Cevabınız için teşekkürler. Dil kursu sınav kaydını nasıl yapmıştınız? Marvin üzerinden mi? Bana bügün bir mail geldi işte kayıt bilgilerinizde bir değişiklik olmuştur diye. Marvine baktım kayıt son tarihi geçmiştir diyor. Zulassungsbescheid bölümler için son tarih 20.09.2024 diyordu ve bana gelen mailinde (sizde de öyledir) dil kursuna/DSH-Vorbereitung 24.10.2024 tarihine kadar kayıt olun diyordu. Okula yazdım işte neden kayıt olma kısmı kapandı diye hızlı cevap verirler umarım. 30.08 diye bir tarih de asla yok deadline olarak. Daha önce attığım maile de DSH-Vorbereitung dönem boyu kayıt olup katılabilirsiniz diye cevap vermislerdi. Ne olmuş da dil kursu kayıt kısmı kapanmış olabilir? Asla anlamadım umarım kurs kayıt hakkım yanmamıştır.emresakkas yazdı: ↑Cum Ağu 30, 2024 6:16 am Hocam okula kayıt yaptırdıktan sonra semesterbeitrag'ın büyük bir kısmı alınamıyor. Vize çıkmazsa diye ben sadece kabul kağıdım, dil kursu sınav kaydım, ara dönem fakülte kabul kağıdım ve kredi transfer çizelgemle gittim görüşmeye. Okula haftaya kaydolacağım.
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
36F Kurs Kaydı
Re: 36F Kurs Kaydı
36F Istanbul
Başvuru Tarihi: 16.08.2024
Atama Tarihi:???
Randevu Tarihi:???
-
Hocam dil kursu sınav kaydından kastım şu, ben studienkolleg mittelhessen'in sitesinden 9 ekimdeki einstufungstest'e kaydoldum 15€ sınav ücretini ödeyip. Sonrasında ise Marvin üzerinden gelen admission required kısmından kayda devam edip formu doldurdum. Sadece semesterbeitrag'ı ödemedim ve belgeyi atamadım o yüzden. Bana hiç 30.08 diye bir uyarıda bulunmadı sistem. Sanırım bu ikisini yaptığımdan kaynaklı ben bir problem yaşamadım.cagan yazdı: ↑Cum Ağu 30, 2024 1:12 pm Cevabınız için teşekkürler. Dil kursu sınav kaydını nasıl yapmıştınız? Marvin üzerinden mi? Bana bügün bir mail geldi işte kayıt bilgilerinizde bir değişiklik olmuştur diye. Marvine baktım kayıt son tarihi geçmiştir diyor. Zulassungsbescheid bölümler için son tarih 20.09.2024 diyordu ve bana gelen mailinde (sizde de öyledir) dil kursuna/DSH-Vorbereitung 24.10.2024 tarihine kadar kayıt olun diyordu. Okula yazdım işte neden kayıt olma kısmı kapandı diye hızlı cevap verirler umarım. 30.08 diye bir tarih de asla yok deadline olarak. Daha önce attığım maile de DSH-Vorbereitung dönem boyu kayıt olup katılabilirsiniz diye cevap vermislerdi. Ne olmuş da dil kursu kayıt kısmı kapanmış olabilir? Asla anlamadım umarım kurs kayıt hakkım yanmamıştır.
2.png
3.png
En son emresakkas tarafından Cum Ağu 30, 2024 3:50 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
İstanbul Konsolosluğu 36F
Başvuru Tarihi : 28 Haziran 2024
Randevu Atama : 12 Temmuz 2024
Randevu Tarihi : 7 Ağustos 2024
Kargo Sms : 21 Ağustos 2024 (UPS)
Vize Sonuç : 6 Ay Multi
-
Size yukarıda attıkları mailde dil kurslarına studienkolleg mittelhessen aracılığıyla hep kayıt olacağınızı söylemiş fakat DSH-Vorbereitung olarak öğrenci kaydıyla alakalı bir bilgi verilmemiş. Okulun Sprachintensivkurs'larını da Studienkolleg Mittelhessen veriyor. Yani kurs kayıtları için Studienkolleg ile iletişime geçmeniz gerekirken DSH-Vorbereitung öğrencisi olarak semesterticket almak için okulla iletişim kurmanız gerekmekte. Biraz karışık bir sistem.cagan yazdı: ↑Cum Ağu 30, 2024 1:12 pm Cevabınız için teşekkürler. Dil kursu sınav kaydını nasıl yapmıştınız? Marvin üzerinden mi? Bana bügün bir mail geldi işte kayıt bilgilerinizde bir değişiklik olmuştur diye. Marvine baktım kayıt son tarihi geçmiştir diyor. Zulassungsbescheid bölümler için son tarih 20.09.2024 diyordu ve bana gelen mailinde (sizde de öyledir) dil kursuna/DSH-Vorbereitung 24.10.2024 tarihine kadar kayıt olun diyordu. Okula yazdım işte neden kayıt olma kısmı kapandı diye hızlı cevap verirler umarım. 30.08 diye bir tarih de asla yok deadline olarak. Daha önce attığım maile de DSH-Vorbereitung dönem boyu kayıt olup katılabilirsiniz diye cevap vermislerdi. Ne olmuş da dil kursu kayıt kısmı kapanmış olabilir? Asla anlamadım umarım kurs kayıt hakkım yanmamıştır.
