Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
2 Senelik Şartlı Kabul Oturumunu Uzatma
2 Senelik Şartlı Kabul Oturumunu Uzatma
Merhaba . BEN ŞARTLI KABUL İLE GELMİŞTİM. GELDİKTEN 1 AY SONRA 2 YILLIK OTURUM ALDIM . Oturumum ağustosta doluyor. Daha üniversiteye başlamadım. Ne yapmam gerekiyor uzatmak için ? Bilgisi olan yazabilir mi?
Re: 2 Senelik Şartlı Kabul Oturumunu Uzatma
Bir üniversiteye kayit olmaniz gerekiyor.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
-
someoneoutthere
Merhabalar, 2 yıllık oturum aldığınıza göre 16b kanununa girdiğinizi sanıyorum. 16b'yi daha fazla uzatmanız mümkün değil, bu oturum maksimum 2 yıllık verilebiliyor. Elinde birkaç tane seçenek var:
En garantili olanı, eğer bir üniversiteden tam kabul aldıysan veya kaydını çoktan yaptırdıysan bunu göçmen ofisine sunabilirsin. Ve okulun başlayana kadar hala Almanya'da yaptığın bir şey varsa (iş, kurs, vs.) bunu da göçmen ofisine gösterip öğrenciliğin başlayana kadar geçici oturum (Fiktionsbescheinigung) alabilirsin. Veya göçmen ofisi seni çoktan öğrenci sayıp öğrencilikten dolayı alacağın oturumu ağustostan itibaren başlatabilir.
Eğer ki henüz bir üniversite kabulun/başvurun yoksa ve hala dil öğreniyorsan fakat yakında dil sınavına gireceksen ve üniversite başvurularında bulunacaksan, göçmen ofisinle 17 sayılı kanun hakkında konuşabilirsin ve bu oturuma geçmek istediğini belirtebilirsin. 17 sayılı kanun üniversite arama oturumu da denebilir (§ 17 Suche eines Ausbildungs- oder Studienplatzes) maksimum 9 ay alabiliyorsun. Ağustos itibari ile alırsan 2026 Nisana kadar geçerli olur eğer başvuracağın okul Sommersemester için de kabul almıyorsa sorun yaşayabilirsin. 2026 Wintersemester ile 2026 Nisan arasında baya boşluk var çünkü.
17 sayılı kanun için link:
(https://www.gesetze-im-internet.de/aufe ... /__17.html)
Daha fazla yardımcı olabilmem için şu anki durumunu biraz özetlemen gerekli. Kayıtlı olduğun üniversiten var mı, kursa gidiyor musun, vs.
Vize Türü: 36F / İstanbul - Freiburg
İDATA Başvuru : 15.11.2023
Randevu Atama: 06.02.2024
Randevu Tarihi : 28.02.2024
Ups maili : 26.03.2024
Pasaport geliş : 27.03.2024 (Onaylandı)
someoneoutthere yazdı: ↑Çrş Nis 16, 2025 12:27 am Merhabalar, 2 yıllık oturum aldığınıza göre 16b kanununa girdiğinizi sanıyorum. 16b'yi daha fazla uzatmanız mümkün değil, bu oturum maksimum 2 yıllık verilebiliyor. Elinde birkaç tane seçenek var:
En garantili olanı, eğer bir üniversiteden tam kabul aldıysan veya kaydını çoktan yaptırdıysan bunu göçmen ofisine sunabilirsin. Ve okulun başlayana kadar hala Almanya'da yaptığın bir şey varsa (iş, kurs, vs.) bunu da göçmen ofisine gösterip öğrenciliğin başlayana kadar geçici oturum (Fiktionsbescheinigung) alabilirsin. Veya göçmen ofisi seni çoktan öğrenci sayıp öğrencilikten dolayı alacağın oturumu ağustostan itibaren başlatabilir.
