Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

41F ulusal vize hk

aktif forumculuk : uyeler bulusuyor!
berkayt

Re: 41F ulusal vize hk

Mesaj gönderen berkayt » Sal Nis 15, 2025 2:15 pm

Gordenat yazdı: Sal Nis 15, 2025 3:42 am Herkese selamlar,

Mart ayında kabul aldığım 2025/26 kış dönemi master programı için, vizemi mümkün olan en erken tarihte başlattım. Ancak yeni sistem nedeniyle neredeyse hiç şansım kalmadığını hissediyorum. Mevcut bekleme listesinde bana sıra gelmesi için öngörülen sürenin bir yılı aşkın olduğu belirtiliyor. Başta bu sürenin zamanla kısalacağını ve birkaç aya düşeceğini umut etmiştim, ancak yaklaşık 20 gündür hiçbir güncelleme yaşanmadı. Bu durumu üniversite ile paylaşıp süreci hızlandırmak için herhangi bir adım atıp atamayacaklarını sorduğumda da maalesef bunu yapamayacaklarını belirttiler.

Bu süreç beni ciddi anlamda umutsuzluğa sürükledi. Şu an sadece beklemekten başka bir seçeneğim yok gibi hissediyorum. Elinde güncel bilgi olan ya da benzer bir durumdan geçen varsa, paylaşacağınız en küçük detay bile bana yol gösterebilir.

Şimdiden teşekkür ederim.
Hocam gerilecek bir şey yok 1 sene ortalama süre orada bence hatalı gözüküyor. Ben yaz dönemi için başvurdum sanırım okul tarihim geldiği için evrakları ön kontrol aşaması bitti şimdi idatadan randevu atanmasını bekliyorum. Sizin daha çok zamanınız olduğu için henüz bir değişiklik olmaması normal. Okul başlama tarihi yaklaşınca dönüş alırsınız merak etmeyin.

tndmr07

Mesaj gönderen tndmr07 » Sal Nis 15, 2025 2:45 pm

Merhaba
Ben de mart ortası Stuttgart Üniversitesinden kabul mektubumu aldım. Tüm koşulları sağlayarak kabul aldım, dil yeterliliğim ve mezuniyet belgem var. Garantör belgesiyle başvuracağım, belgem de bugün itibariyle çıktı. Aklıma takılan küçük bir şey var. Şu an çalıştığım için maalesef AT11 alamıyorum, ağustos ayında işten ayrılıp at11 belgemi alıp gitmek istiyorum. Vize başvurusu için benimle aynı durumda olup bu konuyu nasıl çözdüğüne dair yardımcı olabilecek var mı? Allianz’ın eğitim sigortası kapsayıcılık açısından şartları sağlıyor gibi ancak vize sürecine negatif bir etkisi olmasından çekincelerim var. Bir de yurt başvurusu yaptığım kurum başvuru yaptığıma dair onay belgesi gönderdi, çıkıp çıkmayacağını bilmiyorum. Konaklama bilgisine bunu yazmam ve belgeyi yüklemem yeterli mi? Dijital sistemde istenen belgeler bana az geldi, daha önce Fransa ulusal vizesine başvurmuştum Erasmus için ve çok fazla belge teslim etmiştik. Süreci sorunsuz atlatmak için önerdiğiniz, yüklediğiniz ekstra bir belge var mı? Other documents kısmına. Yönlendirebilirseniz çok mutlu olurum.

Gordenat

Mesaj gönderen Gordenat » Sal Nis 15, 2025 5:16 pm

berkayt yazdı: Sal Nis 15, 2025 2:15 pm Hocam gerilecek bir şey yok 1 sene ortalama süre orada bence hatalı gözüküyor. Ben yaz dönemi için başvurdum sanırım okul tarihim geldiği için evrakları ön kontrol aşaması bitti şimdi idatadan randevu atanmasını bekliyorum. Sizin daha çok zamanınız olduğu için henüz bir değişiklik olmaması normal. Okul başlama tarihi yaklaşınca dönüş alırsınız merak etmeyin.
Teşekkür ederim hocam, umarım dediğiniz gibi olur. Çekincem şu ki şu an dosyalarım ön izleme aşamasında bile değil yani benim kim olduğumun ne gibi bir durumun içerisinde bulunduğumun bilincinde değiller yeni sistemden ötürü. Yüklemiş olduğum dosyaların ellerine ulaşması için bu bahsettiğim bekleme listesinde sıranın bana gelmesi gerekiyor.

