Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 2024

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
tahaa

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen tahaa » Prş Eyl 05, 2024 9:05 pm

clearlyys yazdı: Prş Eyl 05, 2024 8:33 pm izmirden mi başvurdunuz siz de
yok istanbul

poine

Mesaj gönderen poine » Cum Eyl 06, 2024 12:24 am

Herhalde bu vize süreçlerinde olabilecek tüm sorunları yaşadım. O sebeple tüm süreci anlatmak istedim, umarım birilerinin işine yarar.

12 Tüemmuz'da Freie Universitat'tan kabulüm geldi. Bu sırada hala sigortalı bir işte çalışıyordum. Kayıt için sigorta belgesi gerekliydi. SGK sadece kabul belgesiyle AT/11 vermiyor, öğrenci belgeniz olduğunda ise vermek zorundalar. Bunu bilin, bu konuda hakkınızı arayın, ben yapamadım ne yazık ki. Ben yine de şansımı denemek istedim, alamadım. Erkek arkadaşım ṣu an Münih'te, o bana özel sigortaya baṣvurmayı önerdi. Zaten Almanyada bir banka hesabım olmadığından ve Almanya'ya gitmeden benden sigorta için para alamayacaklarından, yalnıza belgeyi alabilecektim. Kendisi de gitmeden sigortalı olduğundan böyle halletmişti. Gerçekten de öyle oldu, TK gerekli belgeyi üniversiteye yolladı. Harç ücretini yollayıp kayıt yaptirdim. Fakat kayıt sonrası TK'dan bir posta aldım -evime yolladılar-, TR'den sigorta, AT/11 alma hakkım olduğundan beni sigortalamayacaklarını söyleyen bir belge vardı içinde.

20 Temmuz'da vize randevusu için başvurdum, 29 Temmuz'da bana randevu atandı. Randevu tarihim idata Gayrettepe şubesinde, 29 Ağustos 15.00'aydi. Asıl zor kısım burada baṣladı. SGK'da sistem değişmiş, artık sigorta çıkışınız 1-2 saat içinde sisteme düşüyor.Bundan önce sistem 2 ayda bir yenilendiğinden belgeyi almak daha kolay oluyormuş. Öğrenci belgeniz, biletiniz, vize randevunuz olmasına ve zaten belgenin geçerliliği okul dönem başlangıcından itibaren olmasina ragmen at/11'i vermiyorlar artık sigortalıysanız. Beşiktaş şube bu konuda biraz daha katı. Kartal/Maltepe şube neredeyse verecekti belgeyi. Her şey gibi bu da biraz oradaki memurun insiyatifine kalmış durumda. Patronumdan sgk'mı sonlandirmasini istedim. Ancak vize randevusu sabahında alabildim belgeyi.

Bloke hesap ile ilgili söyleyeceğim, süreçten bağımsız birkaç şey var. Burs almak istiyorsaniz ya bir cemaat bulun, ya da summer semester'da başvurun bölümünüze. Daha az başvuran olduğundan bursların çoğunluğu summer'a çekilmiş durumda. Geçen sene baktığınız burslardan Türkiye'nin bu yıl çıkarıldığını da fark edebilirsiniz. Seneye daha çok olacak bu rakam. Garantör işine girecekseniz sürece olabildiğince erken başlayın. Eger bir kısmı bende var, bir kısmını da eşten dosttan destek alırım diyorsaniz unutun. Çok ciddiyim. Çok sevilen bir torun olmaniz, başarılı olmanız, insanların sizi gazlayıp durması bir şey değiştirmiyor. O aradığınız insanlarin çoğunluğu birden bire yok olacak. Beni bu süreçte en çok yıpratan şey bu olduğu için başkasının yaşamasını istemem asla.

Expatrio kullandım. Ben işlerimin daha hızlı çözüleceğini ummuştum bu yolla. Hiç gerek yokmuş. İş bankası gerçekten iyi bir seçenek, swift çok hızlı ve 06 inanılmaz hızlı geçiyor elinize. Bir de, paranızı sakın ziraat'ten yollamayın. Iki swift'im de uzun surede geçti benim. TEB hızlı swift yolluyor anladığım kadarıyla. Expatrio 06 belgemi, geç kalması yüzünden ben şikayet oluşturduktan 20 dk falan sonra yolladı. Bir kişiden daha benzer bir şey duydum.

