Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Garantör Belgesi - Verpflichtungserklärung

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
emreemre97

Re: Garantör Belgesi - Verpflichtungserklärung

Mesaj gönderen emreemre97 » Cmt Eyl 07, 2024 12:37 pm

emirogan9 yazdı: Cmt Eyl 07, 2024 12:33 pm Şu anda vizeniz var ve almanyadasınız değil mi? Vizede verdiğiniz garantör belgesi sonraki 5 yıl için geçerli oluyor, sıkıntı olmaz. Garantör belgesinin arka sayfasında aşağıda da yazıyor geçerlilik süresi.
Şu an Türkiye'deyim, Almayada 4 ay kaldım geri döndüm kalacak yer sıkıntım oldu ama simdi yurt çıktı gideceğim. Şubatta vizem bitiyor ve garantörümle aram iyi değil. Garantör belgesinin arkasında bitiş süresi var ve o süre çoktan geçti. Veriliş ile Bitiş süresi toplam 6aydı yani. Nasıl böyle oluyor anlamadım. Mail attım 5 yıl geçerliliği var dedi ama garantör belgesinin arkasında bitiş süresi yer alıyor ve o süre geçti. Bu süre acaba vizeye basvurma süresi mi yoksa garantörlük belgesinin yenilenmesi gerektiğini mi söylüyor. Su an sırf bu yüzden gelemeyeceğim belki de çünkü garantörü uzatamıycam eğer oturumda güncelini isterlerse

emreemre97

Mesaj gönderen emreemre97 » Cmt Eyl 07, 2024 12:46 pm

Garantör belgesinin arkasındaki bitiş süresi belgeyi vizeye sunacağımız son günü mü temsil ediyor yoksa garantörlüğün o tarihte son bılacağını mı ibraz ediyor bilen var mı ? Oturum uzatmaya gittiğimizde güncel garantör belgesi gerekiyor mu yoksa ilk aldığımız yeterli oluyor mu ?

emirogan9

Mesaj gönderen emirogan9 » Cmt Eyl 07, 2024 1:06 pm

emreemre97 yazdı: Cmt Eyl 07, 2024 12:37 pm Şu an Türkiye'deyim, Almayada 4 ay kaldım geri döndüm kalacak yer sıkıntım oldu ama simdi yurt çıktı gideceğim. Şubatta vizem bitiyor ve garantörümle aram iyi değil. Garantör belgesinin arkasında bitiş süresi var ve o süre çoktan geçti. Veriliş ile Bitiş süresi toplam 6aydı yani. Nasıl böyle oluyor anlamadım. Mail attım 5 yıl geçerliliği var dedi ama garantör belgesinin arkasında bitiş süresi yer alıyor ve o süre geçti. Bu süre acaba vizeye basvurma süresi mi yoksa garantörlük belgesinin yenilenmesi gerektiğini mi söylüyor. Su an sırf bu yüzden gelemeyeceğim belki de çünkü garantörü uzatamıycam eğer oturumda güncelini isterlerse
Sprachkurs ve Studium için aldıysanız 5 yıl geçerli olması lazım aslında. Belgeyi pdf halinde yabancılar dairesine gönderip sorun daha açıklayıcı olur sizin için
KIT Maschinenbau

lalox27

Mesaj gönderen lalox27 » Cmt Eyl 07, 2024 1:09 pm

Psikologanne yazdı: Cmt Eyl 07, 2024 2:09 am 1 ay 1,5 ay gibi bahar aylarında sonuçlandı son durumu bilemiyorum tabi
Anladım teşekkürler, 3-4 ay diyen var çıkması için :( halen konsolosluktan eksik evrağınız var şeklinde mail almadım.

