Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Vize Ani Defteri - 2024
-
Re: Vize Ani Defteri - 2024
Merhabalar, Ankara'dan 36F randevusu aldım fakat çok geç tarih atama yapılması nedeniyle Ankara randevusunu iptal edip, vize şehrini değiştirebiliyor muyum? İdata da ikametgahla alakalı alman konsolosluğu kısmında bilgi bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadaşlar hepinize selamlar,
Almanya’ya geleli 4. ayım bitti. Biraz sizlerle düşüncelerimi paylaşmak istedim. Öncelikle hepinizin vize sürecinin sorunsuz ve hızlı şekilde çözülmesini diliyorum. 1 sene boyunca emek verdiğim çokça belirsizlik ve aksilik yaşadığım vize sürecimin sonunda artık Türkiye olduğumdan çok daha mutlu çok daha özgür hissediyorum kendimi.
Almanya’nın havası kötü evet , beni de en çok burada bu hava kötü etkiliyor. Fakat cümleyi okurken bile “senin derdine” dediğinizi duyar gibiyim.
Geçim derdim minimumda, gelecek kaygım kalmadı, kendimi geliştirdiğimi hissettiğim ve kendimi oldukça güvenli gördüğüm bir yerdeyim. Tüm alım imkanlarına sahip olduğum ve olacağımı bildiğim bir yerde olmak gerçekten bambaşka bir duyguymuş. Herşeyden öte “insan” yerine konulup sana saygı duydukları bir dünya gerçekten de varmış. Kavga kaos düzenbazlık ve sahtekarlıktan soyutlanmak insanı gerçekten çok hafifletiyormuş.
Evet şuan belki çok stresli ve kaygılı bir dönemdesiniz ve umuyorum ki sürecinizi atlatıp sizler de artık istediğiniz dünyanızı yaratmaya başlayabilirsiniz.
Almanya’ya geleli 4. ayım bitti. Biraz sizlerle düşüncelerimi paylaşmak istedim. Öncelikle hepinizin vize sürecinin sorunsuz ve hızlı şekilde çözülmesini diliyorum. 1 sene boyunca emek verdiğim çokça belirsizlik ve aksilik yaşadığım vize sürecimin sonunda artık Türkiye olduğumdan çok daha mutlu çok daha özgür hissediyorum kendimi.
Almanya’nın havası kötü evet , beni de en çok burada bu hava kötü etkiliyor. Fakat cümleyi okurken bile “senin derdine” dediğinizi duyar gibiyim.
Geçim derdim minimumda, gelecek kaygım kalmadı, kendimi geliştirdiğimi hissettiğim ve kendimi oldukça güvenli gördüğüm bir yerdeyim. Tüm alım imkanlarına sahip olduğum ve olacağımı bildiğim bir yerde olmak gerçekten bambaşka bir duyguymuş. Herşeyden öte “insan” yerine konulup sana saygı duydukları bir dünya gerçekten de varmış. Kavga kaos düzenbazlık ve sahtekarlıktan soyutlanmak insanı gerçekten çok hafifletiyormuş.
Evet şuan belki çok stresli ve kaygılı bir dönemdesiniz ve umuyorum ki sürecinizi atlatıp sizler de artık istediğiniz dünyanızı yaratmaya başlayabilirsiniz.
merhaba, yüksek lisans için 41f vizesine başvurdum AT11 belgesini aldım ama belge okul başlama tarihiyle aynı. Bu belgenin haricinde vizede seyahat sigortası yaptırmak gerekiyor mu? sanırım tek başına belge yetiyor ancak yine de teyit etmek istedim
anladım teşekkürler, okulun başladığı tarihte gitsem bir belge vermeme gerek kalmıyor değil mi? vize başlangıcını at11 tarihine göre verirler diye düşünüyorum o zaman. Ayrıca böyle bi sigorta belgesinin at11e ek olarak zorunlu şekilde teslim edilmesi lazım mı yoksa opsiyonel mi bunu öğrenmek istedim
-
Merhabalar,
Birkaç sorun var umarım daha önce cevaplanmış sorular değildir.
1) 41F vize icin eski pasaportu goturmek veya fotokopilerini cektirmenin bir faydasi olur mu acaba?
