Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

AT-11 Belgesi ve Özel Sağlık Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
emirogan9

Re: AT-11 Belgesi ve Özel Sağlık Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mesaj gönderen emirogan9 » Prş Haz 27, 2024 6:40 pm

Merhaba AT-11 belgesini aldım ancak belgenin orijinali şu anda Türkiye'de. Elimde pdf olarak mevcut ancak ekstradan kargo masrafına girmemek için soruyorum. AOK'da belgeyi pdf olarak iletip sigortasını yaptırmış olan var mı?
KIT Maschinenbau

Kullanıcı avatarı
Expatrio
İletişim:

Mesaj gönderen Expatrio » Cum Haz 28, 2024 12:55 pm

aquliae82 yazdı: Cum Haz 21, 2024 12:32 pm Merhaba, foruma ilk kez yazdığım için umarım doğru başlıktayımır. AT-11 belgesi alamadığım için ''Almanya’da öğrenci sağlık sigortasının başlayacağı tarihe kadar geçerli sağlık sigortası'' maddesini yerine getirmeye çalışıyorum. Expatrio'dan bloke hesabımı açıp beraberinde de sağlık sigortası yaptırmak için value package aldım. Her ikiside onay aldı ve 06 nolu dosya ve ''Health Insurance Confirmation'' isimli belgeleri indirdim. Emin olmak istediğim kısım vize görüşmesinde sağlık sigortası olarak bu aldığım belgeyi vermem yeterli midir? Yoksa özel bir firmadan sigorta yaptımam gerekiyor mu hala? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhaba, Expatrio'dan Value Package almanız halinde, size verilecek sağlık sigortası belgeleri vize görüşmeniz için yeterlidir. Başka bir yerden sigorta almanıza gerek yok. Portaldaki sağlık sigortası ile alakalı belgelerin çıktısını alıp gidebilirsiniz vize görüşmenize.
Expatrio'nun sunduğu Banka Hesabı ile birlikte, artık Oturum İzni veya İkametgah kaydı gerekmeden Bloke Hesaptaki paranıza anında ulaşabilirsiniz ;)

Süreçle alakalı tüm sorularınızı Telegram grubumuza katılarak uzmanlarımıza sorun: t.me/expatrioTR

Memalix

Mesaj gönderen Memalix » Cum Haz 28, 2024 8:54 pm

Merhabalar,
Expatrio'da okuduğum kadarıyla (TK ile de teyit ettim) 30 yaşını doldurmadığım takdirde istediğim Public Healt Insurance Company'de sigorta yaptırabiliyorum. Fakat az önce "If you are over the age of 27 and have never had German health insurance before: You will need private health insurance." böyle bir bilgi aldım. Şu an 28 yaşındayım. Public Health Insurance yaptırabilir miyim?
Şimdiden teşekkür ederim
Vize randevu anısı: viewtopic.php?p=234708#p234708
Vize atama süreci: viewtopic.php?p=236735#p236735

elifnurk

Mesaj gönderen elifnurk » Cmt Haz 29, 2024 11:12 pm

aquliae82 yazdı: Cum Haz 21, 2024 12:32 pm Merhaba, foruma ilk kez yazdığım için umarım doğru başlıktayımır. AT-11 belgesi alamadığım için ''Almanya’da öğrenci sağlık sigortasının başlayacağı tarihe kadar geçerli sağlık sigortası'' maddesini yerine getirmeye çalışıyorum. Expatrio'dan bloke hesabımı açıp beraberinde de sağlık sigortası yaptırmak için value package aldım. Her ikiside onay aldı ve 06 nolu dosya ve ''Health Insurance Confirmation'' isimli belgeleri indirdim. Emin olmak istediğim kısım vize görüşmesinde sağlık sigortası olarak bu aldığım belgeyi vermem yeterli midir? Yoksa özel bir firmadan sigorta yaptımam gerekiyor mu hala? Şimdiden çok teşekkür ederim.
merhaba bu sorunuza bir yanıt bulabildiniz mi?
İzmir41F -Dresden
Başvuru- 5 Haz.24
Atama - 14 Haz.24
Randevu- 24 Tem.24
Eksik evrak -2 Ağustos 24 -Bloke
Kargo- 7 Ağustos24
Vize geliş-8 Ağustos24
Revolut referans kodu https://revolut.com/referral/?referral- ... -AR-L1-VRT

