Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Expatrio (Bloke Hesap)
Re: Expatrio (Bloke Hesap)
Expatrio’da banka hesabı açtıktan sonra fiziksel kart da aldım ve 10€ gibi bir ücretti. Bu her ay alınmıyor değil mi bir sefere mahsus bir ödemedir umarım. Teşekkürler
tek seferlik evet

Expatrio'nun sunduğu Banka Hesabı ile birlikte, artık Oturum İzni veya İkametgah kaydı gerekmeden Bloke Hesaptaki paranıza anında ulaşabilirsiniz 
Süreçle alakalı tüm sorularınızı Telegram grubumuza katılarak uzmanlarımıza sorun: t.me/expatrioTR

Süreçle alakalı tüm sorularınızı Telegram grubumuza katılarak uzmanlarımıza sorun: t.me/expatrioTR
şu anda güncel rakam hala aylık lisans/yüksek lisans için 934€, dil okulu için 1027€.
Expatrio'nun sunduğu Banka Hesabı ile birlikte, artık Oturum İzni veya İkametgah kaydı gerekmeden Bloke Hesaptaki paranıza anında ulaşabilirsiniz 

Merhaba 41 f yüksek lisans yapa ağım
Ben eşim ve cocugum için hesapta ne kadar olmalı.
Ben eşim ve cocugum için hesapta ne kadar olmalı.
Merhaba, yüksek lisans yapıyorsanız sizin için 934€, eşiniz için 400€, her bir çocuk için 300€ eklemeniz gerekiyor aylık olarak.

-
Merhaba,
expatrio ile bloke hesabımı birkaç gün içerisinde açmak istiyorum.
Value package paketini satın alacağım.
1) Paramı expatrio ya hangi yol ile transfer etmeliyim. Halihazırda şu anda bankada ve transfergo ile göndermek istemiyorum.
2) TK sağlık sigortası aylık 125 euro çok fazla değil mi? Daha uygun bir sağlık sigortası yaptırmak mantıklı mı.?
1) Paramı expatrio ya hangi yol ile transfer etmeliyim. Halihazırda şu anda bankada ve transfergo ile göndermek istemiyorum.
2) TK sağlık sigortası aylık 125 euro çok fazla değil mi? Daha uygun bir sağlık sigortası yaptırmak mantıklı mı.?
Merhaba,Goldenhour yazdı: ↑Pzt Tem 15, 2024 5:34 pm Merhaba,
Bizi seçtiğiniz için teşekkür ederiz.
1) Doğrudan bankanızdan EUR transfer yapmanız en uygunu olur o halde.
2) Almanya'daki devlet sağlık sigortaları en ucuz öğrenciler tarafından kullanılıyor, o da 125€. Siz eğer 30 yaş altı bir üniversite öğrencisi iseniz, okul kaydı ve vize başvurunuz için devlet sigortası yaptırma zorunluluğunuz bulunuyor. 30 yaş üstü ünv. öğrencisi veya dil okulu öğrencisiyseniz, daha uygun fiyatlı özel sigorta paketlerini seçebilirsiniz ancak orda da kapsamlar çok daha farklı oluyor.

