Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Expatrio (Bloke Hesap)
Re: Expatrio (Bloke Hesap)
Merhaba herkese,
Expatrio'nun value packageını inceledim. Aklıma iki soru takıldı,
1) public health insurance için 30 yaş altı sınırı gördüm. Ben 28 yaşındayım ama eşim 30 yaşını doldurdu, kendim için yaptığım sigortaya eşimi de dahil edebilir miyim yine de yoksa ona ayrıca mı yapmamız gerekecek.
2) aslında aynı sorum seyahat sağlk sigortası için de geçerli, value packagea dahil olan seyahat sağlık sigortasına eşimi de dahil edebilir miyim? yoksa ona ayrıca mı yapılmalı?
Şimdiden teşekkürler
1) public health insurance için 30 yaş altı sınırı gördüm. Ben 28 yaşındayım ama eşim 30 yaşını doldurdu, kendim için yaptığım sigortaya eşimi de dahil edebilir miyim yine de yoksa ona ayrıca mı yapmamız gerekecek.
2) aslında aynı sorum seyahat sağlk sigortası için de geçerli, value packagea dahil olan seyahat sağlık sigortasına eşimi de dahil edebilir miyim? yoksa ona ayrıca mı yapılmalı?
Şimdiden teşekkürler
41f, Eşli, Gayrettepe
Kaiserslautern
Görüşme tarihi-> 09.08.2024
Bloke Hesap Arttırım Talebi -> 12.09.2024
Öğrenci Vize Geliş -> 02.10.2024
Almanca A1 ve Kira Sözleşmesi Talebi -> 21.10.2024
Eş Vize Geliş -> 21.11.2024 (1 yıllık multi)
Kaiserslautern
1) evet eşinizi ekletebilirsiniz. vertriebspartner@tk.de adresine direkt mail atabilirsiniz.mozer yazdı: ↑Pzt Tem 01, 2024 3:00 pm Merhaba herkese,
Şimdiden teşekkürler
2)eşinizi ekletemiyorsunuz. Onu dışarıdan bi seyahat acentasından kendiniz alabilirsiniz.
Expatrio'nun sunduğu Banka Hesabı ile birlikte, artık Oturum İzni veya İkametgah kaydı gerekmeden Bloke Hesaptaki paranıza anında ulaşabilirsiniz 
Süreçle alakalı tüm sorularınızı Telegram grubumuza katılarak uzmanlarımıza sorun: t.me/expatrioTR

Süreçle alakalı tüm sorularınızı Telegram grubumuza katılarak uzmanlarımıza sorun: t.me/expatrioTR
çok teşekkürlerExpatrio yazdı: ↑Sal Tem 02, 2024 2:45 pm 1) evet eşinizi ekletebilirsiniz. vertriebspartner@tk.de adresine direkt mail atabilirsiniz.
2)eşinizi ekletemiyorsunuz. Onu dışarıdan bi seyahat acentasından kendiniz alabilirsiniz.

41f, Eşli, Gayrettepe
Kaiserslautern
Kaiserslautern
-
Merhaba herkese
Ben vize türüm 41f ile izmirden randevu aldım. Şu anda okula kayıt sürecindeyim ve sağlık sigortası kayıt için şart. Fakat 2 okuldan kabul aldım ve henüz hangisini seçeceğime karar veremedim.
İlk sorum şu: Expatrio ile bloke hesap açmayı düşünüyorum. sağlık sigortası olan paketini satın almam yeterli mi? Vize için bir sıkıntı çıkar mı? okulum ekimde başlayacak ama ben sağlık sigortamı eylülde başlatmak istiyorum.
İkinci sorum şu: Bir okulun kayıt için verdiği süre 7 temmuzda bitecek ve aslında o okul için çok sıcak bakmıyorum. Şimdi sağlık sigortası için başvursam yine de yetişir mi diye merak ediyorum.
Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
Ben vize türüm 41f ile izmirden randevu aldım. Şu anda okula kayıt sürecindeyim ve sağlık sigortası kayıt için şart. Fakat 2 okuldan kabul aldım ve henüz hangisini seçeceğime karar veremedim.
İlk sorum şu: Expatrio ile bloke hesap açmayı düşünüyorum. sağlık sigortası olan paketini satın almam yeterli mi? Vize için bir sıkıntı çıkar mı? okulum ekimde başlayacak ama ben sağlık sigortamı eylülde başlatmak istiyorum.
İkinci sorum şu: Bir okulun kayıt için verdiği süre 7 temmuzda bitecek ve aslında o okul için çok sıcak bakmıyorum. Şimdi sağlık sigortası için başvursam yine de yetişir mi diye merak ediyorum.
Merhaba,Goldenhour yazdı: ↑Çrş Tem 03, 2024 1:17 pm Merhaba herkese
Evet Expatrio ile Value Package almanız vize için gerekli tüm sağlık sigortası belgelerini almanıza yeterli olur. Kayıt sonrası ön onay alıyorsunuz ve 24 saat içerisinde M10 belgesi okulunuza iletiliyor. 7 Temmuz'a yetişir. Sigortayı da Eylül'de geldikten sonra aktivasyon yaparak başlatabilirsiniz.
Expatrio'nun sunduğu Banka Hesabı ile birlikte, artık Oturum İzni veya İkametgah kaydı gerekmeden Bloke Hesaptaki paranıza anında ulaşabilirsiniz 