Cycraft4

Mesaj gönderen Cycraft4 » Pzt Tem 01, 2024 6:17 pm

merhabalar,bir sigorta şirketi ile görüştüm Almanya'da
kurs için özel sigorta yaptırmam gerek yapabilir misiniz ve bana gerekli belgeleri yollayabilir misiniz diye sordum vize için sağlık sigortası göstermenize gerek yok gelince yapabiliriz dediler doğru mudur acaba bu
İstanbul 36f
Randevu başvuru: 11 Ekim
Randevu atama:11 Aralık
Randevu tarihi:8 Ocak
Vize geliş: 22 Ocak
1 yıllık multi

Kullanıcı avatarı
Expatrio
İletişim:

Mesaj gönderen Expatrio » Çrş Tem 03, 2024 1:49 pm

Memalix yazdı: Cum Haz 28, 2024 8:54 pm Merhabalar,
Expatrio'da okuduğum kadarıyla (TK ile de teyit ettim) 30 yaşını doldurmadığım takdirde istediğim Public Healt Insurance Company'de sigorta yaptırabiliyorum. Fakat az önce "If you are over the age of 27 and have never had German health insurance before: You will need private health insurance." böyle bir bilgi aldım. Şu an 28 yaşındayım. Public Health Insurance yaptırabilir miyim?
Şimdiden teşekkür ederim
yaptırabilirsiniz Expatrio üzerinden Value Package almanız yeterli olur.
Expatrio'nun sunduğu Banka Hesabı ile birlikte, artık Oturum İzni veya İkametgah kaydı gerekmeden Bloke Hesaptaki paranıza anında ulaşabilirsiniz ;)

Süreçle alakalı tüm sorularınızı Telegram grubumuza katılarak uzmanlarımıza sorun: t.me/expatrioTR

lily139

Mesaj gönderen lily139 » Cum Ağu 30, 2024 6:27 pm

Merhaba, şu an almanya'da master yapmaktayım, 2 yıllık oturum kartına başvuruda bulundum. Yabancılar ofisine gittiğimde at11 her 6 ayda bir yenilendiği için bana 2 yıllık oturum kartı veremeyeceğini eğer istiyorsam normal 2 yıllık sigorta yaptırıp gelmemi söyledi. Şu an bu sigortaya geçmek için TK, AOK vesaire baktığımda hep şu tarz "Students can apply for exemption from compulsory health insurance upon commencement of their studies. This applies for the entire duration of their degree course and cannot be revoked." şu tarz uyarılar görüyorum. Ben ilk geldiğim dönem AT11'i barmer'a onaylatmıştım, ben de bu yazdıkları uyarının içine giriyor muyum? Biraz bu sigorta konusunda kafam karıştı, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Vize Türü: 41F / Augsburg
İDATA Başvuru : 14.12.2023
Randevu Atama: 12.01.2024
Randevu Tarihi : 24.01.2024
Dijital İletim Tarihi : 26.01.2024
Belge İstemi (Üniversite Kayıt Belgesi): 16.05.2024
Vize gelişi: 23.05.2024

nonickname

Mesaj gönderen nonickname » Cmt Ağu 31, 2024 3:12 pm

lily139 yazdı: Cum Ağu 30, 2024 6:27 pm Merhaba, şu an almanya'da master yapmaktayım, 2 yıllık oturum kartına başvuruda bulundum. Yabancılar ofisine gittiğimde at11 her 6 ayda bir yenilendiği için bana 2 yıllık oturum kartı veremeyeceğini eğer istiyorsam normal 2 yıllık sigorta yaptırıp gelmemi söyledi. Şu an bu sigortaya geçmek için TK, AOK vesaire baktığımda hep şu tarz "Students can apply for exemption from compulsory health insurance upon commencement of their studies. This applies for the entire duration of their degree course and cannot be revoked." şu tarz uyarılar görüyorum. Ben ilk geldiğim dönem AT11'i barmer'a onaylatmıştım, ben de bu yazdıkları uyarının içine giriyor muyum? Biraz bu sigorta konusunda kafam karıştı, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Bu sorunuza cevap bulduğunuzda burada paylaşabilir misiniz rica etsem, teşekkürler

zyracell

Mesaj gönderen zyracell » Cum Eki 11, 2024 3:34 pm

Merhaba, benim biraz yazılanlardan dolayı kafam karıştı. Benim bu 2.senem. İlk sene bloke hesap ile DAK sağlık sigortası yaptırmıştım. Türkiye'den AT11 belgemi aldım ekim ayı itibari ile de DAK sigortamı iptal ettirdim(AT11 ekimde başlıyordu,6 aylık aldım). Şimdi benim oturum iznim 30 ocakta bitiyor şubat gibi tekrar görüşmem olur. Bu sürece kadar sigortamı halletmem gerekiyor. Şimdi ben gidip AOK'dan belge alamıyor muyum? Daha önce özel öğrenci sağlık sigortası yaptırdığım için. Gerçekten kafam karıştı. Bilgisi ve tecrübesi olan lütfen cevaplayabilir mi?

