Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Vize Ani Defteri - 2024
-
Re: Vize Ani Defteri - 2024
Oraya nasıl soruyoruz
-
Arkadaşlar çok merak ettiğim bir şey var lütfen cevap verir misiniz şimdi diyelim benim kursum martta başlıyor ben Almanya’ya aralıkta gittim kursum başlayana kadar çalışma hakkım var mı haftada 20 saat ? 36f vizesinde ?
Sonunda bu satırları yazmak çok güzel eşimin vizesi bugün elimize ulaştı, 1 yıllık multi gelmiş. Sürecimiz sorunsuz ve nispeten hızlı geçti. Benim vizemden 14 gün sonra kendisinin vizesi de elimize ulaştı. Bana bfaa dan vizeniz hazır maili gelince ben vizemi erken istemiştim okula yetişebilmek için. Ben şu an almanyadayım ve ben geldikten bir hafta sonra onun da vizesi geldi bu sitede yazılanlar başvuru sürecinde inanılmaz yardımcı olmuştu ve buradaki deneyimler sürecimizin hızlı geçmesini sağladı diyebilirim. Kira sözleşmemiz ve ona göre hazırladığımız bloke hesap tutarımız başvuru sırasında hazırdı. Eşimin a1 belgesi başvururken yoktu ama sınav kaydı vardı biz de başvuruda onu vermiştik. 1 ay sonra da yerel yabancılar dairemiz olan marburg Ausländerbehörde mailine a1 belgesini gönderdik. Bu süreçte yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler, bekleyenlere de sabır diliyorum.
41f eşli-Ankara-Marburg
Ran. talep:10.09.2024
Ran. atama:24.09.2024
Ran. tarihi:07.10.2024
Öğrenci pas. teslim: 15.11.2024 (1 yıl multi)
Eksik evrak maili: 21.11.2024 (evli. sertifikası)
Eş pas. Maili: 28.11.2024
Eş pas. Teslim: 30.11.2024 (1yıl)
merhaba vizeniz hayırlı olsun. ben bir şey sormak istiyordum, benim şehir de marburg ve bfaa'ya yazdığımda 3-5 dakika sonra (tahminimce otomatik) dosyanız bfaa tarafından işleniyor işlem numaranız deu/.../... şeklinde cevap aldım 3 kere. siz bfaa'dan vizeniz hazır mailini nasıl almıştınız acaba? bfaa'ya yazdınız da mı cevap olarak vizeniz hazır dedi yoksa kendileri mi bunu maille belirtti. cevaplayabilirseniz çok teşekkürlerKardi yazdı: ↑Cmt Kas 30, 2024 4:23 pm Sonunda bu satırları yazmak çok güzel eşimin vizesi bugün elimize ulaştı, 1 yıllık multi gelmiş. Sürecimiz sorunsuz ve nispeten hızlı geçti. Benim vizemden 14 gün sonra kendisinin vizesi de elimize ulaştı. Bana bfaa dan vizeniz hazır maili gelince ben vizemi erken istemiştim okula yetişebilmek için. Ben şu an almanyadayım ve ben geldikten bir hafta sonra onun da vizesi geldi bu sitede yazılanlar başvuru sürecinde inanılmaz yardımcı olmuştu ve buradaki deneyimler sürecimizin hızlı geçmesini sağladı diyebilirim. Kira sözleşmemiz ve ona göre hazırladığımız bloke hesap tutarımız başvuru sırasında hazırdı. Eşimin a1 belgesi başvururken yoktu ama sınav kaydı vardı biz de başvuruda onu vermiştik. 1 ay sonra da yerel yabancılar dairemiz olan marburg Ausländerbehörde mailine a1 belgesini gönderdik. Bu süreçte yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler, bekleyenlere de sabır diliyorum.
36F Istanbul Gayrettepe
Başvuru Tarihi: 16.08.2024
Atama Tarihi: 02.10.2024
Randevu Tarihi: 22.10.2024
Vize Geliş: ????
