Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Az kredi ve uzayan bölüm ile Oturma izni uzatma
Az kredi ve uzayan bölüm ile Oturma izni uzatma
Merhaba,
Ben Niedersachsen'de Fizik B.Sc. bölümünde 6. dönem öğrencisiyim. Bölümüm, COVID-19 nedeniyle düzenlenen standart öğrenim süresini (Regelstudienzeit) 7 döneme çıkardı. Bu arada ortalama bitirme süresi de 7 dönem. COVID-19 ve Almanca zorlukları ve de derslerin zorluğu nedeniyle sınavlarımı sürekli ertelemek zorunda kaldım ve şu ana kadar sadece 17 kredi toplayabildim. Eğer yaz dönemi sonunda her şey yolunda giderse, toplam kredi sayım 50'nin üzerine çıkacak.
Oturma iznim Kasım 2024'te sona eriyor ve yabancılar bürosu, oturma iznimin uzatılması için ilk kez benden kredi tablosunu istedi. İnternette okuduğum kadarıyla, ortalama öğrenim süresine ek olarak 3 dönem daha hak tanınıyormuş. Sınavlara giriş hakkı kazandığım için de ben 7+3 dönemde okulu bitirebileceğime inanıyorum. Ancak benim az kredim olduğu için, bu +3 dönem içinde okulu bitirip bitiremeyeceğime kendilerinin karar vereceğini duydum.
Bu durumda olan başka biri var mı? Eğer kredilerimi az bulurlarsa, oturma iznimin uzatılmaması ve sınır dışı edilme riskim var mı?
Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim.
Ben Niedersachsen'de Fizik B.Sc. bölümünde 6. dönem öğrencisiyim. Bölümüm, COVID-19 nedeniyle düzenlenen standart öğrenim süresini (Regelstudienzeit) 7 döneme çıkardı. Bu arada ortalama bitirme süresi de 7 dönem. COVID-19 ve Almanca zorlukları ve de derslerin zorluğu nedeniyle sınavlarımı sürekli ertelemek zorunda kaldım ve şu ana kadar sadece 17 kredi toplayabildim. Eğer yaz dönemi sonunda her şey yolunda giderse, toplam kredi sayım 50'nin üzerine çıkacak.
Oturma iznim Kasım 2024'te sona eriyor ve yabancılar bürosu, oturma iznimin uzatılması için ilk kez benden kredi tablosunu istedi. İnternette okuduğum kadarıyla, ortalama öğrenim süresine ek olarak 3 dönem daha hak tanınıyormuş. Sınavlara giriş hakkı kazandığım için de ben 7+3 dönemde okulu bitirebileceğime inanıyorum. Ancak benim az kredim olduğu için, bu +3 dönem içinde okulu bitirip bitiremeyeceğime kendilerinin karar vereceğini duydum.
Bu durumda olan başka biri var mı? Eğer kredilerimi az bulurlarsa, oturma iznimin uzatılmaması ve sınır dışı edilme riskim var mı?
Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim.
-
Re: Az kredi ve uzayan bölüm ile Oturma izni uzatma
Selam Gürkan abi daha iyi bilir ama benim bildigim en kötü Fiktions verilir sonra 1 dönem boyunca ne yaptigina bakilir ona göre uzatilir. Sinir disi etme gibi durum olacagini düsünmüyorum.
Universität Duisburg-Essen
Angewandte Informatik-Software Engineering
Çok teşekkür ederim cevabınız için.Computer_Berkay yazdı: ↑Çrş Tem 10, 2024 8:36 pm Selam Gürkan abi daha iyi bilir ama benim bildigim en kötü Fiktions verilir sonra 1 dönem boyunca ne yaptigina bakilir ona göre uzatilir. Sinir disi etme gibi durum olacagini düsünmüyorum.
@Physiker Merhaba Gürkan Bey, acaba daha önce böyle bir durumla karşılaştınız mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Merhaba, sinirdisi edileceginizi sanmiyorum ama ilk asamada belki 6 ay fixion verirler ve bir sonraki semester performansta düzelme varmi ona bakarlar. Eger düzelme olursa (en az 20-30 ECTS arasi vermeye calisin) o zaman tekrar 1 yillik oturum uzatirlar.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
Çok teşekkür ederim cevabınız için.
