Herkese merhaba,
Almanya'da bir üniversiteden direkt eğitime başlama kabulü aldım bir yüksek lisans bölümü için. Süreci garantör belgesi ile yürüteceğim için herhangi bir aracı kurum üzerinden bloke hesap ve beraberinde gelen sağlık sigortası hizmetlerini kullanmadım.
Şuanda AT11 sigortamı aldım ancak vize portalının sigorta bölümünde, AT11'im devreye girene kadar Almanyaya ilk gelişim dahil olmak üzere o aralık için bir Incoming (Geliş) sigortası göstermemi istiyorlar.
Bu sigorta doğrudan bir seyahat sağlık sigortası olabilir mi? (90 güne kadar)
Eğer olmaz ve illaki özel bir sigorta şirketinden 90 günlük yaptırmam gerekiyor ise, AT11'in bir devlet kurumuna denkliği sırasında ekstra olarak böyle bir sigortamın olması sorun çıkarır mı?
Teşekkür ederim.
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
AT11 Sağlık Sigortasına Ek Olarak Geliş Sağlık Sigortası
-
MehmetUmut35
Re: AT11 Sağlık Sigortasına Ek Olarak Geliş Sağlık Sigortası
Merhaba, üniversiteye kayit olurken zaten bir resmi alman sigortasinda denklik islemi yaptirmaniz gerekiyor ve o sigortadan (AOK, TK gibi) bir belge aliyorsunuz. Ayni belgeyi konsolosluga da verebilirsiniz.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
-
MehmetUmut35
Merhaba, ben süreci başlatmak adına portala AT/11 ve seyahat sağlık sigortası yükledim. Okul kaydı için ise bir sigorta ile iletişime geçip AT/11 belgemi işleteceğim. Süreç bu şekilde de ilerler değil mi?
allianz yaptırdım 6 ay 183 gün kabul oldu.