Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

AT-11 Belgesi ve Özel Sağlık Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
nonickdeutsch

Re: AT-11 Belgesi ve Özel Sağlık Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mesaj gönderen nonickdeutsch » Çrş Mar 19, 2025 3:32 pm

earss yazdı: Çrş Mar 19, 2025 9:01 am merhaba, maalesef ben de bu 90 gün kuralına takılıyorum. işten şubat ayında ayrıldım. güncel bir bilgi alabildiniz mi ya da nasıl bir yol izleyeceksiniz?
maalesef bilgi alamadım. 3 aylık süre geçene kadar expatriodan uyguna sigorta yaptırıp onla vizeye başvuracağım. birkaç ay sonra tr'ye gelip at11 alıp onu göstermeyi düşünüyorum yapılabiliyormuş.
40F İstanbul
Vize Başvuru: 11.01.2025
Randevu Atanma: 26.02.2025
Randevu Tarihi: 02.04.2025
Pasaport Teslimi: -

earss

Mesaj gönderen earss » Prş Mar 20, 2025 8:12 am

nonickdeutsch yazdı: Çrş Mar 19, 2025 3:32 pm maalesef bilgi alamadım. 3 aylık süre geçene kadar expatriodan uyguna sigorta yaptırıp onla vizeye başvuracağım. birkaç ay sonra tr'ye gelip at11 alıp onu göstermeyi düşünüyorum yapılabiliyormuş.
ben de bu birkaç ay için seyahat sağlık sigortasıyla ilerlemeye karar verdim. bloke hesap yerine garantör gösterdiğim için expatriodan yaptıramayacağım, seyahat sağlık sigortası satın aldıktan sonra almanya'da bir sigorta şirketinden ön kabul gibi bir belge almam gerekiyor diye okudum bu konuyu araştırıyorum.

earss

Mesaj gönderen earss » Prş Mar 20, 2025 1:31 pm

merhabalar açıkçası kafam biraz karışık, 36f vize randevusuna gireceğim yakında at11 şu an için alamıyorum. seyahat sağlık sigortasıyla ilerleyeceğim. 3 aylık yaptırmamın yeterli olacağı yazılmış daha önce. Almanyada bir sigorta şirketiyle iletişime geçmeden sadece 3 aylık seyahat sağlık sigortası ile vize randevusuna gitmem bir sorun yaratır mı? tecrübesi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim. iyi günler

nonickdeutsch

Mesaj gönderen nonickdeutsch » Prş Mar 20, 2025 10:02 pm

earss yazdı: Prş Mar 20, 2025 8:12 am ben de bu birkaç ay için seyahat sağlık sigortasıyla ilerlemeye karar verdim. bloke hesap yerine garantör gösterdiğim için expatriodan yaptıramayacağım, seyahat sağlık sigortası satın aldıktan sonra almanya'da bir sigorta şirketinden ön kabul gibi bir belge almam gerekiyor diye okudum bu konuyu araştırıyorum.
selamlar, expatrioda bloke hesap açmadan da sigorta yapılabiliyor diye biliyorum. bloke hesabı seçmediğiniz bir aşama var sitede. yanlış biliyorsam bilen biri düzeltebilirse süper olur
40F İstanbul

