Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Garantör Belgesi - Verpflichtungserklärung

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
earss

Re: Garantör Belgesi - Verpflichtungserklärung

Mesaj gönderen earss » Prş Şub 20, 2025 1:02 pm

grun02 yazdı: Cmt May 18, 2024 11:57 am merhaba benim garantörlük belgemde de glaubhaft gemacht kısmı işaretli youtubedan baktığım videodan nachgewiesen kısmı işaretli olmazsa vizeden red geleceği söyleniyor. Garantör belgesi verilen yerle iletişime geçtiğimde sorun olmayacağını söylediler. Bu şekilde gidip vizede sorun yaşayan oldu mu acaba, düzelltirmeli miyim?
merhaba bu konuyla alakalı bir sorun yaşadınız mı nasıl sonuçlandı? bende de aynı şekilde glaubhaft gemacht işaretli ve Ausländerbehörde ile iletişime geçtiğimizde sorun olmayacağını bunun kabul göreceğini söylüyor.

gidecegizumarim

Mesaj gönderen gidecegizumarim » Pzr Şub 23, 2025 7:22 pm

Dostlar herkese merhabalar, bir üniversiteden yüksek lisans için yaz dönemine kabul aldım, fakat vizenin yetişmeyeceğini düşündüğüm için kış döneminde başlayacağım derslere, öğrenci işleriyle konuştum bu durumu.

Bir akrabam garantör olacak kendisi Münih'de yaşıyor, Mühih'in ausländerbehörde'sine baktığım zaman garantörlük belgesi için randevu olmadığını gördüm, bırakın geç bir tarihe randevu vermeyi direkt randevu yok. Bu seçimlerden dolayı geçici bir şey midir, yoksa Münih kalabalık bir şehir olduğu için olağan bir durum mudur? Böyle bir durumda ne yapmak gerek, bunu deneyimleyen oldu mu? Yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Femmefatale

Mesaj gönderen Femmefatale » Pzr Mar 02, 2025 5:32 pm

Garantörlük belgesi için bir okuldan kabul almamızı veya kalış süremizi yazmamızı da istiyorlar mı ? Başvurdugum okullar 1 yıl veya 1.5 yıl genelde, yeni başvuru yaptım ve dönüş yok. nolur nolmaz 1.5 yıl kalış süresi versem sorun olur mu?

Femmefatale

Mesaj gönderen Femmefatale » Pzr Mar 02, 2025 5:36 pm

Köln Yabancılar Polisine şuan başvursak ne kadar sürer?

Ayrıca şu veriler doğru mu? : Yükseköğrenim / mesleki eğitim için (Einreise zur Aufnahme eines Studiums oder einer betrieblichen Weiterbildung)
Bekarlar için 2.910 euro (Burada benim bekar olmamı mı kastediyor anlamadım. Yabancılar Dairesi bunu teyit edebilir mi ?)
Evli 4.040 euro
Evli + 1 çocuk 4.684 euro
Evli + 2 çocuk 4.998 euro

Ek olarak, kalış süresi belirtmeme gerek var mı? Kazanacağım okuldan okula kalış sürem değişebilir ve henüz kabul almadım.

Femmefatale

Mesaj gönderen Femmefatale » Pzr Mar 02, 2025 5:42 pm

Ayrıca şu veriler doğru mu? : Yükseköğrenim / mesleki eğitim için (Einreise zur Aufnahme eines Studiums oder einer betrieblichen Weiterbildung)
Bekarlar için 2.910 euro (Burada benim bekar olmamı mı kastediyor anlamadım. Yabancılar Dairesi bunu teyit edebilir mi ?)
Evli 4.040 euro

Ek olarak, kalış süresi belirtmeme gerek var mı? Kazanacağım okuldan okula kalış sürem değişebilir ve henüz kabul almadım.