2) At-11 aldim 1 Ekim’de basliyor ama benim ev kalacak yer icin muhtemelen Eylul ortasi gibi gitmem gerekir. Vizedede bunu soyleyecegim. Bu noktada o aralik icin bir saglik seyahat sigortasi yaptirmali miyim onceden? Ustteki konusmalar sayesinde (tesekkur ederim) yaptirmam gerektigini biliyorum ama bunu ne zaman yaptirmakliyim bilemedim. Cunku hicbir sey kesin de degil su an, kafam karisti
Yoksa vize alinirken orda da yaptirabilir miyim hemen? Vize surecim eksik belge vs diye uzasin hic istemiyorum cunku cok cok zaman da yok:( Bana henuz atama bile yapilmadi maalesef
3) Bu sanirim oraya gittikten sonrayi ilgilendiriyor ama uygun degilse cevaplamayin lutfen ve kusura bakmayin. ben Frankfurt’ta kabul aldim fakat 20 km uzakliktaki Darmstadt’ta yasayacagim muhtemelen. Bu sorun olur mu?
Cok tesekkur ederim simdiden.
Birkaç sorun var umarım daha önce cevaplanmış sorular değildir.
1) 41F vize icin eski pasaportu goturmek veya fotokopilerini cektirmenin bir faydasi olur mu acaba?
2) At-11 aldim 1 Ekim’de basliyor ama benim ev kalacak yer icin muhtemelen Eylul ortasi gibi gitmem gerekir. Vizedede bunu soyleyecegim. Bu noktada o aralik icin bir saglik seyahat sigortasi yaptirmali miyim onceden? Ustteki konusmalar sayesinde (tesekkur ederim) yaptirmam gerektigini biliyorum ama bunu ne zaman yaptirmakliyim bilemedim. Cunku hicbir sey kesin de degil su an, kafam karisti

3) Bu sanirim oraya gittikten sonrayi ilgilendiriyor ama uygun degilse cevaplamayin lutfen ve kusura bakmayin. ben Frankfurt’ta kabul aldim fakat 20 km uzakliktaki Darmstadt’ta yasayacagim muhtemelen. Bu sorun olur mu?
Cok tesekkur ederim simdiden.
Merhaba,glks yazdı: ↑Prş Ağu 01, 2024 9:06 am Merhaba,
Ben eksik evrak sürecinde uzatma talep etmiştim. Bana sunulan ilk tarihten bir gün sonra eksik evrak teslimini yaptım mail ile. Yaklaşık 14 gün oldu. Ne konsolosluk ne de vizeyle ilgili bir gelişme tarafıma gelmedi. Sizce nerede tıkandı bu süreç? Gidiş tarihimi 27 Ağustos belirtmiştim. O günü mu bekliyorlar anlamadım. Birçok kişiye eksik evrak tesliminden kısa süre sonra vize verildiğini duydum. Tedirgin etti beni içinde bulunduğum süreç. Tavsiyesi olan var mi?
benden de eksik evrak talebi 29 temmuzda istendi evrağı hemen aynı gün hazırlayıp eposta ile gönderdim. Dün kargo mesajı geldi bu kadar hızlı gönderilmesi normal midir ? randevum 10 hazirandaydı.
İstanbul son atama hangi tarih acaba
Umarım en yakın zamanda atanır hepimizin. 14 Ekimde derslerim başlayacak ama neyseki okul 1 aya kadar izin veriyor geç gelmeyi, heralde yetişir o zamana.
-
Merhabalar,
Yüksek lisans için Mannheim’dan kabul aldım ve okul kaydını yaptırdık.
22.07.2024 tarihinden evraklarımızı İstanbul Gayrettepe idata’ya teslim ettik ve bugün tarafımıza eksik evrak (bloke hesap için) maili geldi. Aşağıda mailin ilgili kısmını okuyabilirsiniz.
“İkamet Kanunu’nun 31 Maddesi uyarınca giriş vizesi mümkün olmadığından, yalnızca İkamet Kanunu’nun 30. Maddesi uyarınca eşlerin yeniden birleşmesi için giriş vizesi başvurusunda bulunabilir. Bunu yapmak için şubenin zaten federal bölgede yaşıyor olması gerekir. XXX Hanım’ın bloke olan hesabını paylaşarak geçiminizi güvence altına almanız mümkün değil. Şube. Aylık Bafög oranı (992€) + kalış süresine ait kira bedelinin yarısı tutarında bir bloke hesap oluşturmalıdır.
Lütfen, İkamet Kanunu’nun 30. Maddesi uyarınca giriş sürecinin eş birleşimine dönüştürülmesi gerekip gerekmediğini bana bildirin. Durum böyleyse lütfen bloke hesabı e postayla gönderin. ”
Biz başvuru öncesinde eşim ve benim için bloke hesaba 934 € + 400 € hesabına göre toplamda 16008 € para yatırmıştık. Ancak maile bakarsak eşim için talep edilen tutar kadar para yatırmamı talep ediyor. Bu durum bize mantıksız geldi. Daha önce böyle bir durum yaşayan oldu mu?