Merhaba, Almanya'da bir yüksek lisans programına kabul edildim. Expatrio'da bloke hesap açtım ve value package aldım. 31 yaşındayım ve Provisit Student özel sağlık sigortasına başvurmuş oldum paketle birlikte. Seyahat sigortası ile ilgili bir sorun yok. Ancak, üniversitem kayıt için seyahat sigortası değil, özel veya yasal sağlık sigorta istiyor, yani provisit student sağlık sigortasını. Almanya'ya gelmeden önce provisit student sigorta poliçemi nasıl alabilirim? Yaşım nedeniyle M10 belgesine ihtiyacım var sanırım.
Ayrıca, expatrio kullanıcı panelinde Health Insurance kısmında DW Consultation Protocol, Power of attorney ve DW Provisional certificate (ingilizce ve almanca ayrı ayrı) olmak üzere 4 belge var. 06 Blocked Amount Confirmation ve DW Provisional certificate mi götürmem gerekiyor vize görüşmesine. Diğer evraklar lazım mı vize görüşmesi için?
NOT: DW Consultation Protocol belgesinde "date of entry:20.09.2024" ve "start of insurance: 14.10.2024" yazıyor. Derslerim 14.10.2024'te başlayacak, ancak okula kayıt son tarihi 30.09.2024. Sigorta başlangıç tarihini kayıt tarihine göre değiştirmeli miyim?
Ayrıca, expatrio kullanıcı panelinde Health Insurance kısmında DW Consultation Protocol, Power of attorney ve DW Provisional certificate (ingilizce ve almanca ayrı ayrı) olmak üzere 4 belge var. 06 Blocked Amount Confirmation ve DW Provisional certificate mi götürmem gerekiyor vize görüşmesine. Diğer evraklar lazım mı vize görüşmesi için?
NOT: DW Consultation Protocol belgesinde "date of entry:20.09.2024" ve "start of insurance: 14.10.2024" yazıyor. Derslerim 14.10.2024'te başlayacak, ancak okula kayıt son tarihi 30.09.2024. Sigorta başlangıç tarihini kayıt tarihine göre değiştirmeli miyim?
JMU Würzburg - LL.M. Digitalization and Law
Ankara 41F
Başvuru Tarihi: 11.05.2024
Randevu Atama Tarihi: 28.06.2024
Randevu Tarihi: 10.07.2024
Vize Geliş Tarihi: 22.07.2024 - 1 yıllık multi
Ankara 41F
Başvuru Tarihi: 11.05.2024
Randevu Atama Tarihi: 28.06.2024
Randevu Tarihi: 10.07.2024
Vize Geliş Tarihi: 22.07.2024 - 1 yıllık multi
1) Provisit sizin M10 kaydınızı otomatik olarak okula gönderecek, bir şey yapmanıza gerek yok sizin taraftan.av.omer yazdı: ↑Çrş Tem 03, 2024 2:01 pm Merhaba, Almanya'da bir yüksek lisans programına kabul edildim. Expatrio'da bloke hesap açtım ve value package aldım. 31 yaşındayım ve Provisit Student özel sağlık sigortasına başvurmuş oldum paketle birlikte. Seyahat sigortası ile ilgili bir sorun yok. Ancak, üniversitem kayıt için seyahat sigortası değil, özel veya yasal sağlık sigorta istiyor, yani provisit student sağlık sigortasını. Almanya'ya gelmeden önce provisit student sigorta poliçemi nasıl alabilirim? Yaşım nedeniyle M10 belgesine ihtiyacım var sanırım.
2)Ordaki tüm belgelerin çıktısını alıp götürebilirsiniz.
3)Kullanıcı portalında tahmini geliş tarihinizi değiştirebilirsiniz kendiniz.