berkayt

Mesaj gönderen berkayt » Sal Nis 15, 2025 8:15 pm

Gordenat yazdı: Sal Nis 15, 2025 5:16 pm Teşekkür ederim hocam, umarım dediğiniz gibi olur. Çekincem şu ki şu an dosyalarım ön izleme aşamasında bile değil yani benim kim olduğumun ne gibi bir durumun içerisinde bulunduğumun bilincinde değiller yeni sistemden ötürü. Yüklemiş olduğum dosyaların ellerine ulaşması için bu bahsettiğim bekleme listesinde sıranın bana gelmesi gerekiyor.
Yani hatırladığım kadarıyla gidiş tarihini yazıyosunuz en başta. Ona göre listeliyorlardır diye tahmin ediyorum. Ki ben 4 Martta evrakları yükledim 25 Martta gitti o 1 senelik bekleme süresi yazısı. O gün idatadan randevu talebi oluşturdum. Merak etmeyin onlar biliyorlardır yani rahat olun bence.

tndmr07

Mesaj gönderen tndmr07 » Çrş Nis 16, 2025 9:00 am

Sistemin verdiği belge listesine ek bir belge gösterdiniz m?
berkay35 yazdı: Prş Mar 27, 2025 4:14 pm Derslerim 22 Nisan'da başlıyor ama vizeye 10 Nisan'da gidecekmişim gibi başvuruda bulunmuştum ve tam 2 hafta kala vize geldi.

deutchbbb

Mesaj gönderen deutchbbb » Çrş Nis 16, 2025 9:13 pm

Merhaba, garantörünüzün aylık geliri ne kadar ve nasıl oldu? Ben bulmakta zorlandım. Tanıdıklarımın geliri yetmedi

tndmr07 yazdı: Sal Nis 15, 2025 2:45 pm Merhaba
Ben de mart ortası Stuttgart Üniversitesinden kabul mektubumu aldım. Tüm koşulları sağlayarak kabul aldım, dil yeterliliğim ve mezuniyet belgem var. Garantör belgesiyle başvuracağım, belgem de bugün itibariyle çıktı. Aklıma takılan küçük bir şey var. Şu an çalıştığım için maalesef AT11 alamıyorum, ağustos ayında işten ayrılıp at11 belgemi alıp gitmek istiyorum. Vize başvurusu için benimle aynı durumda olup bu konuyu nasıl çözdüğüne dair yardımcı olabilecek var mı? Allianz’ın eğitim sigortası kapsayıcılık açısından şartları sağlıyor gibi ancak vize sürecine negatif bir etkisi olmasından çekincelerim var. Bir de yurt başvurusu yaptığım kurum başvuru yaptığıma dair onay belgesi gönderdi, çıkıp çıkmayacağını bilmiyorum. Konaklama bilgisine bunu yazmam ve belgeyi yüklemem yeterli mi? Dijital sistemde istenen belgeler bana az geldi, daha önce Fransa ulusal vizesine başvurmuştum Erasmus için ve çok fazla belge teslim etmiştik. Süreci sorunsuz atlatmak için önerdiğiniz, yüklediğiniz ekstra bir belge var mı? Other documents kısmına. Yönlendirebilirseniz çok mutlu olurum.

Jasm1n

Mesaj gönderen Jasm1n » Prş Nis 17, 2025 1:42 am

Merhaba 28 mart’ta evraklarımı teslim ettim. En son kimlere vizesi ulaştı?

41f İstanbul Gayrettepe - Nürnberg
Talep: 04.01.2025
Atama: 26.02.2025
Evrak teslimi: 28.03.2025
FAU Erlangen Nürnberg Medizintechnik M.Sc. (İngilizce)
Vize geliş: ?

berkinsahin

Mesaj gönderen berkinsahin » Prş Nis 17, 2025 1:55 pm

Jasm1n yazdı: Prş Nis 17, 2025 1:42 am Merhaba 28 mart’ta evraklarımı teslim ettim. En son kimlere vizesi ulaştı?

