Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

AT-11 Belgesi ve Özel Sağlık Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
mishmish0

Re: AT-11 Belgesi ve Özel Sağlık Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mesaj gönderen mishmish0 » Prş Mar 12, 2026 11:44 am

Merhaba arkadaşlar,

Ben 2,5 yıldır Almanya'da öğrenciyim ve Die Continentale sigortamı kullanıyordum. Bildiğim kadarıyla Privat'tan Public sigortaya geçmek mümkün değil. AT11 için durum nedir biliyor musunuz? Özel sigortamı sonlandırıp AT11 kullanmaya başlayabilir miyim? Teşekkürler!

issei

Mesaj gönderen issei » Çrş Nis 15, 2026 4:59 pm

Merhaba bugün ilçe SGK'ya turistik amaçlı sağlık sigortası almak istedim 2 ay sonrası için ama yakın bir tarihte ve gidiş dönüş tarihleri belli olduktan sonra tekrar gelmemi istediler. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı? Öğrenci için olanı için bir sürü evrak gerektirdiğinden böyle yapanları gördüm ama sanırım bana zorluk çıkarmak istediler nasıl bir yol izlemeliyim?

Expatgirl

Mesaj gönderen Expatgirl » Pzr Nis 19, 2026 1:43 pm

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 yıldır TK sağlık sigortasi ile Almanya’da Master eğitimimi sürdürmekteyim. Ama sağlık sigortası ücreti bana çok fazla gelmeye başladı ve özel sağlık sigortasına geçmek istiyorum. Bu süreç hakkında bilgisi olan varsa bana yardim edebilirse çok sevinirim. Sağlık sigortami değiştirebilir miyim.

Psikologanne

Mesaj gönderen Psikologanne » Çrş Nis 29, 2026 11:40 pm

Almanya’daki Öğrenciler İçin AT/11’den AT/9’a Geçiş Rehberi: Adım Adım Sağlık Sigortası Kartı Alma Süreci
​Merhaba arkadaşlar,
​Bugün forumlarda pek denk gelemediğim ama Almanya'daki Türk öğrencileri çok yakından ilgilendirebileceğini düşündüğüm bir konuyu, kızımın süreci üzerinden detaylıca paylaşmak istiyorum. Konumuz: AT/9 belgesi nedir, nasıl alınır ve AT/11’den farkı nedir? (kızım 3 kez at 11 aldı ve şimdi at 9 a geçti)
​Bildiğiniz üzere, ailesinden SGK yardımı alan öğrenciler Almanya’da genellikle AT/11 belgesiyle sağlık hizmeti alıyor. Ancak bu belgenin iki büyük sorunu var:
​Sadece akut/acil durumları kapsaması (uzman dr gitme, psikolog, psikiyatr, fizik tedavi veya detaylı analizler, kronik durumlar vb genelde kapsam dışı kalabiliyor).
​Elinizdeki kağıt parçasını Alman doktorlara ve hastanelere anlatmakta güçlük çekmeniz; birçoğunun bu belgeyi tanımaması veya işlem yapmakta isteksiz davranması.
​Alman sağlık sigortasına geçecek maddi durumunuz yoksa, çalışmıyorsanız, hala aileniz üzerinden SGK kullanma hakkınız varsa AT/9 sizin için hayat kurtarıcı olabilir. İşte adım adım süreç:
​1. 183 Gün Kuralı (Kesintisiz Kalış)
​AT/9 alabilmenin ilk ve en önemli şartı, Almanya’da kesintisiz 183 gün (yaklaşık 6 ay) kalmış olmanızdır.
​Önemli: Bu süre zarfında pasaport kontrolü olan ülkelerin dışına (Türkiye veya diğer Schengen dışı ülkeler) çıkmamanız gerekir. Schengen bölgesi içinde pasaport kontrolü olmadan yapacağınız geziler bu kuralı bozmaz. Ancak Türkiye'ye gidiş-dönüş yaparsanız 183 gün kuralı sıfırlanır ve hakkınızı kaybedersiniz.
​2. Sağlık Kasası (Krankenkasse) ve TA 7 Belgesi Süreci
​183 günü tamamladığınızda, kaydınızın olduğu sağlık kasasına (örneğin TK) giderek AT/9 talebinde bulunmalısınız. Burada kilit nokta TA 7 belgesidir.
​TA 7 Belgesi Hakkında: Bu belge sadece AT/9’a özel değildir; AT/11 dahil tüm "AT" serisi sağlık yardım belgeleri için doldurulması gereken ortak talep formudur. Memur, bu formun ilgili bölümüne hangi tür belgenin istendiğini (örneğin at11 veya AT/9) ve ne kadar süreyle istendiğini yazar.
​Süre ve Talep: AT/9 için yapılacak TA 7 talebinde süre maksimum 1 yıl olarak belirtilebilir.
​Memurların Bilgi Eksikliği: Memurlar genellikle sadece AT/11’e alışkın oldukları için AT/9 talebini anlamayabilirler. Onlara formun alt kısmında AT/9 seçeneğinin olduğunu gösterin, buna rağmen anlamayabiliyorlar yıkmayın ve konuyu araştırmaları için zaman verin veya üst kurumları olan BSA (Bundesversicherungsamt) ile iletişime geçmelerini söyleyin. Arada arayarak veya giderek darlayın. (almanca bilen biri yardımcı olursa iyi olabilir dert anlatmak için). Daha da olmazsa BSA ya siz dosya numaranız ile mail atın ve sürecin tıkandığını ne yapılabileceğini vs sorun)
​3. Zamanlama ve SGK Onayı
​İşlemlere AT/11 belgenizin bitmesine en az 1-1,5 ay kala başlayın.
​Sağlık kasası TA 7 belgesini hazırladıktan sonra, bu belgeyi Türkiye’de bağlı olduğunuz SGK merkezine iletmeniz gerekir.
​Önemli Uyarı: Bizim durumumuzda İstanbul Kartal SGK Ta7 yi e-posta yoluyla kabul ediyor ve 1 günde at belgesini mail olarak yolluyor. Ancak Türkiye'deki her SGK merkezi mail yoluyla işlem yapmayabilir; bazıları belgenin aslını veya elden teslimini isteyebilir. Bu yüzden bağlı olduğunuz birimle önceden iletişime geçmenizde fayda var.
​SGK onayından sonra size verilen AT/9 belgesini Almanya’daki sağlık kasanıza teslim ediyorsunuz.
​4. Sonuç: Kağıt Gitti, "Gesundheitskarte" Geldi!
​AT/9 sisteme girildikten sonra artık elinizde gerçek bir Gesundheitskarte (Sağlık Sigortası Kartı) oluyor.
​Üzerinde resminizin ve sigorta numaranızın bulunduğu bu kart sayesinde artık doktora gittiğinizde kağıtlarla uğraşmak yerine kartınızı okutmanız yeterli.
​Avantajları: Kapsam AT/11’e göre çok daha geniştir. Uzman doktor randevuları, detaylı analizler ve gerekli görülen ortopedik ekipmanlar gibi ihtiyaçlar (SGK ile Alman kasası arasındaki mahsuplaşma yöntemiyle) karşılanır.
​Özetle: AT/9 süreci biraz sabır ve bürokrasi takibi gerektirse de, özellikle öğrenci bütçesiyle Almanya'da tam kapsamlı sağlık hizmetinden faydalanmak için kesinlikle uğraşmaya değer.
​Sorusu olanlar aşağıya yazabilir, tecrübelerimiz doğrultusunda yardımcı olmaya çalışırım.

