Acik liseden 80 ortalama ile mezun oldum, ytu 2. Sinif biyomedikal muhendisligindeyim ortalamam bu donem sonu 2.3/2.4 civari olacak. 1 donem hic okula gitmedigim icin 3 donem okudum 2 yilda.
Almancam suan b1 civarinda fakat belgem yok.
Bremende endustri muhendisligi okumak istiyorum.
Mumkun mu durumumdan dolayi bilmiyorum
Eger diyelim oluyor, ben almancami yaz sonuna kadar ztn c1 yaparim hic kursa gitmemem mumkun mu?
Ya da sadece 1 ay gitmem kabul olur mu
C1 sertifikasini aldiktan sonra okula baslayabiliyor muyum yoksa beklemem mi gerekiyor.
Lutfen yardim edin.
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Yardim, almanyada okumak istiyorum ama durum karisik
Re: Yardim, almanyada okumak istiyorum ama durum karisik
Merhaba öncelikle bölümle ilgili soruların hakkında fikrim yok ancak dil kısmı ile ilgili cevap verebilirim.
Çoğu okulun dil gerekliliği B2 veya C1 Almanca oluyor, gerekenleri dikkatli araştırmalısın, aynı okulda bölümden bölüme göre de dil gereklilikleri değişebiliyor.
Hiç kursa yazılmadan da kabul etmeleri gerekiyor diye düşünüyorum çünkü asıl gereken senin dil yeterliliğini kanıtlaman yani elinde belge olması. Okula ve vizeye başvururken zaten bu belgeyi isteyecekler.
Ancak direkt Almanya'ya dil okulu için gitmeyi ve orda öğrenmeyi istiyorsan şartlı kabul alıp buna göre vize başvurunu yapman gerekiyor.
Bu arada okulların başvuru tarihlerine dikkat et, dil sınavının sonucunun da bu tarihte elinde olması gerekecek. Sonuçların açıklanması da 1-2 ay sürebiliyor. Okullar genellikle başvuru sırasında dil yeterliliği kanıtı istiyor. Eğer bölümle ilgili kısımda bir sorun yoksa ve dil belgeni alırsan başvuru yaptığın dönem için kabul alıp başlayabilirsin diye düşünüyorum.
Çoğu okulun dil gerekliliği B2 veya C1 Almanca oluyor, gerekenleri dikkatli araştırmalısın, aynı okulda bölümden bölüme göre de dil gereklilikleri değişebiliyor.
Hiç kursa yazılmadan da kabul etmeleri gerekiyor diye düşünüyorum çünkü asıl gereken senin dil yeterliliğini kanıtlaman yani elinde belge olması. Okula ve vizeye başvururken zaten bu belgeyi isteyecekler.
Ancak direkt Almanya'ya dil okulu için gitmeyi ve orda öğrenmeyi istiyorsan şartlı kabul alıp buna göre vize başvurunu yapman gerekiyor.
Bu arada okulların başvuru tarihlerine dikkat et, dil sınavının sonucunun da bu tarihte elinde olması gerekecek. Sonuçların açıklanması da 1-2 ay sürebiliyor. Okullar genellikle başvuru sırasında dil yeterliliği kanıtı istiyor. Eğer bölümle ilgili kısımda bir sorun yoksa ve dil belgeni alırsan başvuru yaptığın dönem için kabul alıp başlayabilirsin diye düşünüyorum.
En son mncetin tarafından Prş Mar 13, 2025 1:15 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
41F İstanbul Gayrettepe
Vize Başvuru: 31.01.2025
Randevu Atanma: 13.03.2025
Randevu Tarihi: 17.03.2025
Pasaport Teslimi: -
Sonucun aciklanmasini hesaba kattigimizda maalesef c1 olamiyorum zaten b2 belki olurum, her turlu sartli kabul yapacagim merak ettigim bir konu diyelim b2 ile sartli kabul aldim ve dil kursuna gitmem lazim, ben sadece 1 aylik c1 kursu alsam bile vize de kabul olur mu ki?
1 aylık C1 kursu veriyorlar mı? Benim bildiğim 2-3 aylık bir kurs zamanı gerektiriyor ve sonra da sınav sonucu. Başvurduğun zaman şartlı kabulun ne kadar geçerli olduğu sana bildiriliyor. O süre bitimine kadar C1 belgeni alman lazım.
Şartlı kabul alarak ama dil okumak amacıyla vizeye başvuru yapabiliyorsun. Almanya'da bir yere kayıt olman gerekiyor vizen için. Vize sırasında C1 istemezler diye düşünüyorum. Ama verilen sürede C1 alman gerekiyor.
Şartlı kabul alarak ama dil okumak amacıyla vizeye başvuru yapabiliyorsun. Almanya'da bir yere kayıt olman gerekiyor vizen için. Vize sırasında C1 istemezler diye düşünüyorum. Ama verilen sürede C1 alman gerekiyor.
41F İstanbul Gayrettepe
C1 ben kendi kendime yaz sonuna kadarda alirim fakat dil sartli kabulu alip vizede dil okulu gostermezsem sikinti olur diye dusunuyorum cunku vize basvurusu yaparken b1,b2 belgesi sunabilcem.
O yuzden laf olsun diye 1 aylik kisa c1 kursu + sertifika daha cok isime gelir
O yuzden laf olsun diye 1 aylik kisa c1 kursu + sertifika daha cok isime gelir