Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Ogrenciyken Isci Oturumu Alma Rehberi
Re: Ogrenciyken Isci Oturumu Alma Rehberi
Merhaba arkadaşlar,
Ben 2025 Eylül gibi mezun oluyorum ve yanlış bilmiyorsam yaklaşık 20 ay daha iş aramak için izin verecekler. Ben şuan 3 aydır bir yerde çalışıyorum. Planım şu şekilde:
Ben mezun olduktan sonra bile kendi alanım da iş bulana kadar bu iş yerinde çalışacağım. Eger iş bulamadığım taktirde oturumumu işçi oturumuna Ankara anlaşması ile çevirmeyi planlıyorum. Sizce oturumumu erkenden işçi oturumuna çevirmek mi mantıklı yoksa yukarıdaki gibi yapmam mı mantıklıdır?
Şimdiden teşekkürler
Ben 2025 Eylül gibi mezun oluyorum ve yanlış bilmiyorsam yaklaşık 20 ay daha iş aramak için izin verecekler. Ben şuan 3 aydır bir yerde çalışıyorum. Planım şu şekilde:
Ben mezun olduktan sonra bile kendi alanım da iş bulana kadar bu iş yerinde çalışacağım. Eger iş bulamadığım taktirde oturumumu işçi oturumuna Ankara anlaşması ile çevirmeyi planlıyorum. Sizce oturumumu erkenden işçi oturumuna çevirmek mi mantıklı yoksa yukarıdaki gibi yapmam mı mantıklıdır?
Şimdiden teşekkürler
Bütün mesajlari okudum ve kimsenin sormadigi ama benim cok merak ettigim soruyu sormak istiyorum.
3 yil ayni sirkette calisma zorunlulugu var deniliyor, peki ya 3 yil öncesinde firmadan ayrilmak zorunda kalirsak ne oluyor ? Baska firma bakabiliyor muyuz?
Ben 1 bucuk yildir ayni sirkette calisiyorum ve bu vizeye gecmeyi düsündüm fakat 3 sene burda calisacagimin garantisi yok
3 yil ayni sirkette calisma zorunlulugu var deniliyor, peki ya 3 yil öncesinde firmadan ayrilmak zorunda kalirsak ne oluyor ? Baska firma bakabiliyor muyuz?
Ben 1 bucuk yildir ayni sirkette calisiyorum ve bu vizeye gecmeyi düsündüm fakat 3 sene burda calisacagimin garantisi yok
-
Arkadaslar ben Lieferando ile 2 yıldır calisiyorum. Simdi işçi oturumuna gecmek istiyorum. Ama Lieferandoyu Berlinde yapıyorum. Simdi Kolne tasinacagim ve transfer olacağım. Hala işçi oturumuna başvurabilir miyim? Kısaca sorum su. Eğer ayni iste kalıp sehir/sube degissekte bu oturumdan yararlanabiliyor muyuz?
Merhaba 1 yıl boyunca part time mı yoksa minijob mu yatırılmalı sigortamız işçi vizesine çevirebilmek için
Bu konuyla ilgili çözüme ulaşmışken size de açıklayayım değerli arkadaşlar; öğrenci olarak almanyaya gelip mesleğiniz veya transkriptinizde aldığınız derslerle ilgili tam zamanlı bir iş bulduğunuzda ve iş sözleşmesi imzalayıp( sözleşmede belirtilen ücret arbeitsagenturun o eyalette belirttiği ücretin altında olmamalı) oturumu değiştirebiliyorsunuz.Ali3462 yazdı: ↑Pzt Mar 04, 2024 2:25 pm Değerli arkadaşlar dil kursu+ master vizesiyle gelip kendi mesleğiyle ilgili iş bulup oturum değiştiren kimse var mıdır aramızda? Abh'ye iş bulduğumu ve oturumumu değiştirmek istediğime dair mail attım fakat oturumumu sadece eğitim için uzatabileceklerini söylediler konuyla ilgili tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim bu arada yer Köln.
tam 2 ay sonra 1 yıl aralıksız çalışıyor olacağım, yabancılar şubesinden termin alınması çok uzun sürüyor. şimdiden Ausländerbehörde'ye durumu açıklayıp 2 ay sonrası için randevu mu talep etmeliyim?
diğer sorumsa işçi vizesine geçişten sonra oturum tipi 16B ABS.1'den tam olarak hangisine geçiyor?
cevaplayabilirseniz memnun olurum
diğer sorumsa işçi vizesine geçişten sonra oturum tipi 16B ABS.1'den tam olarak hangisine geçiyor?
cevaplayabilirseniz memnun olurum
-
Mnrl89 yazdı: ↑Pzt Ağu 14, 2023 6:06 pm Biraz önce Berlin LEA'da ARB 1/80 ilk başvuru randevumdan çıktım.
