Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
41F ulusal vize hk
Re: 41F ulusal vize hk
Benim randevu atama mailim de araya haftasonu girince 5 gün sürdü. Sürecim aşağıdaki gibi.
Yeni sistem I Kış Dönemi I Bloke hesap
41F İSTANBUL-DRESDEN
Waiting list giriş : 17.06.2025
Waiting list çıkış ve idata ödeme : 01.07.2025
Randevu atama maili : 07.07.2025
Randevu günü : 16.07.2025
41F İSTANBUL-DRESDEN
41F İSTANBUL-DRESDEN
Benim de 01.07 de randevu başvuru talebim alındı, 07.07 tarihinde vize randevu tarihim netleşti.sedatttt yazdı: ↑Pzt Tem 07, 2025 3:56 pm Benim randevu atama mailim de araya haftasonu girince 5 gün sürdü. Sürecim aşağıdaki gibi.
41F İSTANBUL-DRESDEN
- suchatilter
Pasaportum bugün elime ulaştı vizeyi vermişler 24 Eylül başlangıçlı. Geçen sene ulusal vize başvurusu 2 kez reddedilmiş biri olarak ben rahatlıkla alabildiysem sizin de bir problemle karşılaşacağınızı düşünmüyorum. Umarım süreç istediğiniz gibi geçer. Başvuru detaylarım hakkında merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz.gidecegizumarim yazdı: ↑Cum Tem 04, 2025 10:38 am Umarım olumlu haberdir, çok hızlı oldu bu arada işleriniz. Buradan bilgilendirmenizi bekliyorum.
41F Ankara - Oldenburg
Auslandportal başvuru - 3 Haziran 2025
waiting list'ten çıkış - 11 Haziran 2025
randevu ataması - 17 Haziran 2025
randevu tarihi - 26 Haziran 2025
vize geliş - 4 Temmuz 2025
-
Neden 2 sefer ret aldığınızı özel değil ise sorabilir miyim? Ben de görüşmeye 10 Haziranda girdim yeni sistem üzerinden ancak herhangi bir dönüş olmadı.suchatilter yazdı: ↑Pzt Tem 07, 2025 6:23 pm Pasaportum bugün elime ulaştı vizeyi vermişler 24 Eylül başlangıçlı. Geçen sene ulusal vize başvurusu 2 kez reddedilmiş biri olarak ben rahatlıkla alabildiysem sizin de bir problemle karşılaşacağınızı düşünmüyorum. Umarım süreç istediğiniz gibi geçer. Başvuru detaylarım hakkında merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz.
- suchatilter
İtalya ulusal vizesiydi onlarbatuhaninci311 yazdı: ↑Pzt Tem 07, 2025 6:31 pm Neden 2 sefer ret aldığınızı özel değil ise sorabilir miyim? Ben de görüşmeye 10 Haziranda girdim yeni sistem üzerinden ancak herhangi bir dönüş olmadı.
41F Ankara - Oldenburg
-
Tekrardan tebrikler ve geçmiş olsun hocam, umarım ben de 1-2 haftaya olumlu haberi veririm buradan.suchatilter yazdı: ↑Pzt Tem 07, 2025 6:23 pm Pasaportum bugün elime ulaştı vizeyi vermişler 24 Eylül başlangıçlı. Geçen sene ulusal vize başvurusu 2 kez reddedilmiş biri olarak ben rahatlıkla alabildiysem sizin de bir problemle karşılaşacağınızı düşünmüyorum. Umarım süreç istediğiniz gibi geçer. Başvuru detaylarım hakkında merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz.
Yeni sistem 41F-Mainz İdata İzmir
Diplo.de üzerinden belgelerin yüklenişi: 13 Mayıs
Eksik evrak ve bilgilerde düzeltme talebi: 16 Haziran
Eksik evrak ve bilgilerin düzeltilmesi: 17 Haziran
Randevu atama: 17 Haziran
İdata Randevu: 23 Haziran
Diplo.de üzerinden belgelerin yüklenişi: 13 Mayıs
Eksik evrak ve bilgilerde düzeltme talebi: 16 Haziran
Eksik evrak ve bilgilerin düzeltilmesi: 17 Haziran
Randevu atama: 17 Haziran
İdata Randevu: 23 Haziran
- suchatilter
İyi haberlerini bekliyoruzgidecegizumarim yazdı: ↑Pzt Tem 07, 2025 6:59 pm Tekrardan tebrikler ve geçmiş olsun hocam, umarım ben de 1-2 haftaya olumlu haberi veririm buradan.