someoneoutthere

Mesaj gönderen someoneoutthere » Cum Mar 21, 2025 12:20 am

earss yazdı: Prş Mar 20, 2025 1:31 pm merhabalar açıkçası kafam biraz karışık, 36f vize randevusuna gireceğim yakında at11 şu an için alamıyorum. seyahat sağlık sigortasıyla ilerleyeceğim. 3 aylık yaptırmamın yeterli olacağı yazılmış daha önce. Almanyada bir sigorta şirketiyle iletişime geçmeden sadece 3 aylık seyahat sağlık sigortası ile vize randevusuna gitmem bir sorun yaratır mı? tecrübesi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim. iyi günler
Ben 3 aylık seyahat sigortası ile vizeme başvurmuştum hiç bir sorun olmadı. Daha sonrasında Almanya'ya gelince AT/11 sigortamı seyahat sigortam bitmesine yakın aktive ettim ve gidip AOK'a ailemden pdf olarak aldığım belgeyi verdim.
Vize Türü: 36F / İstanbul - Freiburg
İDATA Başvuru : 15.11.2023
Randevu Atama: 06.02.2024
Randevu Tarihi : 28.02.2024
Ups maili : 26.03.2024
Pasaport geliş : 27.03.2024 (Onaylandı)

earss

Mesaj gönderen earss » Cum Mar 21, 2025 10:33 am

cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

nonickdeutsch

Mesaj gönderen nonickdeutsch » Sal Mar 25, 2025 12:49 pm

someoneoutthere yazdı: Cum Mar 21, 2025 12:20 am Ben 3 aylık seyahat sigortası ile vizeme başvurmuştum hiç bir sorun olmadı. Daha sonrasında Almanya'ya gelince AT/11 sigortamı seyahat sigortam bitmesine yakın aktive ettim ve gidip AOK'a ailemden pdf olarak aldığım belgeyi verdim.
merhabalar, bir sorum olacak size. ben de aynı şekilde yapmayı düşünüyorum ama henüz işimden ayrılmadığım için at11 belgesini vize randevusundan sonra alacağım yani vize randevusunda elimde sadece seyahat sağlık sigortası olursa, sağlık sigortası için eksik evrak isterler mi diye çekiniyorum. Bilgisi olan varsa yazabilir mi?
40F İstanbul

tndmr07

Mesaj gönderen tndmr07 » Sal Nis 15, 2025 8:34 pm

Merhaba

Ekim ayında başlayacak bir master programına kabul aldım, eylül başı türkiyede sigortalı çalıştığım işimden ayrılıp taşınmayı planlıyorum. Garantör belgesi ile gideceğim bu sebeple expatriodan faydalanamıyorum. Şu an çalıştığım için sigortam kendi üzerime. Bu sebeple AT11 belgesi alamıyorum, Beşiktaş sgk işten ayrılır ayrılmaz belgelerle gel verelim dedi. Şu an 41F vize başvurumu yapacağım yeni sistemden ve AT11 alana kadar vize başvurusuna sunmam gereken bir sigorta var. Planım vize için geçici bir sigorta yaptırıp giderken AT11 i alıp gitmek. Ancak bu vize başvurusu için almamız gereken sigortanın özellikleri ne olmalı, sıradan bir seyahat sağlık sigortası iş görür mü? Allianz’ın eğitim vizesi sigortası var, kapsamı diğer sigortalara göre iyi. Onu veya herhangi başka bir Türk acenteden sigorta yaptıran ve vize görüşmesinde sorun yaşamayan var mıdır? Alınan sigortanın minimum kaç gün geçerli olması gerekmekte? Yanıtlayabilirseniz çok mutlu olurum bir yanıt bulamadım maalesef

mert3521

Mesaj gönderen mert3521 » Sal Nis 15, 2025 9:13 pm

Merhaba arkadaşlar ben Aok at11 belgesini sundum. Son 2 aydır Teilzeit çalışmaya başladım. Ve bu an oturum için gerekli evrakları göndermem gerekiyor. At11 geçersiz olduğunu duydum ve gerekli olan Krakenversicherung belgesini nereden almalıyım? Ve benim bu geçiş sürecinde yapmam gereken bir şey var mı ? Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

someoneoutthere

Mesaj gönderen someoneoutthere » Sal Nis 15, 2025 11:34 pm

nonickdeutsch yazdı: Sal Mar 25, 2025 12:49 pm merhabalar, bir sorum olacak size. ben de aynı şekilde yapmayı düşünüyorum ama henüz işimden ayrılmadığım için at11 belgesini vize randevusundan sonra alacağım yani vize randevusunda elimde sadece seyahat sağlık sigortası olursa, sağlık sigortası için eksik evrak isterler mi diye çekiniyorum. Bilgisi olan varsa yazabilir mi?
Vize sürecinde sadece 3 aylık seyahat sigortası olmasında herhangi bir problem yok. Kabul ederler. Benim de sadece 3 aylık seyahat sigortam vardı vizeye başvurduğumda, Almanya'ya geldiğimde AT11 sigortasına geçmiştim.

