Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ogrenciyken Isci Oturumu Alma Rehberi

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
bropool

Re: Ogrenciyken Isci Oturumu Alma Rehberi

Mesaj gönderen bropool » Çrş Nis 29, 2026 12:02 pm

Merhaba,

Durumunuzu lütfen bildirin gercekten cok arastiriyorum ve bu sürecteki kisilerin nasil ilerledigini ögrenmek istiyorum.Tesekkür ederiz bilgi paylastiginiz icin simdiden.

bropool

Mesaj gönderen bropool » Çrş Nis 29, 2026 12:03 pm

Sürecinizi lütfen her zaman bildirir misiniz? gercekten bu konu hakkinda cok arastirma yapiyorum ve sizin de ilerlediginizi görünce merak ettim. cok tesekkürler

almanyakrali yazdı: Çrş Nis 29, 2026 11:55 am Bugün randevuya gittim, yaklaşık 17 aydır aynı yerde Teilzeit çalışıyordum haftalık 12 saatlik kontratla. Randevumdan aylar önce Mainz Ausländerbehörde'ye maille ARB 1/80 için başvuru yapacağımı, hangi belgeleri getirmem gerektiğini sorduğum mail atmıştım ancak benim durumumda işçi vizesine geçişin mümkün olmadığını yazdılar, ben de tekrar daha açıklayıcı bir maille yanıt verdim. Bu sefer karşılık olarak "E-Mail üzerinden hukuki tartışma yapılmayacaktır." diye bir yanıt almıştım. Bugün randevuya alttaki belgelerle gittim, bazı belgeler eksik olduğu için fiktionsbescheinigung aldım. Eksik belgeleri tamamlayınca kartım basılacak ve işçi vizesine geçmiş olacağım.

-Yapay zekaya yazdırdığım açıklayıcı bir dilekçe
-İş kontratı
-Maaş bordroları
-Dil kursu katılım belgeleri
-Sağlık sigortası kanıtı
-Kira sözleşmesi

ozgurakyell

Mesaj gönderen ozgurakyell » Çrş May 06, 2026 3:22 am

Arkadaşlar merhaba,
Ben 20 Haziran 2025 tarihinde dil kursu vizesi (44f) ile Almanya’ya geldim. 24 Haziran 2025 tarihinden beridir de bir Türk marketinde Teilzeit olarak çalışıyorum. Vizem 20 Mart 2026 tarihinde bitti. Duisburg yabancılar dairesi dil kursu vizesi en fazla bir yıl uzatılabilir diyerek bana 3 aylık daha Fiktion belgesi verdi. Fiktionum 20 Haziran 2026 tarihinde sona eriyor. Bir süredir işçi vizesine geçebilir miyim, buna hakkım var mı diye düşünürken bu foruma denk geldim. Lütfen bilenleriniz bana yardımcı olsun, çok az zamanım kaldı. Dil kursu vizesi ile geldiğim için işçi vizesine geçişte sıkıntı yaşar mıyım? Ben bu ihtimali de düşünerek 1 Mayıs günü lisans ve yüksek lisans programlarına da başvuru yaptım. Kabul almam durumunda da yabancılar dairesi şunu der mi, “öğrenci vizesine geçtikten sonra bir yıl çalışmanız lazım, siz bu sürenin öncesinde bir yıl çalışmışsınız vs” bunu diyebilirler mi? Lütfen bu konuda ne yapmam gerektiğini inanın bilemiyorum, kafam çok karışık, tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum, saygılarımla
Özgür

gzmgzm

Mesaj gönderen gzmgzm » Cum May 08, 2026 9:17 am

Merhaba ,
Almanya sürecinizde bloke hesap açma, para transferi işlemlerinizde aşağıdaki linkleri kullanırsanız çok sevinirm, hem bana hem size küçük katkısı oluyor

https://trgo.co/tr/r/Nn2BLc - TransferGo
https://www.expatrio.com?f=ebruy2 – expatrio - ebruy2
N26 banka hesabı : https://n26.com/r/ebrugizy2664