Psikologanne

Mesaj gönderen Psikologanne » Pzr Eyl 08, 2024 9:42 pm

lalox27 yazdı: Cmt Eyl 07, 2024 1:09 pm Anladım teşekkürler, 3-4 ay diyen var çıkması için :( halen konsolosluktan eksik evrağınız var şeklinde mail almadım.
Bizim süreçte 7 ay arayla 2 kez garantör başvurusu yaptık. İlkinde garantör işinde deneme sürecinde diye 6 ay sonra gelin dediler yine 1,5 ay gibi sonucu söylediler. 2. Başvuru nisan ayı sonu gibi oldu. Bu sefer yine haziran başı gibi garantör sonucu geldi. Tabi online başvuru sonrası 2 kez de görüşmeye çağrıldı garantör. Bu 2 denetimde de 3-4 ay gibi sürmedi yani. Vize görüşmesine gittiniz ve gelirinizi göstermediyseniz (bloke mi garantör mü vs) illa sorarlar tabi ama umarım o arada çıkar belgeniz.

Psikologanne

Mesaj gönderen Psikologanne » Pzr Eyl 08, 2024 9:45 pm

emreemre97 yazdı: Cmt Eyl 07, 2024 12:46 pm Garantör belgesinin arkasındaki bitiş süresi belgeyi vizeye sunacağımız son günü mü temsil ediyor yoksa garantörlüğün o tarihte son bılacağını mı ibraz ediyor bilen var mı ? Oturum uzatmaya gittiğimizde güncel garantör belgesi gerekiyor mu yoksa ilk aldığımız yeterli oluyor mu ?
Merhaba. Bildiğim kadarı ile evet 5 yıllık oluyor genelde garantör belgeleri ama devlet dairelerin e ibraz ederken 6 ay geçerliliği olan ek bir durumu var. Yani bi nevi garantör belgesi günceldir gibi bi şey sanırım. Ama iyice araştırın elbette.

lalox27

Mesaj gönderen lalox27 » Pzr Eyl 08, 2024 9:52 pm

Psikologanne yazdı: Pzr Eyl 08, 2024 9:42 pm Bizim süreçte 7 ay arayla 2 kez garantör başvurusu yaptık. İlkinde garantör işinde deneme sürecinde diye 6 ay sonra gelin dediler yine 1,5 ay gibi sonucu söylediler. 2. Başvuru nisan ayı sonu gibi oldu. Bu sefer yine haziran başı gibi garantör sonucu geldi. Tabi online başvuru sonrası 2 kez de görüşmeye çağrıldı garantör. Bu 2 denetimde de 3-4 ay gibi sürmedi yani. Vize görüşmesine gittiniz ve gelirinizi göstermediyseniz (bloke mi garantör mü vs) illa sorarlar tabi ama umarım o arada çıkar belgeniz.
Çok teşekkürler, çok detaylı açıkladınız biraz olsada rahatladım benim bu hafta 4.hafta olucak başvuralı garantörlüğe yukardaki mesajlarda yazmıştım, eksik bloke hesapla girmiştim aksilik çıktı hesaba para aktarmadım vize görüşmesinde herhangi bir süre vermediler sonra ben mail attım 2 defa dönüş alamadım yaklaşık 1 ay olucak nerdeyse bir danışmana sordum bu durumu sorun olmaz dediler en kötü okula geç kalırsın şeklinde konuşmuşlardı siz berlinin hangi bölgesindeki yabancılar dairesinden başvurdunuz bu arada.

Psikologanne

Mesaj gönderen Psikologanne » Pzr Eyl 08, 2024 10:39 pm

lalox27 yazdı: Pzr Eyl 08, 2024 9:52 pm Çok teşekkürler, çok detaylı açıkladınız biraz olsada rahatladım benim bu hafta 4.hafta olucak başvuralı garantörlüğe yukardaki mesajlarda yazmıştım, eksik bloke hesapla girmiştim aksilik çıktı hesaba para aktarmadım vize görüşmesinde herhangi bir süre vermediler sonra ben mail attım 2 defa dönüş alamadım yaklaşık 1 ay olucak nerdeyse bir danışmana sordum bu durumu sorun olmaz dediler en kötü okula geç kalırsın şeklinde konuşmuşlardı siz berlinin hangi bölgesindeki yabancılar dairesinden başvurdunuz bu arada.
Onu bilmiyorum ama garantör wilmersdorf tarafında oturduğu için o civarda bir yere gitmiştir. Ancak bence takibini bırakmayın yani sizden ne isteyeceklerse istesinler ki siz de yolunuzu ona göre çizebilin.