Banka hesabımı açtım, fiziksel kart da sipariş ettim. Elimizdeki nakiti nasıl yatırabiliriz? Çekme ile ilgili bir sürü şey gördüm ama yatırma ile ilgili göremedim. Yine herhangi bir atm’den yatırılıyor mu?
Selamlar,
Ben yüksek lisans için Almanya'ya geliyorum eşimle birlikte, ve ortak bir sağlık sigortası yaptırmak istiyoruz ben 29um o 41 yaşında, expatrio value paketine ikimizi dahil etme şansım var mıdır? ne kadarlık bir fark ödenmesi gerekiyor?
Ben yüksek lisans için Almanya'ya geliyorum eşimle birlikte, ve ortak bir sağlık sigortası yaptırmak istiyoruz ben 29um o 41 yaşında, expatrio value paketine ikimizi dahil etme şansım var mıdır? ne kadarlık bir fark ödenmesi gerekiyor?
41F (Eşli) Nürnberg
IDATA Randevu tarihi: 09.08.24
Başvuru s. vize onay: 11.09.24
Eksik evrak (Kira söz.+Sağlık s.): 18.09.24
E.E. Teslim: 20.09.24
E.E. (bloke h): 26.09.24
E.E. teslim: 26.09.24
Kargo sms: 16.10.24
Teslim: 17.10.24
IDATA Randevu tarihi: 09.08.24
Başvuru s. vize onay: 11.09.24
Eksik evrak (Kira söz.+Sağlık s.): 18.09.24
E.E. Teslim: 20.09.24
E.E. (bloke h): 26.09.24
E.E. teslim: 26.09.24
Kargo sms: 16.10.24
Teslim: 17.10.24
Merhabalar, 41f vizesi için bloke hesap açmam gerekiyor. Eşim ve kendim için 934+400 euro göstermem gerektiğini biliyorum fakat bu miktardan daha fazla yatırma şansım var mı hesaba? Sitede aylık 1868 euroluk hesap yaratmama izin veriyor fakat başvuru sonrasında (1334 euroluk ve ya 934 euroluk hesap açmadığım için) bu durum sorun yaratır mı merak ediyorum? Kimi insanların eşleri için bile +400 euro yatıramadığını anca eksik evrak olarak istek gelince o evrakla yatırmalarına izin verildiğini gördüm. Expatrioda da böyle bir durumla karşılaşma ihtimalim var mı acaba? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim 

41/F Eşli, İstanbul Gayrettepe - Bonn
İdata Başvuru: 11.06.2024
Atama Tarihi: 26.06.2024
Randevu Günü: 29.07.2024
Dijital İletim: 28.08.2024
Öğrenci Vize: 30.08.2024
Eş Döküman Fiziksel İletim (Köln): 11.09.2024
Eş Vize: 26.09.2024
Merhaba, ATM'den para yatırma opsiyonu yok maalesef. Genelde Almanya'da ATMlerden para yatırılmıyor.
Expatrio'nun sunmuş olduğu banka hesabı hizmeti ile alakalı sıkça sorulan sorulara bu linkten ulaşabilirsiniz: https://help.expatrio.com/hc/en-us/cate ... -Aion-Bank

kendiniz Expatrio Value Package ile sağlık sigortası kaydınızı yaptıktan sonra, sigorta firmasına mail atarak eşinizi de kolayca ekletebilirsiniz.

Merhaba, ihtiyacınızdan fazlasının bloke hesaba yatırılması istenmiyor. 1868 üzerinde bir tutar bloke etmeniz gerekiyorsa, bunun konsolosluktan gelen talebini yazılı şekilde iletmeniz gerekiyor. Ancak Expatrio'nun size sunduğu banka hesabına Almanya'ya gelir gelmez Türkiye'den para gönderimi yapabilirsiniz.kbrslcn yazdı: ↑Pzt Tem 08, 2024 11:14 am Merhabalar, 41f vizesi için bloke hesap açmam gerekiyor. Eşim ve kendim için 934+400 euro göstermem gerektiğini biliyorum fakat bu miktardan daha fazla yatırma şansım var mı hesaba? Sitede aylık 1868 euroluk hesap yaratmama izin veriyor fakat başvuru sonrasında (1334 euroluk ve ya 934 euroluk hesap açmadığım için) bu durum sorun yaratır mı merak ediyorum? Kimi insanların eşleri için bile +400 euro yatıramadığını anca eksik evrak olarak istek gelince o evrakla yatırmalarına izin verildiğini gördüm. Expatrioda da böyle bir durumla karşılaşma ihtimalim var mı acaba? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim![]()