41f'e başvuracağım ve anladığım kadarıyla aylık 934 euroluk bir bloke hesap açmam lazım. Sonrasında kolayca erişebilmek için bunu arttırabiliyor muyum bloke hesabında bu miktardan fazla para bulunabilir mi?
-
Merhaba,
Bir arkadaşımın durumunu aynen iletmek istiyorum.
Expatrio Value Package aldım ve geçtiğimiz dönem Almanya'da yüksek lisansa başladım. Mart ayından beri Almanya'da ikamet ediyorum. Fakat bu süreçte TK ile sigortamı bir türlü aktif edemedim. Epeyce bir postalaşma sonucunda en son şu minvalde bir mektup aldım: "Malesef sizin TK ile sigortalayamıyoruz. Almanya'ya gelen öğrenciler Almanya'da ikamet etseler dahi kendi ülkelerinin sigortasına tabiidirler." Benimle aynı durumda öğrenci olarak gelen her arkadaşım Expatrio ile sorunsuz TK sigortasını aktif etti, bu durum çok anlamsız geldi o yüzden. Bu arada evli olduğum için At-11 alamadığımı da not olarak düşeyim.
Benzer durumu yaşayan, yol gösterebilecek birileri var mıdır?
Çok teşekkürler
Bir arkadaşımın durumunu aynen iletmek istiyorum.
Expatrio Value Package aldım ve geçtiğimiz dönem Almanya'da yüksek lisansa başladım. Mart ayından beri Almanya'da ikamet ediyorum. Fakat bu süreçte TK ile sigortamı bir türlü aktif edemedim. Epeyce bir postalaşma sonucunda en son şu minvalde bir mektup aldım: "Malesef sizin TK ile sigortalayamıyoruz. Almanya'ya gelen öğrenciler Almanya'da ikamet etseler dahi kendi ülkelerinin sigortasına tabiidirler." Benimle aynı durumda öğrenci olarak gelen her arkadaşım Expatrio ile sorunsuz TK sigortasını aktif etti, bu durum çok anlamsız geldi o yüzden. Bu arada evli olduğum için At-11 alamadığımı da not olarak düşeyim.
Benzer durumu yaşayan, yol gösterebilecek birileri var mıdır?
Çok teşekkürler
41F İstanbul - Gayrettepe IDATA (Eşli Başvuru)
Başvuru Tarihi: 18.09.23
Randevu Atama: 10.10.23
IDATA Randevu tarihi: 30.10.23
Öğrencinin Pasaportunun Gelişi: 28.11.23
Eş için Eksik Belge: 25.12.23
Eşin Pasaportunun Gelişi: 08.02.24
Başvuru Tarihi: 18.09.23
Randevu Atama: 10.10.23
IDATA Randevu tarihi: 30.10.23
Öğrencinin Pasaportunun Gelişi: 28.11.23
Eş için Eksik Belge: 25.12.23
Eşin Pasaportunun Gelişi: 08.02.24
-
Expatrio bloke hesabıma Wise ile para göndermeye çalışıyorum ama kuru sabitlemedikleri için hesaba geçecek olan miktar anlık olarak sürekli değişiyor. Expatrio'dan oluşturduğum transfer isteğinden farklı bir miktar hesaba geçerse sorun olur mu? (1-2 euro oynuyor sürekli)
merhaba ben şu an almanyadayım ve 3 aylık expatrio ödememi aldım ama türkiyeye temelli olarak geri döneceğim geriye kalan paramı nasıl alabilirim
Merhaba, wise hesabınıza nasıl para yüklediğinizi öğrenebilir miyim? Ben hesap oluşturduktan sonra hesabımla ilgili hiçbir iban vs. gibi bilgiye erişemedim. Dolayısı ile wise hesabıma para aktaramadım. Expatrioya'da nasıl aktaracağımı çözemedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.almanyayollari yazdı: ↑Çrş Tem 17, 2024 2:24 pm Expatrio bloke hesabıma Wise ile para göndermeye çalışıyorum ama kuru sabitlemedikleri için hesaba geçecek olan miktar anlık olarak sürekli değişiyor. Expatrio'dan oluşturduğum transfer isteğinden farklı bir miktar hesaba geçerse sorun olur mu? (1-2 euro oynuyor sürekli)
-
Wise hesabınıza para yüklemiyorsunuz aslında Wise ana sayfadan transfer oluşturuyorsunuz. Kaç para göndereceğinizi ve alıcının hesap bilgilerini girdikten sonra wise size kendi TR iban numarasını veriyor, siz kendi bankanızdan o ibana TL olarak yolluyorsunuz, Wise da sizin asıl göndermek istediğiniz hesaba Euro gönderiyor.aysefub yazdı: ↑Çrş Tem 17, 2024 3:13 pm Merhaba, wise hesabınıza nasıl para yüklediğinizi öğrenebilir miyim? Ben hesap oluşturduktan sonra hesabımla ilgili hiçbir iban vs. gibi bilgiye erişemedim. Dolayısı ile wise hesabıma para aktaramadım. Expatrioya'da nasıl aktaracağımı çözemedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Expatrio için şöyle bir video var bu daha iyi anlatır sanırım
https://www.youtube.com/watch?v=IHXujyz ... ZGVybWU%3D
