Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 2024

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
tahaa

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen tahaa » Prş Eyl 05, 2024 3:17 am

Twist321 yazdı: Prş Eyl 05, 2024 2:24 am Sizin de Ankara miydi?
Pasaportu alinca guncellerim.Tesekkurler
yok benim istanbul 41f

efeakt

Mesaj gönderen efeakt » Prş Eyl 05, 2024 9:28 am

kocnali yazdı: Çrş Eyl 04, 2024 11:08 pm Merhaba sizinle neredeyse aynı gün başvurmuşuz umarım en kısa sürede yanıtınızı alırsınız.Bizim expatrio, sigorta konusunda bir eksiğimizin olduğunu düşünmüyorum ancak konaklama rezervasyonu istemedikleri için vermedik.Umarım sonradan talep edipte gecikme yaratmazlar. BVA 'ya mail attığınızda evrakların ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek gerçekten güzel bir hizmet.Hangi maile soruyorsunuz sorunuzu? Benimde derslerim eylül sonunda başlayacak umarım o süreye yetişir yoksa online katılmak zorunda kalacağım.

Herkeste aynı problem var sanırım, ev-araba-iş belirsizlikleri..

Kolaylıklar diliyorum
Merhaba, ben de forumdan buldum mail adresini, ama sanıyorum bazen gerçekten vize durumuyla ilgili bilgi verilirken bazen de bana olduğu gibi otomatik mail geliyor: zzVISABVA@bva.bund.de

Konaklama için de çocuk da olduğu için bizde ek evrak vs süreç uzamasın diye verdik okuldan bir yazı ama ciddiye alınacak mı, kira sözleşmesi mi istenecek piyango, bir sürü farklı senaryo okudum forumda. Ankara-İstanbul fark ediyor sanırım, gideceğiniz yerin yabancılar dairesine göre de değişiyor.

Gelişme oldukça yazacağım, siz de yazın lütfen.
Kolaylıklar...
41F Eşli ve Çocuklu-Ankara Idata
Başvuru tarihi - 02.07.2024
Randevu atama - 02.08.2024
Evrak teslimi - 15.08.2024
Vize-

litteralybatman

Mesaj gönderen litteralybatman » Prş Eyl 05, 2024 9:38 am

Arkadaşlar eksik evrak mailinde istenen belgeyi ilettiğimiz gibi işleme alıyorlar mı?

Eksik evrak teslim ettikten kaç gün sonra vize geliyor genelde?
39F Ankara İdata
Başvuru tarihi: 26.06
Randevu Tarihi: 09.08
Dijital İletim: 12.08
Eksik evrak maili(Kayıt Belgesi Tekrar İstendi): 4 Eylül
Eksik evrak gönderimi: 4 Eylül
Kargo Maili: 9 Eylül

meleknerg

Mesaj gönderen meleknerg » Prş Eyl 05, 2024 10:04 am

optima999 yazdı: Çrş Eyl 04, 2024 9:14 pm Evet, ayrıca seyahat sigortası derken onu kastetmiştim
cok teşekkür ederim, bu konuları çok bilmiyoruz, ne zamandan itibaren ve ne zamana kadara sigorta yaptırdınız ve bunu vizede sundunuz? veya orada eşin sigortasına geçeceğini belirtmiş miydiniz?

d.yıldız

Mesaj gönderen d.yıldız » Prş Eyl 05, 2024 10:15 am

cags yazdı: Çrş Eyl 04, 2024 5:14 pm merhaba, bir gelisme var mi sizde?
Merhaba
Hiçbir gelişme yok Berlin yabancılar dairesine yazdım orada söyle bir cevap vermiş

in diesem Fall bearbeitet die Ausländerbehörde den Fall nicht mit, sondern nur die Botschaft allein. Sie müssen sich dorthin wenden. Hier kann Ihnen leider nicht weiter geholfen werden.

Almancaya hakim değilim sanırım konsoloslukla muhatap ol diyorlar.