Eğer ki henüz bir üniversite kabulun/başvurun yoksa ve hala dil öğreniyorsan fakat yakında dil sınavına gireceksen ve üniversite başvurularında bulunacaksan, göçmen ofisinle 17 sayılı kanun hakkında konuşabilirsin ve bu oturuma geçmek istediğini belirtebilirsin. 17 sayılı kanun üniversite arama oturumu da denebilir (§ 17 Suche eines Ausbildungs- oder Studienplatzes) maksimum 9 ay alabiliyorsun. Ağustos itibari ile alırsan 2026 Nisana kadar geçerli olur eğer başvuracağın okul Sommersemester için de kabul almıyorsa sorun yaşayabilirsin. 2026 Wintersemester ile 2026 Nisan arasında baya boşluk var çünkü.
Daha fazla yardımcı olabilmem için şu anki durumunu biraz özetlemen gerekli. Kayıtlı olduğun üniversiten var mı, kursa gidiyor musun, vs.
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.
Konu: İngilizce Yeterlilik Belgesi Olmadan Şartlı Kabul Mümkün mü?
Merhabalar,
Almanya’da İngilizce dilinde lisans veya lisansüstü eğitim almayı planlıyorum. Başvurduğum üniversiteler eğitim dili olarak İngilizce sunmakta ve genellikle TOEFL veya IELTS sınavlarından en az B2 düzeyinde bir skor talep etmektedir.
Daha önce 5 yıllık bir üniversite eğitimi tamamladım ve hazırlık fakültesinde 1 yıl boyunca İngilizce, Rusça ve Ukraynaca dillerinde eğitim aldım. Bu belgeleri sunduğumda üniversite bunu okey olarak değerlendirdi, ancak ek olarak resmi bir İngilizce dil sertifikası da talep edildi.
Başvurularımı UniAssist üzerinden yapıyorum. Son başvuru tarihi olarak 15 Temmuz belirtildi. Fakat ilgili sınav skorunu bu tarihe kadar yetiştirememe ihtimalim var.
Bu bağlamda size birkaç sorum olacak:
15 Temmuz’a kadar dil puanını sunamamam durumunda, üniversitelerden şartlı kabul (conditional admission) alma ihtimalim var mıdır?
Bu gibi durumlarda öğrencilerin izlediği alternatif yollar nelerdir?
İngilizce yeterlilik belgesini, 15 Temmuz’dan sonra doğrudan üniversiteye veya UniAssist sistemine iletmem durumunda kabul edilme şansı devam eder mi?
Tecrübelerinizi ve yönlendirmelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Merhabalar,
Almanya’da İngilizce dilinde lisans veya lisansüstü eğitim almayı planlıyorum. Başvurduğum üniversiteler eğitim dili olarak İngilizce sunmakta ve genellikle TOEFL veya IELTS sınavlarından en az B2 düzeyinde bir skor talep etmektedir.
Daha önce 5 yıllık bir üniversite eğitimi tamamladım ve hazırlık fakültesinde 1 yıl boyunca İngilizce, Rusça ve Ukraynaca dillerinde eğitim aldım. Bu belgeleri sunduğumda üniversite bunu okey olarak değerlendirdi, ancak ek olarak resmi bir İngilizce dil sertifikası da talep edildi.
Başvurularımı UniAssist üzerinden yapıyorum. Son başvuru tarihi olarak 15 Temmuz belirtildi. Fakat ilgili sınav skorunu bu tarihe kadar yetiştirememe ihtimalim var.
15 Temmuz’a kadar dil puanını sunamamam durumunda, üniversitelerden şartlı kabul (conditional admission) alma ihtimalim var mıdır?
İngilizce yeterlilik belgesini, 15 Temmuz’dan sonra doğrudan üniversiteye veya UniAssist sistemine iletmem durumunda kabul edilme şansı devam eder mi?