Selamlar, teşekkür ederim. Ben de sizin gibi mail atmıştım durumu sormak için ve dönüş olarak işlem numaramı yazıp, belgelerimin işlemde olduğunu ve sabırlı olmamı söyleyen bir mail almıştım.cagan yazdı: ↑Cmt Kas 30, 2024 6:50 pm merhaba vizeniz hayırlı olsun. ben bir şey sormak istiyordum, benim şehir de marburg ve bfaa'ya yazdığımda 3-5 dakika sonra (tahminimce otomatik) dosyanız bfaa tarafından işleniyor işlem numaranız deu/.../... şeklinde cevap aldım 3 kere. siz bfaa'dan vizeniz hazır mailini nasıl almıştınız acaba? bfaa'ya yazdınız da mı cevap olarak vizeniz hazır dedi yoksa kendileri mi bunu maille belirtti. cevaplayabilirseniz çok teşekkürler
Ben bu mailden bağımsız olarak bfaadan ‘sizin vizeniz hazır, yollayalım mı yoksa eşinizi mi beklemek istersiniz’ diye bir mail aldım. Benim mailime cevap olarak yazılmamıştı. Kendileri ayrı bir mail attı.
41f eşli-Ankara-Marburg
Eğer hiç bir yerden cevap alamıyorsanız marburg auslanderbehördeye işlem numaranızı da içeren bir mail atmanızı öneririm. Bizim dosyamıza bakan memur çok iyiydi ve çok ilgilendi bizimle. Hem maillerimize cevap alabildik hem de sürece dahil olup dosyamıza belge ekleyebildik.cagan yazdı: ↑Cmt Kas 30, 2024 6:50 pm merhaba vizeniz hayırlı olsun. ben bir şey sormak istiyordum, benim şehir de marburg ve bfaa'ya yazdığımda 3-5 dakika sonra (tahminimce otomatik) dosyanız bfaa tarafından işleniyor işlem numaranız deu/.../... şeklinde cevap aldım 3 kere. siz bfaa'dan vizeniz hazır mailini nasıl almıştınız acaba? bfaa'ya yazdınız da mı cevap olarak vizeniz hazır dedi yoksa kendileri mi bunu maille belirtti. cevaplayabilirseniz çok teşekkürler
41f eşli-Ankara-Marburg
anladım, cevabınız için teşekkürlerKardi yazdı: ↑Cmt Kas 30, 2024 10:09 pm Selamlar, teşekkür ederim. Ben de sizin gibi mail atmıştım durumu sormak için ve dönüş olarak işlem numaramı yazıp, belgelerimin işlemde olduğunu ve sabırlı olmamı söyleyen bir mail almıştım.
Ben bu mailden bağımsız olarak bfaadan ‘sizin vizeniz hazır, yollayalım mı yoksa eşinizi mi beklemek istersiniz’ diye bir mail aldım. Benim mailime cevap olarak yazılmamıştı. Kendileri ayrı bir mail attı.
36F Istanbul Gayrettepe
-
anladım. peki ankara için neden bu kadar bekletiyorlar? bir bilginiz var mı yada merak edip sordunuz mu. yaklaşık 6 olacak gidişinize. böyle bir süre uzun geldiFatihDemirkaya yazdı: ↑Çrş Kas 20, 2024 11:30 am Merhaba dediğim gibi İdatanın bana verdiği mail adresi yanlış olunca bir geri dönüş alamadım çok sonradan konsolosloğa ulaştığımda ise vize bölümündeki hanfendinin hasta olduğunu ve 2 hafta gibi bir süre gelmediğini söylediler. geldiğinde görüştüğümde ise belgeleri onlara gönderdim ve Almanya'ya yeni gönderdiklerini söylediler . Kursum 25 kasım da başlıyor ben gidiş tarihi olarak 1 kasım yazmıştım. belgelerimin Almanya'ya gidiş tarihi ise konsolosluğun söylediğine göre 14 Kasım şuanda beklemedeyim visa-processing@zentrale.auswaertiges-amt.de bu mail adresine de bugün mail attım dönüş bekliyorum şu anda. Bazılarımızın şansına bu tarz duraksamalar karışıklıklar denk geliyor illaki sitede gördüğüm gibi illa aksaklıklar çıkıyor ama darlamak sürekli arayıp teyit etmekte fayda var.
