Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Vize Ani Defteri - 2024
Re: Vize Ani Defteri - 2024
Merhaba 41f için enrollment belgesi istenmeden vizesi gelen var mı?
İstanbul Gayrettepe 41F
Başvuru tarihi-> 7 Temmuz 2024
Atama tarihi-> 21 Temmuz 2024
Randevu tarihi-> 20 Ağustos 2024
Vize geliş tarihi-> ...
Başvuru tarihi-> 7 Temmuz 2024
Atama tarihi-> 21 Temmuz 2024
Randevu tarihi-> 20 Ağustos 2024
Vize geliş tarihi-> ...
Hayırlı olsun. Çok sevindim, en azından birimize geldi haber. Bize de gelir inşallah yakında.
41F Gayrettpe iDATA - Berlin
Randevu başvuru:11.07.2024
Randevu atama: 21.07.2024
Randevu tarihi:23.08.2024
Pasaport teslim maili: ?
Merhaba. Eylul basi izmir’den basvurumu gerceklestirdim. 34F.
25 Eylul’de BFAA mail atti, ekstra bir belge istediler ve hemen gonderdim. Mailde de vizenizin son islemleri icin seyahat saglik sigortanizi da gondermeniz gerekiyor diye yazmislar. Fakat o gunden bugune vize surecinde bir gelisme yok. Aradigimda bilgi veremiyoruz diyorlar, mail attigimda otomatik mail geliyor vize ile ilgili konulari cevaplandirmiyoruz diye. Bir onerisi olan var midir?
25 Eylul’de BFAA mail atti, ekstra bir belge istediler ve hemen gonderdim. Mailde de vizenizin son islemleri icin seyahat saglik sigortanizi da gondermeniz gerekiyor diye yazmislar. Fakat o gunden bugune vize surecinde bir gelisme yok. Aradigimda bilgi veremiyoruz diyorlar, mail attigimda otomatik mail geliyor vize ile ilgili konulari cevaplandirmiyoruz diye. Bir onerisi olan var midir?
AT11 olsa bile seyahat sağlık sigortası yaptırmak gerekiyor mu ?amadeu yazdı: ↑Sal Eki 01, 2024 4:19 pm Merhaba. Eylul basi izmir’den basvurumu gerceklestirdim. 34F.
Ben yaptırmadım, idatadaki görevli de hiç demedi sigorta yaptır diye .
Konsolosluk eksik belge için aradığında da seyahat sağlık sigortası sormadı . ama görüyorum ki herkes seyahat sigortası yaptırıyor aklım karıştı
Idata randevusunda benden de istenmedi, gerekli belgelerimde de yoktu. Ayrica Almanya’da Barmer sigortam var ama ona ragmen talep etmisler. Ben de cok bilgi sahibi degilim, herkes farkli bir sey diyor maalesef bir standardi yok anladigim kadariyla….serserb35 yazdı: ↑Sal Eki 01, 2024 4:23 pm AT11 olsa bile seyahat sağlık sigortası yaptırmak gerekiyor mu ?
Ben yaptırmadım, idatadaki görevli de hiç demedi sigorta yaptır diye .
Konsolosluk eksik belge için aradığında da seyahat sağlık sigortası sormadı . ama görüyorum ki herkes seyahat sigortası yaptırıyor aklım karıştı
Merhaba 16 ağustos tarihli eşli başvurumuzda bugün yalnızca başvuru sahibi olarak yanıtım geldi. Eşime henüz bir mail ya da sms gelmedi.
Acaba bunu için Berline ya da buradaki konsolosluğa yazmam gerekir mi?
Ayrıca okula bana vize çıktığına dair bir bilgilendirme gidiyor mudur? Çünkü şu an online derslere katılabiliyorum ancak vize çıkıpta oraya varınca online imkanım kalmıyor.
Herkese bol sabırlar diliyorum, umarım sizlerde beklediğiniz yanıtları alırsınız..
Ayrıca okula bana vize çıktığına dair bir bilgilendirme gidiyor mudur? Çünkü şu an online derslere katılabiliyorum ancak vize çıkıpta oraya varınca online imkanım kalmıyor.