2.png
3.png
Evet gerçekten karışıkmış. 30.08 diye de gerçekten hiçbir ibare yoktu deadline için anlamadım. Ben şimdi sürecimden biraz bahsetmek istiyorum. Ben uniassist'ten üniversiteye başvurmuştum. İşte bir 10 gün sonra mail geldi. Kabulünüz diye. Sonra gelen Zulassungsbescheid'da işte almanca bilginiz yeterliyse normal kayıt için 30.09.2024, eğer almanca bilginiz yeterli değilse DSH-Vorbereitung öğrencisi olarak kayıt yapabilmek için 24.10.2024 tarihine kadar kayıt yapmalısınız diyordu. Bir önceki mesajdaki fotoğraf gibi.emresakkas yazdı: ↑Cum Ağu 30, 2024 3:49 pm Size yukarıda attıkları mailde dil kurslarına studienkolleg mittelhessen aracılığıyla hep kayıt olacağınızı söylemiş fakat DSH-Vorbereitung olarak öğrenci kaydıyla alakalı bir bilgi verilmemiş. Okulun Sprachintensivkurs'larını da Studienkolleg Mittelhessen veriyor. Yani kurs kayıtları için Studienkolleg ile iletişime geçmeniz gerekirken DSH-Vorbereitung öğrencisi olarak semesterticket almak için okulla iletişim kurmanız gerekmekte. Biraz karışık bir sistem.
Sonra 1 gün sonra mı ne marvin öğrenci numaram geldi sisteme giriş yapabilmek için. Giriş yaptım kayıt olmak için 2 tane kısım vardı. Bir benim kendi bölümüm bir de DSH-Vorbereitung kurs. Sadece benim kendi bölümümüm altında Zulassungsfrei bölümler için son kayıt tarihi 20.09.2024dür yaziyordu. DSH-Vorbereitung için bir şey yazmıyordu. Ben de ilk başta kayıt formlarını gönderdim yani "submit" dedim ama en son kısımda semester fee isteyince (403 euro) ve bunun dekontunu yuklememi isteyince ben başvurularımı geri çektim, tekrar göndermek üzere. Zaten bu yüzden size de yazmıştım, siz semester fee'i yatırmış mıydınız diye.
Sonra bugün bana marvinden mail geldi işte kaydınızda değişiklik olmuştur diye. Girdim baktım donakaldım, kayıt için belirlenen son tarih dolmuştur diye yazıyordu ve hem kendi bölümüm hem de DSH-Vorbereitung kısmı için artık "submit" seçeneği gitmişti. Sanırım siz studienkolleg mittelhessenden dil sınavın kayıt oldunuz sonra marvinden kaydınızı ilerlettiniz. Peki marvinden ilerlettiğiniz kısım size studienkolleg mittelhessen'dan mı geldi yoksa uniassistten başvuru yaptığınızda mı geldi? Merak ettiğim benim ilerletmeyip geri çektiğim ve şu an tarihi geçmiş gözüken kısım ve sizin başvuruyu ilerletmek için doldurup gönderdiğiniz form yeri aynı şey mi? Eğer öyleyse keşke kendi başvurumu geri çekmeyip benimki de yollandı gözükseymiş :/ Benim de anladığım kadarıyla dil kursuna istenilen zaman kayıt olunabiliyor ama semester ticket ve öğrenci haklarından yararlanmak için okula kayıtlı öğrenci olmak lazım. 30.08'in bunun için bir deadline olduğu ise asla hiçbir yerde yazmıyor. Siz WiSe 24/25 için anladığım kadariyla dönem ücretini elden verip kayıt olucaksınız ve semesterticket falan alıcaksınız. Ben de sırf okulun bünyesine kayıt olabilip dil kursu alabilirim diye marburga daha sıcak bakıyordum. Şu an ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Yardımınız için çok teşekkür ederim.
