Selam millet,
Almanya'da yaklaşık 3 aydır yüksek lisans (41f) vizesiyle ikamet ediyorum. Vize işlemlerim için fintibadan yararlanmıştım ve bildiğiniz üzere fintiba barmer ile çalışıyor. Aylık 150 euroya yakın para veriyorum. Ev sahibim ile sohbet ederken konu üstü bunu söylediğimde ödediğim miktarı çok absürt bulduğunu, diğer kiracıları olan öğrencilerin 50 ila 80 eur arası para verdiğini ve tahminince "en üst paketi" amiyane tabirle bana "ittirmiş" olabileceklerini söyledi.
Bunun üzerine derhal en yakın BARMER bürosuna giderek durumu anlattım. Bana "paket" diye bir olay olmadığını, tüm öğrenci sigortalarının aynı fiyat olduğunu söyledi. Barmeri kullananlar aylık kaç euro verdiğini, kullanmayanlar ise daha ucuz fiyat veriyorlarsa hangi şirketi kullandıklarını belirtirlerse çok memnun olurum. Teşekkürler.
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
BARMER ortalamaya göre pahalı mı?
-
Re: BARMER ortalamaya göre pahalı mı?
Benim de merak ettiğim bir konu, diğer sigortaları kullananlar ödedikleri ücreti yazabilirse çok sevinirim. Çünkü bence de çok ödüyoruz sanki
Hocam şahsen benim de bildiğim en ucuz öğrenci sigortası 140 eur. Ben ottonova ile o kadar ödüyorum TK ile ödeyen arkadaşlarım da o kadar ödüyor.
41F Ankara (Yaz dönemi)
Randevu talebi : 26.02.2025 (Auslandsportal)
Randevu ataması : 14.04.2025
Randevu tarihi : 24.04.2025
Eksik evrak talebi:18.06.2025
Eksik evrak teslim:25.06.2025
Vize geliş : 04.07.2025
Randevu talebi : 26.02.2025 (Auslandsportal)
Randevu ataması : 14.04.2025
Randevu tarihi : 24.04.2025
Eksik evrak talebi:18.06.2025
Eksik evrak teslim:25.06.2025
Vize geliş : 04.07.2025
-
Ögrenciler icin belirlenen sigorta zaten 130-160 Euro arasindan Krankenkasse ye göre degismekle beraber. Yani fiyat normal. Bazi isverenler kendileri sigorta yapiyor o zaman daha ucuz oluyor ondan dolayi öyle ucuz ödüyorlar 

Universität Duisburg-Essen
Angewandte Informatik-Software Engineering
Angewandte Informatik-Software Engineering