Ama moraller bozuk :(
41f eşli-cocuklu-Berlin
İstanbul Gayrettepe idata
Randevu başvuru:24.05.2024
Randevu atama: 24.06.2024
Randevu tarihi:09.07.2024
Pasaport teslim maili: ???

litteralybatman

Mesaj gönderen litteralybatman » Prş Eyl 05, 2024 10:23 am

Twist321 yazdı: Prş Eyl 05, 2024 2:24 am Sizin de Ankara miydi?
Pasaportu alinca guncellerim.Tesekkurler
Merhaba eksik evrakı gönderince evrakınızı teslim aldık tarzı bir mail geliyor mu?
39F Ankara İdata

d.yıldız

Mesaj gönderen d.yıldız » Prş Eyl 05, 2024 10:23 am

noname yazdı: Prş Eyl 05, 2024 12:16 am Arkadaşlar selam. 9 ağustosta idata gayrettepede 41f başvurusu yaptım pasaportum hala elime ulaşmadı. 9 ağustostan sonra başvuru yapıp pasaportunu alan arkadaşlara denk geldim forumda. aynı şekilde 9 ağustostan önce pasaportunu teslim edip vizesini alamayan var mı henüz acaba? neden böyle bir durum oluyor? anladığım kadarıyla hangi tarihte başvurulduğunun da bi önemi yok. bi standart yok gibi sanki.
Merhaba
Eğer şanslı bir insansan 2 haftada onayın geliyor, ama benim gibiysen 9 Temmuz da başvuruyosun ve hala bekliyorsun. Bide tutarsız dönüşler alıyorsun yok işlemin devam ediyor yok senin işlemin bitti bitti diye:(
41f eşli-cocuklu-Berlin

cags

Mesaj gönderen cags » Prş Eyl 05, 2024 10:39 am

litteralybatman yazdı: Prş Eyl 05, 2024 9:38 am Arkadaşlar eksik evrak mailinde istenen belgeyi ilettiğimiz gibi işleme alıyorlar mı?

Eksik evrak teslim ettikten kaç gün sonra vize geliyor genelde?
cok degisiyor, 2 gunde de isleme alinan da var 1 ay isleme alinmasini bekleyen de.

kesin bir sey soylenemez teslim ettikten sonra su kadar surede gelir diye, yine sans isi bu. sureci hala baslatmamis da olabilirler islemler bekliyorda olabilir ya da islemleriniz bitmis eksik belgeyi gonderdiginiz gibi surec tamamlanadabilir. bunu kestirmek cok zor acikcasi. ben 9 agustosta teslim etmeme ragmen gecen haftaya kadar islemleri baslatmamislardi
41F Idata Gayrettepe - Frankfurt
Vize Randevu Talebi: 16.05.24
Randevu Atamasi: 29.05.24
Randevu Tarihi: 03.07.24
Eksik Belge: 09.07.24
Eksik Belge E-mail Teslim:15.07.24
Elden Teslim:09.08.24
Vize Gelis: 07.09.24- 1 yıllık multi

cags

Mesaj gönderen cags » Prş Eyl 05, 2024 10:42 am

d.yıldız yazdı: Prş Eyl 05, 2024 10:15 am Merhaba
Hiçbir gelişme yok Berlin yabancılar dairesine yazdım orada söyle bir cevap vermiş

in diesem Fall bearbeitet die Ausländerbehörde den Fall nicht mit, sondern nur die Botschaft allein. Sie müssen sich dorthin wenden. Hier kann Ihnen leider nicht weiter geholfen werden.

Almancaya hakim değilim sanırım konsoloslukla muhatap ol diyorlar.

Ama moraller bozuk :(

anladim, umarim en kisa zamanda vizenize kavusursunuz.
size gelen burada islemler tamamlandi son karar konsoloslukta maili ben sali gunu aldim. eger bende de bir gelisme olursa buraya yazacagim

litteralybatman

Mesaj gönderen litteralybatman » Prş Eyl 05, 2024 10:43 am

cags yazdı: Prş Eyl 05, 2024 10:39 am cok degisiyor, 2 gunde de isleme alinan da var 1 ay isleme alinmasini bekleyen de.

