Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
yks ıslak imzalı belge
-
halimmmee6
yks ıslak imzalı belge
Selam arkadaşlar,Viyana Üniversitesi için yapılan başvurum reddedildi.Sebebi ise Orijinal Belgeye apostil yapılmaması.Biliyorsunuz,ÖSYM'den Çıktı şeklinde ve üzerinde barkod olarak alabiliyorduk.
Benim sorum şu olacaktı:Şu an Avusturyadayım.ÖSYM'ye dilekçe yazsam,Puan Kartımı ve Yerleşti belgemi ıslak imzalj ve mühürlü bir şekilde istersem kabul ederler mi? Daha öncesinden buna benzer bir durum yaşayan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi lütfen?
Benim sorum şu olacaktı:Şu an Avusturyadayım.ÖSYM'ye dilekçe yazsam,Puan Kartımı ve Yerleşti belgemi ıslak imzalj ve mühürlü bir şekilde istersem kabul ederler mi? Daha öncesinden buna benzer bir durum yaşayan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi lütfen?
Re: yks ıslak imzalı belge
basit cözüm trde isen noteere git yurtdisinda isen konsolosluga git noterde deki ösym belgesinin tasdikli suretini istiyorum de sana noterin bilgisiyarindan e devlete girmeni isteyecek oradan osym ye girip noter sonuc belgeni indirecek tasdikliyecek bu belge noterin onayi ve sahitliginde cikartili hem damgali hem mühürlü hemde imzalli sonra kaymakamlik valilik yada konsolosluktan noterin imzasi icin apostil yaptir ve artik ösyme belgen her yerde gecerli
Merhaba, iyi günler OSYM yerlestirme belgesini islak imza yaptirmadan sadece sistemden indirdigimiz sekliyle tercüme+noter yaptirsak kabul edilir mi?A.avici yazdı: ↑Pzt Haz 09, 2025 11:45 am basit cözüm trde isen noteere git yurtdisinda isen konsolosluga git noterde deki ösym belgesinin tasdikli suretini istiyorum de sana noterin bilgisiyarindan e devlete girmeni isteyecek oradan osym ye girip noter sonuc belgeni indirecek tasdikliyecek bu belge noterin onayi ve sahitliginde cikartili hem damgali hem mühürlü hemde imzalli sonra kaymakamlik valilik yada konsolosluktan noterin imzasi icin apostil yaptir ve artik ösyme belgen her yerde gecerli
Tercüme islemi oncesinde bir islem yapmamiz gerekir mi?
Simdiden tesekkür ederim
Yukarida bahsedildigi gibi uni-assist gondermek icin OSYM sisteminden cikti aldim sonra noterde aslinin aynisidir ibrazini bastilar, sonra da ilce kaymakamlikta apostil yaptilar. Noterde de bunun icin 600 tl ücret ödedim. Simdi sadece "yeminli tercüman" kasesi olacak sekilde tercüme ettirecegim. Noter ve sonrasinda apostil yaptirmayacagim.
hocam merhaba belge çevirisi için almanyada olan bir tercüman mı kullanıyosunuz yoksa türkiyedeki tercümanları mı kullanıyosunuzexplorer yazdı: ↑Prş Mar 19, 2026 12:28 pm Yukarida bahsedildigi gibi uni-assist gondermek icin OSYM sisteminden cikti aldim sonra noterde aslinin aynisidir ibrazini bastilar, sonra da ilce kaymakamlikta apostil yaptilar. Noterde de bunun icin 600 tl ücret ödedim. Simdi sadece "yeminli tercüman" kasesi olacak sekilde tercüme ettirecegim. Noter ve sonrasinda apostil yaptirmayacagim.
Merhaba, ben arastirdigim kadariyla bir fark goremedim, bu nedenle tr de olan bir tercüman ile calistim. Ayrica bazi sirketler alman konsoloslugunda kayitli olduklarini soyledi. Buna dikkat etmedim. Bu uygulama kalkmis ve avantaji yokmus.
Eger ceviri sonrasi tekrar notere gitmeyi ya da apostil yaptirmayi düsünüyorsaniz, bence iyice arastirin ben sadece cevirili hali ile gonderdim.
Ek bilgi olarak, cevirilere apostil yaptirabilmek icin once noter onayi gerekiyor.
anladım hocam ben almanyadaki tercümana yaptırdım garantiye almak için sağolunexplorer yazdı: ↑Sal Nis 14, 2026 5:51 pm Merhaba, ben arastirdigim kadariyla bir fark goremedim, bu nedenle tr de olan bir tercüman ile calistim. Ayrica bazi sirketler alman konsoloslugunda kayitli olduklarini soyledi. Buna dikkat etmedim. Bu uygulama kalkmis ve avantaji yokmus.
Eger ceviri sonrasi tekrar notere gitmeyi ya da apostil yaptirmayi düsünüyorsaniz, bence iyice arastirin ben sadece cevirili hali ile gonderdim.
Ek bilgi olarak, cevirilere apostil yaptirabilmek icin once noter onayi gerekiyor.