41F Ankara - Oldenburg
Sıramı bekliyorum haftaya gelecek, sigorta başlangıç tarihimi değiştirmenin ve tarihi bir hafta erkene çekmenin olasılığı nedir?
Tebrik ederim, çok sevindim, darısı tüm bekleyenlerin başınasuchatilter yazdı: ↑Pzt Tem 07, 2025 6:23 pm Pasaportum bugün elime ulaştı vizeyi vermişler 24 Eylül başlangıçlı. Geçen sene ulusal vize başvurusu 2 kez reddedilmiş biri olarak ben rahatlıkla alabildiysem sizin de bir problemle karşılaşacağınızı düşünmüyorum. Umarım süreç istediğiniz gibi geçer. Başvuru detaylarım hakkında merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz.

41F Izmir - Osnabrück - Eşli
Randevu talebi : 25.05.2025
Ek belge talebi : 18.06.2025 (bloke hesap hk.)
Randevu ataması : 03.07.2025
Randevu tarihi : 08.07.2025
Vize geliş : ------
Merhaba herkese. Okulumun 1500 euro gibi dönemlik tuition fee'si var. Vizede bunun yıllık ödenmesini istiyorlar. Okulla görüştüğümde sadece ilk dönemi ödeyebileceklerini söylediler. Geri kalan 1500 euroyu expatrio'da açtığım bloke hesabımla beraber göstersem sorun olur mu? Bu durumu daha önce yaşamış biri var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
University of Ulm
Merhaba, teşekkür ederim. 1 yıllık multi vermişler. Umarım siz de en kısa surede alirsiniz.
41F Izmir - Kiel
On degerlendirme icin başvuru tarihi: 23.04.2025
On degerlendirmeden cikis tarihi: 07.05.2025
Randevu Başvuru Tarihi: 07.05.2025
Randevu Atanma Tarihi: 07.05.2025
Randevu Tarihi: 12.05.2025
Kargo maili: 04.07.2025
On degerlendirme icin başvuru tarihi: 23.04.2025
On degerlendirmeden cikis tarihi: 07.05.2025
Randevu Başvuru Tarihi: 07.05.2025
Randevu Atanma Tarihi: 07.05.2025
Randevu Tarihi: 12.05.2025
Kargo maili: 04.07.2025
Merhaba. 41f vize başvurusu yapacağım ve öğrenim ücreti ödemem gerekiyor, bu yüzden bu ücreti ödediğimi vizede sunmam gerekiyor. Kanıt olarak dekontu yüklesem yeterli olur mu? Farklı bir döküman mı lazım? Bilen birisi yardımcı olabilirse çok mutlu olurum
Arkadaşlar Merhaba,
Geçtiğimiz hafta 1 temmuzda bana bfaa dan eksik evrak talebi gelmişti ve direkt aynı gün eksik evrakalrı göndermiştim buna ek olarak bana 1 saat önce geçen hafta attıkları maili alımtılayıp evrakları 16 sına kadar göndemezsem red alabileceğimi yazmışlar .Tekrardan mail atıp eksik evrakları yolladım böyle bir durumla karşılaşan daha önce oldu mu ?
Geçtiğimiz hafta 1 temmuzda bana bfaa dan eksik evrak talebi gelmişti ve direkt aynı gün eksik evrakalrı göndermiştim buna ek olarak bana 1 saat önce geçen hafta attıkları maili alımtılayıp evrakları 16 sına kadar göndemezsem red alabileceğimi yazmışlar .Tekrardan mail atıp eksik evrakları yolladım böyle bir durumla karşılaşan daha önce oldu mu ?
-
Murat6539 yazdı: ↑Çrş Tem 09, 2025 4:50 pm Arkadaşlar Merhaba,
Ne evrağ istediler acaba ? bir de mailleri alıntılayıp cevaplamak gerekiyor. Yoksa sıkıntı bildiğim kadarıyla . Siz yarın ulaştı mı diye yazın.
Kanka mezun belgesi istediler mesaja alıntı yapıp atmıştım zaten bende anlayamadimtosunmutlu yazdı: ↑Çrş Tem 09, 2025 4:58 pm Ne evrağ istediler acaba ? bir de mailleri alıntılayıp cevaplamak gerekiyor. Yoksa sıkıntı bildiğim kadarıyla . Siz yarın ulaştı mı diye yazın.