Herkese bol sabırlar diliyorum, umarım sizlerde beklediğiniz yanıtları alırsınız..
İstanbul 41F - University of Europe MBA (Berlin)
Dil okulu: Yok
Eşli İDATA Randevu Talep: -
Randevu Atama: -
Randevu Günü: 16.08.2024
Başvuru sahibi kargo maili: 01.10.2024
Eş kargo maili : ?
Hayırlı olsun öncelikle. Kaç gibi mail geldi size? Eşlerin vizeleri de bir kaç hafta içerisinde geliyor burdan anladığım ve okuduklarıma bakılırsa. Eğer eksik evrak yoksa. Bize bile anca mail geliyor ben okulunuza mail atacaklarını düşünmüyorum. Fakat vize çıktıktan sonra 3 ay içinde oturum için yapılması gerekenler var. Yakın tarihte eşinizinki de çıkar umarım çok geç kalmazsınızkocnali yazdı: ↑Sal Eki 01, 2024 4:33 pm Merhaba 16 ağustos tarihli eşli başvurumuzda bugün yalnızca başvuru sahibi olarak yanıtım geldi. Eşime henüz bir mail ya da sms gelmedi.
41F Gayrettpe iDATA - Berlin
Bugün saat 14:00 gibi mail geldi. Umarım dediğiniz gibi eşiminde en kısa sürede gelir.kutasb yazdı: ↑Sal Eki 01, 2024 4:40 pm Hayırlı olsun öncelikle. Kaç gibi mail geldi size? Eşlerin vizeleri de bir kaç hafta içerisinde geliyor burdan anladığım ve okuduklarıma bakılırsa. Eğer eksik evrak yoksa. Bize bile anca mail geliyor ben okulunuza mail atacaklarını düşünmüyorum. Fakat vize çıktıktan sonra 3 ay içinde oturum için yapılması gerekenler var. Yakın tarihte eşinizinki de çıkar umarım çok geç kalmazsınız
Birde bize iki vizeninde aynı anda gönderilmesini istiyormusunuz diye sormadılar .Benimkini direkt kargoya vermişler .Bunun sebebi ne olabilir?
Hukuk dilimiz Almanca olduğundan, hukuksal terimlerde hata oluşmaması adına bu e-posta size Almanca olarak gönderilmektedir.
Sehr geehrte Damen und Herren,
wir benötigen zu Ihrem Antrag weitere Unterlagen.
Bitte legen Sie bis zum 31.10.2024 folgende Dokumente / Informationen vor:
Da das Familiennachzugsverfahren einige Zeit in Anspruch nehmen kann, bitten wir um Mitteilung, ob für Sie eine (vorzeitige) Ausreise aus der Türkei/ Einreise ins Bundesgebiet in Betracht kommt.
Bitte reichen Sie die Unterlagen gesammelt, in leserlicher Qualität und auf Deutsch / mit deutscher Übersetzung ein. Geben Sie Ihre Bearbeitungsnummer (BC-Nummer) an.
Übermittlung per E-Mail als PDF-Datei an visa-national@ista.auswaertiges-amt.de
Bitte übermitteln Sie die Unterlagen nur im Dateiformat PDF.
Gilt nur, wenn Sie mehr als 20 Seiten oder Originale einreichen möchten: die Unterlagen nicht per E-Mail, sondern in zweifacher Ausfertigung an der Pforte der Visastelle abgeben. Öffnungszeiten: Montag, Dienstag, Donnerstag: 07:15 – 11:00 Uhr sowie 13:00 – 15:00 Uhr, Mittwoch, Freitag: 07:15 – 11:00 Uhr, geschlossen am Wochenende und an Feiertagen, aktuelle Informationen zu den Öffnungszeiten: www.tuerkei.diplo.de). Sie können auch jemanden damit beauftragen. Die Übermittlung auf dem Postweg ist möglich, führt aber erfahrungsgemäß zu einer erheblich längeren Bearbeitungsdauer; bitte sehen Sie davon ab.
