ugur1coban yazdı: ↑Prş Ağu 22, 2019 3:53 pm
Yani pek araştırma yapmadan girişiyorlar herhalde
expatrioda hesap açtım 100 euro buffer olarak tutacak gönderim ücreti kesilince herhalde geri kalanını iade edecek ve 60 euro da 12 ay x 5 euro olarak alacak. Şimdiki adımda transfer etmem gerekiyor parayı ama diğer sigorta yaptırma kısmı zoraki oldu yani istemem normalde ama sadece bloke hesap aç diyince daha masraflı oluyor. Satış taktiği anlaşılan. Başka işlem yok bu kadar değil mi? Travel insurance ı gidiş tarihi belli değil yazdım bu yüzden Almanya'ya ulaşınca ve adresini alınca yapılacak yazıyor ama ne mantığı kaldı o zaman
Transferwise ile gönderim yapınca zaten sadece süreç başlangıcında belirtilen tutarı ödüyorsun. 100 euro buffer'a da dokunulmuyor böylece.
Sigorta için TK ile anlaşmışlar, dediğin gibi pazarlama taktiği ama Value Pack. öyle devam etmeyebilir. Bakalım ileride farklı seçenekler de sunulabilir.
Bütün bunların haricinde bir de travel insurance var, onun güzelliği zaten senin pasaportuna mühür basıldığı andan itibaren geçerli olması. Almanya'ya giriş yaptığın andan itibaren geçerli. Yani, erteleyeyim, gidemedim durumları yaşanırsa diye avantajlı buldum ben açıkçası.
İşlem bu kadar.
İstersen Liability Insurance yaptırabilirsin bir yıllık o da ücretsiz.
Bir de Almanya'da banka hesabı açmakla uğraşmak istemezsen Monese var, o da bir yıl ücretsiz. Bence nefis!