Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 2024

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
useruserad

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen useruserad » Cum Ara 06, 2024 11:29 am

tgun89 yazdı: Cum Ara 06, 2024 11:29 am Sanırım öyle.
Tamam teşekkür ederim

Okss

Mesaj gönderen Okss » Cum Ara 06, 2024 12:08 pm

Merhaba
BFAA’ya mail attım ve başvurunuz şuan federal dişileri ofisi tarafından incelenmektedir dendi.
BVA’ya attığımda ise belirtilen pasaport numarası ile başvuru mevcut değildir dendi.
Ne anlamalıyım acab? Tecrübe edinen var mı?

useruserad

Mesaj gönderen useruserad » Cum Ara 06, 2024 12:18 pm

Okss yazdı: Cum Ara 06, 2024 12:08 pm Merhaba
BFAA’ya mail attım ve başvurunuz şuan federal dişileri ofisi tarafından incelenmektedir dendi.
BVA’ya attığımda ise belirtilen pasaport numarası ile başvuru mevcut değildir dendi.
Ne anlamalıyım acab? Tecrübe edinen var mı?
Merhaba bildiğim ve öğrendiğim kadarıyla önceden bva ilgileniyorum ama artık bfaa ilgileniyor o sebeple bva nın öyle demesi normal bi sorun yok bana da bfaa lütfen ikamet ettiğiniz bölgedeki konsoloslukla iletişime geçiniz dedi bugün. Sizin vize randevunuz iDATAda mıydı yoksa konsoloslukta mı ?,

useruserad

Mesaj gönderen useruserad » Cum Ara 06, 2024 12:34 pm

bhdrdmr356 yazdı: Prş Kas 28, 2024 6:41 pm 24 Haziran idata Ankara başvuru
25 Ekim Evrak Teslim
28 Kasım İdata sms
Sonuç: 1 Yıllık vize
Bekleyenlere sabır diliyorum umarım kısa sürede vizenizi alırsınız.
Merhabalar sizin kursunuz başladı mı siz gitmeden ?

Psikologanne

Mesaj gönderen Psikologanne » Cum Ara 06, 2024 1:24 pm

useruserad yazdı: Cum Ara 06, 2024 1:36 am Ben de araştırdığım kadarıyla bu Neue Anmeldung Bestätigung ikametle alakalı bir şey acaba formu doldurduğumuz zaman bir adres veriyoruz onunla mı ilgili çünkü arama motoruna yazınca adresle alakalı şeyler çıkıyor
Anmeldung bizdeki ikamet kaydı gibi. Bu istedikleri şey ne umarım anlaşılır.
Vize adayı: Kızım
İdata Gayrettepe 41F Berlin
Başvuru Mayıs
Randevu atama 12 Haziran
Vize randevu 22 temmuz
Eksik evrak isteme 18 ekim
Evrak teslim 5 kasım
Pasaport hazır mesajı 2 Aralık
Pasaport teslim 2 Aralık

useruserad

Mesaj gönderen useruserad » Cum Ara 06, 2024 3:28 pm

Psikologanne yazdı: Cum Ara 06, 2024 1:24 pm Anmeldung bizdeki ikamet kaydı gibi. Bu istedikleri şey ne umarım anlaşılır.
Evet ben de abime sordum Almanya’da yaşıyor psikolog bu bahsedilen şey gidince kalacağı yerle alakalı eğer benden de isterlerse ev sahibim imzalar gönderir dedi çünkü ben onunla kalacağım vizede yazmıştım.

tgun89

Mesaj gönderen tgun89 » Cum Ara 06, 2024 5:10 pm

useruserad yazdı: Cum Ara 06, 2024 3:28 pm Evet ben de abime sordum Almanya’da yaşıyor psikolog bu bahsedilen şey gidince kalacağı yerle alakalı eğer benden de isterlerse ev sahibim imzalar gönderir dedi çünkü ben onunla kalacağım vizede yazmıştım.
O kadar kişi benim yazdığımın aksini yazdığı için kendimi sorguluyorum şu an. Ancak söyledikleriniz hiç mantıklı gelmiyor.

Ev sahibinin imzalayıp göndereceği şey ya kira sözleşmesi "Mietvertrag" ya da "Wohnungsgeberbestätigung". "Wohnungsgeberbestätigung" daha sonrasında Almanya'da anmeldung yapmak için kullanılıyor. Abinize eksik sormuşsunuz bence. Almanya'ya gitmeden ikamet kaydı nasıl yapılacak? Ya da ikamet kaydı randevunuzu gönderin derler mi? İstese istese kira sözleşmesi ister o da tek kişi gidenden istemeleri çok nadir ki kira sözleşmesinin adı da "Mietvertrag". Forumda gelen mailleri araştırırsanız görebilirsiniz.

Bahsedilen kelime kurs kaydı için de kullanılıyor. Bu satırları okuyan tecrübeli başka birileri daha olsa da yorumlarını yazsa çok sevineceğim.
Ankara 36F Eş ve 1. çocuk
Başvuru Tarihi: 14.06.2024
Randevu Atanma Tarihi: 04.10.2024
Randevu Tarihi: 17.10.2024
Öğrenci Eş Vize Geliş Tarihi: ???
Aile Vize Geliş Tarihi: ????

nonickname

Mesaj gönderen nonickname » Cum Ara 06, 2024 5:14 pm

tgun89 yazdı: Cum Ara 06, 2024 5:10 pm O kadar kişi benim yazdığımın aksini yazdığı için kendimi sorguluyorum şu an. Ancak söyledikleriniz hiç mantıklı gelmiyor.