Ayrıca üniversitenin eşler için olan yurduna başvuru yaptığımız için herhangi bir kira sözleşmesi yapmadık, yurdun çıkmaması durumunda oraya varınca ev tutmayı planlıyorduk.
Elimde bir kira sözleşmesi olmadığı için ben neye göre kira bedelinin yarısını belirleyip hesaba yatıracağım?
Bizimle benzer durumda olanlar ortak tek bir bloke hesap mı kullandılar ve totalde ne kadar bir para yatırdılar bilgi verebilirlerse çok sevinirim.
Yüksek lisans için Mannheim’dan kabul aldım ve okul kaydını yaptırdık.
22.07.2024 tarihinden evraklarımızı İstanbul Gayrettepe idata’ya teslim ettik ve bugün tarafımıza eksik evrak (bloke hesap için) maili geldi. Aşağıda mailin ilgili kısmını okuyabilirsiniz.
“İkamet Kanunu’nun 31 Maddesi uyarınca giriş vizesi mümkün olmadığından, yalnızca İkamet Kanunu’nun 30. Maddesi uyarınca eşlerin yeniden birleşmesi için giriş vizesi başvurusunda bulunabilir. Bunu yapmak için şubenin zaten federal bölgede yaşıyor olması gerekir. XXX Hanım’ın bloke olan hesabını paylaşarak geçiminizi güvence altına almanız mümkün değil. Şube. Aylık Bafög oranı (992€) + kalış süresine ait kira bedelinin yarısı tutarında bir bloke hesap oluşturmalıdır.
Lütfen, İkamet Kanunu’nun 30. Maddesi uyarınca giriş sürecinin eş birleşimine dönüştürülmesi gerekip gerekmediğini bana bildirin. Durum böyleyse lütfen bloke hesabı e postayla gönderin. ”
Biz başvuru öncesinde eşim ve benim için bloke hesaba 934 € + 400 € hesabına göre toplamda 16008 € para yatırmıştık. Ancak maile bakarsak eşim için talep edilen tutar kadar para yatırmamı talep ediyor. Bu durum bize mantıksız geldi. Daha önce böyle bir durum yaşayan oldu mu?
Ayrıca üniversitenin eşler için olan yurduna başvuru yaptığımız için herhangi bir kira sözleşmesi yapmadık, yurdun çıkmaması durumunda oraya varınca ev tutmayı planlıyorduk.
Elimde bir kira sözleşmesi olmadığı için ben neye göre kira bedelinin yarısını belirleyip hesaba yatıracağım?
Bizimle benzer durumda olanlar ortak tek bir bloke hesap mı kullandılar ve totalde ne kadar bir para yatırdılar bilgi verebilirlerse çok sevinirim.
-
Arkadaşlar 51f vizesi istanbul randevu atamaları kaç ayda oluyor? ocak ayında stajım başlayacak, vize yetişmezse ne yapmalııym?
Arkadaşlar merhaba, vize başvuru formuyla ilgili 2 sorum olacak. Eğitim amacıyla Almanya’ya gideceğim.
1- "Meslek" bölümünde "Eğitimi alınan meslek" kısmı için hangi bölümü okuyorsak/bitirdiysek onu mu yazmalıyız yoksa öğrenci mi demeliyiz?
2- "Seyahat tarihleri ve seyahat amacı" bölümünde "*tarihine kadar" kısmı için net bir tarih veremiyorum okulum uzun süreceğinden. Ancak boş bırakmama izin vermiyor. Burayı gidiş tarihime okul süremi ekleyip yazsam (+2 yıl gibi) kabul olur mu?
Mümkün olduğunca yanlış bilgi vermek istemiyorum ancak tam anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
1- "Meslek" bölümünde "Eğitimi alınan meslek" kısmı için hangi bölümü okuyorsak/bitirdiysek onu mu yazmalıyız yoksa öğrenci mi demeliyiz?
2- "Seyahat tarihleri ve seyahat amacı" bölümünde "*tarihine kadar" kısmı için net bir tarih veremiyorum okulum uzun süreceğinden. Ancak boş bırakmama izin vermiyor. Burayı gidiş tarihime okul süremi ekleyip yazsam (+2 yıl gibi) kabul olur mu?
