Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Garantör Belgesi - Verpflichtungserklärung

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
edanurkoyun

Re: Garantör Belgesi - Verpflichtungserklärung

Mesaj gönderen edanurkoyun » Cum Eki 11, 2024 9:54 am

Kendi Sİtesinde Gerekli Şartlarda böyle bir bilgi gözükmüyor ama
Türkiye bazlı bazı sitelerde böyle bilgiler yazıyor mail yoluyla sormayı düşünüyorum umarım böyle bir şart yoktur cevabınız için teşekkür ederim: :)

zyracell

Mesaj gönderen zyracell » Cum Eki 11, 2024 3:20 pm

Herkse merhaba, ben Almanya'ya geçen sene geldim masterıma devam ediyorum.Geçen sene bloke hesabım vardı. Şimdi 2. oturum izni için garantör belgesi ile gitmek istiyorum. Ekstra yapmam gereken bir şey var mı? Bilgisi, tecrübesi olan var mı? Sayfanın en başında belirtilen
-Isim Soyisim
- Dogum Tarihi ve Yeri
- Gelecek olacak kisinin Turkiyedeki adresi/AlmanyaDaki adresi
- Davetiye yollanan kisinin Pasaport Numarasi.
bilgileri dışında garantörüme iletmem gereken baka bir bilgi var mı?

Efe Boymul

Mesaj gönderen Efe Boymul » Pzt Eki 14, 2024 9:58 pm

4 yıllık ekonomi bölümü okuyorum Almanya’da malul emekli tanıdığım var pasaport dışında şuan bir şeyim yok dil kursuna gidip A2 sertifikası almaya çalışacağım bundan sonraki süreci sıra sıra nasıl yürtmeliyim en ucuz şehirlerden biri diye leipzig şehirini düşünüyorum garantörü. Koşulları da sağlayabilsin diye yapmam gerekenleri anlatıesanısz sevinirim kafam çok karıştı..

stefania1403

Mesaj gönderen stefania1403 » Prş Eki 17, 2024 6:24 pm

Cycraft4 yazdı: Prş Eki 10, 2024 11:15 pm merhabalar bir sorum var da,36f vizesi için ya studium ya da Sprachkurs und studium yazmalı diyorlar kağıtta
benimkinde Besuch/studium yazıyor akraba belgeyi alırken kabulü gösterdiğinde böyle yazmış memur sıkıntı olur mu?
iyi günler
Merhaba bir sorun yaşadınız mı
36f İstanbul-Idata -Gayrettepe
Randevu başvuru:02.09.2024
Randevu atama: 07.10.2024
Randevu tarihi:01.11.2024
Pasaport teslim maili: ???
Garantör Berlin randevu başvurusu:28.08.2024
Garantör randevu tarihi ve belgeyi vermeleri:17.10.2024

Psikologanne

Mesaj gönderen Psikologanne » Pzt Eki 28, 2024 9:50 pm

Merhaba foruma daha önce de yazmıştım garantör belgesinde gelir durumu kanıtlanmadı (bonität nicht nachgewiesen) ifadesi ne sonuçlar doğurabilir diye sormuştum. Şöyle ki konsolosluk ya belgeyi yenileme ya da bloke hesap ile iletmenizi talep ederek ek süre vererek eksik belge talebinde bulunuyor. Merak eden arkadaşlar olursa burada bulunsun istedim.
Herkese kolaylıklar dilerim.
Vize adayı: Kızım
İdata Gayrettepe 41F Berlin
Başvuru Mayıs
Randevu atama 12 Haziran
Vize randevu 22 temmuz
Eksik evrak isteme 18 ekim
Evrak teslim 5 kasım
Pasaport hazır mesajı 2 Aralık
Pasaport teslim 2 Aralık

elifsb

Mesaj gönderen elifsb » Sal Eki 29, 2024 7:58 pm

Merhaba, garantör belgesini eksik evrak olarak sonrasında verebiliyor muyuz?
Ankara 36f
Randevu başvuru tarihi: 2 Temmuz
Randevu atanma tarihi: 28 Ekim
Randevu tarihi: 6 Kasım
Vize sonuç:

yagizt

Mesaj gönderen yagizt » Pzr Kas 24, 2024 8:10 am

Merhaba bi sorum olacak. Garantor belgesinde sure kısmında umbekannt yazmislar. Ekindeki garantorun imzaladigi sayfalarda 5 yil yaziyor. Sorun olur mu?
36F Istanbul
Başvuru Tarihi: 07.09.2024
Atama Tarihi: 08.10.2024
Randevu Tarihi: 07.11.2024