Ev sahibinin imzalayıp göndereceği şey ya kira sözleşmesi "Mietvertrag" ya da "Wohnungsgeberbestätigung". "Wohnungsgeberbestätigung" daha sonrasında Almanya'da anmeldung yapmak için kullanılıyor. Abinize eksik sormuşsunuz bence. Almanya'ya gitmeden ikamet kaydı nasıl yapılacak? Ya da ikamet kaydı randevunuzu gönderin derler mi? İstese istese kira sözleşmesi ister o da tek kişi gidenden istemeleri çok nadir ki kira sözleşmesinin adı da "Mietvertrag". Forumda gelen mailleri araştırırsanız görebilirsiniz.

Bahsedilen kelime kurs kaydı için de kullanılıyor. Bu satırları okuyan tecrübeli başka birileri daha olsa da yorumlarını yazsa çok sevineceğim.
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla anmeldung genel anlamı ile kayıt demek, evet halk arasında anmeldung diyine adres kaydı anlaşılıyor sıklıkla böyle kullanılıyor ama mesela onun da da Adressregistrierung daha doğru mesela, burada bahsedilen kayıt adres kaydı olması hiç mantıklı değil, dediğiniz gibi gitmeden böyle bir şey hukuka da aykırı ve mümkün değil, burada bahsedilen muhtemelen başka bir kayıt evrakı ki o da vize türü 36f olduğu için bi arkadaşın da söylediği gibi muhtemelen dil kursuna yeniden kayıt olma ve kaydın onayına ilişkin belge

useruserad

Mesaj gönderen useruserad » Cum Ara 06, 2024 6:00 pm

nonickname yazdı: Cum Ara 06, 2024 5:14 pm Arkadaşlar bildiğim kadarıyla anmeldung genel anlamı ile kayıt demek, evet halk arasında anmeldung diyine adres kaydı anlaşılıyor sıklıkla böyle kullanılıyor ama mesela onun da da Adressregistrierung daha doğru mesela, burada bahsedilen kayıt adres kaydı olması hiç mantıklı değil, dediğiniz gibi gitmeden böyle bir şey hukuka da aykırı ve mümkün değil, burada bahsedilen muhtemelen başka bir kayıt evrakı ki o da vize türü 36f olduğu için bi arkadaşın da söylediği gibi muhtemelen dil kursuna yeniden kayıt olma ve kaydın onayına ilişkin belge
Evet mantıklı söyledikleriniz keşke bfaa dan böyle bir mail alan arkadaşımız aslında ne demek olduğunu öğrenip bize de söylese aklımızdaki soru işaretlerinden kurtuluruz 😂 ben de çok merak ediyorum çünkü

dbcc

Mesaj gönderen dbcc » Cum Ara 06, 2024 11:30 pm

Merhabalar,
Ben de bva ve bfaa ya mail attım. Bva böyle bir başvuru yok şeklinde döndü, bfaa konsolosluk ile iletişime geçin yazdı. Başvuruyu idata dan yaptım ve aradım onlar da konsoloslukta dediler ama telefonla asla ulaşamadım konsolosluğa. Fakat süreç nasıl tam olarak bilmiyorum yani önce konsolosluk sonra bfaa mı inceliyor yoksa direkt konsolosluktan mı haber gelecek bilgi alamadım. Siz de konsolosluğa ulaşmaya çalışabilirsiniz

useruserad yazdı: Cum Ara 06, 2024 12:18 pm Merhaba bildiğim ve öğrendiğim kadarıyla önceden bva ilgileniyorum ama artık bfaa ilgileniyor o sebeple bva nın öyle demesi normal bi sorun yok bana da bfaa lütfen ikamet ettiğiniz bölgedeki konsoloslukla iletişime geçiniz dedi bugün. Sizin vize randevunuz iDATAda mıydı yoksa konsoloslukta mı ?,

useruserad

Mesaj gönderen useruserad » Cmt Ara 07, 2024 12:18 am

dbcc yazdı: Cum Ara 06, 2024 11:30 pm Merhabalar,
Ben de bva ve bfaa ya mail attım. Bva böyle bir başvuru yok şeklinde döndü, bfaa konsolosluk ile iletişime geçin yazdı. Başvuruyu idata dan yaptım ve aradım onlar da konsoloslukta dediler ama telefonla asla ulaşamadım konsolosluğa. Fakat süreç nasıl tam olarak bilmiyorum yani önce konsolosluk sonra bfaa mı inceliyor yoksa direkt konsolosluktan mı haber gelecek bilgi alamadım. Siz de konsolosluğa ulaşmaya çalışabilirsiniz
Bana da aynısını söylediler ben İstanbul başkonsolosluğunu aradım açmadı ben de mail gönderdim geri döneceklerini düşünmüyorum ama şansımı denedim.

useruserad

Mesaj gönderen useruserad » Cmt Ara 07, 2024 12:23 am

dbcc yazdı: Cum Ara 06, 2024 11:30 pm Merhabalar,
Bir de sizin vize türünüz nedir ?

nilei

Mesaj gönderen nilei » Cmt Ara 07, 2024 2:43 am

arkadaslar Istanbul 36f icin en son randevu atamasi ne zaman olmus acaba? mesajlari olabildigince okudum ama denk gelemedim sanirsam...
İstanbul 36f
Randevu başvuru: 24 Ekim
Randevu atama:
Randevu tarihi:
Vize geliş:

dbcc

Mesaj gönderen dbcc » Cmt Ara 07, 2024 4:48 am

41f eşli, sizin vize türü nedir?
useruserad yazdı: Cmt Ara 07, 2024 12:23 am Bir de sizin vize türünüz nedir ?

useruserad

Mesaj gönderen useruserad » Cmt Ara 07, 2024 10:55 am

dbcc yazdı: Cmt Ara 07, 2024 4:48 am 41f eşli, sizin vize türü nedir?
Benim 36f