Bloke hesap konfirmasyonum olmadığı için eksik evrakla teslim ettim başvuruyu. 3 iş günü süre verdiler. Burada da garip bir durum var açıkçası, başka birine idata eksik evrak istemiyle size mail atacak, o zaman getirin dediler. Ben herhalde swift'i yapmis olduğumdan kısa süre tanıdılar. Nedenini sorduğumda her başvuru kendine özel falan diye zırvaladılar. idata'daki bazı çalışanlar çok tatlı ama kurumun kendisi dostunuz değil kesinlikle. Dekontu göstermiştim başvuruda (onlar sormadılar, ben kendim gösterdim) . 4 Eylül 16.30'a kadar sürem vardi. Öyle ki belge gelir diye gittim idata'nin kapısında bekledim o gün saatlerce. Gün içinde de idatayi bin defa aradım. Sürem dolduktan sonra, akşam 18.30'da belgem geldi.

O saatte artık ulaşacak kimsem yoktu. Sabah saat 8.30 olduğu anda idatayi aradım. Görevli bana eğer pasaportunuz hala idata'daysa alma ihtimalleri var ama sürenizin dolduğunu bilin, öğleden önce gidin dedi(zeten planım buydu). 9'da taksiye atladım gittim (bu süreçte küçük şeylere harcadığım bir suru paranın sadece birazı). Eksik evrak icin başvurunuzu verdiğiniz bankoya geçmenizi istiyorlar. Gittim, ilk gunku hanimefendi oradaydi, bana döndü baktı, elinde de dosyam vardi. Tam o sırada dosyama tekrar bakıyormuş. "Dünden beri sizi arıyorum" dedi bana. Telefonum bir an bile kapanmadı ama nedense ulaşamamış. "Ben de dünden beri idatayi arıyorum" dedim, sureci anlattim. Gelmeseydim öğlen pasaportumu göndereceğini söyledi. Her şeyim ters gittiği için ilk kez bir şeyin yolunda gitmesine inanamadım. Hanımefendinin adını hatırlamıyorum ama 27 numaralı bankodaki o hanımefendiyi hic unutmayacağım.

O hanımefendi bana, sürenin dolduğu vakitte hala belgen yoksa direkt gelip bana söylemen gerekirdi dedi. Ben bilemedim böyle bir şey yapabileceğimi, hiç duymadığım için. Böyle bir şey yaşarsanız aklınızda bulunsun. Çağrı merkezi, mail vs benim gibi uğraşmayın.

Şimdi vizeyi bekliyorum. Umuyorum en kısa sürede gelecek. Herkese kendi sürecinde kolaylıklar dilerim.

Gmz grkn

Mesaj gönderen Gmz grkn » Cum Eyl 06, 2024 9:43 am

Merhaba expatriodan özel sağlık sigortası yaptırdığım zaman at11 belgesinde ihtiyacım varmı acaba ?

serserb35

Mesaj gönderen serserb35 » Cum Eyl 06, 2024 10:51 am

merhaba herkese. ben ağustos başında izmirden 41f başvurdum, eksik belgem vardı sonrasında teslim ettim. bugün bvayı aradım ve dijital iletim bile yok. bu nasıl bir sistem? her gün stresle vizem bugün gelir mi diye beklerken daha dijital iletim bile yapılmamış. izmir maillere cevap da vermiyor. ne yapabilirim çok üzgünüm gerçekten

erennx

Mesaj gönderen erennx » Cum Eyl 06, 2024 11:22 am

serserb35 yazdı: Cum Eyl 06, 2024 10:51 am merhaba herkese. ben ağustos başında izmirden 41f başvurdum, eksik belgem vardı sonrasında teslim ettim. bugün bvayı aradım ve dijital iletim bile yok. bu nasıl bir sistem? her gün stresle vizem bugün gelir mi diye beklerken daha dijital iletim bile yapılmamış. izmir maillere cevap da vermiyor. ne yapabilirim çok üzgünüm gerçekten
beklemekten baska yapicak bir sey yok hocam 9 nisanda eksik evrak ilettim dosyalarım hala yabancılar dairesinde 😁