lalox27

Mesaj gönderen lalox27 » Pzr Eyl 08, 2024 10:59 pm

Psikologanne yazdı: Pzr Eyl 08, 2024 10:39 pm Onu bilmiyorum ama garantör wilmersdorf tarafında oturduğu için o civarda bir yere gitmiştir. Ancak bence takibini bırakmayın yani sizden ne isteyeceklerse istesinler ki siz de yolunuzu ona göre çizebilin.
Anladım çok teşekkürler tekrardan şimdi randevu alabilirse garantörüm istenilen evraklarla gidicek değil mi randevuya ,beklemekle geçiyor günler hep kaygı ve stresle...

Psikologanne

Mesaj gönderen Psikologanne » Pzt Eyl 09, 2024 2:08 am

lalox27 yazdı: Pzr Eyl 08, 2024 10:59 pm Anladım çok teşekkürler tekrardan şimdi randevu alabilirse garantörüm istenilen evraklarla gidicek değil mi randevuya ,beklemekle geçiyor günler hep kaygı ve stresle...
Evet çok gergin bir süreç. Garantör gerekli şekilde online başvuru yaptıysa, onlar mail ile (bizim garantöre mail atılmış ona dayanarak söylüyorum) çağırıyorlar şu evraklarla şu gün gelin diye ve eğer belge çıkacaksa 29 euro da ödemesi var. Umarım size de en yakın sürede haber gelir.

emreemre97

Mesaj gönderen emreemre97 » Cmt Eyl 14, 2024 12:33 pm

Arkadaşlar merhaba, Garantör belgesi ile oturum uzatmaya giden var mı ? Oturum uzatma işlemi sırasında ilk aldığınız Garantör belgenizi mi verdiniz yoksa sizden güncel Garantör belgesi istediler mi ? Çok acil benim için bu durum lütfen yardımcı olur musunuz, bir de hangi şehirde oturum uzattınız onu da belirtirseniz çok yardımcı olursunuz

emreemre97

Mesaj gönderen emreemre97 » Pzt Eyl 16, 2024 11:49 am

Teilzeit çalışma belgesi ile oturum uzatılabiliyor mu, garantör ve bloke hesap olmadan. Yapan veya duyan var mı

emreemre97

Mesaj gönderen emreemre97 » Pzt Eyl 16, 2024 12:10 pm

emirakcali yazdı: Çrş Ara 13, 2023 1:06 pm Selamlar, nereye mail attınız tam olarak acaba ?
Merhaba, garantör belgenizi oturuma sunduğunuzda kaç aylıktı, ben 2023 ekim ayında garantör belgesini aldım ve 2025 şubat ayında oturum uzatmaya gideceğim belge hala geçerli olur mu yoksa gücelini mi isterler

fatihkoc

Mesaj gönderen fatihkoc » Cum Eyl 20, 2024 2:09 pm

Merhaba, Garantörüm online olarak garantörlük belgesi için başvuruda bulunacak ve ikimizde farklı eyaletlerdeyiz. Başvuru sırasında cevaplaması gereken yerlerin birinde "Misafirin Almanya'daki adresi başvuru sahibinin adresinden farklı mı?" diye bir soru var. "Evet" seçeneğini seçtiğimde benden Almanya'daki adresimi istiyor. Fakat benim henüz adresim yok bu aşamada o seçeneği "Hayır" olarak seçsek ilerleyen aşamalarda problem olur mu? Vize başvuru sırasında okul kabul belgem de olacağı için sıkıntı olur mu?