heterozigot

Mesaj gönderen heterozigot » Pzr Kas 24, 2024 7:18 pm

yagizt yazdı: Pzr Kas 24, 2024 8:10 am Merhaba bi sorum olacak. Garantor belgesinde sure kısmında umbekannt yazmislar. Ekindeki garantorun imzaladigi sayfalarda 5 yil yaziyor. Sorun olur mu?
Benim garantör kagidimin arkasında hiçbir tarih yazmiyor on sayfada yazıyor onlar da 2023 yılı falan filan ama benim şimdi vizem var gitmiş olsam oturumda o garantör kağıdını kullanamayacak miyim süresini nerden öğrenebilirim

ozlemsevindik

Mesaj gönderen ozlemsevindik » Prş Kas 28, 2024 8:43 pm

Merhaba herkes bir şey soracağım, yabancılar dairesi garantörümü görüşmeye çağırdı evrak teslimi için. Ama kendisi o tarihlerde yurtdışında olacağı için gidemeyecek. Onun yerine evrakları ben teslim edebilir miyim? Bana vekalet vermesi gerekir mi? Ya da herhangi başka birine vekalet verebilir mi? Yoksa tamamen kendisinin mi gitmesi gerekiyor? Daha önce böyle bir şey deneyimleyen oldu mu? Ya da direkt randevu tarihini değiştirmek mi en mantıklısı olur? Böyle deneyimi olan varsa yazabilirse sevinirim biraz acil. Bir de garantörlük görüşmelerinde evraklar teslim edildikten sonra direkt belgeyi veriyorlar mı? Yoksa yine beklemek mi gerekiyor. Daha önce istenen bütün belgeleri gönderdik, maddi olarak sıkıntı çıksa sanırım randevu vermezlerdi diye düşünüyorum. (Garantörüm Hamburgta yaşıyor)

nonickname

Mesaj gönderen nonickname » Cum Kas 29, 2024 3:22 pm

ozlemsevindik yazdı: Prş Kas 28, 2024 8:43 pm Merhaba herkes bir şey soracağım, yabancılar dairesi garantörümü görüşmeye çağırdı evrak teslimi için. Ama kendisi o tarihlerde yurtdışında olacağı için gidemeyecek. Onun yerine evrakları ben teslim edebilir miyim? Bana vekalet vermesi gerekir mi? Ya da herhangi başka birine vekalet verebilir mi? Yoksa tamamen kendisinin mi gitmesi gerekiyor? Daha önce böyle bir şey deneyimleyen oldu mu? Ya da direkt randevu tarihini değiştirmek mi en mantıklısı olur? Böyle deneyimi olan varsa yazabilirse sevinirim biraz acil. Bir de garantörlük görüşmelerinde evraklar teslim edildikten sonra direkt belgeyi veriyorlar mı? Yoksa yine beklemek mi gerekiyor. Daha önce istenen bütün belgeleri gönderdik, maddi olarak sıkıntı çıksa sanırım randevu vermezlerdi diye düşünüyorum. (Garantörüm Hamburgta yaşıyor)
Bizzat garantör belgesinde yetki ile işlem yapılabiliyor mu bilmiyorum ama pek çok işlemde yetkilendirmeyi kabul ediyorlar adres kaydında bile mesela, onların matbu yetkilendirme formları oluyor, o yüzden bence yabancılar şubesine telefon edip veya mail atıp sorabilirsiniz, hatta belki web sitelerinde de vardır bilgi

ozansalman

Mesaj gönderen ozansalman » Cmt Kas 30, 2024 12:55 pm

Merhabalar herkese. 21 Ekim'de 36F vize görüşmesine girdim. 29 Kasım günü garantör belgemle ilgili şu şekilde bir mail aldım;

bei der vorgelegten Verpflichtungserklärung wurde die Bonität nicht nachgewiesen.

Bitte übersenden Sie uns noch folgende Unterlagen, damit Ihr Visumantrag weiter bearbeitet werden kann:

Verpflichtungserklärung (Bonität nachgewiesen)

Bitte beachten Sie die unten stehenden Hinweise für die Übersendung der Unterlagen.

Bitte beachten Sie auch die Frist für den Eingang der Unterlagen:

20.12.2024

Bu sorunu yaşayan var mı daha önce? Belgemi İdata'da görüşürken teslim ettim ama tekrardan istiyorlar. 20 gün sonraya bu belge tekrar yetişir mi bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim..