Evet mümkün, yukarda detaylar ve tecrübeler yaziyor. Bir zahmet okuyun.cleruys yazdı: ↑Prş Şub 13, 2025 5:13 pm Almanya'ya öğrenci vizesiyle geldim ve bir yıldır burada yaşıyorum. Elektrik bölümü mezunuyum. B2 seviyesindeki Almanca sınavı başarıyla geçtim ve şu anda C1'e hazırlanıyorum. Kendi mesleğimle ilgili bir iş sözleşmesi satın aldım. öğrenci vizesini işçi oturumuna çevirmek mümkün mü? Bu konuda bilgi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Ogrenciyken Isci Oturumu Alma Rehberi
Re: Ogrenciyken Isci Oturumu Alma Rehberi
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
Başvurulmasinda herhangi bir sıkıntı görmüyorum açıkçası çünkü bu oturum türünde önemli olan almanyada yasal olarak ikamet ediyor olmanız ikamet gerekçesinin pek bir önemi yok.reall yazdı: ↑Çrş Eki 30, 2024 6:25 pm Herkese merhabalar,
Şuanda almanyada master öğrencisiyim ve tez yazıyorum yakında bir yerde işe yeniden başlayacağım (bu iş yerinde zaten 2 yıl aralıksız çalıştım ancak erasmus yaptığımdan dolayı işi bırakmak zorunda kaldım) ancak sorun şu, şimdi eğer ben işe başlarsam ancak seneye bu sıralarda 1 yıl dolacak ve ben çoktan mezun olmuş olacağım yani sadece bu sürecin bir kısmını öğrenci olarak geçirmiş olacağım.
Bu şekilde işçi oturum iznine başvurulabilir mi ? Yoksa hiç sansım yok mu ? Teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba ankara anlaşmasıyla alakalı bir sorum olacaktı. 1 yıldır 2 farklı işverende aralıksız çalışmaktayım. Ikinci işimi bırakıp sadece 1. isime dayanarak Ankara Anlaşmasına geçebilir miyim? 2 Farklı işverende çalışmış olmam engel teşkil eder mi? Cevaplar için teşekkürler.
Bir önceki sayfada bu sorunun cevabı var.eoezbek yazdı: ↑Sal Mar 04, 2025 11:37 am Arkadaşlar merhaba ankara anlaşmasıyla alakalı bir sorum olacaktı. 1 yıldır 2 farklı işverende aralıksız çalışmaktayım. Ikinci işimi bırakıp sadece 1. isime dayanarak Ankara Anlaşmasına geçebilir miyim? 2 Farklı işverende çalışmış olmam engel teşkil eder mi? Cevaplar için teşekkürler.
Evet bende okudum önceki sayfadakini ama biraz soyut kalmışti anladığım kadarıyla mümkünmüş. Hem zaten ARB uluslararası bir sözleşme olduğundan Alman devleti ulusal kanunlariyla sözleşme hükümlerinin uygulanmasını engellememeyi zorlastirmamayi taahhüt etmiştir.
Bu nedenle Almanyada yasal olarak ikamet eden ve kendisine birden fazla işte çalışmayı mümkün kılan bir oturum izni olduğu taktirde bu hususun işçi oturumuna geçişte bir engel teşkil etmeyeceği sonucuna vardım. Zaten bu başlığa yazan bazı arkadaşlarımız da bu türlü geçebilmişler okuduğum kadariyla
Bu nedenle Almanyada yasal olarak ikamet eden ve kendisine birden fazla işte çalışmayı mümkün kılan bir oturum izni olduğu taktirde bu hususun işçi oturumuna geçişte bir engel teşkil etmeyeceği sonucuna vardım. Zaten bu başlığa yazan bazı arkadaşlarımız da bu türlü geçebilmişler okuduğum kadariyla
Ben de emeklilik ödemesi RT ödemiyorum. Bilgisi olan var mi acaba?diesonne421 yazdı: ↑Sal Oca 21, 2025 1:19 am Merhabalar. Ben Bremende yasiyorum ögrenci olarak 2023ten beri buradayim. Son 12 aydir minijob olarak calismaktayim. Ocak"in ilk haftasi isci vizesi icin hem online hem de belgelerimi elden Migration"un posta kutusuna biraktim.
Gönderdigim belgeler:
immatrikulationsbescheinigung
meldebescheinigung
arbeitszeugnis
12 aylik abrechnung
ausweis
pasaport
Ama aklima takilan bir soru var, ben emeklilik ödemesi yapmadim ve bir arkadas bunun sonucunda isci oturumuna gecemeyegimi söyledi. Lütfen bu konuda bilgisi olan biri cevaplayabilir mi?
Oturumum bitmek üzere ve is yerim oturumum uzamadigi takdirde is sözlesmesinin feshinden bahsetti. Bu stresli zamanimda icimi ferahltacak bir cevap bekliyorm. Tesekkür ederim.
Bu soruyu kişi daha sormuştu ona düşüncelerimi yazdım, önceki sayfalarda var.
-
-
bunu bildirme en az saat yaptigin is hangisiyde onu yap cünkü yasal olarak sana verilen günleri asarsan red yersin ve basina bela alirsin, 280 yarim 140 tam günü gecmemelieoezbek yazdı: ↑Sal Mar 04, 2025 11:37 am Arkadaşlar merhaba ankara anlaşmasıyla alakalı bir sorum olacaktı. 1 yıldır 2 farklı işverende aralıksız çalışmaktayım. Ikinci işimi bırakıp sadece 1. isime dayanarak Ankara Anlaşmasına geçebilir miyim? 2 Farklı işverende çalışmış olmam engel teşkil eder mi? Cevaplar için teşekkürler.
-
Hayırlı olsun, sormak istediğim bir iki basit soru var, yanıtlarsanız çok sevinirim. 12 ay aynı işverenle çalışmamız gerektiğini biliyorum fakat bazı yerlerde haftalık en az 10-12 saat civarı çalışmamız gerektiği yazılmış, bu doğru mu ? İşçi oturumunun, öğrenci oturumuna göre ekstraları ne oluyor ? Ve son olarak işçi oturumuna sahip bir üniversite öğrencisiyken bloke hesap veya garantör gibi bir ekonomik garanti sunmamız gerekiyor mu ?
JGU Mainz
İstanbul Gayrettepe 39F
Randevu Talebi - 04.01.2025
Randevu Ataması - 26.02.2025
Randevu Tarihi - 28.03.2025
Kargo Mesajı - 27.05.2025
Vize Geliş - 28.05.2025
1 Yıllık Multi
İstanbul Gayrettepe 39F
Randevu Talebi - 04.01.2025
Randevu Ataması - 26.02.2025
Randevu Tarihi - 28.03.2025
Kargo Mesajı - 27.05.2025
Vize Geliş - 28.05.2025
1 Yıllık Multi
Saglik sigortaniz mawista miydi ben de mawista var bazilari sıkıntı olur dedi. Bi de gönderdiginiz belgelerde saglik sigortasiyla alakali bir belge gönderdiniz mi
Herkese merhabalar bir soru daha sormak istiyordum ben minijob yapıyorum aushilfe olarak . 12 ayı tamamlamadan part time ‘a geçebilme durumum var. Eğer part time çalışırsam aushilfe pozisyonumun değişeceğini düşünüyorum Böyle bir durum olursa bir sorun olur mu sizce yoksa aynı iş yerinden 12 ayı tamamlamam yeterli olur mu
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim
Yaptığım her iki işte de toplamda bana verilen süreleri geçmedim çok şükür. Bildirip bildirmeme noktasında da ben bizim inisiyatifimizde bir husus olduğunu düşünmüyorum Yabancılar dairesine her işveren bildiriyor zaten.diesonne421 yazdı: ↑Cum Mar 07, 2025 1:12 am bunu bildirme en az saat yaptigin is hangisiyde onu yap cünkü yasal olarak sana verilen günleri asarsan red yersin ve basina bela alirsin, 280 yarim 140 tam günü gecmemeli
Ankara anlasmasi başvurusu anlaminda da ben tek bir isverende çalışmak zorundaysam mecburen mevcut işlerimden bir tanesine dayanarak dilekçe vermek zorundayım. Benim merak ettiğim husus 2 farklı işte çalışıyor olmamdan kaynaklı sorun yaşayıp yasamayacagimdi.Ama benim durumumda 2 farklı işi 1 yıldır yapıyorum 2 farklı isverendeki çalışma sürelerimin toplanarak 1 yıl kabul edilmesini istemiyorum. Bu neden sorun olmaz diye dusunuyorum
Bu konuda somut bir cevap bulmak mümkün olmadı maalesef ama yukarıdaki yazdıklarımın ışığında basvurursam sorun olmayacağı kanaatindeyim.