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Sal Eki 15, 2024 5:21 pm

Merhabalar,

Aralık ayının sonunda vize görüşmesi için İdata'ya gideceğim ve henüz ne bir sağlık sigortası yaptırdım ne de bir bloke hesap açtım. Hepsini aralık ayının başında yapacağım ve şu an araştırma aşamasındayım. Bloke hesap olarak Expatrio'da karar kıldım ve sizin aracılığınız ile açmaya karar verdim, fakat sağlık sigortası konusunda kafam karışık. Ben 18 yaşındayım ve bir lisans eğitimi almak için Almanya'ya gitmeyi planlıyorum, 1 sene sonra aileme bir 12 bin euro daha ödetmek istemediğim ve öğrenciliğim sırasında ve özellikle yaz tatillerinde bulduğum midi-joblarda çalışmak istiyorum. Public sağlık sigortası ile aylık 556 euro'dan fazlasını kazanamayacağım için özel sağlık sigortası yaptırmayı planlıyorum. Fakat sitenizde value package oluştururken yaşımı 18 seçer seçmez beni direkt Public Sigortaya atıyor, istesemde Private seçemiyorum. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?
JGU Mainz - Two-subject Bachelor's Degree
English Literature and Culture - American Studies

İstanbul Gayrettepe 39F
Randevu Talebi - 04.01.2025
Randevu Ataması - 26.02.2025
Randevu Tarihi - 28.03.2025

tunahan.exe

Mesaj gönderen tunahan.exe » Çrş Eki 30, 2024 2:16 pm

Merhabalar, dün itibariyle at11 sigortam bitti. SGK sigorta süresi dolmadan yeni evrak yapmıyoruz demişti yenisi almaya gidildiğinde. yeni belgem önümdeki 2-3 gün içerisinde alınacak ancak bu evrağın pdf belgesini aokya götürmem yeterli olur mu? her türlü senaryoda bir süre sigortasız kalacağım ve bu günlerin bir faturası olacak mı? günlük borç ne kadar? ayrıca,
iş başvurusu yapacağım ancak werkstudent kategorisinde olacaktı. gördüğüm kadarıyla werkstudentte minijob tutararını geçmesek de sigorta yaptırmamız gerektiğini öğrendim. türü tekrardan değiştireceğim. başvuru evrağını doldururken sozialversicherungsnummer gibi bölümleri ne yapıyorsunuz? sorunları daha aza indirgemem için cevaplarınıza ihtiyacım var.

busenura

Mesaj gönderen busenura » Çrş Eki 30, 2024 9:09 pm

merhabalar benim gerçekten artık içinden çıkamadığım bir sorum var. ben almanyada yüksek lisans öğrencisiyim ama aynı zamanda türkiyede bir şirkette uzaktan çalışmaya devam ediyorum bu sebeple sigorta için at11 belgesi alamadım. sağlık sigortamı expatrio üzerinden tk ile yapmıştım fakat aktive etmeye çalıştığımda tk bana sağlık sigortası yapamayacaklarını çünkü at11 almak zorunda olduğumu söyledi. barmer ile de görüştüm onlarda kesin cevap verememekle beraber aynı şekilde sigorta yapamama ihtimalleri olduğunu söyledi. sonuç olarak şu an hiçbir şekilde sağlık sigortası yaptıramıyorum. bildiğim kadarıyla at11 zorunlu bir belge değil sadece opsiyonel ama nedense tk, barmer gibi public insurance şirketleri bu belge konusunda diretiyorlar. ne yapabileceğime dair önerisi olan varsa duymayı çok isterim, ya da daha önce böyle bir durumla karşılaşmış olan birileri varsa nasıl çözdüler, çözebildiler mi? özel sağlık sigortası yaptırmak istesem yaptırabilir miyim ve hatta karşılayabilir miyim ona dair de bi fiktim yok malesef. şimdiden tüm cevaplar için çok teşekkür ederim.

optima999

Mesaj gönderen optima999 » Çrş Eki 30, 2024 10:27 pm

556 euro üstü kazançta public sigorta kullanamadığınız bilgisini nereden edindiniz? Böyle bir şey yok. Almanya'da çoğu maaşlı çalışan public sigortaya kayıtlı
gorkemsariguzel yazdı: Sal Eki 15, 2024 5:21 pm Merhabalar,