litteralybatman

Mesaj gönderen litteralybatman » Cum Eyl 06, 2024 11:40 am

alpertezcan yazdı: Prş Ağu 22, 2024 11:11 am Merhaba,

2 Ağustos 2024 tarihinde iData Gayrettepe'de 41F Ulusal Vize için başvurumu yaptım. Tüm belgelerimi eksiksiz olarak teslim etmiştim ancak bugün visa-team-tn@bfaa.bund.de mail adresinden göndermiş olduğum okula kabul belgemin yeterli olmadığını ve bu bu belgenin 30 Ağustos'a kadar gönderilmesi gerektiğini yazan bir mail aldım. Ben zaten Münih Teknik'ten aldığım kabul belgesini vermiştim, şimdi ek olarak da kayıt belgemi de maile yanıt olarak gönderdim. Daha önce benzer bir durum yaşayan olmuş muydu? Maile yanıt olarak göndermek yeterli midir?

Teşekkürler
Hocam selamlar ne durumdasınız?
39F Ankara İdata
Başvuru tarihi: 26.06
Randevu Tarihi: 09.08
Dijital İletim: 12.08
Eksik evrak maili(Kayıt Belgesi Tekrar İstendi): 4 Eylül
Eksik evrak gönderimi: 4 Eylül
Kargo Maili: 9 Eylül

clearlyys

Mesaj gönderen clearlyys » Cum Eyl 06, 2024 11:53 am

serserb35 yazdı: Cum Eyl 06, 2024 10:51 am merhaba herkese. ben ağustos başında izmirden 41f başvurdum, eksik belgem vardı sonrasında teslim ettim. bugün bvayı aradım ve dijital iletim bile yok. bu nasıl bir sistem? her gün stresle vizem bugün gelir mi diye beklerken daha dijital iletim bile yapılmamış. izmir maillere cevap da vermiyor. ne yapabilirim çok üzgünüm gerçekten
eksik evrağınız neydi ve ne zaman iletişime geçildi
İzmir 39F-Würzburg
Randevu tarihi: 16.08.2024
Dijital iletim: -
Vize: -

nonickname

Mesaj gönderen nonickname » Cum Eyl 06, 2024 12:19 pm

poine yazdı: Cum Eyl 06, 2024 12:24 am Herhalde bu vize süreçlerinde olabilecek tüm sorunları yaşadım. O sebeple tüm süreci anlatmak istedim, umarım birilerinin işine yarar.

12 Tüemmuz'da Freie Universitat'tan kabulüm geldi. Bu sırada hala sigortalı bir işte çalışıyordum. Kayıt için sigorta belgesi gerekliydi. SGK sadece kabul belgesiyle AT/11 vermiyor, öğrenci belgeniz olduğunda ise vermek zorundalar. Bunu bilin, bu konuda hakkınızı arayın, ben yapamadım ne yazık ki. Ben yine de şansımı denemek istedim, alamadım. Erkek arkadaşım ṣu an Münih'te, o bana özel sigortaya baṣvurmayı önerdi. Zaten Almanyada bir banka hesabım olmadığından ve Almanya'ya gitmeden benden sigorta için para alamayacaklarından, yalnıza belgeyi alabilecektim. Kendisi de gitmeden sigortalı olduğundan böyle halletmişti. Gerçekten de öyle oldu, TK gerekli belgeyi üniversiteye yolladı. Harç ücretini yollayıp kayıt yaptirdim. Fakat kayıt sonrası TK'dan bir posta aldım -evime yolladılar-, TR'den sigorta, AT/11 alma hakkım olduğundan beni sigortalamayacaklarını söyleyen bir belge vardı içinde.