kesin bir sey soylenemez teslim ettikten sonra su kadar surede gelir diye, yine sans isi bu. sureci hala baslatmamis da olabilirler islemler bekliyorda olabilir ya da islemleriniz bitmis eksik belgeyi gonderdiginiz gibi surec tamamlanadabilir. bunu kestirmek cok zor acikcasi. ben 9 agustosta teslim etmeme ragmen gecen haftaya kadar islemleri baslatmamislardi
Merhaba eksik belgeyi onlar mail yoluyla istediler(bfa) bu daha pozitif değil mi? Sonuçta işlemleri başlatmadan hangisi eksik bilemezlerdi. Değil mi?
39F Ankara İdata

cags

Mesaj gönderen cags » Prş Eyl 05, 2024 10:46 am

litteralybatman yazdı: Prş Eyl 05, 2024 10:43 am Merhaba eksik belgeyi onlar mail yoluyla istediler(bfa) bu daha pozitif değil mi? Sonuçta işlemleri başlatmadan hangisi eksik bilemezlerdi. Değil mi?
tabi belgeyi bfa’nin istemis olmasi daha iyi bir durum, imzanizdan gordugum kadariyla dijital iletim de gerceklesmis. islemlerinizin cok surecegini sanmiyorum. bir arkadasimda 2 hafta once bfa dan eksik belge maili aldi, ayni gun mailden iletti ancak hala bekliyor. o yuzden o sekilde yazdim

d.yıldız

Mesaj gönderen d.yıldız » Prş Eyl 05, 2024 11:49 am

cags yazdı: Prş Eyl 05, 2024 10:42 am anladim, umarim en kisa zamanda vizenize kavusursunuz.
size gelen burada islemler tamamlandi son karar konsoloslukta maili ben sali gunu aldim. eger bende de bir gelisme olursa buraya yazacagim
Çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz daha fazla beklemeden vizelerimize kavuşuruz. :)
41f eşli-cocuklu-Berlin

damlalaa

Mesaj gönderen damlalaa » Prş Eyl 05, 2024 11:53 am

noname yazdı: Prş Eyl 05, 2024 12:16 am Arkadaşlar selam. 9 ağustosta idata gayrettepede 41f başvurusu yaptım pasaportum hala elime ulaşmadı. 9 ağustostan sonra başvuru yapıp pasaportunu alan arkadaşlara denk geldim forumda. aynı şekilde 9 ağustostan önce pasaportunu teslim edip vizesini alamayan var mı henüz acaba? neden böyle bir durum oluyor? anladığım kadarıyla hangi tarihte başvurulduğunun da bi önemi yok. bi standart yok gibi sanki.
Merhaba ben de gayrettepeden 41f basvurusu yaptim 8 agustosta. Ayni sekilde bekliyorum. Bva ya attigim maile de donus almadim.

suklement

Mesaj gönderen suklement » Prş Eyl 05, 2024 12:31 pm

bende 12 ağustosta başvurdum hala bekliyorum. Daha önce bva'ya mail attım 5 dk sonra bilgi yoktur diye cevap geldi. dün tekrar attım ama bu sefer henüz bir cevap gelmedi.
Idata Gayrettepe 41F
Vize Randevu Talebi: 28.06.24
Randevu Atamasi: 10.07.24
Randevu Tarihi: 12.08.24
Pasaport Maili:....

dicleka

Mesaj gönderen dicleka » Prş Eyl 05, 2024 1:25 pm

Arkadaşlar merhaba, almanya da bazı üniversitelerden şartlı yüksek lisans kabulüm var ancak oturduğum yer İzmir olduğu için aylardır atana yapılmıyor. İdatada'da adresini değiştirdikten 3 ay sonra yeni bir başvuru talebinde bulunmamız gerektiği yazıyor, acaba adresimi istanbula alıp 3 ay beklemeden 40f için vizeye başvursam bu vizenin çıkışında bir sorun yaratır mı? Acaba daha önce bunu yapan arkadaşlar varsa bu konuda yardımcı olabilirler mi?

eses10

Mesaj gönderen eses10 » Prş Eyl 05, 2024 1:28 pm

Merhaba arkadaşlar, umarım hepimiz bir an önce vizelerimize kavuşup kurtuluruz bu stresli süreçten.
Ben 1 ağustosta idatadan başvuru yaptım 23 ağustosta ek evrak talep ettiler. Dün konsolosluğa da bva'ya da mail attım. Konsolosluk ek evraklarımın incelemede olduğunu söyledi. Bva cevap vermedi.
İdata Gayrettepe 41F - Würzburg
İdata randevu: 01.08.2024
Konsolosluk ek belge talebi: 23.08.2024
Ek belge mail gönderimi: 24.08.2024
Vize geliş: .....