-
36f de çalışma izni var mı
-
var, part-time
-
Bu haftada 20 saatlik çalışma ile ayda ne kadar kazanılır? Siz yaptınız mı ortalama ne kadar kazandınız
Merhabalar bfaa’dan asagıdaki gibi mail aldım. Seyehat sağlık sigortası paylasmıstım. Bahsettikleri sigorta Almanya’dan mı yapmam gereken acaba?
Sayın Demir,
Vize başvurunuzun işleme alınabilmesi için lütfen aşağıdaki güncel belgeleri bize gönderin:
Kayıt belgesi
Gelen sağlık sigortası (Incoming health insurance)
Belgeleri göndermek için lütfen aşağıdaki talimatlara dikkat edin.
Lütfen belgelerin alınması için son tarihe de dikkat edin:
Sayın Demir,
Vize başvurunuzun işleme alınabilmesi için lütfen aşağıdaki güncel belgeleri bize gönderin:
Kayıt belgesi
-
Ben yapmadım ama saatlik asgari ücret üzerinden en az ne kadar kazanabileceğinizi hesaplayabilirsiniz, ama bazı işlerde asgarinin üstünde saatlik ücret verebiliyorlar iş ilanlarına bakıp fikir edinebilirsinizuseruserad yazdı: ↑Pzt Ara 02, 2024 9:53 am Bu haftada 20 saatlik çalışma ile ayda ne kadar kazanılır? Siz yaptınız mı ortalama ne kadar kazandınız
-
Arkadaşlar merhaba,
44f için İstanbul Konsolosluğunda randevuya gittim ve sonucunu bekliyorum, herhangi bir eksik evrak vs maili almadım henüz. Fakat bu süreci takip edemiyor muyum? Sanırım konsolosluktaki görüşmeler için derin bir sessizlik oluyor.. Tahmini bir süre verebileniniz var mı? Ya da vize başvurumun hangi süreçte olduğunu nasıl öğrenebilirim?
44f-Dil kursu
24.03.2024 - randevu talebi
17.10.2024 - randevu ataması
19.11.2024 - İstanbul konsolosluğu görüşme
Sonuç?..
44f için İstanbul Konsolosluğunda randevuya gittim ve sonucunu bekliyorum, herhangi bir eksik evrak vs maili almadım henüz. Fakat bu süreci takip edemiyor muyum? Sanırım konsolosluktaki görüşmeler için derin bir sessizlik oluyor.. Tahmini bir süre verebileniniz var mı? Ya da vize başvurumun hangi süreçte olduğunu nasıl öğrenebilirim?
44f-Dil kursu
24.03.2024 - randevu talebi
17.10.2024 - randevu ataması
19.11.2024 - İstanbul konsolosluğu görüşme
Sonuç?..
Aralıkda gidemezsiniz zaten. Kurs başlamadan 1-2 hafta öncesine vizeniz gelir.useruserad yazdı: ↑Cmt Kas 30, 2024 1:20 am Arkadaşlar çok merak ettiğim bir şey var lütfen cevap verir misiniz şimdi diyelim benim kursum martta başlıyor ben Almanya’ya aralıkta gittim kursum başlayana kadar çalışma hakkım var mı haftada 20 saat ? 36f vizesinde ?
Ankara 36F Eş ve 1. çocuk
Başvuru Tarihi: 14.06.2024
Randevu Atanma Tarihi: 04.10.2024
Randevu Tarihi: 17.10.2024
Öğrenci Eş Vize Geliş Tarihi: ???