20 Temmuz'da vize randevusu için başvurdum, 29 Temmuz'da bana randevu atandı. Randevu tarihim idata Gayrettepe şubesinde, 29 Ağustos 15.00'aydi. Asıl zor kısım burada baṣladı. SGK'da sistem değişmiş, artık sigorta çıkışınız 1-2 saat içinde sisteme düşüyor.Bundan önce sistem 2 ayda bir yenilendiğinden belgeyi almak daha kolay oluyormuş. Öğrenci belgeniz, biletiniz, vize randevunuz olmasına ve zaten belgenin geçerliliği okul dönem başlangıcından itibaren olmasina ragmen at/11'i vermiyorlar artık sigortalıysanız. Beşiktaş şube bu konuda biraz daha katı. Kartal/Maltepe şube neredeyse verecekti belgeyi. Her şey gibi bu da biraz oradaki memurun insiyatifine kalmış durumda. Patronumdan sgk'mı sonlandirmasini istedim. Ancak vize randevusu sabahında alabildim belgeyi.

Bloke hesap ile ilgili söyleyeceğim, süreçten bağımsız birkaç şey var. Burs almak istiyorsaniz ya bir cemaat bulun, ya da summer semester'da başvurun bölümünüze. Daha az başvuran olduğundan bursların çoğunluğu summer'a çekilmiş durumda. Geçen sene baktığınız burslardan Türkiye'nin bu yıl çıkarıldığını da fark edebilirsiniz. Seneye daha çok olacak bu rakam. Garantör işine girecekseniz sürece olabildiğince erken başlayın. Eger bir kısmı bende var, bir kısmını da eşten dosttan destek alırım diyorsaniz unutun. Çok ciddiyim. Çok sevilen bir torun olmaniz, başarılı olmanız, insanların sizi gazlayıp durması bir şey değiştirmiyor. O aradığınız insanlarin çoğunluğu birden bire yok olacak. Beni bu süreçte en çok yıpratan şey bu olduğu için başkasının yaşamasını istemem asla.

Expatrio kullandım. Ben işlerimin daha hızlı çözüleceğini ummuştum bu yolla. Hiç gerek yokmuş. İş bankası gerçekten iyi bir seçenek, swift çok hızlı ve 06 inanılmaz hızlı geçiyor elinize. Bir de, paranızı sakın ziraat'ten yollamayın. Iki swift'im de uzun surede geçti benim. TEB hızlı swift yolluyor anladığım kadarıyla. Expatrio 06 belgemi, geç kalması yüzünden ben şikayet oluşturduktan 20 dk falan sonra yolladı. Bir kişiden daha benzer bir şey duydum.

Bloke hesap konfirmasyonum olmadığı için eksik evrakla teslim ettim başvuruyu. 3 iş günü süre verdiler. Burada da garip bir durum var açıkçası, başka birine idata eksik evrak istemiyle size mail atacak, o zaman getirin dediler. Ben herhalde swift'i yapmis olduğumdan kısa süre tanıdılar. Nedenini sorduğumda her başvuru kendine özel falan diye zırvaladılar. idata'daki bazı çalışanlar çok tatlı ama kurumun kendisi dostunuz değil kesinlikle. Dekontu göstermiştim başvuruda (onlar sormadılar, ben kendim gösterdim) . 4 Eylül 16.30'a kadar sürem vardi. Öyle ki belge gelir diye gittim idata'nin kapısında bekledim o gün saatlerce. Gün içinde de idatayi bin defa aradım. Sürem dolduktan sonra, akşam 18.30'da belgem geldi.

O saatte artık ulaşacak kimsem yoktu. Sabah saat 8.30 olduğu anda idatayi aradım. Görevli bana eğer pasaportunuz hala idata'daysa alma ihtimalleri var ama sürenizin dolduğunu bilin, öğleden önce gidin dedi(zeten planım buydu). 9'da taksiye atladım gittim (bu süreçte küçük şeylere harcadığım bir suru paranın sadece birazı). Eksik evrak icin başvurunuzu verdiğiniz bankoya geçmenizi istiyorlar. Gittim, ilk gunku hanimefendi oradaydi, bana döndü baktı, elinde de dosyam vardi. Tam o sırada dosyama tekrar bakıyormuş. "Dünden beri sizi arıyorum" dedi bana. Telefonum bir an bile kapanmadı ama nedense ulaşamamış. "Ben de dünden beri idatayi arıyorum" dedim, sureci anlattim. Gelmeseydim öğlen pasaportumu göndereceğini söyledi. Her şeyim ters gittiği için ilk kez bir şeyin yolunda gitmesine inanamadım. Hanımefendinin adını hatırlamıyorum ama 27 numaralı bankodaki o hanımefendiyi hic unutmayacağım.