Kısa ön bilgi, 3 yıldır aynı şirkette aynı pozisyonda Minijob olarak çalışmaktayım. Haftda 8 saat, önce 450€ sonra yeni kanun sonrası 520€. Bu sürede Rentenversicherung'um düzenli yattı ve Mawista'da sigortalı bulunmaktayım. 2019'da 4 yıllık öğrenci vizesi aldım, onun bitmesine yakın bekliyordum başvurmak için.
Benden isteniler belgelerde:
- Pasaport, 1 tane biyometrik.
- Anmeldung
- Son 6 ayın maaş bordrosu (Arbeiternehmenonline sitesinden indirip print ettim)
- Bu sürede işten ara vermediğime dair Bescheinigung (şirket bana ıslak imza ve kaşeli basit bir belge verdi aralıksız çalıştığımı yazan) En geç 14 gün öncesinden alınmış
Form verdiler doldurmam için, onu saymazsak girişimle çıkışım 10 dakika falan sürdü. Soru falan sormadılar, neden öğrenciliği bırakıyorsun ve çalışmak istiyorsun gibilerinden. 4. yılı doldurursam 5 yıllık vize verecekleri için çalışan "sana şimdi 1 yıl vereyim, sonra seneye başvurunca 5 yıllık ve her yere açık veririz" dedi, ben de tamam dedim.
- İş süresinde yapılan Alman sigorta veya ödenen Rentenversicherung (ben ikisini de gösterdim ama sigortayı daha kaale aldı)
Eğer şartları yerine getiriyorsanız gayet basit bir işlem, Almanca bildiğim için sahtekar ve bilgisiz avukatlara hiç girişmedim. Öğrencilikle alakalı bir belge istemediler, sadece üstte saydıklarım.
39€ ödedim, kartı 4-6 hafta arası adrese gelir dediler, beklemedeyiz.
Burada yazılanlar dışında soru varsa cevaplamaya çalışırım.
Merhaba ben de seninle aynı durumdayım. Bir şirkette 3 yıldır çalışıyorum ve ARB 1/80’e başvuru yapıyorum. 4 yıldan sonra sektör anlamında serbest mi oluyoruz? O durumu anlamadım. Açıklayabilirsen çok iyi olur
EvetUgurcan1122 yazdı: ↑Cmt Ağu 24, 2024 1:49 pm Merhaba ben de seninle aynı durumdayım. Bir şirkette 3 yıldır çalışıyorum ve ARB 1/80’e başvuru yapıyorum. 4 yıldan sonra sektör anlamında serbest mi oluyoruz? O durumu anlamadım. Açıklayabilirsen çok iyi olur
-
Merhaba arkadaşlar benim naçizane bir sorum olucaktı. Almanyada öğrenci vizem var. Yaklaşık 2 aydır bir firmada yarı zamanlı olarak çalışıyorum. Ankara anlaşması ile işçi vizesine geçemeyeceğimi biliyorum fakat sorum şu ki firma bana süresiz sözleşme teklif edildi ve oturumumun 4 ay sonra biticeklerini bilmelerine rağmen. Kendilerine çalışma süremin 1 sene dolmadan işçi vizesine geçme hakkımın olmadığını dile getirdim ancak patronlarımın bunun sorun olmacağını acil işçiye ihtiyaç olduğunu söylediler. Ausländerbehördeye yazdım fakat halen bir cevap alamadım. İşçi vizesine geçmem mümkün olup olmadığını merak ediyorum. Sorumu cevaplarsanız çok memnun olurum.
Merhaba. Yakın zamanda bu işlemi yapan oldu mu? Hala geçerliliğini koruyor değil mi? Ben de alanımdan farklı bir yerde iş buldum vize türümü değiştirebiliyorum değil mi şartları sağlarsam?
Teşekkürler
Teşekkürler
TU Darmstadt - Mechanics Master
İzmir 41F
Başvuru Tarihi: 01.12.2023
Görüşme Tarihi: 10.01.2024
Başvuru Sahibinin Vize Geliş Tarihi: 13.03.2024
Eşin Vize Geliş Tarihi: 13.03.2024
İzmir 41F
Başvuru Tarihi: 01.12.2023
Görüşme Tarihi: 10.01.2024
Başvuru Sahibinin Vize Geliş Tarihi: 13.03.2024
Eşin Vize Geliş Tarihi: 13.03.2024
Aynı iş yerinde ve aynı sektörde 3 seneyi tamamladıktan sonra Arb 1/80 ile sınırsız oturuma başvurulabilindiği bilgisini gördüm youtube da bu olayın doğruluk payı varmıdır.
Forumda ve internette arastırdığım kadarıyla genellikle sınırsız oturum için 60 ay çalışma zorunluluğu var deniliyor.
@Physiker durumla ilgili bir bilginiz varmı acaba?
Forumda ve internette arastırdığım kadarıyla genellikle sınırsız oturum için 60 ay çalışma zorunluluğu var deniliyor.
@Physiker durumla ilgili bir bilginiz varmı acaba?