Ben de aynı tarihte evraklarımı teslim ettim. Okulum başlayalı 2 hafta olduğu için biraz gerginim vizede sorun olur mu acaba diye. Sizin de okulunuz başladı mı? Ya da buna benzer bir şey yaşamış birisi var mı?
41F İstanbul Gayrettepe - TU Hamburg

Talep: 03.01.2025
Vize geliş: -----
----
Okul başlangıcı: 07.03.2025

ysn.kocak

Mesaj gönderen ysn.kocak » Prş Nis 17, 2025 2:41 pm

berkinsahin yazdı: Prş Nis 17, 2025 1:55 pm Ben de aynı tarihte evraklarımı teslim ettim. Okulum başlayalı 2 hafta olduğu için biraz gerginim vizede sorun olur mu acaba diye. Sizin de okulunuz başladı mı? Ya da buna benzer bir şey yaşamış birisi var mı?
Merhabalar,
Benim vizem 11f, evrak teslimim ise 3 Mart. Fakat hala bekliyorum. Henüz vizem teslim edilmedi. 45 gün olmasına rağmen...

tndmr07

Mesaj gönderen tndmr07 » Prş Nis 17, 2025 3:31 pm

Detay bilmiyorum kuzenimdi orda doğup büyümüş okumuş biri, nachgewiesen olarak aldı.
deutchbbb yazdı: Çrş Nis 16, 2025 9:13 pm Merhaba, garantörünüzün aylık geliri ne kadar ve nasıl oldu? Ben bulmakta zorlandım. Tanıdıklarımın geliri yetmedi

deutchbbb

Mesaj gönderen deutchbbb » Cum Nis 18, 2025 9:08 pm

Arkadaşlar master eğitimi için okuldan ielts 5.5 puanı ile kabul almış biri (hatta öğrenci kaydı yapılmış) vizeden red alabilir mi? Bazıları 5.5 yetersiz diyor bazıları okul kabul ettiyse vizede sorun olmaz diyor. Bu konuda tecrübesi ya da bilgisi olan var mı?

av.omer

Mesaj gönderen av.omer » Cmt Nis 19, 2025 1:34 pm

deutchbbb yazdı: Cum Nis 18, 2025 9:08 pm Arkadaşlar master eğitimi için okuldan ielts 5.5 puanı ile kabul almış biri (hatta öğrenci kaydı yapılmış) vizeden red alabilir mi? Bazıları 5.5 yetersiz diyor bazıları okul kabul ettiyse vizede sorun olmaz diyor. Bu konuda tecrübesi ya da bilgisi olan var mı?
Merhaba, esim ielts den 5.5 almisti. Okul 5.5 ielts i kabul edip Kabul mektubunu verdi. Vize alirken hic bir sorun cikmadi.
JMU Würzburg - LL.M. Digitalization and Law
Ankara 41F
Başvuru Tarihi: 11.05.2024
Randevu Atama Tarihi: 28.06.2024
Randevu Tarihi: 10.07.2024
Vize Geliş Tarihi: 22.07.2024 - 1 yıllık multi

deutchbbb

Mesaj gönderen deutchbbb » Cmt Nis 19, 2025 3:40 pm

Çok teşekkür ederim.
av.omer yazdı: Cmt Nis 19, 2025 1:34 pm Merhaba, esim ielts den 5.5 almisti. Okul 5.5 ielts i kabul edip Kabul mektubunu verdi. Vize alirken hic bir sorun cikmadi.

hberi

Mesaj gönderen hberi » Pzr Nis 20, 2025 11:50 pm

Gordenat yazdı: Sal Nis 15, 2025 3:42 am Herkese selamlar,

Mart ayında kabul aldığım 2025/26 kış dönemi master programı için, vizemi mümkün olan en erken tarihte başlattım. Ancak yeni sistem nedeniyle neredeyse hiç şansım kalmadığını hissediyorum. Mevcut bekleme listesinde bana sıra gelmesi için öngörülen sürenin bir yılı aşkın olduğu belirtiliyor. Başta bu sürenin zamanla kısalacağını ve birkaç aya düşeceğini umut etmiştim, ancak yaklaşık 20 gündür hiçbir güncelleme yaşanmadı. Bu durumu üniversite ile paylaşıp süreci hızlandırmak için herhangi bir adım atıp atamayacaklarını sorduğumda da maalesef bunu yapamayacaklarını belirttiler.

Bu süreç beni ciddi anlamda umutsuzluğa sürükledi. Şu an sadece beklemekten başka bir seçeneğim yok gibi hissediyorum. Elinde güncel bilgi olan ya da benzer bir durumdan geçen varsa, paylaşacağınız en küçük detay bile bana yol gösterebilir.