Merhabalar,
8 Temmuz'da İzmir'de vize görüşmemiz vardı, yakın zamanda başvuran arkadaşlarımız kendi süreçlerini anlattılar (hepsine teşekkür ederim) ama biz biraz olaylı bir randevu geçirdiğimiz için durumumuzdan bahsetmek istedim.
Benim diplomamı, dil belgelerimi ve nüfus kayıt örneklerimin çevirilerini görmek istediler. Transkriptimin orijinaline bakmaya gerek görmediler çünkü karekodlu ve ingilizceydi. Okulumun başlangıç tarihi ve benim gitmek istediğim tarihi sordular, makul bir fark olduğu için ses çıkartmadılar. (Okul başlangıcım 18 Eylül, gidiş için talep ettiğim tarih 10 Eylül). Göreceğim ders vs. sorulmadı.
Eşimin belgelerini de auslandsportalda other sekmesi altında tek pdf halinde yüklemiştik. Onun da seyahat sağlık sigortasını, nüfus kayıt örneğini görmek istedi. Onun ve benim pasaportlarımızın ilk 2 sayfasının fotokopilerini vermemizi istedi. Onun başvuru formunu elde doldurmuştuk "referans" kısmına benim bilgilerimi (adres ve telefon kısmına Türkiye'deki kayıtlı olan adresimizi) yazmamızı istediler. Ben belgeleri hazırlarken eşime benim cep telefonu numaramı sorarak kendilerince bir ilişki testi de yapmışlar, haberiniz olsun
Bizi bu süreçte bloke hesap konusunda çok zorladılar. İkimiz için totalde 17.520 Euro'luk bir bloke hesap yapmıştık, ama konsolosluk inatla ayrı bloke hesap istedi. Tabii ki bloke olan paraya dokunmanın bir yolunu bulamadığımız için mecburen eşime yeniden 4.800 Euro'luk bir bloke hesap yapmak durumunda kaldık.
Bunun yanında bir de nüfus kayıt örneği konusunda ciddi bir sinir harbi yaşattılar bize
Auslandsportal eksiklerimizde Bloke hesaba odaklandığımız için bu konuya şimdiye kadar forumda değinmemiştim ama randevu günü bizi bu konuda baya zorladıkları için şimdi bir paragraf ayırma ihtiyacı hissediyorum. İlk nüfus kayıt örneklerimizi E-devletten 19 Mayıs'ta alıp, çeviri+noter+apostil işlemlerini yapıp 27 Mayıs'ta Auslandsportal'a başvurumuzu yapmıştık. Ancak E-devletten alınan nüfus kayıt örneklerinin sadece 1 ay geçerliliği varmış, dolayısıyla bizim belgelerimizin süresi 18 Haziran'da dolmuş. Şansımıza(!) Idata görevlisi de belgelerimizi 18 Haziran'da inceleyip bize bu konuda eksiklik çıkarttı. Mecburen benim nüfus kayıt örneklerimi e-devletten yeniden alıp yeniden çeviri+noter+apostil yaptırmak durumunda kaldık. Bu esnada çevirmen hanımdan öğrendik ki eğer nüfus idaresine gidip nüfus kayıt örneği alırsan bu belgenin geçerliliği 6 ay oluyormuş. Bunun için en azından eşimin nk örneğini idareye gidip aldık ve onu çevirttik. (daha geç baksalar bile belgenin geçersiz olma riski olmasın diye.) Ancak Idata görevlisi bunu kabul etmedi, mutlaka karekodlu e-devlet belgesi istediklerini söyledi. Bu belgeyi e-devletten alıp (çeviri+noterli) yarına kadar tamamlamazsak, eksik belge olarak bildirerek konsolosluğa diğer evraklarımızı ileteceğin ve bunun eşimin vize sürecini etkileyebileceğini bildirdi. Bu eksik belge nedeniyle Idata'nın "eksik evrak tamamlama" hizmetini almak zorunda olduğumuzu ve bu bedelin 846 TL olduğunu bildirdi. İtiraz etmeye çalışsak bile bizimle ilgilenen görevlinin üslubu çok çirkindi ve tabii ki sürecimizin olumsuz etkilenmesini istemediğimiz için yeniden bu belgeyi istemeye istemeye hazırlamak durumunda kaldık. Bizi çalışan birisi olduğumuz halde haksız yere yapılan bu çeviri+noter paraları zorladı, yeni mezun olup düzgün bir geliri olmayan arkadaşlarımızı daha da zor durumda bırakabilirdi.
