Merhaba arkadaşlar,
Ben Dresden'de okuyorum. 1 yıllık vize ile gelmiştim ve vizem Eylül sonunda doluyor. Vizeyi alırken 1 yıllık garantör belgesi ile almıştım.
Oturum kartı için başvuruda bulunduğumda benden istenen belgelerden biri de garantörümün 3 ay boyunca ödeme yaptığına dair bir kanıtı.
"Nachweise über Zahlungen des Verpflichtungsgeber für mindestens 3 Monate" / "Kefil tarafından en az 3 ay boyunca yapılan ödemelerin kanıtı"
Kendi param olduğu için garantörden hiç ödeme almadım şu ana kadar. Hesabımda 8bin küsür euro var ve 6 ay daha okumam gerekiyor. Ayın 16sında Termin var. Böyle bir durumla karşılaştınız mı acaba? Nasıl bir yol izlemek mantıklı olur?
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Aufenshaltstitel başvurusu ve Garantör Belgesi - Verpflichtungserklärung
Re: Aufenshaltstitel başvurusu ve Garantör Belgesi - Verpflichtungserklärung
Merhaba, garantör belgesinin süresi 1 yil oldugu icin yetersiz olmus, o yüzden bu tür durumlar olabiliyor. Sadece 6 ay daha süreye ihtiyaciniz varsa o parayi bloke ettirip onla 6 ay daha oturum isteyin ve son 3 ayda kendi param oldugu icin garantörden yardim istemedim diyin herhangi bir yaptirim yapamazlar.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com