berivaann

Mesaj gönderen berivaann » Sal May 05, 2026 1:03 am

aslitrker yazdı: Prş Mar 05, 2026 3:04 pm Merhaba, aynı surecı ben de yasıyorum oturuma başvurabıldınız mı AT11 ile acaba, bana da türkiyeden sigortalısınız belgeyi ordan alabılırsınız dedıler. Almanyaya geldıgımde onaylatmıstım aslında ve duzenlı AT11 alıyorum suan ama oturuma basvuracagım ne yapmam gerekiyor
Merhabalar kusura bakmayın şimdi gördüm… ben at11 ile basvurdum Gaziantep’teki SGK bana 1 yıllık verdi :) ama istanbul‘da yaşayan arkadaşıma ise 6 aylık verdi o yüzden bana yabancılar dairesindeki kadın 2027‘ye kadar oturum kartımı basip göndermişti. açıkçası TK‘yi mümkünse sürekli arayıp durumu izah edin bir iki defa sikistirinca yapiyorlar naptiniz umarım alabildiniz mi oturumu

gzmgzm

Mesaj gönderen gzmgzm » Cum May 08, 2026 9:19 am

Merhaba ,
Almanya sürecinizde bloke hesap açma, para transferi işlemlerinizde aşağıdaki linkleri kullanırsanız çok sevinirm, hem bana hem size küçük katkısı oluyor

https://trgo.co/tr/r/Nn2BLc - TransferGo
https://www.expatrio.com?f=ebruy2 – expatrio - ebruy2
N26 banka hesabı : https://n26.com/r/ebrugizy2664

SamurayJack

Mesaj gönderen SamurayJack » Pzt May 18, 2026 2:22 pm

Merhabalar Erasmus öğrencisi olarak bir yıllığına Almanya’ya gideceğim. AT11 belgesi aldım. Vize başvurusunda ise bana tek başına AT11in yeterli olmadığını söylendi. Benzer bir durum yaşayan var mı sizce bu konuda ne yapmalıyım?