Falls Sie die Unterlagen nicht rechtzeitig einreichen können, ist eine Fristverlängerung möglich. Melden Sie sich dafür zehn Tage vor Fristende bei visa-national@ista.auswaertiges-amt.de
Gesammelte Übermittlung
Bitte übermitteln Sie die Unterlagen gesammelt. Das heißt: Sie übermitteln sie uns erst, sobald Ihnen alle oben genannten Unterlagen vollständig vorliegen. Vereinzelt eingehende Unterlagen führen nicht zu einer schnelleren Bearbeitung, sondern zu Verzögerungen.
Ihr Reisepass
Abholung während unserer Öffnungszeiten (Montag, Dienstag, Donnerstag: 07:15 – 11.00 Uhr sowie 13.00 – 15.00 Uhr, Mittwoch, Freitag: 07.15 – 11.00 Uhr, geschlossen am Wochenende und an Feiertagen). Bitte Ausweis zur Identitätskontrolle bereithalten. Kein Termin notwendig! Sollten Sie jemanden mit der Abholung beauftragen wollen, so muss diese Person einen eigenen Ausweis und eine schriftliche Vollmacht von Ihnen vorlegen. Für die Rückgabe Ihres Reisepasses ist keine Vollmacht notwendig. Bitte beachten Sie unsere Öffnungszeiten.
Merhaba, bu mail gelen arkadaşlar bir öneri verebilir mi
Eşimle beraber mi tek mi gitmek istediğimi soruyor
Bir çocuğumuz da var
Önden gitsem onun işlemleri uzun sürer mi
Beraber istesem daha hızlı mi olur
Ne yapmalıyım
Sehr geehrte Damen und Herren,
wir benötigen zu Ihrem Antrag weitere Unterlagen.
Bitte legen Sie bis zum 31.10.2024 folgende Dokumente / Informationen vor:
Da das Familiennachzugsverfahren einige Zeit in Anspruch nehmen kann, bitten wir um Mitteilung, ob für Sie eine (vorzeitige) Ausreise aus der Türkei/ Einreise ins Bundesgebiet in Betracht kommt.
Bitte reichen Sie die Unterlagen gesammelt, in leserlicher Qualität und auf Deutsch / mit deutscher Übersetzung ein. Geben Sie Ihre Bearbeitungsnummer (BC-Nummer) an.
Übermittlung per E-Mail als PDF-Datei an visa-national@ista.auswaertiges-amt.de
Bitte übermitteln Sie die Unterlagen nur im Dateiformat PDF.
Gilt nur, wenn Sie mehr als 20 Seiten oder Originale einreichen möchten: die Unterlagen nicht per E-Mail, sondern in zweifacher Ausfertigung an der Pforte der Visastelle abgeben. Öffnungszeiten: Montag, Dienstag, Donnerstag: 07:15 – 11:00 Uhr sowie 13:00 – 15:00 Uhr, Mittwoch, Freitag: 07:15 – 11:00 Uhr, geschlossen am Wochenende und an Feiertagen, aktuelle Informationen zu den Öffnungszeiten: www.tuerkei.diplo.de). Sie können auch jemanden damit beauftragen. Die Übermittlung auf dem Postweg ist möglich, führt aber erfahrungsgemäß zu einer erheblich längeren Bearbeitungsdauer; bitte sehen Sie davon ab.
Falls Sie die Unterlagen nicht rechtzeitig einreichen können, ist eine Fristverlängerung möglich. Melden Sie sich dafür zehn Tage vor Fristende bei visa-national@ista.auswaertiges-amt.de
Gesammelte Übermittlung
Bitte übermitteln Sie die Unterlagen gesammelt. Das heißt: Sie übermitteln sie uns erst, sobald Ihnen alle oben genannten Unterlagen vollständig vorliegen. Vereinzelt eingehende Unterlagen führen nicht zu einer schnelleren Bearbeitung, sondern zu Verzögerungen.
