Ben de bulamadım ama geçici yerlerle idare edicem ilk 1-2 hafta. Bu kadar kabul almışsınız ülkenin durumu ortada vazgeçmek nedir Allah aşkına. En kötü dönem ertelersiniz. Böyle haklar var.ilicali yazdı: ↑Çrş Eki 02, 2024 3:20 pm Vizenin bu kadar gecikmesi inanılmaz bir zor duruma soktu beni. Forumdan çok yardım aldım, bu konu hakkında da yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu saatten sonra vizem gelse bile kalacak yer bulamadığım için gidemeyeceğim sanırım. Bloke hesabı iptal ettiren oldu mu daha önce? Konsolosluktan belge almak gerekiyormuş ama konsolosluğa ulaşamıyoruz bir türlü. Bu süreçten geçmiş birileri var mı? Sigortam aktif olmadı daha, sigorta şirketine durumu anlatan bir mail yazmayı düşünüyorum.
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Vize Ani Defteri - 2024
Re: Vize Ani Defteri - 2024
41F Gayrettpe iDATA - Berlin
Randevu başvuru:11.07.2024
Randevu atama: 21.07.2024
Randevu tarihi:23.08.2024
Pasaport teslim maili: ?
Randevu başvuru:11.07.2024
Randevu atama: 21.07.2024
Randevu tarihi:23.08.2024
Pasaport teslim maili: ?
Hangi gruptan bakıyoesunuz benimle de paylaşır mısınız
41F İstanbul Gayrettepe
12 temmuz başvuru
26 temmuz vize tarih belirlenme
26 Ağustos randevu belge teslimi
12 temmuz başvuru
26 temmuz vize tarih belirlenme
26 Ağustos randevu belge teslimi
-
Arkadaşla selamlar, imzamda da görebileceğiniz üzere 30 Eylülde kayıt belgesini eksik evrak olarak istedi konsolosluk. Ancak ne internette ne de okulun international officeine göre böyle bir şey olmamalı ve legal de değilmiş. Ben ne diyeceğimi, ne yapacağımı bilemiyorum. Kayıt uzun bir süreç ve hâlâ devam ediyor, durumu belirtsem de hızlandırmanın mümkün olmadığını söylediler. Ne yapmalıyım? Bir bilgisi olan var mı?
41F Gayrettepe - Potsdam
Randevu tarihi: 23 Ağustos
Eksik evrak maili: 30 Eylül
Vize maili: ?
Haklısınız ben de burda kalmak istemiyorum ama gerçekten kalacak yerim yok, yurtlarda zaten dönüş yapmıyor çok dolu olduğu için. Dönem ertelemek için sorucam mümkün mü bilmiyorum ama bazı derslere kaydoldum mecburen, o sıkıntı çıkarır mı öğrenmem lazım Dönem erteleyebilirsem vize konusunda sıkıntı çıkmaz mı? Ekimde verilen vizeyle Ocak'ta gitmek?
41F İstanbul (Frankfurt)
Randevu tarihi: 4 Eylül
Vize: ?
Randevu tarihi: 4 Eylül
Vize: ?
Geçici bir yer bulup oradayken aramanız daha faydalı olur diye düşünüyorum. Ev bulmak zor, uzaktan bulmak çok çok zor.ilicali yazdı: ↑Çrş Eki 02, 2024 3:20 pm Vizenin bu kadar gecikmesi inanılmaz bir zor duruma soktu beni. Forumdan çok yardım aldım, bu konu hakkında da yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu saatten sonra vizem gelse bile kalacak yer bulamadığım için gidemeyeceğim sanırım. Bloke hesabı iptal ettiren oldu mu daha önce? Konsolosluktan belge almak gerekiyormuş ama konsolosluğa ulaşamıyoruz bir türlü. Bu süreçten geçmiş birileri var mı? Sigortam aktif olmadı daha, sigorta şirketine durumu anlatan bir mail yazmayı düşünüyorum.