Aile Vize Geliş Tarihi: ????
Başvuru Tarihi: 14.06.2024
Randevu Atanma Tarihi: 04.10.2024
Randevu Tarihi: 17.10.2024
Öğrenci Eş Vize Geliş Tarihi: ???
Aile Vize Geliş Tarihi: ????
Ahmet2344 yazdı: ↑Pzt Ara 02, 2024 12:35 pm Merhabalar bfaa’dan asagıdaki gibi mail aldım. Seyehat sağlık sigortası paylasmıstım. Bahsettikleri sigorta Almanya’dan mı yapmam gereken acaba?
Sayın Demir,
Kayıt belgesi
Ulusal Vize
Sağlık sigortası poliçeleri Almanca veya İngilizce olarak ibraz edilmelidir. Sigorta şirketlerinin çoğu belirtilen dillerde poliçe oluşturmaktadır. Schengen vizesi kapsamında düzenlenen sağlık sigortaları ulusal vize için yeterli değildir. Birçok poliçede, sigorta 90 günü aşan süreler için geçerli olsa bile, sigorta kapsamının en fazla 92 günlük, tekli seyahatler sonrasında ve/veya ikametin Almanya’ya alınmasıyla sona ereceğine dair ibareler yer almaktadır. Schengen vizesi için yaptırılan standart seyahat sağlık sigortası hizmetlerinin Almanya’daki yasal sigortaların kapsadığı hizmetler ile kıyaslanamayacağını ve bu nedenle Almanya’daki yabancılar daireleri tarafından kabul edilmediğini dikkate alınız. Dolayısıyla tercih etmiş olduğunuz sigorta kurumundan uzun süreli kalışlara uygun bir sigorta programı talep etmeniz önerilir. Söz konusu sigorta paketleri –Almanya seyahati öncesinde de- kolayca temin edilebilmektedir.
Sağlık sigortası poliçeleri Almanca veya İngilizce olarak ibraz edilmelidir. Sigorta şirketlerinin çoğu belirtilen dillerde poliçe oluşturmaktadır. Schengen vizesi kapsamında düzenlenen sağlık sigortaları ulusal vize için yeterli değildir. Birçok poliçede, sigorta 90 günü aşan süreler için geçerli olsa bile, sigorta kapsamının en fazla 92 günlük, tekli seyahatler sonrasında ve/veya ikametin Almanya’ya alınmasıyla sona ereceğine dair ibareler yer almaktadır. Schengen vizesi için yaptırılan standart seyahat sağlık sigortası hizmetlerinin Almanya’daki yasal sigortaların kapsadığı hizmetler ile kıyaslanamayacağını ve bu nedenle Almanya’daki yabancılar daireleri tarafından kabul edilmediğini dikkate alınız. Dolayısıyla tercih etmiş olduğunuz sigorta kurumundan uzun süreli kalışlara uygun bir sigorta programı talep etmeniz önerilir. Söz konusu sigorta paketleri –Almanya seyahati öncesinde de- kolayca temin edilebilmektedir.
Cok tşk ederim.Yiğit yazdı: ↑Pzt Ara 02, 2024 3:51 pm Ulusal Vize
41F Berlin
Vize gorusme: 26 Eylul
Eksik evrak talep: 2 Aralık
Pasaport geliş?
İşinize yarar diye düşündüm.Bizden ımmatrulatıonbescheinigung istediler çarşamba günü biz üç ay bitti bekliyoruz.
-
Merhabalar Emre Bey, eğer müsade ederseniz iki küçük sorum olacak.
- Online olarak ne zaman başvuruda bulundunuz ve randevunuz 1 Ekim tarihine atandı ?
- Ek evrak olarak hangi evrakı talep ettiler ?
Bu iki kısa sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim, bende aynı vize türünden başvuracağım nasip olursa, randevu atama tarihi ile ilgili bi fikrim olsun ve de eksik evrak götürmeyeyim istiyorum.
Teşekkürler.