O hanımefendi bana, sürenin dolduğu vakitte hala belgen yoksa direkt gelip bana söylemen gerekirdi dedi. Ben bilemedim böyle bir şey yapabileceğimi, hiç duymadığım için. Böyle bir şey yaşarsanız aklınızda bulunsun. Çağrı merkezi, mail vs benim gibi uğraşmayın.

Şimdi vizeyi bekliyorum. Umuyorum en kısa sürede gelecek. Herkese kendi sürecinde kolaylıklar dilerim.
Detaylı bilgilendirme için teşekkürler. Size bir şey sormak istiyorum. Banka hesabı olmadan TK nasıl okula gerekli belgeyi gönderdi? Süreci tam olarak nasıl yaptınız acaba?

ushuzmeli

Mesaj gönderen ushuzmeli » Cum Eyl 06, 2024 12:46 pm

Selam herkese İstanbul 41f için Ağustos ayı içinde başvurup kabul alan var mı aranızda? Gördüğüm kadarıyla 41f daha hızlı sonuçlanıyor özellikle İstanbul için ama yine de bir ayı geçtiği oluyor mu?

serryten

Mesaj gönderen serryten » Cum Eyl 06, 2024 12:47 pm

Bugün 1 ay oldu, halen haber yok.
ushuzmeli yazdı: Cum Eyl 06, 2024 12:46 pm Selam herkese İstanbul 41f için Ağustos ayı içinde başvurup kabul alan var mı aranızda? Gördüğüm kadarıyla 41f daha hızlı sonuçlanıyor özellikle İstanbul için ama yine de bir ayı geçtiği oluyor mu?
41F İstanbul - Gayrettepe IDATA (Eşli Başvuru) Nürnberg
Başvuru Tarihi: 26.06.24
Randevu Atama: 12.07.24
IDATA Randevu tarihi: 09.08.24
Eşimle bana bloke tutar güncellemesine dair imza maili 10.09.24
Sonuç bekleniyor...

azramlknl

Mesaj gönderen azramlknl » Cum Eyl 06, 2024 12:47 pm

ushuzmeli yazdı: Cum Eyl 06, 2024 12:46 pm Selam herkese İstanbul 41f için Ağustos ayı içinde başvurup kabul alan var mı aranızda? Gördüğüm kadarıyla 41f daha hızlı sonuçlanıyor özellikle İstanbul için ama yine de bir ayı geçtiği oluyor mu?
bir arkadaşımınki 2 ağustostaydı benimki 7, ama dijital iletim bile yapılmamış ikimize de. neden bilmiyoruz ama 🤷🏻‍♀️
İstanbul-Gayrettepe 41F/Augsburg
Başvuru Tarihi: 21.06.2024
Randevu Atama Tarihi: 12.07.2024
Randevu Tarihi: 07.08.2024

cags

Mesaj gönderen cags » Cum Eyl 06, 2024 12:49 pm

istanbulda da ciddi bir yavaslik var su anda surecler uzamaya basladi
41F Idata Gayrettepe - Frankfurt
Vize Randevu Talebi: 16.05.24
Randevu Atamasi: 29.05.24
Randevu Tarihi: 03.07.24
Eksik Belge: 09.07.24
Eksik Belge E-mail Teslim:15.07.24
Elden Teslim:09.08.24
Vize Gelis: 07.09.24- 1 yıllık multi

cesa

Mesaj gönderen cesa » Cum Eyl 06, 2024 12:53 pm

saturninlia yazdı: Çrş Eyl 04, 2024 3:08 pm merhaba, hayırlı olsun. hangi şehir sizin acaba?
Merhaba çok teşekkür ederim 🙏 İstanbul'dan başvurmuştum, Aschaffenburg'a gideceğim

ushuzmeli

Mesaj gönderen ushuzmeli » Cum Eyl 06, 2024 12:56 pm

serryten yazdı: Cum Eyl 06, 2024 12:47 pm Bugün 1 ay oldu, halen haber yok.
Eşli başvuru olunca süreç uzayabiliyormuş malesef