41F İstanbul Gayrettepe - Berlin
Randevu Talep: 20.07.2024
Randevu Atama: 29.07.2024
Randevu Tarihi: 29.08.2024
Eksik Evrak Teslim: 04.09.2024
Vize Geliş: ?
Randevu Talep: 20.07.2024
Randevu Atama: 29.07.2024
Randevu Tarihi: 29.08.2024
Eksik Evrak Teslim: 04.09.2024
Vize Geliş: ?
28 Mayısta eşli başvurduk hala bekliyoruz maalesef.merveckn yazdı: ↑Çrş Eki 02, 2024 1:35 pm Ben bireysel başvurularda ki gecikmeler gördükçe zaten eşli olarak başvurduğum için bize daha var diye düşünüp akışına bıraktım. Sanırım birde bu okul açılma dönemleri çok yoğun oluyor en çok o yüzden bu kısımda beklemeler oluyor, burada okulun ve derslerin başlama ve katılım için zaman tanıması bizlerinde bu süreci nasıl geçireceğini etkiliyor. Zorlayıcı bir süreç umarım hepimiz okullarımıza sağlıkla başlarız.
İstanbul Gayrettepe iData - 41F - Berlin - Eşli ve çocuklu Başvuru
Vize randevu talebi: 16.04.2024
Vize randevu atanma tarihi: 02.05.2024
Vize evrak teslimi: 28.05.2024
Başvuru sahibi vize: ?
Eş Vize: ?
Vize randevu talebi: 16.04.2024
Vize randevu atanma tarihi: 02.05.2024
Vize evrak teslimi: 28.05.2024
Başvuru sahibi vize: ?
Eş Vize: ?
Çok teşekkür ederim, garantörüme ilettim. Fakat bu süreyi uzatır mı? Çünkü iDATA'dan kontrol ettiğimde eksik evrak gözükmüyor Direkt BFAA'dan iletildi bana.berivaann yazdı: ↑Çrş Eki 02, 2024 2:21 pm Sie haben für den Nachweis der Finanzierung Ihres Aufenthalts in Deutschland eine Verpflichtungserklärung Ihres Onkels mit dem Vermerk „glaubhaft gemacht“ vorgelegt. Als Aufenthaltszweck wurde „Suche eines Ausbildung- oder Studienplatzes“ eingetragen. Siz anladığım kadarıyla garantör belgesi sunmuşsunuz ve amcanız size kefil olmuş. Taahhüt beyanınızda amcanızın size kefil olduğu, güvencenizini onun sağlayacağından bahsetmişsiniz ve Ausbildung arayışında olduğunuzu dile getirmişsiniz.
Eine Verpflichtungserklärung für einen langfristigen Aufenthalt wie einem Studium muss den Vermerk „Bonität nachgewiesen“ enthalten und es muss in Ihrem Fall als Aufenthaltszweck „studienvorbereitender Sprachkurs mit anschließendem Studium“ eingetragen sein. Burada ise uzun süreli kalış gerektiren taahhüt beyanı durumlarında "Bonität nachgewiesen yani ödeme kanıtlanmıştır" ibaresi içermeli ve kalış amacı da hazırlık dil okulu olmalıymış. Bu sebepten ötürü yeni bir taahhüt beyanı göndermeniz gerekiyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Ankara 36F (Karlsruhe)
Başvuru Tarihi : 03.05.2024
Randevu Atama : 30.08.2024
Randevu Tarihi : 13.09.2024
Vize Geliş : ?
Arkadaşlar bir haftaya vize görüşmem var İstanbul Konsolosluğunda fakat hali hazırda kalacak "resmi" bir yerim yok. Yurda başvurdum ama şu anlık dönüş yok. Şu anlık kendim WG gesuchttan ilerliyorum. Görüşmede bu sorulursa aynı şehirde kalabileceğim garantörüm dışında başka bir akrabamın olduğunu vs. söylemem sıkıntı doğurur mu? Olursa buna nasıl akıllıca bir cevap verebilirim? Garantörüm Weinheim'da diğer akrabalarım da Duisburg'ta. Ben de Duisburg-Essen'e gidiyorum.