Merhabalar herkese,
Hali hazirda arb 1/80 ile aldigim bir oturumum var. Bu oturum ile calisma iznimin oldugu isyerinde calisiyorum. Peki calisirken ayni anda ausbildung yapmam mumkun mudur? Bu konuda bir deneyimi ya da bilgisi olan varsa ve benimle paylasabilirse cok sevinirim
Hali hazirda arb 1/80 ile aldigim bir oturumum var. Bu oturum ile calisma iznimin oldugu isyerinde calisiyorum. Peki calisirken ayni anda ausbildung yapmam mumkun mudur? Bu konuda bir deneyimi ya da bilgisi olan varsa ve benimle paylasabilirse cok sevinirim
Merhaba, bana basvurumdan 2 sene sonra, tam da is degistirecekken gelecek hafta icin randevu verdiler, o da sikayet mektubu yazdiktan sonra.. o yüzden bayagi stres yaptim.Mnrl89 yazdı: ↑Pzt Ağu 14, 2023 6:06 pm Biraz önce Berlin LEA'da ARB 1/80 ilk başvuru randevumdan çıktım.
Kısa ön bilgi, 3 yıldır aynı şirkette aynı pozisyonda Minijob olarak çalışmaktayım. Haftda 8 saat, önce 450€ sonra yeni kanun sonrası 520€. Bu sürede Rentenversicherung'um düzenli yattı ve Mawista'da sigortalı bulunmaktayım. 2019'da 4 yıllık öğrenci vizesi aldım, onun bitmesine yakın bekliyordum başvurmak için.
Benden isteniler belgelerde:
- Pasaport, 1 tane biyometrik.
- Anmeldung
- Son 6 ayın maaş bordrosu (Arbeiternehmenonline sitesinden indirip print ettim)
- Bu sürede işten ara vermediğime dair Bescheinigung (şirket bana ıslak imza ve kaşeli basit bir belge verdi aralıksız çalıştığımı yazan) En geç 14 gün öncesinden alınmış
Form verdiler doldurmam için, onu saymazsak girişimle çıkışım 10 dakika falan sürdü. Soru falan sormadılar, neden öğrenciliği bırakıyorsun ve çalışmak istiyorsun gibilerinden. 4. yılı doldurursam 5 yıllık vize verecekleri için çalışan "sana şimdi 1 yıl vereyim, sonra seneye başvurunca 5 yıllık ve her yere açık veririz" dedi, ben de tamam dedim.
- İş süresinde yapılan Alman sigorta veya ödenen Rentenversicherung (ben ikisini de gösterdim ama sigortayı daha kaale aldı)
Eğer şartları yerine getiriyorsanız gayet basit bir işlem, Almanca bildiğim için sahtekar ve bilgisiz avukatlara hiç girişmedim. Öğrencilikle alakalı bir belge istemediler, sadece üstte saydıklarım.
39€ ödedim, kartı 4-6 hafta arası adrese gelir dediler, beklemedeyiz.
Burada yazılanlar dışında soru varsa cevaplamaya çalışırım.
3 sene boyunca ayni firmada haftada 8 saat calistim, 455 € ile basladim. Yasaya tekrar baktim haftalik 5,5 saat bile belirli sartlarda yeterli yaziyor ama kafama takildigi icin sormak istedim. Size calisma saatinin az olmasi ile ilgili bir soru sordular mi veya sikinti cikardilar mi?
Ben sadece maaş bordrolarımı gösterdim orada da saat yazmıyor, çalışan da sormadı ne kadar çalışıyorsun diye.fat504 yazdı: ↑Pzt Mar 24, 2025 2:43 pm Merhaba, bana basvurumdan 2 sene sonra, tam da is degistirecekken gelecek hafta icin randevu verdiler, o da sikayet mektubu yazdiktan sonra.. o yüzden bayagi stres yaptim.
3 sene boyunca ayni firmada haftada 8 saat calistim, 455 € ile basladim. Yasaya tekrar baktim haftalik 5,5 saat bile belirli sartlarda yeterli yaziyor ama kafama takildigi icin sormak istedim. Size calisma saatinin az olmasi ile ilgili bir soru sordular mi veya sikinti cikardilar mi?
Merhabalar arkadaslar daha önce okuduguma göre Ausbildung da gecen arkadaslar olmus. Su anda almanyada ausbildung yapiyorum 4 aydir ve oncesinde 18 ay Gonullu hizmet Bfd dedikleri bir calisma yaptim. gecen hafta bir arkdasimdan ogrendim bu sekilde ARB 1 80 ile calisma iznine gecis yapmis vasifsiz is olarak acaba bu durumla ilgili bilgisi olan varmi ? Düsseldorfta yasiyorum ozellikle Nrw eyaleti icin
Merhabalar ulas ausbildung yaptigin yerden mi direk basvuru yapmistin yoksa o esnada extra bir minijob yapip onun uzerinden mi ?
Mesajlari aratirken gordum. Minijobta sigorta zorunlu degil diye saglik sigortasi yapmamistim. RV de ödemiyor işveren. Yakinda 1 yilim dolacak işçi oturumuna geçebilir miyim? Geçemezsem geriye dönük rv ödeyip geçme şansım var mı?
Bilen arkadaşlar varsa