Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

oturum alma hakkinda

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
marcusrasx

oturum alma hakkinda

Mesaj gönderen marcusrasx » Pzr Kas 24, 2024 9:08 pm

8 aydır Almanya’dayım, öğrenci vizesiyle geldim. Bremen’den şartlı kabul aldım ama Düsseldorf’ta dil kursuna gittim. "Neden Bremen’de değil?" diye soran olursa, teyzemlerde kaldığım için kira masrafım olmasın diye Düsseldorf’u tercih ettim.

Şu an henüz üniversiteye başlamadım. Duisburg-Essen Üniversitesi’ne başvuru yaptım, başvuru sonucunu bekliyorum. Bremen’de okumayı düşünmüyorum çünkü teyzemlerle kalmaya devam edecegim.

Oturum başvurusu yaptığımda benden dil kursu kaydı ve üniversite kaydı istediler. Ama üniversite kaydım olmadığı için oturum izni vermediler. Vizem 2 ay sonra bitiyor ve muhtemelen Duisburg-Essen’den sartli kabulu ise vizem bittikten sonra gelir diye düsünüyorum.

Bu durumda vizemi nasıl uzatabilirim? Tekrar bir dil kursuna mı kayıt yaptırmam lazım, yoksa Fiktionsbescheinigung alabilir miyim? Şu ana kadar B2 seviyesine kadar kurs gördüm, Aralık’ta B2 sınavına gireceğim. Sonrasında da C1 sınavına girmeyi planlıyorum.

Benzer bir durum yaşayan ya da bu konuda bilgisi olan varsa, yardımcı olabilir mi?

emreemre97

Re: oturum alma hakkinda

Mesaj gönderen emreemre97 » Sal Kas 26, 2024 7:11 am

Arkadaşlar Acil Bir Durumum var Lütfen Bilgisi olan paylaşssın:

2024 Şubat ayında 1 yıllık 36f multi vize aldım. Almanya’ya geldim 4ay kaldım tekrar türkiyeye dönmek zorunda kaldım.
Şu an tam 6 ay oldu Türkiye’de olalı ve sorunlar çözüldü tekrar Almanya’ya gideceğim.

Oturum için başvuru yapmamıştım, oturum yok. Anmeldung yaptığım evden ikametgah adresini sildirmiştim gelirken.

Şimdi sorun burada başlıyor:
6 aydır Türkiyede olduğum için vizem yanmış mı oluyor ?
Girişte sıkıntı yaşar mıyım ?
Abh’ye mail attım dönmüyorlar.

Bilgisi olan lütfen paylaşsın 🙏🙏

emreemre97

Mesaj gönderen emreemre97 » Sal Kas 26, 2024 7:14 am

marcusrasx yazdı: Pzr Kas 24, 2024 9:08 pm 8 aydır Almanya’dayım, öğrenci vizesiyle geldim. Bremen’den şartlı kabul aldım ama Düsseldorf’ta dil kursuna gittim. "Neden Bremen’de değil?" diye soran olursa, teyzemlerde kaldığım için kira masrafım olmasın diye Düsseldorf’u tercih ettim.

Şu an henüz üniversiteye başlamadım. Duisburg-Essen Üniversitesi’ne başvuru yaptım, başvuru sonucunu bekliyorum. Bremen’de okumayı düşünmüyorum çünkü teyzemlerle kalmaya devam edecegim.

Oturum başvurusu yaptığımda benden dil kursu kaydı ve üniversite kaydı istediler. Ama üniversite kaydım olmadığı için oturum izni vermediler. Vizem 2 ay sonra bitiyor ve muhtemelen Duisburg-Essen’den sartli kabulu ise vizem bittikten sonra gelir diye düsünüyorum.

Bu durumda vizemi nasıl uzatabilirim? Tekrar bir dil kursuna mı kayıt yaptırmam lazım, yoksa Fiktionsbescheinigung alabilir miyim? Şu ana kadar B2 seviyesine kadar kurs gördüm, Aralık’ta B2 sınavına gireceğim. Sonrasında da C1 sınavına girmeyi planlıyorum.

Benzer bir durum yaşayan ya da bu konuda bilgisi olan varsa, yardımcı olabilir mi?