Aralık ayının sonunda vize görüşmesi için İdata'ya gideceğim ve henüz ne bir sağlık sigortası yaptırdım ne de bir bloke hesap açtım. Hepsini aralık ayının başında yapacağım ve şu an araştırma aşamasındayım. Bloke hesap olarak Expatrio'da karar kıldım ve sizin aracılığınız ile açmaya karar verdim, fakat sağlık sigortası konusunda kafam karışık. Ben 18 yaşındayım ve bir lisans eğitimi almak için Almanya'ya gitmeyi planlıyorum, 1 sene sonra aileme bir 12 bin euro daha ödetmek istemediğim ve öğrenciliğim sırasında ve özellikle yaz tatillerinde bulduğum midi-joblarda çalışmak istiyorum. Public sağlık sigortası ile aylık 556 euro'dan fazlasını kazanamayacağım için özel sağlık sigortası yaptırmayı planlıyorum. Fakat sitenizde value package oluştururken yaşımı 18 seçer seçmez beni direkt Public Sigortaya atıyor, istesemde Private seçemiyorum. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?
41F eşli başvuru - Stuttgart
Başvuru tarihi - 11.07.23
Randevu atama - 02.08.23
Evrak teslimi - 11.08.23
Başvuru sahibi pasaport teslim - 13.09.23
Ek evrak talebi - 16.02.24
Eş pasaport teslim - 20.05.24

optima999

Mesaj gönderen optima999 » Çrş Eki 30, 2024 10:30 pm

AT11 belgesi zorunlu değil dediğiniz gibi. Direkt ben öğrenciyim, sağlık sigortası yaptırmak istiyorum dediğinizde mi bu cevabı veriyorlar? Bence sizi yanlış anlamışlar, parasıyla yapmak istediğinizi söyleyin. Veya çalıştığınızı mı söylediniz, bu durumda risk almak istememiş olabilirler.
busenura yazdı: Çrş Eki 30, 2024 9:09 pm merhabalar benim gerçekten artık içinden çıkamadığım bir sorum var. ben almanyada yüksek lisans öğrencisiyim ama aynı zamanda türkiyede bir şirkette uzaktan çalışmaya devam ediyorum bu sebeple sigorta için at11 belgesi alamadım. sağlık sigortamı expatrio üzerinden tk ile yapmıştım fakat aktive etmeye çalıştığımda tk bana sağlık sigortası yapamayacaklarını çünkü at11 almak zorunda olduğumu söyledi. barmer ile de görüştüm onlarda kesin cevap verememekle beraber aynı şekilde sigorta yapamama ihtimalleri olduğunu söyledi. sonuç olarak şu an hiçbir şekilde sağlık sigortası yaptıramıyorum. bildiğim kadarıyla at11 zorunlu bir belge değil sadece opsiyonel ama nedense tk, barmer gibi public insurance şirketleri bu belge konusunda diretiyorlar. ne yapabileceğime dair önerisi olan varsa duymayı çok isterim, ya da daha önce böyle bir durumla karşılaşmış olan birileri varsa nasıl çözdüler, çözebildiler mi? özel sağlık sigortası yaptırmak istesem yaptırabilir miyim ve hatta karşılayabilir miyim ona dair de bi fiktim yok malesef. şimdiden tüm cevaplar için çok teşekkür ederim.
41F eşli başvuru - Stuttgart
Başvuru tarihi - 11.07.23
Randevu atama - 02.08.23
Evrak teslimi - 11.08.23
Başvuru sahibi pasaport teslim - 13.09.23
Ek evrak talebi - 16.02.24
Eş pasaport teslim - 20.05.24

İilayda

Mesaj gönderen İilayda » Cum Kas 01, 2024 11:06 am

Merhaba ben nisan 2024 dem beri TK dan AT11 üyesiyim.Ancak şimdi işe başlayacağım için TK ya mail attım ce özel sağlık sigortasına geçmek istediğimi söyedim.Onaylandı ve ben geçiş yaptım ancak bana bi posta geldi şu andan önceki tüm ayların geçmişe yönelik toplu parasını istiyor.Ama ben zaten şu ana kadar AT11 üyesiydim.Sanırım beni en baştan beri tk üyesi sandılar ve geçmişe yönelik para talep ediyorlar.Böyle bi durum yaşayan var mı ne yapmam lazım.