Mümkün olduğunca yanlış bilgi vermek istemiyorum ancak tam anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
İzmir’de yakın zamanda eski bloke hesap tutarından (934 euro) olacak şekilde 41F vizesine başvuranlar varsa aranızda konsolosluk acaba sizinle bu konu ile alakalı iletişime geçti mi bilgilendirme imzalama veya bloke hesap arttırımı şeklinde?
Merhaba
Bloke hesabi basvurdugunuz tarihteki rakam üzerinden olusturduysaniz bence sorun yok. Haziran ayinda basvurdum bloke hesap 934 euro üzerinden hesapladim o sekilde de konsolosluga evraki ilettim henüz dönüs olmadi…
Bloke hesabi basvurdugunuz tarihteki rakam üzerinden olusturduysaniz bence sorun yok. Haziran ayinda basvurdum bloke hesap 934 euro üzerinden hesapladim o sekilde de konsolosluga evraki ilettim henüz dönüs olmadi…
bbekci yazdı: ↑Cum Ağu 02, 2024 7:10 pm Arkadaşlar merhaba, vize başvuru formuyla ilgili 2 sorum olacak. Eğitim amacıyla Almanya’ya gideceğim.
Merhaba,
1. Hangi bölümü bitirdiyseniz onu yazin. Hala ögrenciyseniz okulunuz devam ediyorsa ögrenci yazabilirsiniz.
2. Bu bölüm vize memurunun kendince degerlendirmesine bagli sanirim. Bu platformda farkli farkli yorumlar okudum..
Siz her sey yolunda gibi okulunuz ne zaman bitecekse o tarihi yazin memura da sorarsiniz görüsme esnasinda. Biz bos birakmistik bize bitis tarihini yazdirdi ve paraf attirdi.Gidis icin de kendimizce bir tarih yazmistik okulun baslangicindan 7 gün önce gidebilirsiniz dedi yazdigimiz tarihin üstünü cizdirdi paraf attik onun söyledigi tarihi yazdik
Teşekkür ederim yönlendirmeniz için. O zaman 2. madde için gidiş tarihime iki yıl ekleyip yazıyorum.OgzK yazdı: ↑Cmt Ağu 03, 2024 10:28 am Merhaba,
1. Hangi bölümü bitirdiyseniz onu yazin. Hala ögrenciyseniz okulunuz devam ediyorsa ögrenci yazabilirsiniz.
2. Bu bölüm vize memurunun kendince degerlendirmesine bagli sanirim. Bu platformda farkli farkli yorumlar okudum..
Siz her sey yolunda gibi okulunuz ne zaman bitecekse o tarihi yazin memura da sorarsiniz görüsme esnasinda. Biz bos birakmistik bize bitis tarihini yazdirdi ve paraf attirdi.Gidis icin de kendimizce bir tarih yazmistik okulun baslangicindan 7 gün önce gidebilirsiniz dedi yazdigimiz tarihin üstünü cizdirdi paraf attik onun söyledigi tarihi yazdik![]()
Istanbul Gayrettepe görüşmesine gidenler yazabilir mi, Alman sim kartı verdiklerini görmüştüm. Halen veriyorlar mı? bu hafta görüşmem var. Eğer veriyorlarsa o telefon numarasıyla Almanya'ya gitmeden emlakçılarla konuşabilir miyim diye düşündüm
41F (Eşli) Nürnberg
IDATA Randevu tarihi: 09.08.24
Başvuru s. vize onay: 11.09.24
Eksik evrak (Kira söz.+Sağlık s.): 18.09.24
E.E. Teslim: 20.09.24
E.E. (bloke h): 26.09.24
E.E. teslim: 26.09.24
Kargo sms: 16.10.24
Teslim: 17.10.24
IDATA Randevu tarihi: 09.08.24
Başvuru s. vize onay: 11.09.24
Eksik evrak (Kira söz.+Sağlık s.): 18.09.24
E.E. Teslim: 20.09.24
E.E. (bloke h): 26.09.24
E.E. teslim: 26.09.24
Kargo sms: 16.10.24
Teslim: 17.10.24
Merhaba, ayni soru benim de kafama takildi. 8 Agustosta randevum var. Siz randevuya girdiniz mi, bir problem yasadiniz mi
Başvuru tarihi ve yeri: 08.08.2024 İstanbul Gayrettepe
Vize tipi:41f
Başvurulan yer: Aachen/RWTH Aachen
Vize tipi:41f
Başvurulan yer: Aachen/RWTH Aachen
ankara 36f'den vizesini alanlar ortalama kaç güne/haftaya elinize ulaştı?