Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

2 Senelik Şartlı Kabul Oturumunu Uzatma

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
1engineer

2 Senelik Şartlı Kabul Oturumunu Uzatma

Mesaj gönderen 1engineer » Pzr Nis 13, 2025 11:58 pm

Merhaba . BEN ŞARTLI KABUL İLE GELMİŞTİM. GELDİKTEN 1 AY SONRA 2 YILLIK OTURUM ALDIM . Oturumum ağustosta doluyor. Daha üniversiteye başlamadım. Ne yapmam gerekiyor uzatmak için ? Bilgisi olan yazabilir mi?

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Re: 2 Senelik Şartlı Kabul Oturumunu Uzatma

Mesaj gönderen Physiker » Sal Nis 15, 2025 12:59 pm

Bir üniversiteye kayit olmaniz gerekiyor.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

someoneoutthere

Re: 2 Senelik Şartlı Kabul Oturumunu Uzatma

Mesaj gönderen someoneoutthere » Çrş Nis 16, 2025 12:27 am

1engineer yazdı: Pzr Nis 13, 2025 11:58 pm Merhaba . BEN ŞARTLI KABUL İLE GELMİŞTİM. GELDİKTEN 1 AY SONRA 2 YILLIK OTURUM ALDIM . Oturumum ağustosta doluyor. Daha üniversiteye başlamadım. Ne yapmam gerekiyor uzatmak için ? Bilgisi olan yazabilir mi?
Merhabalar, 2 yıllık oturum aldığınıza göre 16b kanununa girdiğinizi sanıyorum. 16b'yi daha fazla uzatmanız mümkün değil, bu oturum maksimum 2 yıllık verilebiliyor. Elinde birkaç tane seçenek var:

En garantili olanı, eğer bir üniversiteden tam kabul aldıysan veya kaydını çoktan yaptırdıysan bunu göçmen ofisine sunabilirsin. Ve okulun başlayana kadar hala Almanya'da yaptığın bir şey varsa (iş, kurs, vs.) bunu da göçmen ofisine gösterip öğrenciliğin başlayana kadar geçici oturum (Fiktionsbescheinigung) alabilirsin. Veya göçmen ofisi seni çoktan öğrenci sayıp öğrencilikten dolayı alacağın oturumu ağustostan itibaren başlatabilir.

Eğer ki henüz bir üniversite kabulun/başvurun yoksa ve hala dil öğreniyorsan fakat yakında dil sınavına gireceksen ve üniversite başvurularında bulunacaksan, göçmen ofisinle 17 sayılı kanun hakkında konuşabilirsin ve bu oturuma geçmek istediğini belirtebilirsin. 17 sayılı kanun üniversite arama oturumu da denebilir (§ 17 Suche eines Ausbildungs- oder Studienplatzes) maksimum 9 ay alabiliyorsun. Ağustos itibari ile alırsan 2026 Nisana kadar geçerli olur eğer başvuracağın okul Sommersemester için de kabul almıyorsa sorun yaşayabilirsin. 2026 Wintersemester ile 2026 Nisan arasında baya boşluk var çünkü.

17 sayılı kanun için link:
(https://www.gesetze-im-internet.de/aufe ... /__17.html)

Daha fazla yardımcı olabilmem için şu anki durumunu biraz özetlemen gerekli. Kayıtlı olduğun üniversiten var mı, kursa gidiyor musun, vs.
Vize Türü: 36F / İstanbul - Freiburg
İDATA Başvuru : 15.11.2023
Randevu Atama: 06.02.2024
Randevu Tarihi : 28.02.2024
Ups maili : 26.03.2024
Pasaport geliş : 27.03.2024 (Onaylandı)