36f İstanbul
Randevu başvuru:03.08.2024
Randevu atama: 18.09.2024
Randevu tarihi:10.10.2024
Pasaport teslim maili: ???
Randevu başvuru:03.08.2024
Randevu atama: 18.09.2024
Randevu tarihi:10.10.2024
Pasaport teslim maili: ???
-
9 ağustostan beri bekliyorum 41F Ankara.nerissalux887 yazdı: ↑Çrş Eki 02, 2024 12:54 pm 7 agustostan beri Koln icin bekliyorum. (41F gayrettepe) Benim gibi hala bekleyenler var mi?
rica ederim, sorunuza gelirsek maalesef bu konu hakkında bilgim yok bu sebepten dolayı yanlış bilgi vermek istemem.
Merhaba herkese,
41F için Gayrettepe'den 27 Ağustos tarihinde başvurmuştum, bugün 1 saat önce iData'dan pasaport teslim maili geldi. Herhangi bir ek belge talebi olmadı. Gerçekten çok stresli ve yıpratıcı bir bekleme süreciydi, umarım hepinizin tez zamanda gelir.
Okulum 2 Eylül'de başladı yani aslında 1 ay geç kaldım, incelerken bunu dikkate alıyorlar mı bilmiyorum.
Başvurumda gerekli belgeler dışında verdiğim belgeler;
- Kira Sözleşmesi
- Okul Kayıt Belgesi
- Bölümüm İngilizce, Almanca dil belgesi ile ilgili bi istek yoktu ama 2 yıl önce aldığım A1 Almanca belgesini de nolur nolmaz koydum
41F için Gayrettepe'den 27 Ağustos tarihinde başvurmuştum, bugün 1 saat önce iData'dan pasaport teslim maili geldi. Herhangi bir ek belge talebi olmadı. Gerçekten çok stresli ve yıpratıcı bir bekleme süreciydi, umarım hepinizin tez zamanda gelir.
Okulum 2 Eylül'de başladı yani aslında 1 ay geç kaldım, incelerken bunu dikkate alıyorlar mı bilmiyorum.
Başvurumda gerekli belgeler dışında verdiğim belgeler;
- Kira Sözleşmesi
- Okul Kayıt Belgesi
- Bölümüm İngilizce, Almanca dil belgesi ile ilgili bi istek yoktu ama 2 yıl önce aldığım A1 Almanca belgesini de nolur nolmaz koydum
İstanbul 41F
IData Evrak Teslim: 27.08.2024
Pasaport Geliş: 02.10.2024
IData Evrak Teslim: 27.08.2024
Pasaport Geliş: 02.10.2024
36f 8 Ağustos başvuru, 14 Ekim Gayrettepe'ye atadılar. Sizce Gayrettepe, Konsolosluğa göre daha iyi mi, yoksa bir farkı yok mu?
-
Ben de su an ayni durumdayim. Normalde okula kayit icin vize gerekiyordu, konsolosluktan gelene talebe gore okula kayit belgesi gerekli yazinca onu yuklemisim gibi isaretlediler. Sadece kayit belgesinin sistem tarafindan olusmasi 3 haftayi bulur dediler. Sikintili kisim da bu, sonra vizeye en bastaki sureci yazdim. Kayit icin vize getektigini diger tum odeme ve kayit asamalarini tamamladigimi yazip dosyalari ilettim. Bana kayit belgesi olmadan vize veremeyeceklerini yazmislar bugun. Ben de geri donus olarak okula konu ile ilgili yazdigimi 3 hafta gibi bir sure icinde belgenin hazirlanabildigini ama bu surecte derslere devamsiz kalacagimi yazdim. Sonrasinda bu hafta icerisinde hatta bugun 41f vize kargosu cikip sadece kabul belgesi sunan insanlar oldugunu, bunun ayriminin ne oldugunu sordum, desteklerini istedim vesaire.peacetofallen yazdı: ↑Çrş Eki 02, 2024 3:40 pm Arkadaşla selamlar, imzamda da görebileceğiniz üzere 30 Eylülde kayıt belgesini eksik evrak olarak istedi konsolosluk. Ancak ne internette ne de okulun international officeine göre böyle bir şey olmamalı ve legal de değilmiş. Ben ne diyeceğimi, ne yapacağımı bilemiyorum. Kayıt uzun bir süreç ve hâlâ devam ediyor, durumu belirtsem de hızlandırmanın mümkün olmadığını söylediler. Ne yapmalıyım? Bir bilgisi olan var mı?