36F Istanbul
-
Hocam bahtsız bir durum olmuş. Çünkü Marvin üzerinden yapmanız gereken tek şey DSH-Vorbereitung için formu doldurup semesterbeitrag için ödeme dekontunu yüklemenizi istediği zaman beklemekti. Eğer başvurunuzu geri çektiyseniz geçmiş olsun. Sanırım bu okulun size verdiği kabulü ben kayıt olmayacağım diye gerçi çekmek oluyor. Eğer studiensekreteriat da bu geri çekme işleminizi onayladıysa ondan gözüküyor kayıt süresi dolmuş diye. Çünkü bana öğrenci işlerinden mail geldi formu doldurunca, ön kaydınız yapılmıştır kaydınız tam olarak semesterbeitrag'ı yatırınca gerçekleşecektir diye. DSH-Vorbereitung için kayıt olma şeklim sizinle aynı, uni-assist'ten başvurdum kabulüm ve sistem giriş bilgilerim geldi o şekilde kaydımı ilerlettim. 403€'yu da pzt veya salı yatırıp kaydımı tamamlayacağım. Studienkolleg Mittelhessen'ın sitesinden einstufungsteste kendim form doldurup ayrı kayıt oldum, vize için de onlarla mailleşerek belge istedim. Başvurunuzu geri çekmeseydiniz keşke sistem zaten uyarı veriyor çekilen başvuru yanar diye. Çünkü DSH-Vorbereitung öğrencisi olarak kaydolabilmenin tek yolu uni-assist başvurusu. Aynı zamanda bölümünüz için olan kaydı da DSH veya Herhangi bir C1 sertifikasını aldıktan sonra yapmanız gerekiyor, bu da kabul mektubunda açık bi şekilde yazmakta. Sadece DSH-Vorbereitung için kayıt olmalısınız. Farklı bir sorunuz olursa cevaplayabilirim.cagan yazdı: ↑Cum Ağu 30, 2024 9:40 pm Evet gerçekten karışıkmış. 30.08 diye de gerçekten hiçbir ibare yoktu deadline için anlamadım. Ben şimdi sürecimden biraz bahsetmek istiyorum. Ben uniassist'ten üniversiteye başvurmuştum. İşte bir 10 gün sonra mail geldi. Kabulünüz diye. Sonra gelen Zulassungsbescheid'da işte almanca bilginiz yeterliyse normal kayıt için 30.09.2024, eğer almanca bilginiz yeterli değilse DSH-Vorbereitung öğrencisi olarak kayıt yapabilmek için 24.10.2024 tarihine kadar kayıt yapmalısınız diyordu. Bir önceki mesajdaki fotoğraf gibi.
Sonra 1 gün sonra mı ne marvin öğrenci numaram geldi sisteme giriş yapabilmek için. Giriş yaptım kayıt olmak için 2 tane kısım vardı. Bir benim kendi bölümüm bir de DSH-Vorbereitung kurs. Sadece benim kendi bölümümüm altında Zulassungsfrei bölümler için son kayıt tarihi 20.09.2024dür yaziyordu. DSH-Vorbereitung için bir şey yazmıyordu. Ben de ilk başta kayıt formlarını gönderdim yani "submit" dedim ama en son kısımda semester fee isteyince (403 euro) ve bunun dekontunu yuklememi isteyince ben başvurularımı geri çektim, tekrar göndermek üzere. Zaten bu yüzden size de yazmıştım, siz semester fee'i yatırmış mıydınız diye.