someoneoutthere

Mesaj gönderen someoneoutthere » Sal Nis 15, 2025 11:37 pm

mert3521 yazdı: Sal Nis 15, 2025 9:13 pm Merhaba arkadaşlar ben Aok at11 belgesini sundum. Son 2 aydır Teilzeit çalışmaya başladım. Ve bu an oturum için gerekli evrakları göndermem gerekiyor. At11 geçersiz olduğunu duydum ve gerekli olan Krakenversicherung belgesini nereden almalıyım? Ve benim bu geçiş sürecinde yapmam gereken bir şey var mı ? Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim
AOK'ya gidersen sigortanı değiştirmekte yardımcı olurlar. Ben bu şekilde sigorta geçişi yapmadım ama işinle alakalı belgeleri isteyeceklerini düşünüyorum. Elinde olan tüm önemli belgelerle AOK'ya gidersen o gün içerisinde sigorta geçiş başvurun işleme koyulur. Daha sonrasında AOK'dan gelecek belgeyi göçmen ofisine mail atabilirsin veya gidip teslim edebilirsin.

sunrise_sunrise

Mesaj gönderen sunrise_sunrise » Sal Haz 03, 2025 1:05 pm

Merhaba ; ben üniversite için başvururken at11 belgesi aldım ancak ben aldığımda tam okul tariherini kapsayan şekilde yazılmadı. yani 3 ay sonraya veiryoruz dendi. bu halde yeni sisteme yükledim. bunu yaşayan oldu mu daha önce? sorun olur mu?

sophroxyne

Mesaj gönderen sophroxyne » Pzr Haz 22, 2025 6:09 pm

merhaba arkadaşlar master için 41f ulusal vizeye başvuruyorum, bu sene mart-haziran arası bir yerde sigortalı (sigorta primim ödendi) çalıştığım için babamın bakmakla yükümlü olması durumundan düştüm. henüz 90 gün geçmediği için de at11 belgesinden yararlanamıyorum sanırım. bu gibi bi durumla karşılaşan olmuş muydu? özel sağlık sigortasını vize için bir yerden sağlasam ve vizeye bu şekilde başvursam sonra vize çıktıktan sonra yaz sonunda 90 gün durumunu sağladığım an at11'e geçsem mümkün mü? özel sağlık sigortasını şimdi alsam bunun ödemesine şimdi mi başlıyorum yoksa gidince aktive edilen bir şey mi? dşrek sözleşme gibi bir durum varsa eğer sağlık sigortası alacağım dediysem fes edemiyor muyum?
41f ulusal vize Ankara - Bonn
Portala belge yükleme: 26.06.2025
Waiting listten çıkış + eksik belge: 30.06.2025
Preliminary review'dan çıkış: 01.07.2025
Randevu atama: 04.07.2025
Randevu: 16.07.2025

evrena

Mesaj gönderen evrena » Prş Haz 26, 2025 4:38 pm

AT11 için sgk ile görüştüm ama sadece acil durumları karşıladığı söylendi. Bu AT11in kapsamı nedir? kan tahlili, iğne, ilaç yazdırma gibi basit şeyleri bile kapsamıyor mu? Özel sağlık sigortası varken ilacı kendim alıp faturayı daha sonra özel sağlık sigorta sağlayıcıma gönderince belli bir miktar geri ödeme alıyordum. AT11 de nasıl işliyor acaba

futurefintechceo

Mesaj gönderen futurefintechceo » Cum Tem 11, 2025 12:45 am

Aktif olarak tam zamanli staj yapmaktayim. 6 Eylulde almanyaya gidiyorum ve Agustos sonunda is cikisimi verecegim.