Bakalim nasil donecekler.
İstanbul Gayrettepe 41F - Stuttgart
Başvuru-> 17 Temmuz 2024
Atama -> 29 Temmuz 2024
Randevu-> 27 Ağustos 2024
Eksik Belge Talebi??? -> 30 Eylül 2024
Eksik Belge Teslimi -> 4 Ekim 2024
Vize ??
Başvuru-> 17 Temmuz 2024
Atama -> 29 Temmuz 2024
Randevu-> 27 Ağustos 2024
Eksik Belge Talebi??? -> 30 Eylül 2024
Eksik Belge Teslimi -> 4 Ekim 2024
Vize ??
Bugün benim vizem geldi, 1 senelik multi vermişler. Eşim içinse en son 12 eylülde bloke hesap miktarımızı arttırmamız talep edilmişti. Birkaç gün içinde güncelleyip yolladık. Onun vizesi için kurumlara mail atmak dışında şunu yapabilirsiniz diyeceğiniz bir şey var mı? Ne kadar sürer acaba onunkinin gelmesi? Bilgisi, gözlemi olan var mıdır?
41f, Eşli, Gayrettepe
Kaiserslautern
Görüşme tarihi-> 09.08.2024
Bloke Hesap Arttırım Talebi -> 12.09.2024
Öğrenci Vize Geliş -> 02.10.2024
Eş Vize Geliş -> ?
Kaiserslautern
Görüşme tarihi-> 09.08.2024
Bloke Hesap Arttırım Talebi -> 12.09.2024
Öğrenci Vize Geliş -> 02.10.2024
Eş Vize Geliş -> ?
13 Ağustos’tan beri bekliyorum. (41F İzmir)nerissalux887 yazdı: ↑Çrş Eki 02, 2024 12:54 pm 7 agustostan beri Koln icin bekliyorum. (41F gayrettepe) Benim gibi hala bekleyenler var mi?
İzmir inanılmaz yavaş ilerliyor, tahmini ne zaman gelecek onu bile hesaplayamıyoruz malesef
41F İzmir
Randevu Tarihi: 21.08.2024
Vize Teslim: 03.10.2024
Randevu Tarihi: 21.08.2024
Vize Teslim: 03.10.2024
-
Valla ben de başvurumun hâlâ being processed olduğunu gösteren bi belge ilettim. Okulun international officei de zaten kayıt belgesine gerek yok ki dediler. Cidden gelmeyelim diye işi yokuşa sürüyorlar, gerçekten neye göre kime göre ek belge isteyip istemediklerini de anlamış değilim.HInHohenheim yazdı: ↑Çrş Eki 02, 2024 4:22 pm Ben de su an ayni durumdayim. Normalde okula kayit icin vize gerekiyordu, konsolosluktan gelene talebe gore okula kayit belgesi gerekli yazinca onu yuklemisim gibi isaretlediler. Sadece kayit belgesinin sistem tarafindan olusmasi 3 haftayi bulur dediler. Sikintili kisim da bu, sonra vizeye en bastaki sureci yazdim. Kayit icin vize getektigini diger tum odeme ve kayit asamalarini tamamladigimi yazip dosyalari ilettim. Bana kayit belgesi olmadan vize veremeyeceklerini yazmislar bugun. Ben de geri donus olarak okula konu ile ilgili yazdigimi 3 hafta gibi bir sure icinde belgenin hazirlanabildigini ama bu surecte derslere devamsiz kalacagimi yazdim. Sonrasinda bu hafta icerisinde hatta bugun 41f vize kargosu cikip sadece kabul belgesi sunan insanlar oldugunu, bunun ayriminin ne oldugunu sordum, desteklerini istedim vesaire.
