Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
AT-11 Bitiyor. 25 Yaş?
-
AT-11 Bitiyor. 25 Yaş?
Bir sürü konu bastigini gezdim. Ama asla bir cevap bulamadim. Okulum bitmek zere. Bir kaç aya 25 yasima girecegim ve mart ayindan sonra AT11 almak istemiyorum. AOK' dayim. ilk geldigim zamanlar e-posta ile görüstügüm memur, kart almak istedigimde geriye dönük ödeme yapmam gerektigini
soylemisti.
Simdi antamadigim, okulum bitmek zere, ben bu geçisi nasil yapacagim? Yani geriye yönelik bakarsak bu 5000 euroya yakin ediyor.
Acaba biri yardimci olabilir mi? TK'ya gidip ögrenci sigortasi almak istiyorum diyip basvuru yapsam 1 nisan itibariyle normal 120 euro ödeyip kart sahibi olabilir miyim? Onlar AOK ile görüsüp bana mektup yollamasinlar sonradanda.
soylemisti.
Simdi antamadigim, okulum bitmek zere, ben bu geçisi nasil yapacagim? Yani geriye yönelik bakarsak bu 5000 euroya yakin ediyor.
Acaba biri yardimci olabilir mi? TK'ya gidip ögrenci sigortasi almak istiyorum diyip basvuru yapsam 1 nisan itibariyle normal 120 euro ödeyip kart sahibi olabilir miyim? Onlar AOK ile görüsüp bana mektup yollamasinlar sonradanda.
Re: AT-11 Bitiyor. 25 Yaş?
Geriye dönük ödeme olmuyor. 2023 mart ayinda 25. dolduracagim icin ocak 2023 de SBKya gidip ögrenci sigortasina kayit oldum. Onlara AOK ile AT/11 kullandigimi söyledim ve kalan her seyi SBK benim icin halletti. Ocak ayinda kayit olsam bile tam olarak dogumgünümden itibaren SBK ya ödeme yapmaya basladim.
-
1 Haftadır SBK ile görüşüyorum. Anlamadılar gibi. Auslandsteam bakıcakmış. Doğum günüm mayısta bitmesine rağmen, SGK bana haziran sonuna kadar olan yeni bi AT-11 yolladı. İlginç bi durum. Güncel AOK Bescheinigung vs hepsini SBK'ya attım. Doğum günümden itibaren SBK'ya beitrag ödemek istediğimi söyledim Umarım olur. Anlamıyorlar gerçekten
TanerEfe yazdı: ↑Pzr Şub 04, 2024 11:47 pm Geriye dönük ödeme olmuyor. 2023 mart ayinda 25. dolduracagim icin ocak 2023 de SBKya gidip ögrenci sigortasina kayit oldum. Onlara AOK ile AT/11 kullandigimi söyledim ve kalan her seyi SBK benim icin halletti. Ocak ayinda kayit olsam bile tam olarak dogumgünümden itibaren SBK ya ödeme yapmaya basladim.
-
Doğum günümü kabul etmediler. Werkstudent olarak yeni bir işe girdiğim için 1 Mart başlangıçlı başlatıcaklarını söylediler. Belki ilerde geriye yönelik iade talep ederim
Merhaba konudan biraz bağımsız olacak ama bugün Fulda’dan kabul aldığımı öğrendim. Ancak yurt-ev konusundan dolayı diğer okullardan da kabulleri bekliyorum. Bu süreç kolay mı geçti?
Umarım siz de sorununuz için bir çözüm bulursunuz..
Umarım siz de sorununuz için bir çözüm bulursunuz..
-
Merhaba, bayadır foruma girmiyordum, bugün görebildim umarım çok geç değildir. Yurt bulmak biraz zor oluyor, ama olabildiğince kişisel kontakt kurarak özel yurttan çıkanların odasını devir alabilirsin. Yurt başvurusunu erkenden yapmayı unutma ama.
Benim sigorta işi de halloldu şükür
Çok teşekkür ederim, peki sigortayı özel mi yoksa at11’den tk’ya başvurarak mı yaptınız? At11 alınca 500 Euro’dan fazla kazanılmıyor diyenler varbenjamin21 yazdı: ↑Cmt May 25, 2024 10:54 am Merhaba, bayadır foruma girmiyordum, bugün görebildim umarım çok geç değildir. Yurt bulmak biraz zor oluyor, ama olabildiğince kişisel kontakt kurarak özel yurttan çıkanların odasını devir alabilirsin. Yurt başvurusunu erkenden yapmayı unutma ama.
Benim sigorta işi de halloldu şükür
evet 500€ üstü kazanmaya başlayınca at-11 geçersiz oluyor, devlet sigortasına geçmek lazım. benim de başıma gelmişti
-
Çok saçma açıkçası. Benim elimde bana AOK dan yollanmış bir eposta var. Açık açık AT11 ile Werkstudent olarak çalışabilirsiniz diyorlar. Geldiğimden beri sürekli 500 üstü kazandım ve AT11 kullandım. O yüzden bence gereksiz yere suyu bulandırmadan sigortanızı kullanın bence. Tabii ki tavsiye vermiyorum. kendiniz karar verin
-
Merhaba bir güncelleme var mı, Halâ sorunsuz şekilde çalışıyor musunuz? 500 üstü kazandıktan sonra sigorta değişimi olmadı peki herhangi bir vergilendirmeye tabi kaldınız mı?benjamin21 yazdı: ↑Prş Haz 20, 2024 6:40 pm Çok saçma açıkçası. Benim elimde bana AOK dan yollanmış bir eposta var. Açık açık AT11 ile Werkstudent olarak çalışabilirsiniz diyorlar. Geldiğimden beri sürekli 500 üstü kazandım ve AT11 kullandım. O yüzden bence gereksiz yere suyu bulandırmadan sigortanızı kullanın bence. Tabii ki tavsiye vermiyorum. kendiniz karar verin
teşekkürler