Saygılarımla,
-
selimgozukucuk
someoneoutthere yazdı: ↑Çrş Nis 16, 2025 12:27 am Merhabalar, 2 yıllık oturum aldığınıza göre 16b kanununa girdiğinizi sanıyorum. 16b'yi daha fazla uzatmanız mümkün değil, bu oturum maksimum 2 yıllık verilebiliyor. Elinde birkaç tane seçenek var:
Merhabalar, ben de aynı şekilde 1 senelik vize ile geldim ve 1 senelik vizeden sonra c1 dil belgesini henüz alamadığım için 6 aylık bir fiktionbescheinigung verdiler. Şuan da onun da süresinin dolmasına 1 hafta var ve henüz oturuma başvuru yapmadım. C1 dil sınavına haziran sonunda gireceğim ama eğer geçemezsem ve bu sene okula başlayamazsam oturumumu uzatmama ihtimalleri var mı? Bir de şuan randevu alacağım ancak randevuya 2 aydan önce dönmüyorlarmış(bremendeyim) bu süreçte elimde herhangi bir oturum belgesi olmayacak. Yabancılar dairesine gidip acil durum sebebiyle geçici bir oturum belgesi falan alabilir miyim? Veya başka ne yapabilirim acaba? Yoksa randevu tarihini mi beklemeliyim? Şimdiden cevabınız için çok teşekkürler. Eğer bana özelden yazabilirseniz durumu daha detaylı açıklamak isterim. Tekrardan teşekkür ederim. Ig:selimgozukucuk
-
someoneoutthere
Merhabalar,Berkecan yazdı: ↑Pzr May 04, 2025 3:01 pm Konu: İngilizce Yeterlilik Belgesi Olmadan Şartlı Kabul Mümkün mü?
Merhabalar,
Saygılarımla,
Ben de Türkiye'de İngilizce bölüm okumama rağmen benden İngilizce sertifika istemişti bir üniversite. Eğer yapabiliyorsan online TOEFL yada online IELTS sınavına girmeni tavsiye ederim. Okuluna bu sınavların online ( home edition) versiyonlarının kabul edip etmediğini sorup en kısa süre içerisinde sınava girebilirsin. Ben IELTS sınavında genel bir teknik sorun yaşandığı için TOEFL sınavına girdim ve sonuç 4 gün içerisinde geldi. Eğer İngilizcene güveniyorsan en yakın tarihi ayırtıp girebilirsin. Sertifikasız başvuru yapıp beklersen riske atmış olursun. Almanca bölümler için şartlı kabul var fakat İngilizce bölümler için böyle bir şey hiç görmedim. Durumu okulunla konuşmanı tavsiye ederim. Örneğin sınava gireceğine dair belgeyi onlara atsaydın gecikmeni kabul ederler miydi diye.
-
NazliSeydaK
Merhaba, Würzburg'da yüksek lisans öğrencisiyim. Ancak adres kaydımı Duisburg'da yaptım konut sıkıntısı sebebiyle. Bu yüzden de oturum başvurusunu bu şehirden yapmak zorundayım. Ancak çok yoğun bir bölge olduğu için randevu bulmak çok zor oluyor.
Öğrenci vizem 30 eylül 2025'te bitecek, oturum için randevu bulamadım henüz ve bir süredir de Türkiye'deyim dönem bitince döndüm ve vizem bitmeden de randevu alsam da almasam da Almanya'ya geri döneceğim.
Bu esnada da Fiktionbescheinigung yapmayı düşünüyorum ama sürecin nasıl işlediğine dair herhangi bir fikrim yok. Ve aklıma takılan bir kaç soru var sırasıyla buraya yazmak istedim belki bana yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkar diye.
1. Fiktionbescheinigung için nereye başvurmalıyım?
2. Fiktionbescheinigung Hangi belgeler gerekecek ?
3. Fiktionbescheinigung aldıktan sonra Almanya'dan çıkıp Türkiye'ye geri dönsem tekrar Almanya'ya girebiliyor muyum?
Şimdiden yardım olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
Öğrenci vizem 30 eylül 2025'te bitecek, oturum için randevu bulamadım henüz ve bir süredir de Türkiye'deyim dönem bitince döndüm ve vizem bitmeden de randevu alsam da almasam da Almanya'ya geri döneceğim.
Bu esnada da Fiktionbescheinigung yapmayı düşünüyorum ama sürecin nasıl işlediğine dair herhangi bir fikrim yok. Ve aklıma takılan bir kaç soru var sırasıyla buraya yazmak istedim belki bana yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkar diye.