Şimdiden teşekkür ederim.
Selamlar, ben de 25/26 WiSe master kabulü aldım henüz bloke param elimde değil temmuz ağustos gibi denkleştiricem. VIDEX üzerinden randevu alırken bloke belgesi yükleniyor mu? Bu arada durumunuzda bir gelişme var mı? Teşekkürler

serayxx

Mesaj gönderen serayxx » Pzt Nis 21, 2025 11:32 am

berkinsahin yazdı: Prş Nis 17, 2025 1:55 pm Ben de aynı tarihte evraklarımı teslim ettim. Okulum başlayalı 2 hafta olduğu için biraz gerginim vizede sorun olur mu acaba diye. Sizin de okulunuz başladı mı? Ya da buna benzer bir şey yaşamış birisi var mı?
19 mart'ta belgeleri teslim ettik, 10-11 Nisan'da 2 kere ek belge talep ettiler. Hala bekliyorum, okulum başlayalı 4 hafta oluyor

berkinsahin

Mesaj gönderen berkinsahin » Pzt Nis 21, 2025 1:02 pm

serayxx yazdı: Pzt Nis 21, 2025 11:32 am 19 mart'ta belgeleri teslim ettik, 10-11 Nisan'da 2 kere ek belge talep ettiler. Hala bekliyorum, okulum başlayalı 4 hafta oluyor
Merhaba, hangi ek belgeleri talep ettiler acaba paylaşma şansınız var mı?
41F İstanbul Gayrettepe - TU Hamburg

Talep: 03.01.2025
Vize geliş: -----
----
Okul başlangıcı: 07.03.2025

tolga35

Mesaj gönderen tolga35 » Pzt Nis 21, 2025 3:47 pm

Merhaba arkadaşlar,

Tarafıma birçok mesaj geldiği için ve her birine tek tek yanıt veremediğimden, dijital platform üzerinden yapılan vize başvurusu hakkında genel bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Bu paylaşımda kendi izlediğim adımları ve her adımın ne kadar sürede tamamlandığını belirteceğim. Ancak unutulmamalıdır ki, süreç kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Benim gözlemlediğim en büyük farklılık sürecin uzunluğudur. Ben İzmir’den başvuru yaptığım için sürecim, İstanbul’dan başvuranlara kıyasla daha hızlı ilerledi. Bu nedenle sizin süreciniz benimkinden daha uzun sürerse endişelenmeyin, bu tamamen normaldir. Bir diğer önemli detay ise İdata üzerinden başvurmaya çalışan arkadaşlar digital’a yönlendiriliyor. Ancak bu, İdata'nın süreçten çekildiği anlamına gelmiyor. Randevu alma işlemleri ve belge kontrolleri hala İdata tarafından yürütülüyor. İdata, belgeleri önceden almak ve kontrol etmek amacıyla digital platformunu kullanmaktadır ve tüm vize süreciniz bu platform üzerinden devam edecektir.

İlk olarak, kendim ile ilgili bazı temel bilgileri paylaşmak istiyorum (ekstra gelen sorulara göre ekleyebilirim):
• Vize tipi: 41f (Dil bilgisine sahip yüksek lisans öğrencileri)
• Dijital platformdaki ismi: Visa to study with conditional/unconditional admission to a university or with unconditional admission to a preparatory college
• Başvuru yapılan şehir: İzmir
• Kabul aldığım üniversite: Technische Universität Hamburg (TUHH)

Dijital platformda sizin için uygun olan vize türünü ve başvuru şehrini seçtikten sonra, ilk yapmanız gereken şey "Your entry form" kısmını doldurmaktır. Bu formu doğru doldurmanız çok önemlidir; çünkü bu formda verdiğiniz cevaplara göre ileriki bölümlerde sizden istenecek belgeler ve bilgiler değişiklik gösterebilir. Ben bir soruyu yanlış anlayıp cevapladığım için benden ekstra bir belge istenmişti. Hata fark edilip düzeltildiğinde, bu belgeyi isteyen bölüm sistemden otomatik olarak kayboldu. Bu nedenle, ileride sizden istenen belgeler mantıksız görünüyorsa, ilk olarak formunuzu tekrar kontrol etmenizi tavsiye ederim.