Dil kursu kayıt ve üni kayıt mı yoksa ikisinden birisini mi istediler, zaten dil kursuna devam edecekseniz kursa kayıt yaptırın çünkü Duisburg üniden kabul gelse de dil kursu yok üniversitenin her türlü dil okuluna gideceksiniz. Bence şartlı kabul beklemeden oturum için dil okulu kayıt yapıp oturuma sunun

marcusrasx

Mesaj gönderen marcusrasx » Çrş Kas 27, 2024 2:59 pm

emreemre97 yazdı: Sal Kas 26, 2024 7:14 am Dil kursu kayıt ve üni kayıt mı yoksa ikisinden birisini mi istediler, zaten dil kursuna devam edecekseniz kursa kayıt yaptırın çünkü Duisburg üniden kabul gelse de dil kursu yok üniversitenin her türlü dil okuluna gideceksiniz. Bence şartlı kabul beklemeden oturum için dil okulu kayıt yapıp oturuma sunun

bende anlamadim benden üniversite kayidida istediler fakat üniversite kayidim yoktu simdi dil kursum bitti tekrar dil kursuna yazilip mi basvuracagim

emreemre97

Mesaj gönderen emreemre97 » Prş Kas 28, 2024 10:05 am

Evet sanırım öyle yapmalısın daha önce yapan vardır onlar dshw net bilgi verir

Computer_Berkay

Mesaj gönderen Computer_Berkay » Prş Kas 28, 2024 1:45 pm

6 ay deliksiz baska ülkede kalirsan oturum normalde otomatik siliniyor yalniz sen yine de Abh ile bir iletisime gecmeye calis. Bir kac yolu var diye duydum ama onlar ne bilmiyorum.
Universität Duisburg-Essen
Angewandte Informatik-Software Engineering

emreemre97

Mesaj gönderen emreemre97 » Prş Kas 28, 2024 2:07 pm

Computer_Berkay yazdı: Prş Kas 28, 2024 1:45 pm 6 ay deliksiz baska ülkede kalirsan oturum normalde otomatik siliniyor yalniz sen yine de Abh ile bir iletisime gecmeye calis. Bir kac yolu var diye duydum ama onlar ne bilmiyorum.
Ama oturum hiç almadım daha şubat ayını bekliyorum oturum için vize bitim tarihime yakın alacaktım, sadece vizem var o da mı iptal oluyor 6ay aralıksız kalınca almanya dısında

nonickname

Mesaj gönderen nonickname » Prş Kas 28, 2024 3:17 pm

emreemre97 yazdı: Prş Kas 28, 2024 2:07 pm Ama oturum hiç almadım daha şubat ayını bekliyorum oturum için vize bitim tarihime yakın alacaktım, sadece vizem var o da mı iptal oluyor 6ay aralıksız kalınca almanya dısında
Vizeniz iptal olmuyor yine ülkeye giriş yapabiliyorsunuz ama oturum alırken belki bu durumu sorabilirler o zaman da güzel bir şekilde açıklamanız gerekebilir diye düşünüyorum

emreemre97

Mesaj gönderen emreemre97 » Prş Kas 28, 2024 4:52 pm

nonickname yazdı: Prş Kas 28, 2024 3:17 pm Vizeniz iptal olmuyor yine ülkeye giriş yapabiliyorsunuz ama oturum alırken belki bu durumu sorabilirler o zaman da güzel bir şekilde açıklamanız gerekebilir diye düşünüyorum
Hocam bu bilginin bir kaynağı var mıdır elimde belge olmasını isterim bu sefer giderim kapıdan geri çevrilirim vs riske atmayı istemiyorum açıkcası

nonickname

Mesaj gönderen nonickname » Cum Kas 29, 2024 3:15 pm

emreemre97 yazdı: Prş Kas 28, 2024 4:52 pm Hocam bu bilginin bir kaynağı var mıdır elimde belge olmasını isterim bu sefer giderim kapıdan geri çevrilirim vs riske atmayı istemiyorum açıkcası
Benim bunu yapan tanıdıklarım var ona istinaden söyledim, belge olarak ise vizeniz belge zaten

emreemre97

Mesaj gönderen emreemre97 » Cmt Kas 30, 2024 2:21 am

nonickname yazdı: Cum Kas 29, 2024 3:15 pm Benim bunu yapan tanıdıklarım var ona istinaden söyledim, belge olarak ise vizeniz belge zaten
Anladım çok teşekkür ediyorum. Bundespolizei sitesinden form doldurdum durumu anlattım mail ile geri dönüş sağladılar; “oturumunuz olsaydı 6 ay geçtiğiniz takdirde iptal olurdu fakat vize için böyle bir iptal söz konusu değildir gelebilirsiniz’’ yanıtını aldım.

Böyle bir durumu yaşayacak olanlara bilgi olarak kalsın.