Sonra bugün bana marvinden mail geldi işte kaydınızda değişiklik olmuştur diye. Girdim baktım donakaldım, kayıt için belirlenen son tarih dolmuştur diye yazıyordu ve hem kendi bölümüm hem de DSH-Vorbereitung kısmı için artık "submit" seçeneği gitmişti. Sanırım siz studienkolleg mittelhessenden dil sınavın kayıt oldunuz sonra marvinden kaydınızı ilerlettiniz. Peki marvinden ilerlettiğiniz kısım size studienkolleg mittelhessen'dan mı geldi yoksa uniassistten başvuru yaptığınızda mı geldi? Merak ettiğim benim ilerletmeyip geri çektiğim ve şu an tarihi geçmiş gözüken kısım ve sizin başvuruyu ilerletmek için doldurup gönderdiğiniz form yeri aynı şey mi? Eğer öyleyse keşke kendi başvurumu geri çekmeyip benimki de yollandı gözükseymiş :/ Benim de anladığım kadarıyla dil kursuna istenilen zaman kayıt olunabiliyor ama semester ticket ve öğrenci haklarından yararlanmak için okula kayıtlı öğrenci olmak lazım. 30.08'in bunun için bir deadline olduğu ise asla hiçbir yerde yazmıyor. Siz WiSe 24/25 için anladığım kadariyla dönem ücretini elden verip kayıt olucaksınız ve semesterticket falan alıcaksınız. Ben de sırf okulun bünyesine kayıt olabilip dil kursu alabilirim diye marburga daha sıcak bakıyordum. Şu an ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Yardımınız için çok teşekkür ederim.
Teşekkürler cevapladığınız için. Aslında ben ilk çektiğimde hiç bir sorun olmamıştı çünkü oradaki ibarede bir bilgiyi değiştirmek istiyorsanız başvurunuzu geri çekin ve geri gönderin diyordu. Ben de dönem ücretini yatırmadığım için incelenmesini istemedim ve kayıt ücretini ödeyeceğim zaman tekrar göndermek üzere geri çektim. Neredeyse 1 hafta boyunca başvuru hala gönderilebilir şekildeydi. Bugün ise mail geldi başvurunuzun statüsü degişmistir , son tarihi dolmuşur diye. Keşke hiç geri çekmeseydim dediğiniz gibi formu yollayıp bıraksaydım, ben aslında dönem ücretini yatırmadığım için kaydımda sorun çıkar diye geri çektim. Marvine de bugün yazdım durumla alakalı. Sizce bu durum düzeltilebilir mi?emresakkas yazdı: ↑Cum Ağu 30, 2024 11:33 pm Hocam bahtsız bir durum olmuş. Çünkü Marvin üzerinden yapmanız gereken tek şey DSH-Vorbereitung için formu doldurup semesterbeitrag için ödeme dekontunu yüklemenizi istediği zaman beklemekti. Eğer başvurunuzu geri çektiyseniz geçmiş olsun. Sanırım bu okulun size verdiği kabulü ben kayıt olmayacağım diye gerçi çekmek oluyor. Eğer studiensekreteriat da bu geri çekme işleminizi onayladıysa ondan gözüküyor kayıt süresi dolmuş diye. Çünkü bana öğrenci işlerinden mail geldi formu doldurunca, ön kaydınız yapılmıştır kaydınız tam olarak semesterbeitrag'ı yatırınca gerçekleşecektir diye. DSH-Vorbereitung için kayıt olma şeklim sizinle aynı, uni-assist'ten başvurdum kabulüm ve sistem giriş bilgilerim geldi o şekilde kaydımı ilerlettim. 403€'yu da pzt veya salı yatırıp kaydımı tamamlayacağım. Studienkolleg Mittelhessen'ın sitesinden einstufungsteste kendim form doldurup ayrı kayıt oldum, vize için de onlarla mailleşerek belge istedim. Başvurunuzu geri çekmeseydiniz keşke sistem zaten uyarı veriyor çekilen başvuru yanar diye. Çünkü DSH-Vorbereitung öğrencisi olarak kaydolabilmenin tek yolu uni-assist başvurusu. Aynı zamanda bölümünüz için olan kaydı da DSH veya Herhangi bir C1 sertifikasını aldıktan sonra yapmanız gerekiyor, bu da kabul mektubunda açık bi şekilde yazmakta. Sadece DSH-Vorbereitung için kayıt olmalısınız. Farklı bir sorunuz olursa cevaplayabilirim.