nipek

Mesaj gönderen nipek » Prş Eyl 05, 2024 1:37 pm

dicleka yazdı: Prş Eyl 05, 2024 1:25 pm Arkadaşlar merhaba, almanya da bazı üniversitelerden şartlı yüksek lisans kabulüm var ancak oturduğum yer İzmir olduğu için aylardır atana yapılmıyor. İdatada'da adresini değiştirdikten 3 ay sonra yeni bir başvuru talebinde bulunmamız gerektiği yazıyor, acaba adresimi istanbula alıp 3 ay beklemeden 40f için vizeye başvursam bu vizenin çıkışında bir sorun yaratır mı? Acaba daha önce bunu yapan arkadaşlar varsa bu konuda yardımcı olabilirler mi?
Ben bu durumu danıṣanıma sorduğumda konsolosluk ikametgah değiṣimlerinde sorun yaptığını söylemiṣti malesef :(
Ankara 41f(FSU JENA)
başvuru:13.06
randevu mail:26.07
randevu tarihi:05.08
randevu erteleme talebi 26.07
randevu maili:22.08
randevu tarihi:29.08
Vize geliṣ:?

dicleka

Mesaj gönderen dicleka » Prş Eyl 05, 2024 1:55 pm

nipek yazdı: Prş Eyl 05, 2024 1:37 pm Ben bu durumu danıṣanıma sorduğumda konsolosluk ikametgah değiṣimlerinde sorun yaptığını söylemiṣti malesef :(
bazı insanlar da bunun sorun olmadığını söylüyor ancak ben de risk almak istemiyorum çünkü red gelirse o daha da kötü :( umarım izmir hızlanır

ozann_

Mesaj gönderen ozann_ » Prş Eyl 05, 2024 2:43 pm

Arkadaslar herkese merhaba,

Uzun süren vize sürecimizde baslarda sık sık, zaman gectikce stresin de etkisiyle arada bir olsa da burada yazılan çok fazla seyi okuduk. Bizim eşimle vizemiz 3 eylül tarihinde elimize ulaştı ve bu süreci şimdilik geride bıraktık. Yasadıgımız sürecte burada sık sorulan ama kesin cevap verilemeyen, veya herkese basvurmus oldugu yabancılar dairesinden farklı bilgiler verilen soruları / sorunları biz de yasadık ve genel olarak aldıgımız cevapları sizleri de bilgilendirebilmek adına paylasmak istedik.

20.03.2024 tarihinde Istanbuldaki randevumuzda evrak teslimi yaptık(41f). 22.04.2024 tarihinde ögrencinin vizesi onaylandıgına dair haber aldık ve eş ile ogrenci pasaportlarının ayrı ayrı gelmesini istemedigimizi, önümüzde uzun bir vakit oldugunu ve birlikte almak istedigimizi belirttik. Bu sürecten sonra Temmuz ayına kadar, BVA dan basvuru durumuna dair cevap dahil hiçbir yerden resmi bir evrak talebi ve haber almadık. Bu süre zarfında şansımızı denemek için şehrin yabancılar dairesine ait olup olmadıgına da tam emin olamadıgımız bir birime mail atarak basvuru durumumuzu sormak istedik. Aldıgımız cevaplara bakarak burada özetleyebilecegim şey, hiçbir şekilde başvurunuzun durumu ile ilgili pozitif veya negatif cevap ve bilgi vermiyorlar ve vermeyeceklerini de belirtiyorlar. Sadece bize soyledikleri sey, kira kontratınıza dair bir belge isteginin size konsolosluk tarafından bildirilmesi gerek, bunu sağladıgınıza emin olun oldu. Bu sürecte BVA ya gönderdigimiz bir maile 26 gün sonra dönüş geldi ve verilen tek bilgi henüz degerlendirme asamasında oldugu idi. Fakat BVA ya telefon ile cok rahat ulaşıp bilgi almak istedigimizi söyledigimizde hemen bilgi verdiler. Tabii ki verdikleri tek bilgi degerlendirme aşamasında olup olmadıgı, başka bir bilgi ne yazık ki alamıyorsunuz. Türkiye saati ile sabah 08:30 ile 09:30 arasında aramanızı öneririm, her arayışımda tek seferde ulaşabildim. Telefon numarası cokca paylaşıldı forumda şu an bulamadım.