"Your application" bölümü, genel olarak kişisel bilgilerinizin ve vize türüne dair bilgilerin girildiği alandır. Bu kısım hakkında verebileceğim fazla detay yok, ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var: vize başlangıç tarihi. Size tavsiyem, bu tarihi okulunuzun başlangıcından yaklaşık bir hafta öncesine olacak şekilde yazmanızdır. Bu tarih, başvurunuzu inceleyen kişi tarafından genellikle kabul edilir. Ancak çok daha erken bir tarih isterseniz, bilgilerinizi kontrol eden kişi sizden okulun resmi başlangıç tarihini yazmanızı isteyebilir ve bu tarih bir kez onaylandıktan sonra değiştirilemez. Ben ilk defa vize başvurusu yaptığım için okuldan birkaç hafta öncesine tarih yazdım. Ancak bu tarih uygun bulunmadı ve benden doğrudan okulun başlangıç tarihini yazmam istendi. Resmi olarak öyle yazılması gerektiğini düşündüğümden tarihi değiştirdim. Fakat vize başvurusunda görevli olan İdata çalışanı, sistemde bu tarihin bir daha değiştirilemediğini söyledi. Bu nedenle, vize başlangıç tarihini yazarken okul başlangıcından bir hafta öncesini seçmenizi öneririm. Elbette bu karar size bağlıdır.

Bir sonraki adım, "Your documents" kısmına gerekli belgeleri yüklemektir. Sistem, benden zorunlu olarak 4 belge talep etti (bu sayı formda verdiğiniz cevaplara göre değişebilir). Bu belgelerin altında ayrıca opsiyonel olarak işaretlenmiş ek belgeler yer alıyor. Süreci hızlandıracağı düşüncesiyle ben bu opsiyonel belgeleri de yükledim. "Other" (diğer) kısmına bazı kişiler ekstra belgeler yüklüyor. Ben bu bölüme belge eklemedim ve gerekli olup olmadığını da tam olarak bilmiyorum, ancak sürecim yine de sorunsuz ilerledi. Zaten sizden ekstra bir belge istenirse, sistem bunu bir sonraki adımda size bildirecektir.
Bazı belgeleri yüklemeye çalışırken sistem izin vermeyebilir. Bu durumda size tavsiyem, ilgili PDF dosyasını ilovepdf.com gibi bir araçla küçültmeniz ve yeniden yüklemeyi denemeniz olacaktır. Örneğin ben IELTS belgemi yükleyemedim ama dosya boyutunu küçülttükten sonra dosyayı yüklemeyi başardım.
Tüm bu süreci tamamladıktan sonra ilk aşama tamamlanmış olur ve başvurunuz “waiting list” (bekleme listesi) durumuna alınır. Bu aşama genellikle en uzun süren kısımdır. Daha önce de belirttiğim gibi, sürecin uzunluğu yaşadığınız şehre göre değişiklik gösterebilir. Herhangi bir güncelleme olduğunda sistem size e-posta yoluyla bilgilendirme yapacaktır.

İkinci adım: İdata’dan randevu alma
Waiting list’ten sonraki aşama, yani sürecin ikinci adımı, İdata’dan randevu alınmasıdır. Digital platform, sizden bir VAC (Visa Application Center) seçmenizi isteyecektir. Bu seçimden sonra sistem sizi İdata'nın randevu alma sayfasına yönlendirir. Randevunuzu aldıktan sonra, size gelen onay mailini PDF olarak indirmeniz gerekir. Bu PDF dosyasını, "Your documents" bölümünde daha sonra açılacak olan "Service provider’s receipt" kısmına yüklemeniz istenir. Bu belgenin içinde size verilmiş olan başvuru kodunun yer alması oldukça önemlidir.

Üçüncü adım: Belgelerin kontrol edilmesi
Seçtiğiniz VAC (Visa Application Center) tarafından tüm bilgileriniz kontrol edilir. Eğer eksik ya da hatalı bilgi varsa, ya da sizden ek belge talep edilirse, sistem üzerinden bilgilendirme yapılır.