Expatrio uzerinden value package aldim ve TK saglik sigortasi yaptim. Almanyaya gider gitmez aktif edecegim.

Asil sorum su, 90 gun beklemek zorunda oldugum icin AT11 belgesi alamiyorum. 90 gun sonrasinda AT11 belgesi ile TK ya gitsem, bu belgeyi tanirlar mi? Ucret odemeyi birakir miyim? 3 ay boyunca odedigim ucreti bana geri verirler mi?

Durum cok acil, yardimlarinizi bekliyorum.
2025
Basvuru: 21 Temmuz
On Onay: 24 Temmuz
Randevu tarihi tarafima ulasti: 21 Agustos
Randevu gunu: 28 Agustos
BFAA Tarafindan eksik belge bilgielndirmesi: 9 Eylul

futurefintechceo

Mesaj gönderen futurefintechceo » Cum Tem 11, 2025 12:46 am

sophroxyne yazdı: Pzr Haz 22, 2025 6:09 pm merhaba arkadaşlar master için 41f ulusal vizeye başvuruyorum, bu sene mart-haziran arası bir yerde sigortalı (sigorta primim ödendi) çalıştığım için babamın bakmakla yükümlü olması durumundan düştüm. henüz 90 gün geçmediği için de at11 belgesinden yararlanamıyorum sanırım. bu gibi bi durumla karşılaşan olmuş muydu? özel sağlık sigortasını vize için bir yerden sağlasam ve vizeye bu şekilde başvursam sonra vize çıktıktan sonra yaz sonunda 90 gün durumunu sağladığım an at11'e geçsem mümkün mü? özel sağlık sigortasını şimdi alsam bunun ödemesine şimdi mi başlıyorum yoksa gidince aktive edilen bir şey mi? dşrek sözleşme gibi bir durum varsa eğer sağlık sigortası alacağım dediysem fes edemiyor muyum?
Ozel Saglik sigortasindan ziyade Public sigorta da yaptirabiliyorsunuz. ben de sizle ayni durumdayim, TK sigortasi yaptirip gerekli kagitlarla vizeye basvurdum. Oraya gittikten 2.5 ay sonra 90 gun gecmis olacak ve AT11 belgesini alabilecegim.

Benim de sorum, AT11 belgesini TK tanir mi? Ucret odemeyi (140eur) birakir miyim? 3 ay boyunca odedigim ucretleri geri verirler mi?

Sorularin cevabini bulursaniz lutfen bilgilendirin
2025
Basvuru: 21 Temmuz
On Onay: 24 Temmuz
Randevu tarihi tarafima ulasti: 21 Agustos
Randevu gunu: 28 Agustos
BFAA Tarafindan eksik belge bilgielndirmesi: 9 Eylul

gncy

Mesaj gönderen gncy » Cum Tem 25, 2025 12:04 am

Arkadaşlar merhaba, FH Dortmund’dan kabul aldım ve kayıt aşamasında benden sigorta numarası isteniyor. SGK’dan AT11 belgemi aldım ve TK’ya mail attım ancak benden posta adresimi istediklerini söylediler. Son kayıt tarihi 2 ağustosta olduğundan yetişmeyeceğini düşünüyorum. Bunu belirterek tekrar mail attım ancak aynı dönüşü yaptılar. Bu durumda ne yapmalıyım? E-mail ile AT11’i onaylatamıyor muyuz?