Bakalim nasil donecekler.
41F Gayrettepe - Potsdam
Arkadaşlar 36f Ankara için son pasaport teslim tarihi nedir bilgisi olan var mı acaba?
Ankara 36f
Başvuru Tarihi-24.05.2024
Randevu Atama-10.09.2024
Randevu Tarihi-26.09.2024
Vize Sms-
Vize Geliş-
Başvuru Tarihi-24.05.2024
Randevu Atama-10.09.2024
Randevu Tarihi-26.09.2024
Vize Sms-
Vize Geliş-
Sie haben für den Nachweis der Finanzierung Ihres Aufenthalts in Deutschland eine Verpflichtungserklärung Ihres Onkels mit dem Vermerk „glaubhaft gemacht“ vorgelegt. Als Aufenthaltszweck wurde „Suche eines Ausbildung- oder Studienplatzes“ eingetragen.
Eine Verpflichtungserklärung für einen langfristigen Aufenthalt wie einem Studium muss den Vermerk „Bonität nachgewiesen“ enthalten und es muss in Ihrem Fall als Aufenthaltszweck „studienvorbereitender Sprachkurs mit anschließendem Studium“ eingetragen sein
BFAA'dan böyle bir mail gelmişti. Garantörümle baktık ve nachgewiesen kutucuğunun olduğu yerde hiçbiri işaretlenmemiş geliri kanıtlanmadı kısmı bile. Bu durum eğer Yabancılar dairesinin yanlışıysa yapabileceğimiz hukuki veyahut farklı bir işlem var mıdır? Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum çünkü 2 hafta süre verilmiş ve baştan garantörlük belgesi çıkarttırılırsa bu çok uzun sürecek, dil kursum ve vizem yanacak.
Eine Verpflichtungserklärung für einen langfristigen Aufenthalt wie einem Studium muss den Vermerk „Bonität nachgewiesen“ enthalten und es muss in Ihrem Fall als Aufenthaltszweck „studienvorbereitender Sprachkurs mit anschließendem Studium“ eingetragen sein
BFAA'dan böyle bir mail gelmişti. Garantörümle baktık ve nachgewiesen kutucuğunun olduğu yerde hiçbiri işaretlenmemiş geliri kanıtlanmadı kısmı bile. Bu durum eğer Yabancılar dairesinin yanlışıysa yapabileceğimiz hukuki veyahut farklı bir işlem var mıdır? Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum çünkü 2 hafta süre verilmiş ve baştan garantörlük belgesi çıkarttırılırsa bu çok uzun sürecek, dil kursum ve vizem yanacak.
Ankara 36F (Karlsruhe)
26 Agustosta Gayrettepe 41F basvuru yaptim. 10 Ekim'e kadar Berlin'de olmam gerekiyo yoksa sonraki donem baslamam gerekicek. Suan vize ciksa kargo eve gelene kadar fazladan 1-2 gun kaybetmemek icin kargo bilgisi girmedim Gayrettepe'den gidip almak daha hizli olur diye tahmin ediyorum.
IU Berlin'de okuyacagim ayni okulda olan varsa veya Berlin'de kalacak yer konusunda yardimlasmak icin forumdakilerle iletisime gecebiliriz
IU Berlin'de okuyacagim ayni okulda olan varsa veya Berlin'de kalacak yer konusunda yardimlasmak icin forumdakilerle iletisime gecebiliriz