36F Istanbul
-
Umarım düzeltilebilir bir durumdur hocam, yeni başvurulardan yine dsh-vorbereitung için bakmanızı öneririm pek bir fikrim yok. Başka bir konu varsa da seve seve yardımcı olabilirim.cagan yazdı: ↑Cmt Ağu 31, 2024 12:10 am Teşekkürler cevapladığınız için. Aslında ben ilk çektiğimde hiç bir sorun olmamıştı çünkü oradaki ibarede bir bilgiyi değiştirmek istiyorsanız başvurunuzu geri çekin ve geri gönderin diyordu. Ben de dönem ücretini yatırmadığım için incelenmesini istemedim ve kayıt ücretini ödeyeceğim zaman tekrar göndermek üzere geri çektim. Neredeyse 1 hafta boyunca başvuru hala gönderilebilir şekildeydi. Bugün ise mail geldi başvurunuzun statüsü degişmistir , son tarihi dolmuşur diye. Keşke hiç geri çekmeseydim dediğiniz gibi formu yollayıp bıraksaydım, ben aslında dönem ücretini yatırmadığım için kaydımda sorun çıkar diye geri çektim. Marvine de bugün yazdım durumla alakalı. Sizce bu durum düzeltilebilir mi?
Merhaba, ben de Marburg üniversitesinden şartlı kabul aldım ve iki alan açıldı kayıt yapabilmem için. Bu durumda bölüme mi kaydolmam gerekiyor yoksa DSH Vorbereitung'a mı bunu anlayamadım. Ben başka bir şehirdeki dil kursuna gideceğim, okula bu konu hakkında mail attığımda gerekli bilgiler kabul mektubunuzda yazmaktadır dediler. Ama bu işlemleri nasıl yapacağıma dair açıklama yapmadılar
Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
-
İşlemler kabul mektubunda yazmakta zaten, dil kursunda semesterticketten faydalanmak için sadece dsh-vorbereitung için kaydolmanız yeterli. Fakat semesterticket sadece hessen eyaletinde geçiyor hatırlatmak isterim.isilbt yazdı: ↑Pzr Eyl 01, 2024 2:47 pm Merhaba, ben de Marburg üniversitesinden şartlı kabul aldım ve iki alan açıldı kayıt yapabilmem için. Bu durumda bölüme mi kaydolmam gerekiyor yoksa DSH Vorbereitung'a mı bunu anlayamadım. Ben başka bir şehirdeki dil kursuna gideceğim, okula bu konu hakkında mail attığımda gerekli bilgiler kabul mektubunuzda yazmaktadır dediler. Ama bu işlemleri nasıl yapacağıma dair açıklama yapmadılar
hocam yardımlarınız için teşekkürler. ordaysanız ivedikli bir şey sormak istiyorum. marburg bana 4 günün sonunda döndü ve kayıt formu kısmı geri açtı ve kaydınızı lütfen yeniden gönderin dedi. zaten cevap e mailinde bana kaydımı geri çektiğim için ve bir süre (1 hafta) bir şey yapmadığım için kayıt olmak istemedigimi dusunup kaydimi silmisler, oyle dediler yani mailde. Su an her sey duzeldi cok sukur. Sizce hemen semester ucretini yatirmali miyim? daha fazla sorun yasanmasini istemiyorum marburg ile. biliyorum siz daha sonra vermek uzere sadece formu gondermistiniz ama su an ben de boyle bir olay yasandi, kayit ucretinj yatirmamam daha da sorun yaratir mi sizce? bunu soracaktim tekrardan tesekkurler.emresakkas yazdı: ↑Pzr Eyl 01, 2024 7:16 pm İşlemler kabul mektubunda yazmakta zaten, dil kursunda semesterticketten faydalanmak için sadece dsh-vorbereitung için kaydolmanız yeterli. Fakat semesterticket sadece hessen eyaletinde geçiyor hatırlatmak isterim.
36F Istanbul
-
Hocam Marvin'e ilk girdiğinizde anasayfadan sol üstteki üç çizgiye tıklayın. Oradan My Studies -> Student Service -> Payment kısmına devam edin. Orada Semesterbeitrag'ı hangi açıklamayla hangi ibana atmanız gerektiği, en geç hangi tarihte atmanız gerektiği hepsi yazmakta. Eğer DSH-Vorbereitung kısmını şimdi yaptıysanız yaklaşık 3 hafta - 1 ay süre verirler ama asıl süre 24 Ekim. Ben formu dolduralı çok oldu ama herhangi bir problem yaşamadım dediğim gibi. Yukarıda anlattığım yerden kendi bilgilerinize bakarsanız planlamanızı en sağlıklı şekilde yaparsınız. Çok ama çok sevindim sizin adınıza, Başarılar. Başka sorunuz olursa cevaplarım yine.cagan yazdı: ↑Sal Eyl 03, 2024 5:55 pm hocam yardımlarınız için teşekkürler. ordaysanız ivedikli bir şey sormak istiyorum. marburg bana 4 günün sonunda döndü ve kayıt formu kısmı geri açtı ve kaydınızı lütfen yeniden gönderin dedi. zaten cevap e mailinde bana kaydımı geri çektiğim için ve bir süre (1 hafta) bir şey yapmadığım için kayıt olmak istemedigimi dusunup kaydimi silmisler, oyle dediler yani mailde. Su an her sey duzeldi cok sukur. Sizce hemen semester ucretini yatirmali miyim? daha fazla sorun yasanmasini istemiyorum marburg ile. biliyorum siz daha sonra vermek uzere sadece formu gondermistiniz ama su an ben de boyle bir olay yasandi, kayit ucretinj yatirmamam daha da sorun yaratir mi sizce? bunu soracaktim tekrardan tesekkurler.