3. Fiktionbescheinigung aldıktan sonra Almanya'dan çıkıp Türkiye'ye geri dönsem tekrar Almanya'ya girebiliyor muyum?
-
someoneoutthere
Merhaba. Fiktionsbescheinigung, Oturum başvurusu veya oturum uzatma başvurusu yapıldığında bu işlemin sonuçlanana kadar verilen geçici bir kağıt ve bu kağıdı başvuruya gittiğin zaman seninle ilgilenen görevli veriyor.NazliSeydaK yazdı: ↑Pzr Ağu 31, 2025 4:00 pm Merhaba, Würzburg'da yüksek lisans öğrencisiyim. Ancak adres kaydımı Duisburg'da yaptım konut sıkıntısı sebebiyle. Bu yüzden de oturum başvurusunu bu şehirden yapmak zorundayım. Ancak çok yoğun bir bölge olduğu için randevu bulmak çok zor oluyor.
Vize alıp Almanya'ya ulaştığın zaman vizen bitene kadar oturum başvurusunda bulunmuş olman gerekiyor ki oturumun bittiğinde tekrar uzatılması sürecine gir.
Bu çok karıştırılıyor ve bazı ofisler bunu sıkıntı yapmazsa da bazıları yapabiliyor. Vize Türkiyeden çıkmak için, Oturum kartı ise Almanya'da yaşamaya devam etmek için gerekli.
Vizen bitmeden önce Oturum için başvuruda bulmalısın ve başvuru yaptıktan sonra Fiktionsbescheinigung kağıdını alacaksın. Kağıdın üzerinde hangi kısıtlamalar ve hangi haklara sahip olduğun yazar. İlk oturum başvurusu yapacaksan ve eğer yeşil pasaportun yoksa ülke dışına çıkmanı tavsiye etmem.
Başvuru için eğer gün içinde göçmen ofisinde sıraya girip konuşma olasılığın varsa o şekilde gidebilirsin eğer göçmen ofisin randevusuz giriş kabul etmiyorsa o zaman mail atmalısın. iki türlü yolla da sana gerken belgelerin neler olduğu ve ektra bir şey isterlerse hepsini söyleyecekler. Duruma göre ya ofise gelmen için tarih verecekler, ya sen tarih alacaksın ya da ofis çok dolu olduğundan uzun bir bekleme sürecine girebilirsin ve sana eğer sorulursa göstermen için bir mail vs. iletebilirler. Bazı durumlarda Fiktionsbescheinigung bile olmadan devam etmen gerekiyor.
ben de bu vize işini bilmiyordum başta o yüzden vizem bitmeden hemen önce başvuru yaptım. daha sonrasında Fiktionsbescheinigung aldım belli bir tarihe kadar geçerli ve oturum kartım yaklaşık 4-5 ayda geldi fakat çok problem çıktı bir yıldan uzun süre Fiktionsbescheinigung ile yaşadım ve bu süreçte riske atmamak için ülke dışına çıkmadım. Oturum tipimin değişmesi gerektiği için kartımı almadan tekrar başvuru yaptım ve yine Fiktionsbescheinigung aldım 3 ay içinde kartım ulaştı.
Kısaca
1) Hızlı bir şekilde resmi bir yolla Oturum başvurusu yaptığını beyan et ve vizenin bitmesine az kaldığını belirt.
2) Hangi belgeler olduğunu dert etmene gerek yok sana tek tek söylenecek zaten
3) Fiktionsbescheinigung kağıdını alabilirsen bunu alırken görevliye sorabilirsin Almanya dışına çıkıp geri gelebilir miyim diye
Genelde vize/oturum bitmeden 2-3 hafta önce eğer çok yoğun bölgeyse daha da öncesinden iletişime geçmen lazım
Ne olursa olsun mail ya da yüzyüze görüşmede göçmen ofisini ile iletişim kurarken politikacı gibi konuşmanı tavsiye ederim. Ne kadar şeffaf ve savunmasız olursan, o kadar seni üzüyorlar.