ylmzkrdg

Mesaj gönderen ylmzkrdg » Cmt Ağu 16, 2025 9:30 pm

Arkadaşlar,
Ben Mimarlık Yüksek lisans programı için Almanya'da "Hochschule Anhalt - Dessau"ya kabul edildim. Vizem de tamam (27 Eylül 2025). Okulum 1 Ekim 2025 tarihinde başlıyor. Kayıt için gerekli tüm belge/dokümanlarım hazır; ve kayıt için son tarih ise 30 Eylül.. Okulum ise sağlık sigortasının kayıt sırasında şart koşuyor.
Ancak, AT11 belgemi en erken 19 Eylül'de alabiliyorum (Daha önceden mimarlık ofisim vardı, Bağ-Kurlu idim ve 11 Haziran'da kapattığım için 100 gün Bağ-Kurlu sayılmakta olduğum için tekrardan devlet memuru olan babama endekslenmem için en erken 19 Eylül tarihini beklemem lazım.). 19 Eylül'den 30 Eylül tarihine kadar 11 günlük sürede kayıt işlemlerimi Almanya'da olamadığım için (Vize tarihim en erken 27 Eylül) yetiştirememekten korkuyorum.
BU DURUMDA, BEN OKUL KAYDIMI SAĞLIKLI VE RİSKSİZ BİR ŞEKİLDE TAMAMLAMAK İÇİN "TK, AOK DAK" YA DA DİĞER BİR ALMANYA SİGORTALARINDAN BİRİNDEN YAPTIRSAM; SİGORTA POLİÇE NUMARAMI OKULA GÖNDERTSEM VE OKUL KAYIT İŞLEMLERİMİ BİTİRSEM; DAHA SONRA DA ALMANYA'DAKİ İKAMETGAH İŞLEMLERİMİ DE TAMAMLADIKTAN SONRA; ÖZEL SAĞLIK SİGORTALARINA GİDİP DE BENİM AT11!İM VARMIŞ İLE TEKRARDAN AT11 'İMİ AKTİF HALE GETİREBİLİR MİYİM?
Lütfen acilen bilgi paylaşımı bekliyorum!...

nurefsankara

Mesaj gönderen nurefsankara » Sal Ağu 19, 2025 4:08 pm

Kuss yazdı: Cum Şub 21, 2025 9:06 pm Merhaba,

Ben Almanya'da lisans ögrencisi olarak yillardir Istanbul SGK'dan ögrenci belgem, denklik belgesi (ki hala ayni okulda oldugum sürece getirmeme gerek olmadigini ve ögrenci belgem icin de ceviri yapmama gerek olmadigini söylemislerdi.) ile sorunsuz bir sekilde AT11 aliyordum. Yakin zamanda kuzenim Almanya'ya sartli kabul ile geldi ve su an dil kursuna devam ediyor. Adana SGK, Teilnahmebescheinigung ile bu islemlerin artik olmadigini, AT11 alma islemlerinin artik degistigini söylemis. Bunun icin Almanyadan sigorta sirketinin veya Ausländerbehördenin iletisime gecip bu belgeyi istemeleri gerektigini söylemis.

Bu islemleri daha önce duyan veya yapan biri varsa bilgilendirebilirse cok sevinirim.

Tesekkürleerr
selamlar, ben de Adana SGK'dan AT11 talep edeceğim yakın zamanda, siz alabildiniz mi aldıysanız nasıl bir işlem yaptınız? yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler

Kuss

Mesaj gönderen Kuss » Sal Ağu 19, 2025 4:37 pm

nurefsankara yazdı: Sal Ağu 19, 2025 4:08 pm selamlar, ben de Adana SGK'dan AT11 talep edeceğim yakın zamanda, siz alabildiniz mi aldıysanız nasıl bir işlem yaptınız? yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler
Merhaba,

Eskiden At11'i birinci derece yakinlarimiz alabiliyordu. Kendiniz gidip alacaksaniz eskisi gibi sorunsuz alabilirsiniz. Ama yakininiz alacaksa sanirim Almanya'dan belge icin talep olusturmak gerekiyormus. Bu süreci maalesef bilmiyorum.

Kolay gelsin