-
Merhaba benim de aynı sorun malesef. 8. Dönemdeyim masterda. 65 kredi gösterebiliyorum. Ve artı bachelordan 11 kredim var göstereceğim. Teze başlamam için 16 krediye daha ihtiyacım var. Geçen sefer 5 ay önce fiktionsbescheinigung verdiler ve birdahaki dönem kredi göstermem gerektiğini söylediler. Ben bu semester 8 yapabildim. Uzatmama ihtimalleri yüzde kaç sizce? Cevap verirseniz çok sevinirim stresten uyuyamıyorum @Physiker
En son yarenkaracaoglann tarafından Pzr Ağu 25, 2024 6:02 am tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
-
Merhaba benim de aynı sorun malesef. 8. Dönemdeyim masterda. 65 kredi gösterebiliyorum. Ve artı bachelordan 11 kredim var göstereceğim. Teze başlamam için 16 krediye daha ihtiyacım var. Geçen sefer 5 ay önce fiktionsbescheinigung verdiler ve birdahaki dönem kredi göstermem gerektiğini söylediler. Ben bu semester 8 yapabildim. Uzatmama ihtimalleri yüzde kaç sizce? Cevap verirseniz çok sevinirim stresten uyuyamıyorumComputer_Berkay yazdı: ↑Çrş Tem 10, 2024 8:36 pm Selam Gürkan abi daha iyi bilir ama benim bildigim en kötü Fiktions verilir sonra 1 dönem boyunca ne yaptigina bakilir ona göre uzatilir. Sinir disi etme gibi durum olacagini düsünmüyorum.
-
Merhaba yine Gürkan Abi tabii daha iyi bilir ama ort egitim uzatma süresini geçmiyorsaniz ben yine Fiktions verirler diye tahmin ediyorum. Sinir disi etme olacagini benim düşüncemce sanmiyorum lakin açıkcası kesin bir sey diyip icinizi rahatlatamam dayarenkaracaoglann yazdı: ↑Pzr Ağu 25, 2024 5:58 am Merhaba benim de aynı sorun malesef. 8. Dönemdeyim masterda. 65 kredi gösterebiliyorum. Ve artı bachelordan 11 kredim var göstereceğim. Teze başlamam için 16 krediye daha ihtiyacım var. Geçen sefer 5 ay önce fiktionsbescheinigung verdiler ve birdahaki dönem kredi göstermem gerektiğini söylediler. Ben bu semester 8 yapabildim. Uzatmama ihtimalleri yüzde kaç sizce? Cevap verirseniz çok sevinirim stresten uyuyamıyorum

-
Çok teşekkürler. Gürkan abiye nasıl ulaşabilirim?
-
Sitenin admini kendisi Physiker burda mesaji görürse yardimci olacaktir.
-
Çok teşekkür ederim tekrar
-
@PhysikerComputer_Berkay yazdı: ↑Pzt Ağu 26, 2024 6:42 pm Merhaba yine Gürkan Abi tabii daha iyi bilir ama ort egitim uzatma süresini geçmiyorsaniz ben yine Fiktions verirler diye tahmin ediyorum. Sinir disi etme olacagini benim düşüncemce sanmiyorum lakin açıkcası kesin bir sey diyip icinizi rahatlatamam daBunun nedenlerini düzgünce açıklayın mantikli gerekçe bildirin. 1 yil belki vermezler ama 6 aylik Fiktions belki verirler. Bence Gürkan abinin cevabini da bekleyin derim. Bol sans umarim sorunsuzca halledersiniz
![]()
-
Selamlar, benim krediyle alakali sorunum yok ama baska arkadaslardan tecrübem cok.
Ne olacak : Fiktionsbescheinigung alacaksiniz ve okul regelstudienszeitta tamamlanamamistir damgasi yiyeceksiniz ama gine size bitirmeniz icin süre verilecek. Stres yok gazlamaya devam
-> relax olun laaa üniversitelerde kac tane Langzeitstudentenler var biliyor musunuz.
Ne olacak : Fiktionsbescheinigung alacaksiniz ve okul regelstudienszeitta tamamlanamamistir damgasi yiyeceksiniz ama gine size bitirmeniz icin süre verilecek. Stres yok gazlamaya devam
-> relax olun laaa üniversitelerde kac tane Langzeitstudentenler var biliyor musunuz.
-
Çok teşekkür ederim cevabınız için
hazır başlık açılmışken ben de şöyle bir soru sormak isterim: Ben bu dönem lisansa başlıcam. Oturum sürem 1 yıllık. Türkiye'de hali hazırda lisans bitirmiştim ve aslında burada kendi bölümümle alakalı iş bulmak istiyorum. Okula çok gideceğimi sanmıyorum. 1 yılın sonunda benim oturumumu uzatmama gibi bir durumları olabilir mi, zaten okula gitmemişsin ya da çok az kredi toplamışsın diyerekten. Ya da 3 yıla kadar parça parça uzatırlar mı?