Bizden istenen kira kontratının özellikleri bize kesin olarak belirtildi, Temmuz ayı başında bizden minimum 6 ay kontrat ve yetişkin kişi başı minimum 12m2 bir yaşam alanı istendi. Kira kontratını gönderdikten 5 gün sonra ise bloke hesap artırımı istendi. Merak edilen sorulardan biri olarak biz 934+400 eur bloke hesap ile basvuru yaptık. Ev kira ücreti ile birlikte yapılan yeni hesaplama ile bizden toplam ücretin 30000 Eur olarak bloklanmasını istediler. Bloke hesap artırımı yapıldıktan 13 gün sonra da pasaportlarımız bize ulaştı.

Genel olarak herkesin bildigi evraklara ek olarak biz ögrenciden cok eşin evraklarına önem verdik. Eşin motivasyon mektubu, CV si, çalışma geçmişi, sigorta kayıtları, çalıştıgı kurumdan alınan maaş ve calışma yazısına cok önem verdik. Eş için ingilizce üniversite diploması, ingilizce transkript teslim ettik. Bunlar dışında Almanca veya İngilizce dil bilgisi sertifikası vermedik. Ögrenci için ise C1 ingilizce sertifikamız vardı. Ögrencinin iş yerinden maaş ve çalışma yazısı aldık. Pasaporttaki eski, yeni tüm vize sayfalarının kopyalarını teslim ettik.

Burada herkesle birlikte okudugumuz gibi, kira kontratı vermeden, bloke hesap artırımı yapmadan vizelerini eşleri ile birlikte almış insanlar tabi ki var olması da garip değil. Fakat az sayıda olan bu örneklerin sizi sonra isterlerse tamamlarız nasıl olsa gibi bir düşünceye itmemesini öneririm. Yabancılar dairesinin, özellikle bizimle ilgilenen memurun istekleri cok keskin ve sınırları tam olarak koyulmus isteklerdi. Burada gördügüm en büyük 2 gecikme sebebi, ve bizim basvurumuzun da uzun sürme sebepleri, kira kontratı ve kontrattaki kira bedeline göre artırılmış bloke hesap. Ev bulmak eger bir tanıdıgınız yoksa uzaktan gerçekten cok zor. Online bir şekilde 10 dan fazla ev gördük. Bunların bazılarıyla kontrat imzalama aşamasına geldik fakat ev sahipleri vizenizi görmeden kontrat imzalamaya ne yazık ki yanaşmıyor. Bu sebeple eşyalı ve m2 kurallarını saglayan bir ev tuttuk, doğal olarak kirası olması gerekenden biraz fazla oldu ve bize bloke hesap artırımı olarak geri döndü. Fakat baktıgımda başka bir şekilde çözebilme şansımızın olmadıgını da tekrar görüyorum.

Cok soruldugunu gördügüm sorulardan biri, evrak tesliminde bir adet kargo formu doldurduk. Pasaportlar 2 ayrı paket şeklinde ama aynı anda teslim edildi. Eş için Türkiyeden ayrıca bir seyahat sigortası yaptırdık (vize başlangıc tarihinden itibaren 1 yıl geçerli) buna ek olarak Öğrencinin sigortasına eşi de ayrıca eklettik.

Bu cok stresli sürecte herkese sabırlar diliyorum. Umarım her şey dilediginiz şekilde olur.

litteralybatman

Mesaj gönderen litteralybatman » Prş Eyl 05, 2024 3:15 pm

Twist321 yazdı: Prş Eyl 05, 2024 1:11 am Selamlar, bugun pasaportun idata ulastiginin maili geldi ancak bloke hesapta aylik 934euro vardi ve arttirmayla alakali bir donus olmamisti. Randevum 18 Temmuzda Ankarada olmustu ve acikcasi tutarin tamamlanmasi icin mail bekliyordum konsolosluktan. Bu sekilde miktari arttirtmadan vize verdikleri oldu mu hic?
Pasaportu almaya pazartesiden once gidemeyecegim icin icime kurt dustu biraz tecrubesi olanlar paylasirsa sevinirim.
Hocam okulunuz ne zaman başlıyor
39F Ankara İdata