merhaba, siz yüksek lisans için mi başvurdunuz?hangi tarihte başvurdunuz ve üniversite size ne kadar süre içinde döndü acaba?emresakkas yazdı: ↑Cmt Tem 27, 2024 1:31 am Herkese selamlar, 36F vizesi için şu anlık eksik belgem yok fakat okulum daha dil kursu kaydımı yapamadığından kaynaklı bana bir bescheinigung verdi ve kağıtta şu yazılı;
"Emre Serhat Akkas hat sich für unseren Einstufungstest in Präsenz am 09.10.2024 angemeldet und die Einstufungstestgebühr von 15 EUR überwiesen.
Emre Serhat Akkas kann sich am 24.10.2024 für einen studienvorbereitenden Sprachintensivkurs (mit 23 Wochenstunden) anmelden, der am 29.10.2024 beginnt und am 10.12.2024 endet. Eine Kursplatzgarantie können wir nicht aussprechen.
Der Sprachunterricht findet als Präsenzunterricht ni Marburg statt. Jede Stufe dauert 6 Wochen (je Stufe), die Kursgebühr ist nach der Anmeldung per Überweisung zu zahlen. Eine Vorauszahlung der Kursgebühr ist ni unserem Kurssystem NICHT möglich.
Marburg, den 24.07.2024"
Kurs kaydı yerine bu kağıtla vizeye gitsem bir problem yaşar mıyım bir fikri olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
merhaba, yükksek lisans için mi başvurmuştunuz? acaba ne zman başvurdunuz, ne zman kabul aldınız?isilbt yazdı: ↑Pzr Eyl 01, 2024 2:47 pm Merhaba, ben de Marburg üniversitesinden şartlı kabul aldım ve iki alan açıldı kayıt yapabilmem için. Bu durumda bölüme mi kaydolmam gerekiyor yoksa DSH Vorbereitung'a mı bunu anlayamadım. Ben başka bir şehirdeki dil kursuna gideceğim, okula bu konu hakkında mail attığımda gerekli bilgiler kabul mektubunuzda yazmaktadır dediler. Ama bu işlemleri nasıl yapacağıma dair açıklama yapmadılar
-
Hayır ben lisansımı orada bitirmek için başvurdum. Önce uni-assist başvuruları açılmadan şubat-mart ayları arasında kredi transferimi yaptım sonra ise hazırlık okumak istediğimden 29 Mayısta uni-assistten başvurdum. Kabul kağıdım 11 Temmuzda geldi.
Tamamdır hocam halledeceğim, çok sağolun desteğiniz içinemresakkas yazdı: ↑Çrş Eyl 04, 2024 12:55 pm Hocam Marvin'e ilk girdiğinizde anasayfadan sol üstteki üç çizgiye tıklayın. Oradan My Studies -> Student Service -> Payment kısmına devam edin. Orada Semesterbeitrag'ı hangi açıklamayla hangi ibana atmanız gerektiği, en geç hangi tarihte atmanız gerektiği hepsi yazmakta. Eğer DSH-Vorbereitung kısmını şimdi yaptıysanız yaklaşık 3 hafta - 1 ay süre verirler ama asıl süre 24 Ekim. Ben formu dolduralı çok oldu ama herhangi bir problem yaşamadım dediğim gibi. Yukarıda anlattığım yerden kendi bilgilerinize bakarsanız planlamanızı en sağlıklı şekilde yaparsınız. Çok ama çok sevindim sizin adınıza, Başarılar. Başka sorunuz olursa cevaplarım yine.
36F Istanbul
-
ne demek hocam, foruma aşırı sık giremiyorum. farklı bi sorunuz olursa forum kullanıcı adımla ins*ta nickim aynı. oradan bana ulaşabilirsiniz.