Ihr Reisepass
Abholung während unserer Öffnungszeiten (Montag, Dienstag, Donnerstag: 07:15 – 11.00 Uhr sowie 13.00 – 15.00 Uhr, Mittwoch, Freitag: 07.15 – 11.00 Uhr, geschlossen am Wochenende und an Feiertagen). Bitte Ausweis zur Identitätskontrolle bereithalten. Kein Termin notwendig! Sollten Sie jemanden mit der Abholung beauftragen wollen, so muss diese Person einen eigenen Ausweis und eine schriftliche Vollmacht von Ihnen vorlegen. Für die Rückgabe Ihres Reisepasses ist keine Vollmacht notwendig. Bitte beachten Sie unsere Öffnungszeiten.
Merhaba, bu mail gelen arkadaşlar bir öneri verebilir mi
Eşimle beraber mi tek mi gitmek istediğimi soruyor
Bir çocuğumuz da var
Önden gitsem onun işlemleri uzun sürer mi
Beraber istesem daha hızlı mi olur
Ne yapmalıyım
Merhabakocnali yazdı: ↑Sal Eki 01, 2024 4:33 pm Merhaba 16 ağustos tarihli eşli başvurumuzda bugün yalnızca başvuru sahibi olarak yanıtım geldi. Eşime henüz bir mail ya da sms gelmedi.
Sizinle aynı okuldayız. Tebrikler vizeniz gelmiş. Biz 9 Temmuz da idataya evrakları teslim etmiştik. O günden beri hiçbir haber yok biyerden. Umarım biran önce eşinizede dönüş yaparlar.
41f eşli-cocuklu-Berlin
İstanbul Gayrettepe idata
Randevu başvuru:24.05.2024
Randevu atama: 24.06.2024
Randevu tarihi:09.07.2024
Pasaport teslim maili: ???
Vize size çıkarsa ve eşinize gelmezse okula haber vermeyin demişti danışmanım, ama ne derece doğru bilemiyorumkocnali yazdı: ↑Sal Eki 01, 2024 4:33 pm Merhaba 16 ağustos tarihli eşli başvurumuzda bugün yalnızca başvuru sahibi olarak yanıtım geldi. Eşime henüz bir mail ya da sms gelmedi.
41f eşli-cocuklu-Berlin
-
bana da aynı yerden geldi eksik evrak talebi ve bana iki gün sonra cevap attılar. Vizem de henüz gelmedi neredeyse üç hafta oluyor eksik evrak gönderelibozkurtya yazdı: ↑Sal Eki 01, 2024 1:59 pm Merhaba, bana <visa-national@ista.auswaertiges-amt.de>'den mail geldi, eksik belgeniz var diye. Dün eksik belgelerimi aynı mail hesabına attım ancak size yapılan geri dönüş gibi herhangi bir dönüş yapılmadı. Ulaşıp ulaşmadığına dair bir bilgim yok şu an. Siz eksik evrağı yollamış olduğunuzda ne zaman geri dönüş yaptılar ve ne zaman vizeniz çıktı?
Artık AT11 olduğu hâlde seyahat sağlık sigortası da mı isteniyor ve eksik belge deniyor?
Ersti week sunumlarına katıldınız mı ? Ben bütün Türk ögrencileri biryerde topladım ama sizin nickinize yakın birini eklediğimi düşünmüyorum.Bu arada umarım sizde en kısa sürede bir yanıt alırsınız.
-
Genelde okul acilmadan once gidecekseniz arada kalan bosluk icin istenir. Cunku AT11 tarihi semester baslangicina gore yapilir. Ben gidis tarihime erken bir tarih yazdigim icin yaptirdim
Istanbul Gayrettepe iData- 41f/Bielefeld
Başvuru tarihi: 14.06.2024
Randevu atama tarihi: 26.06.2024
Randevu tarihi: 02.08.2024
Vize Geliş Tarihi: ?
Başvuru tarihi: 14.06.2024
Randevu atama tarihi: 26.06.2024
Randevu tarihi: 02.08.2024
Vize Geliş Tarihi: ?
Malesef hastanede yattığım için katılamadım. O yüzden grubunuza katılma fırsatını kaçırdım. Benide dahil ederseniz çok memnun olurum. Bunun için hangi bilgilerimi vermem gerekiyor?
41f eşli-cocuklu-Berlin