Dördüncü adım: Randevu tarihi ve belge teslimi
Bu adımda size randevu tarihinizin belirlendiğine dair bir bilgi verilir. Bana bu adıma geçildiği bildirildikten yaklaşık 2 saat sonra randevu bilgilerimi içeren ikinci bir e-posta geldi. Bu e-postada randevu tarihi, yeri ve saatine dair detaylar yer alıyordu. Randevuda sizden orijinal belgelerinizi ve size verilen checklist formunu getirmeniz istenecektir. Ben eski sisteme göre fazladan belgeler hazırlamış ve birkaç kopya çıkarmıştım. Ancak benden çoğunlukla belge alınmadı çünkü digital platforma yüklenen belgelerin çıktıları zaten görevlide mevcuttu. Sadece, üçüncü adımda benden istenen diplomamın fotokopisi net çıkmadığı için, orijinal diplomamın çıktısı alındı ve transkriptim ekstradan istendi. Bunun dışında benden başka belge talep edilmedi. Yine de siz tüm belgelerinizi eksiksiz hazırlayıp yanınıza alın. Her başvuru bireysel olarak değerlendirilir; sizden farklı belgeler istenebilir.

Beşinci adım: Değerlendirme süreci
Şu anda başvurum beşinci adımda, yani değerlendirme aşamasında. Bu süreçte belgelerim ve bilgilerim inceleniyor.

Buraya gelene kadar geçen süre, yukarıda da belirttiğim gibi kişiden kişiye ve şehre göre ciddi farklılıklar gösterebilir. Ancak fikir vermesi açısından kendi sürecimi şu şekilde özetleyebilirim:
• 1. adım: Waiting list’ten çıkmam yaklaşık 2.5 hafta sürdü (Başvuru başlangıcı: Mart’ın ikinci haftası).
• 2. adım: VAC seçimi ve randevu alınmasından sonra bir sonraki adıma geçişim 3-4 gün sürdü.
• 3. adım: Hataları düzeltip gerekli belgeleri yükledikten sonra diğer adıma geçişim 4-5 gün sürdü.
• 4. adım: Bu adıma geçtiğimin bilgisini içeren mail geldikten 2 saat sonra randevu bilgilerini içeren başka bir mail geldi; randevum 1 hafta sonraya verildi.

Umarım verdiğim bilgiler size yardımcı olmuştur ya da genel bir fikir vermiştir. Şunu yeniden belirtmek istiyorum. Ben de vize başvurusu yapan birisiyim ve kendi tecrübemi sizinle paylaşmak istedim. Çünkü süreçle ilgili çok fazla kişinin sorusu vardı. Bazı detaylar başvurduğunuz vize tipine göre değişiklik gösterebiliyordur. Bu yüzden benden farklı şeyler yaşama ihtimalini her zaman aklınızda bulundurun.

Jasm1n

Mesaj gönderen Jasm1n » Pzt Nis 21, 2025 4:17 pm

Bizim dönem 1 Nisan’da başlıyor gözüküyor ama 23 Nisan’da ders başlangıcı. Latest arrival olarak okulumuzun sitesinde yayınlanan tarih de 23 Mayıs. Çevremde çok fazla derslerine geç kalan master öğrencisi olduğu için fazla gergin değildim şu zamana kadar açıkçası ama derslere geç kalmak can sıkısı doğrusu. Umarım hepimizin yakın zamanda vizesi eline ulaşır.

ggrsena

Mesaj gönderen ggrsena » Sal Nis 22, 2025 11:24 am

Jasm1n yazdı: Prş Nis 17, 2025 1:42 am Merhaba 28 mart’ta evraklarımı teslim ettim. En son kimlere vizesi ulaştı?

Merhaba, arkadaşım da 27 martta istanbul gayrettepeden 41f için evraklarını verip başvurusunu yaptı ama hala vize gelmedi. Sizin vizeniz geldi mi, en son hangi tarihte başvuru yapana vize geldi biliyor musunuz?

Jasm1n

Mesaj gönderen Jasm1n » Sal Nis 22, 2025 3:36 pm

ggrsena yazdı: Sal Nis 22, 2025 11:24 am Merhaba, arkadaşım da 27 martta istanbul gayrettepeden 41f için evraklarını verip başvurusunu yaptı ama hala vize gelmedi. Sizin vizeniz geldi mi, en son hangi tarihte başvuru yapana vize geldi biliyor musunuz?
Ben de onu öğrenmek için yazdım ama hiçbir bilgi bulamadım. Telegram gruplarında da aynı şekilde hiç kimse yazmamış uzun zamandır. Hepimize sürpriz olacak gibi görünüyor