Femmefatale

Mesaj gönderen Femmefatale » Pzr Mar 02, 2025 6:00 pm

Evli 4.040 euro

Başa dön

bulucaytac

Mesaj gönderen bulucaytac » Sal Mar 11, 2025 5:47 pm

Arkadaşlar merhaba bir konuda fikrinizi sormak istiyorum. Garantör belgem de soyisim yanlış yazılmış YALCIN yerine YELCİN olarak bu bir problem olur mu, bunu düzeltmeye şimdiden çalışmalı mıyım ya da vize de bunu bildirip başka bir çözüm yolu mu aramalıyım? Almanya için bu tarz hatalar çok kritik ve düzeltilmesi gerekir diye tavsiye alıyorum ama bilemedim, 24 ünde randevum var yetişmeyebilir belgenin düzeltilmesi, yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.

earss

Mesaj gönderen earss » Çrş Mar 12, 2025 10:49 am

merhaba, garantör belgem düzenlendi fakat belgeye benim Türkiye'deki adresim yazılmamış. adres kısmı boş bırakılmış bu bir sorun yaratır mı? benzer bir durumla karşılaşan oldu mu?

rumeysakoc

Mesaj gönderen rumeysakoc » Prş Mar 13, 2025 6:00 am

gidecegizumarim yazdı: Pzr Şub 23, 2025 7:22 pm Dostlar herkese merhabalar, bir üniversiteden yüksek lisans için yaz dönemine kabul aldım, fakat vizenin yetişmeyeceğini düşündüğüm için kış döneminde başlayacağım derslere, öğrenci işleriyle konuştum bu durumu.

Bir akrabam garantör olacak kendisi Münih'de yaşıyor, Mühih'in ausländerbehörde'sine baktığım zaman garantörlük belgesi için randevu olmadığını gördüm, bırakın geç bir tarihe randevu vermeyi direkt randevu yok. Bu seçimlerden dolayı geçici bir şey midir, yoksa Münih kalabalık bir şehir olduğu için olağan bir durum mudur? Böyle bir durumda ne yapmak gerek, bunu deneyimleyen oldu mu? Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Merhaba
benim de Garantörüm Münih'de ve randevu aldı. 3 ay sonraya verdiler 5 ay sonraya da alanlar oluyormuş ama randevu yok diye bir duyum almadım.

serayxx

Mesaj gönderen serayxx » Prş Mar 13, 2025 10:46 am

Merhabalar,
Garantörlük belgesinin aslı ile mi vizeye başvurmamız gerekiyor? Çünkü belgemiz çıktı fakat kargo süresinin vize randevuma yetişmesi imkansız. Taranmış PDF çıktısını alsam kabul oluyor mu, bilgisi olan dönüş yapabilirse çok sevinirim.

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Prş Mar 13, 2025 1:34 pm

serayxx yazdı: Prş Mar 13, 2025 10:46 am Merhabalar,
Garantörlük belgesinin aslı ile mi vizeye başvurmamız gerekiyor? Çünkü belgemiz çıktı fakat kargo süresinin vize randevuma yetişmesi imkansız. Taranmış PDF çıktısını alsam kabul oluyor mu, bilgisi olan dönüş yapabilirse çok sevinirim.
Olur, en kötü ihtimal illaki orjinali isterlerse sonradan iletebilirsiniz.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

gidecegizumarim

Mesaj gönderen gidecegizumarim » Prş Mar 13, 2025 7:16 pm

rumeysakoc yazdı: Prş Mar 13, 2025 6:00 am Merhaba
benim de Garantörüm Münih'de ve randevu aldı. 3 ay sonraya verdiler 5 ay sonraya da alanlar oluyormuş ama randevu yok diye bir duyum almadım.
Selamlar, 3 ay çok problemli bir süre ya. Ben stadt.muenchen.de sitesinden online termin bakıyorum, randevu yok diyor, sabah saatlerinde açılıyormuş randevular fakat erken olduğu için henüz yakalayamadım. Kış dönemi için vizeye başvuracağım ama garantör zaten belge için kafadan 3 ay bekleyecekse şimdi başvursa bile sallantıda olabilir benim vizenin yetişmesi.