cesa

Mesaj gönderen cesa » Cum Eyl 06, 2024 12:56 pm

StudentinHessen yazdı: Çrş Eyl 04, 2024 4:51 pm Merhaba Tebrikler adınıza çok sevindim inşallah yolunuz açık olur.
Vizenizi 1 Ekim de verdiği için pasaportumuz daha erken gelme ihtimalin var mı yani? Sizin gibi?
Merhaba çok teşekkür ederim, amin hrpimizin inşallah 🙏🙏🙏
Olabiliyormuş demek ki, 29 ağustosta verilmiş bir de, demekki erken verip onaylayıp gönderebiliyorlar

ushuzmeli

Mesaj gönderen ushuzmeli » Cum Eyl 06, 2024 12:58 pm

azramlknl yazdı: Cum Eyl 06, 2024 12:47 pm bir arkadaşımınki 2 ağustostaydı benimki 7, ama dijital iletim bile yapılmamış ikimize de. neden bilmiyoruz ama 🤷🏻‍♀️
Dijital iletim için çoğunluk otomatik mail aldığından bahsediyor. Sizde de öyle mi oldu? Ben bu yüzden mail atmak istemedim. İletim yapılmadı denilipte vizesi çıkanlar da oldu çünkü, güven olmuyor.

azramlknl

Mesaj gönderen azramlknl » Cum Eyl 06, 2024 1:10 pm

ushuzmeli yazdı: Cum Eyl 06, 2024 12:58 pm Dijital iletim için çoğunluk otomatik mail aldığından bahsediyor. Sizde de öyle mi oldu? Ben bu yüzden mail atmak istemedim. İletim yapılmadı denilipte vizesi çıkanlar da oldu çünkü, güven olmuyor.
evet, 2-3 kere mail attık. mail attıktan sonra hemen 1 dk içinde geri dönüş aldık yani otomatik olduğuna emin sayılırız. o yüzden çok da güvenemiyoruz ama bilgi de alamıyoruz işte.
İstanbul-Gayrettepe 41F/Augsburg
Başvuru Tarihi: 21.06.2024
Randevu Atama Tarihi: 12.07.2024
Randevu Tarihi: 07.08.2024

abtemiz

Mesaj gönderen abtemiz » Cum Eyl 06, 2024 1:15 pm

1 ayı geçti benim de
41F İstanbul IDATA
Randevu başvuru: 13.06.2024
Randevu atama: 26.06.2024
Randevu tarihi: 01.08.2024
Pasaport teslim: -

cags

Mesaj gönderen cags » Cum Eyl 06, 2024 1:21 pm

2 ayi gecti benim ama eksik belgemde vardi, bugun mail geldi pasaportumun kargoya verildigine dair. ancak gecen hafta bva ya mail attigimda basvurum yok gozukuyordu
41F Idata Gayrettepe - Frankfurt
Vize Randevu Talebi: 16.05.24
Randevu Atamasi: 29.05.24
Randevu Tarihi: 03.07.24
Eksik Belge: 09.07.24
Eksik Belge E-mail Teslim:15.07.24
Elden Teslim:09.08.24
Vize Gelis: 07.09.24- 1 yıllık multi

oykuu

Mesaj gönderen oykuu » Cum Eyl 06, 2024 1:37 pm

sude_we yazdı: Prş Eyl 05, 2024 6:16 pm 5 soru nelerdi acaba hatırlıyorsanız yazar mısınız
Tabii ki,

1) Hangi üniversiteye gideceksiniz, nerede?
2) Hangi bölüm ve neden bu bölüm? Neden bu üniversite?
3) Hangi dersleri alacaksınız? Birkaç tane yazın
4) Almanya'da akrabanız var mı? Nerede yaşıyorlar?
5) Eğer Almanca veya İngilizce Bilmiyorsanız nasıl iletişim kuracaksınız?

Sorular ingilizce ve almanca olarak yazıyor, sizin de ingilizce veya almanca cevap yazmanız gerekiyor. Hiçbir yardım almanız, telefona veya başka kağıda bakmanız da mümkün değil. Başarılar dilerim. :)
iData Gayrettepe
41F Başvuru
26 Temmuz Başvuru
2 Ağustos Atama
5 Eylül Randevu Günü