Peki 1868 in altında olduğu sürece yinede 1334 ün üstünde yükleyebilir miyim? Birkaç kişiden 1334 euronun 2 kişi için yetersiz olduğu ve arttırmaları gerektiğinine dair istekte bulunulduğunu (yabancılar ofisi tarafından) okudum. En azından tekrar bu talebin oluşmasını engellemek amacıyla yapabileceğim max parayı bloke edebilir miyim (12 ay x 1868 olarak)? Şu an sitenizden böyle talep oluştursam red mi gelir yoksa?Expatrio yazdı: ↑Pzt Tem 08, 2024 2:30 pm Merhaba, ihtiyacınızdan fazlasının bloke hesaba yatırılması istenmiyor. 1868 üzerinde bir tutar bloke etmeniz gerekiyorsa, bunun konsolosluktan gelen talebini yazılı şekilde iletmeniz gerekiyor. Ancak Expatrio'nun size sunduğu banka hesabına Almanya'ya gelir gelmez Türkiye'den para gönderimi yapabilirsiniz.
41/F Eşli, İstanbul Gayrettepe - Bonn
1868'e kadar kendiniz açabilirsiniz ancak size sonradan neden bu kadar tutarı bloke ettiğiniz sorulabilir. En doğru bilgiyi destek ekibine yazarak alabilirsiniz.kbrslcn yazdı: ↑Pzt Tem 08, 2024 3:22 pm Peki 1868 in altında olduğu sürece yinede 1334 ün üstünde yükleyebilir miyim? Birkaç kişiden 1334 euronun 2 kişi için yetersiz olduğu ve arttırmaları gerektiğinine dair istekte bulunulduğunu (yabancılar ofisi tarafından) okudum. En azından tekrar bu talebin oluşmasını engellemek amacıyla yapabileceğim max parayı bloke edebilir miyim (12 ay x 1868 olarak)? Şu an sitenizden böyle talep oluştursam red mi gelir yoksa?

Nereden yatırılabiliyor o zaman sadece ibandan biri mi atacak? Elimizdeki parayı nasıl yatırabiliyoruz acaba? TeşekkürlerExpatrio yazdı: ↑Pzt Tem 08, 2024 2:28 pm Merhaba, ATM'den para yatırma opsiyonu yok maalesef. Genelde Almanya'da ATMlerden para yatırılmıyor.
Expatrio'nun sunmuş olduğu banka hesabı hizmeti ile alakalı sıkça sorulan sorulara bu linkten ulaşabilirsiniz: https://help.expatrio.com/hc/en-us/cate ... -Aion-Bank
-
Merhabalar,
Bende Almanya da Yüksek lisansa başlayacağım ekim 2024 tarihinde. 9 yaşında oğlumla birlikte gideceğim. Expatrio dan bloke hesap açtırmayı düşünüyorum fakat Value paketini seçince son olarak toplam rakam sigorta ile birlikte sadece benim ücretimi hesaplıyor. Oğlumun bloke parası ve sigortası için herhangi bir bilgi alamıyorum. 2 kez temsilcilere mail attım ama henüz geri dönüş olmadı. Bu konuda beni bilgilendirecek ve yönlendirecek biri varsa çok sevinirim. Çünkü vize tarihimiz 22 temmuz 2024, sürede azaldı acil cevap verebilecek varsa çok memnun kalırım.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Bende Almanya da Yüksek lisansa başlayacağım ekim 2024 tarihinde. 9 yaşında oğlumla birlikte gideceğim. Expatrio dan bloke hesap açtırmayı düşünüyorum fakat Value paketini seçince son olarak toplam rakam sigorta ile birlikte sadece benim ücretimi hesaplıyor. Oğlumun bloke parası ve sigortası için herhangi bir bilgi alamıyorum. 2 kez temsilcilere mail attım ama henüz geri dönüş olmadı. Bu konuda beni bilgilendirecek ve yönlendirecek biri varsa çok sevinirim. Çünkü vize tarihimiz 22 temmuz 2024, sürede azaldı acil cevap verebilecek varsa çok memnun kalırım.
Parayı istediğiniz gibi çekebilirsiniz, ancak para yatırma işlemi sadece banka hesabına transfer ile oluyor.

Merhaba,zeycanakcandas yazdı: ↑Sal Tem 09, 2024 11:38 am Merhabalar,
Hesap açarken ve sigortaya başvururken, sadece kendiniz için açıyormuş gibi işlemleri yapıyorsunuz. Yalnızca, aylık bloke edilecek tutarı girerken, kendinize ek olarak çocuğunuz için de aylık +300€ yazmanız gerekiyor. Sağlık sigortası başvurunuz da onaylandıktan sonra sigorta firmasına mail atarak çocuğunuzu ekletebilirsiniz.

Konsoloslugun sperrkontosu icin hala yillik 11,208 euro mu gerekiyor yoksa miktar guncellendi mi expatrioda hala bu miktar gorunuyor bununla alakali bilgi verebilir misiniz?