Bloke hesap en mantıklısı mıdır nedir vallahi ben bu işi çözemedim.

rumeysakoc

Mesaj gönderen rumeysakoc » Cum Mar 14, 2025 3:41 am

gidecegizumarim yazdı: Prş Mar 13, 2025 7:16 pm Selamlar, 3 ay çok problemli bir süre ya. Ben stadt.muenchen.de sitesinden online termin bakıyorum, randevu yok diyor, sabah saatlerinde açılıyormuş randevular fakat erken olduğu için henüz yakalayamadım. Kış dönemi için vizeye başvuracağım ama garantör zaten belge için kafadan 3 ay bekleyecekse şimdi başvursa bile sallantıda olabilir benim vizenin yetişmesi.

Bloke hesap en mantıklısı mıdır nedir vallahi ben bu işi çözemedim.
Çok haklısınız Münih olması süreleyi uzatıyor. Vizenizin yetişmemesi durumunda başka yollar denenebilir. Dediğim gibi ortalama 5 ay da bekleyen varmış. Hangi vizeye başvuracaksın bilmiyorum vize bekleme süreleri sırasında da garantör belgeni bekleyebilirsin. Ben 44f vizesi için başvuruda bulundum ortalam 7 ayda atanıyor randevular o yüzden garantör belgesi beklemek benim için sorun değil zaten 7 ay bekleyeceğim.

gidecegizumarim

Mesaj gönderen gidecegizumarim » Cum Mar 14, 2025 3:14 pm

rumeysakoc yazdı: Cum Mar 14, 2025 3:41 am Çok haklısınız Münih olması süreleyi uzatıyor. Vizenizin yetişmemesi durumunda başka yollar denenebilir. Dediğim gibi ortalama 5 ay da bekleyen varmış. Hangi vizeye başvuracaksın bilmiyorum vize bekleme süreleri sırasında da garantör belgeni bekleyebilirsin. Ben 44f vizesi için başvuruda bulundum ortalam 7 ayda atanıyor randevular o yüzden garantör belgesi beklemek benim için sorun değil zaten 7 ay bekleyeceğim.
41f vizesine başvuracağım yalnız ben bu yeni siteden başvurularda garantör belgesini ya da bloke hesap bilgisini başvuru sırasında istiyor diye anladım. Eğer dediğiniz gibiyse randevu atanma süresi de hesap edilip ikisi denk getirilmeye çalışılabilir.

rumeysakoc

Mesaj gönderen rumeysakoc » Pzr Mar 16, 2025 2:53 pm

gidecegizumarim yazdı: Cum Mar 14, 2025 3:14 pm 41f vizesine başvuracağım yalnız ben bu yeni siteden başvurularda garantör belgesini ya da bloke hesap bilgisini başvuru sırasında istiyor diye anladım. Eğer dediğiniz gibiyse randevu atanma süresi de hesap edilip ikisi denk getirilmeye çalışılabilir.
Yeni sistem konusunda ben de öyle duydum ama emin değilim. Ben Şubatın başında başvuru yaptığım için eski sisteme göre devam edeceğim. Çok da araştırmadım yani bu yeni sistemi

ozlemm23

Mesaj gönderen ozlemm23 » Sal Mar 18, 2025 12:01 pm

Herkese selamlar, benim akrabam oradaki yabancılar polisinde termin bulamıyor. Bu yüzden garantör belgesi alamıyorum. Akrabam bana bir davetiye hazırlasa ve burada olduğu sürece tüm giderleri bana aittir şeklinde yazı yazsa ıslak imzalı bir şekilde bana gönderse ben bunu vize başvurusu için kullanabilir miyim?

incetolga

Mesaj gönderen incetolga » Sal Mar 18, 2025 3:17 pm

Fatihucrr yazdı: Sal Haz 06, 2023 1:43 am Merhabalar ben bir garantör buldum ama geliri 2000€ gözüküyor ama kira geliri 5000€ ve evli, 18 yaşında meslek yapan bir çocuğu var acaba bana garantör olabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhabalar garantörü nasıl bulmuştunuz acaba eski bir başlık ancak bu bilgiler şu an benim için çok kıymetli yardımcı olursanız sevinirim.