Expatrio Hesabınızın iban numarası için transfer isteği oluştururken ödeme yöntemi olarak en alttaki seçeneği işaretleyin, o zaman transferin altındaki belgede iban numaranız çıkıyor, siz de oraya para gönderiyorsunuz
Çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgi çok açıklayıcı oldu. Peki euro olarak transfer isteği yollasam ve parayı bana sağladıkları ibana euro olarak tekrar yollasam sizce masraf ve süre açısından daha mı avantajlı olur yoksa tl olarak mı daha avantajlı olur?almanyayollari yazdı: ↑Çrş Tem 17, 2024 3:24 pm Wise hesabınıza para yüklemiyorsunuz aslında Wise ana sayfadan transfer oluşturuyorsunuz. Kaç para göndereceğinizi ve alıcının hesap bilgilerini girdikten sonra wise size kendi TR iban numarasını veriyor, siz kendi bankanızdan o ibana TL olarak yolluyorsunuz, Wise da sizin asıl göndermek istediğiniz hesaba Euro gönderiyor.
Expatrio için şöyle bir video var bu daha iyi anlatır sanırım
https://www.youtube.com/watch?v=IHXujyz ... ZGVybWU%3D
Expatrio Hesabınızın iban numarası için transfer isteği oluştururken ödeme yöntemi olarak en alttaki seçeneği işaretleyin, o zaman transferin altındaki belgede iban numaranız çıkıyor, siz de oraya para gönderiyorsunuz
Bu arada bu sorun olmuyormuş. Çünkü account buffer olan 100 eu miktarı bu oynamalar nedeniyle alıyorlarmış zaten.almanyayollari yazdı: ↑Çrş Tem 17, 2024 2:24 pm Expatrio bloke hesabıma Wise ile para göndermeye çalışıyorum ama kuru sabitlemedikleri için hesaba geçecek olan miktar anlık olarak sürekli değişiyor. Expatrio'dan oluşturduğum transfer isteğinden farklı bir miktar hesaba geçerse sorun olur mu? (1-2 euro oynuyor sürekli)
-
Eğer Türkiyedeki banka hesabınızdan Euro olarak gönderecekseniz banka Swift işlemi yapıyor ve yüksek miktarlarda komisyon ödemeniz gerekebiliyor bir de para birkaç gün geç ulaşıyor. Ben de o yüzden paramı TL ye çevirip göndermeye çalıştım. İsterseniz iki türlü de parayı göndermeden deneyip çıkan komisyon miktarına bakın ama swift daha pahalıya geliyor diye biliyorum.
Benim expatrioda bloke hesabımda para var şimdi Almanyaya gidince o parayı aylık nasıl çekeceğiz?
Merhabalar,
Ben Antalya'da yaşıyorum ve vize randevum hızlı çıksın diye ikametgahımı İstanbul'a aldırdım, merak ettiğim şu; expatrio dan bloke hesap açarken adres bilgisi olarak antalya'daki adresimi yazdım henüz para göndermedim ama göndereceğim. Bu adrese İstanbul'da ikametimin bulunduğu adresi yazmam mı gerekiyor yoksa ikamet istanbul görünmesine rağmen ben expatrio da yazan adresimi antalya yazmam bir problem olmaz mı?
konu hakkında tecrübesi bilgisi olan dönebilirse çok sevinirim.
Ben Antalya'da yaşıyorum ve vize randevum hızlı çıksın diye ikametgahımı İstanbul'a aldırdım, merak ettiğim şu; expatrio dan bloke hesap açarken adres bilgisi olarak antalya'daki adresimi yazdım henüz para göndermedim ama göndereceğim. Bu adrese İstanbul'da ikametimin bulunduğu adresi yazmam mı gerekiyor yoksa ikamet istanbul görünmesine rağmen ben expatrio da yazan adresimi antalya yazmam bir problem olmaz mı?
konu hakkında tecrübesi bilgisi olan dönebilirse çok sevinirim.
Tekrar merhabalar,
Bir konu daha var sormak istediğim. ben b1 dil belsesi ile ön kabul ile gideceğim, hesap oluştururken üniversite öğrencisini seçtim lisans okuyacağım, dil kursu mu seçmem gerekiyordu ve bu durum bir fark yaratır mı? Ayrıca aylık benimde 934*12 olacak şekilde mi yatırmam gerekiyor?
Bir konu daha var sormak istediğim. ben b1 dil belsesi ile ön kabul ile gideceğim, hesap oluştururken üniversite öğrencisini seçtim lisans okuyacağım, dil kursu mu seçmem gerekiyordu ve bu durum bir fark yaratır mı? Ayrıca aylık benimde 934*12 olacak şekilde mi yatırmam gerekiyor?
Almanya'ya geldikten sonra Expatrio mobil uygulaması içerisinden aktivasyon yapmanız gerekiyor.
Aktivasyon yaparken banka hesabı belirtiyorsunuz, bunun için de Expatrio'nun sunduğu banka hesabına uygulama içinden başvurup, direkt bloke hesabınızdan paranızı alabilirsiniz.