Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ogrenciyken Isci Oturumu Alma Rehberi

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
ferhat21

Re: Ogrenciyken Isci Oturumu Alma Rehberi

Mesaj gönderen ferhat21 » Pzr May 21, 2023 1:04 am

ferhat21 yazdı: Prş May 11, 2023 12:28 pm mehaba arkdaslar bugun yabancılar polısıne gıttım ve bana yenı bır zusatzblatt yerıne ogrencı ıken aldıgım zusatzblatt ın uzerıne bır kagıt parcası yapıstırdılar. O kagıtta da sunlar yazıyor: Der Inhaber hat derzeit ein Recht gemass das Assoziationsabkommens EWG/Türkei vom 19 Semptember 1980 (ARB 1/80) erworben. Kartımı sordum onun ıcınde ogrencı ıken aldıgım kartta tum bılgılerı ısledıklerını gerek olmadıgını soyledıler. Su an ogrencı oldugum ıcınde full saat calısamazmısım. Calıstıgım fırmanın adı yada sahıbı gıbı ıbareler gecmıyor. Acaba dogru bır basvuru mu yaptım (avukat aracılıgıyla yaptım bu arada).
[/quote

Bu konuda fıkrı olan veya tecrubesını bılgısı olan var mı? Gerçekten kafam çok karışık

uyarugur

Re: Ogrenciyken Isci Oturumu Alma Rehberi

Mesaj gönderen uyarugur » Prş May 25, 2023 11:25 pm

Arkadaşlar merhabalar temmuz itibari ile 12 ay kesintisiz minijob çalışmış olacağım. Bu çalışma sonunda çalışma vizesine heçmek istiyorum az çok şartları öğrendim. 38 sayfayı tek tek okudum ama bu Ankara antlaşmasının detaylarını bulamadım nedir bu antlaşma maddeleri nedir? almanca kaynak var mıdır? lütfen yardımcı olur musunuz?