serserb35

Mesaj gönderen serserb35 » Cum Kas 01, 2024 8:29 pm

busenura yazdı: Çrş Eki 30, 2024 9:09 pm merhabalar benim gerçekten artık içinden çıkamadığım bir sorum var. ben almanyada yüksek lisans öğrencisiyim ama aynı zamanda türkiyede bir şirkette uzaktan çalışmaya devam ediyorum bu sebeple sigorta için at11 belgesi alamadım. sağlık sigortamı expatrio üzerinden tk ile yapmıştım fakat aktive etmeye çalıştığımda tk bana sağlık sigortası yapamayacaklarını çünkü at11 almak zorunda olduğumu söyledi. barmer ile de görüştüm onlarda kesin cevap verememekle beraber aynı şekilde sigorta yapamama ihtimalleri olduğunu söyledi. sonuç olarak şu an hiçbir şekilde sağlık sigortası yaptıramıyorum. bildiğim kadarıyla at11 zorunlu bir belge değil sadece opsiyonel ama nedense tk, barmer gibi public insurance şirketleri bu belge konusunda diretiyorlar. ne yapabileceğime dair önerisi olan varsa duymayı çok isterim, ya da daha önce böyle bir durumla karşılaşmış olan birileri varsa nasıl çözdüler, çözebildiler mi? özel sağlık sigortası yaptırmak istesem yaptırabilir miyim ve hatta karşılayabilir miyim ona dair de bi fiktim yok malesef. şimdiden tüm cevaplar için çok teşekkür ederim.
merhaba, benim de türkiyeye remote çalışma durumum var. bu durum sıkıntı yaratıyor mu bilginiz var mı ? ben de aynı şekilde özel yaptırmalıyım önemizdeki dönem böyle bir durum olursa. nasıl geçiş yapacağımı da bilmiyorum. ama legal mi almanyada öğrenciyken türkiyeye remote çalışmak? net bilginiz var mı? sürekli araştırıyorum ama kimseden net cevap alamadım

elifsb

Mesaj gönderen elifsb » Pzt Kas 04, 2024 8:09 am

Merhaba, ben maalesef hiç forumu okumadan bu konuda dikkat etmeden AT11 belgesi çıkarttırdım ve 6 aylık verdiler bana vize görüşmesinin tarihinden itibaren çıkarttırdım, gideceğim tarihten biraz önce ve 1 yıllık çıkartmam lazım değil mi?
Ankara 36f
Randevu başvuru tarihi: 2 Temmuz
Randevu atanma tarihi: 28 Ekim
Randevu tarihi: 6 Kasım
Vize sonuç:31 Aralık

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Pzt Kas 04, 2024 8:30 am

optima999 yazdı: Çrş Eki 30, 2024 10:27 pm 556 euro üstü kazançta public sigorta kullanamadığınız bilgisini nereden edindiniz? Böyle bir şey yok. Almanya'da çoğu maaşlı çalışan public sigortaya kayıtlı
Bu forum dahil bir kaç sitede daha okudum bunu, eğer 556 euro'dan bir euro fazla kazanıyorsan private sigorta yaptırılmasının zorunlu olduğunu okudum.
Ben de okuduklarımdan yola çıkarak düşündüm.
JGU Mainz - Two-subject Bachelor's Degree
English Literature and Culture - American Studies

İstanbul Gayrettepe 39F
Randevu Talebi - 04.01.2025
Randevu Ataması - 26.02.2025
Randevu Tarihi - 28.03.2025

Duman

Mesaj gönderen Duman » Pzt Kas 04, 2024 9:06 am

Merhaba, sigortalarla ilgili bir şeyler sormak istiyorum. Şartlı kabül ile kurs için gelindiğinde (örneğin Duisburg-Essen üniversitesi aracılığıyla) kurs için mutlaka özel sigorta mı yapmalı? Yoksa kurs kaydı ile birlikte üniversiteye dil öğrencisi olarak kayıt yapılabiliyor mu? Sanki kabül belgesinde bu şekilde olabileceğini anladım. Böylece AT11 ile sigorta sorunu halledilebilir mi?

studyy123

Mesaj gönderen studyy123 » Sal Kas 12, 2024 10:14 pm

Duman yazdı: Pzt Kas 04, 2024 9:06 am Merhaba, sigortalarla ilgili bir şeyler sormak istiyorum. Şartlı kabül ile kurs için gelindiğinde (örneğin Duisburg-Essen üniversitesi aracılığıyla) kurs için mutlaka özel sigorta mı yapmalı? Yoksa kurs kaydı ile birlikte üniversiteye dil öğrencisi olarak kayıt yapılabiliyor mu? Sanki kabül belgesinde bu şekilde olabileceğini anladım. Böylece AT11 ile sigorta sorunu halledilebilir mi?
Evet dil kursuna kayıt yaptırıp okula kayıt olabilirsiniz. Ayrıca kabul belgeniz ve YÖK okul tanima evrakı ile direk at11 belgenizi alabilirsiniz.