024
Randevu-> 24 Tem. 2024
Başvuru-> 5 Haz. 2024
Atama -> 14 Haz. 2024
Randevu-> 24 Tem. 2024
İzmir 41F -Dresden
Başvuru-> 5 Haz. 2024
Atama -> 14 Haz. 2024
Randevu-> 24 Tem. 2024
Başvuru-> 5 Haz. 2024
Atama -> 14 Haz. 2024
Randevu-> 24 Tem. 2024
-
Merhabaelifnurk yazdı: ↑Cum Ağu 02, 2024 7:55 pm merhaba ben de eski miktardan bloke etmiştim. bu sabah bir mail geldi bana, eksik miktarı tamamlayacağıma dair bir belge eklemişler onu imzalayıp yollamamı istediler. “ yeni belirlenen miktara göre aylık 992 euro olacak sekilde bloke edeceğime ve bu miktarı tamamlayana kadar almanyaya geldiğimde oturum alamayacağımın bilincindeyim” tarzı bir cümle vardı.
934 Euro değil miydi?
Yüksek lisans için