nilayyka

Mesaj gönderen nilayyka » Cum Eyl 27, 2024 1:04 pm

Garantör belgesi başvurularını Düsseldorf yabancilar dairesi artik online mi aliyor? 6 aylık bordro şartı konulmuş ay ay zorunlu doldurulması gereken alan olarak işaretlenmiş, 3 aylık bordroyu fiziken gidip teslim edilmiyor mu, bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi :)

emirogan9

Mesaj gönderen emirogan9 » Cum Eyl 27, 2024 11:59 pm

fatihkoc yazdı: Cum Eyl 20, 2024 2:09 pm Merhaba, Garantörüm online olarak garantörlük belgesi için başvuruda bulunacak ve ikimizde farklı eyaletlerdeyiz. Başvuru sırasında cevaplaması gereken yerlerin birinde "Misafirin Almanya'daki adresi başvuru sahibinin adresinden farklı mı?" diye bir soru var. "Evet" seçeneğini seçtiğimde benden Almanya'daki adresimi istiyor. Fakat benim henüz adresim yok bu aşamada o seçeneği "Hayır" olarak seçsek ilerleyen aşamalarda problem olur mu? Vize başvuru sırasında okul kabul belgem de olacağı için sıkıntı olur mu?
benim garantör belgesinde türk adresim var. Şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Türkiye adresini girebilirsiniz
KIT Maschinenbau

stefania1403

Mesaj gönderen stefania1403 » Sal Eki 01, 2024 8:13 am

Essultan yazdı: Çrş Tem 31, 2024 9:37 am Aynı durumdayım 20 gündür belge bekliyorum vize görüşmem de geçti eksik belgeyle başvurdum bir bilginiz var mı
Merhaba garantör belgeniz geldi mi? Geldiyse tam olarak kaç gün sürdü

lalox27

Mesaj gönderen lalox27 » Sal Eki 01, 2024 8:03 pm

stefania1403 yazdı: Sal Eki 01, 2024 8:13 am Merhaba garantör belgeniz geldi mi? Geldiyse tam olarak kaç gün sürdü
Ben 7 haftadır bekliyorum berlinden garantörlük randevusu için henüz ses yok.

Hans Landa

Mesaj gönderen Hans Landa » Çrş Eki 02, 2024 1:02 pm

Verpflichtunserklärung belgesi bana Hamburg'dan geldi ve yaklaşık 1,5-2 ay sürdü o yüzden işlemleriniz için zamanı iyi ayarlamanızı öneririm. 30 euro da ücreti var belgeyi almanın.

yaren36

Mesaj gönderen yaren36 » Çrş Eki 02, 2024 4:18 pm

Merhabalar, BFAA'dan böyle bir mail geldi. Böyle bir şey yaşayan var mı daha önceden? Süreç vs uzar mı? Uçak biletim ve kurs başlama tarihim var çünkü. Maddiyat değil de açıklamadan kaynaklı mı oldu? Garantörüm maddi olarak karşılamayacak durumda olsaydı bu topa girmezdi çünkü.

Sie haben für den Nachweis der Finanzierung Ihres Aufenthalts in Deutschland eine Verpflichtungserklärung Ihres Onkels mit dem Vermerk „glaubhaft gemacht“ vorgelegt. Als Aufenthaltszweck wurde „Suche eines Ausbildung- oder Studienplatzes“ eingetragen.

Eine Verpflichtungserklärung für einen langfristigen Aufenthalt wie einem Studium muss den Vermerk „Bonität nachgewiesen“ enthalten und es muss in Ihrem Fall als Aufenthaltszweck „studienvorbereitender Sprachkurs mit anschließendem Studium“ eingetragen sein.

Für die weitere Bearbeitung Ihres Visumantrags bitten wir daher um Zusendung einer entsprechend aktualisierten Verpflichtungserklärung oder eines Sperrkontonachweises (Gesamtbetrag: 11.904,00 EUR, monatliche Verfügbarkeit: 992,00 EUR).
Ankara 36F (Karlsruhe)
Başvuru Tarihi : 03.05.2024
Randevu Atama : 30.08.2024
Randevu Tarihi : 13.09.2024
Vize Geliş : ?