Özetle: Nüfus kayıt örneğinizi e-devletten alın, auslandsportala yüklemeden hemen önce alın, çeviri+noter+apostil işlemini mutlaka yaptırın. Gerisi Idata çalışanının baktığı tarihe (kısacası şansınıza..) kalmış.
Belgeyi alıp geri dönesiye kadar bizimle ilgilenen görevli bizi aradı ve ofisten çıkması gerektiğini ve getirdiğimiz belgeyi diğer görevlilerden birisine teslim edebileceğimizi söyledi. Diğer görevliler tavır ve tutum bakımından katbekat iyiydi, nüfus kayıt örneğinin yanında destekleyici belge olarak eşimin diploma,transkript, özgeçmiş ve çalışma yazılarını sunmak istediğimizi belirttik ve sorun çıkartmadan aldılar. (Yukarıda bahsettiğim görevli gerek olmadığını söylemişti.)
Bizim randevumuzun ana başlıkları bunlardı, Izmir Idata'dan mı yoksa sadece görevli arkadaştan mı kaynaklıdır bilemem ama umarım vizemizin gelişinde bir sorun yaşamayız. Şimdilik aktarabileceklerim bu kadar, herkese kolay bir süreç dilerim
8 Temmuz'da İzmir'de vize görüşmemiz vardı, yakın zamanda başvuran arkadaşlarımız kendi süreçlerini anlattılar (hepsine teşekkür ederim) ama biz biraz olaylı bir randevu geçirdiğimiz için durumumuzdan bahsetmek istedim.
Benim diplomamı, dil belgelerimi ve nüfus kayıt örneklerimin çevirilerini görmek istediler. Transkriptimin orijinaline bakmaya gerek görmediler çünkü karekodlu ve ingilizceydi. Okulumun başlangıç tarihi ve benim gitmek istediğim tarihi sordular, makul bir fark olduğu için ses çıkartmadılar. (Okul başlangıcım 18 Eylül, gidiş için talep ettiğim tarih 10 Eylül). Göreceğim ders vs. sorulmadı.
Eşimin belgelerini de auslandsportalda other sekmesi altında tek pdf halinde yüklemiştik. Onun da seyahat sağlık sigortasını, nüfus kayıt örneğini görmek istedi. Onun ve benim pasaportlarımızın ilk 2 sayfasının fotokopilerini vermemizi istedi. Onun başvuru formunu elde doldurmuştuk "referans" kısmına benim bilgilerimi (adres ve telefon kısmına Türkiye'deki kayıtlı olan adresimizi) yazmamızı istediler. Ben belgeleri hazırlarken eşime benim cep telefonu numaramı sorarak kendilerince bir ilişki testi de yapmışlar, haberiniz olsun

Bizi bu süreçte bloke hesap konusunda çok zorladılar. İkimiz için totalde 17.520 Euro'luk bir bloke hesap yapmıştık, ama konsolosluk inatla ayrı bloke hesap istedi. Tabii ki bloke olan paraya dokunmanın bir yolunu bulamadığımız için mecburen eşime yeniden 4.800 Euro'luk bir bloke hesap yapmak durumunda kaldık.
Bunun yanında bir de nüfus kayıt örneği konusunda ciddi bir sinir harbi yaşattılar bize

Özetle: Nüfus kayıt örneğinizi e-devletten alın, auslandsportala yüklemeden hemen önce alın, çeviri+noter+apostil işlemini mutlaka yaptırın. Gerisi Idata çalışanının baktığı tarihe (kısacası şansınıza..) kalmış.
Belgeyi alıp geri dönesiye kadar bizimle ilgilenen görevli bizi aradı ve ofisten çıkması gerektiğini ve getirdiğimiz belgeyi diğer görevlilerden birisine teslim edebileceğimizi söyledi. Diğer görevliler tavır ve tutum bakımından katbekat iyiydi, nüfus kayıt örneğinin yanında destekleyici belge olarak eşimin diploma,transkript, özgeçmiş ve çalışma yazılarını sunmak istediğimizi belirttik ve sorun çıkartmadan aldılar. (Yukarıda bahsettiğim görevli gerek olmadığını söylemişti.)
Bizim randevumuzun ana başlıkları bunlardı, Izmir Idata'dan mı yoksa sadece görevli arkadaştan mı kaynaklıdır bilemem ama umarım vizemizin gelişinde bir sorun yaşamayız. Şimdilik aktarabileceklerim bu kadar, herkese kolay bir süreç dilerim
41F Izmir - Osnabrück - Eşli
Merhaba idata görüşmelerine giden arkadaşlarım size okul kayıt belgesi istediler mi? Benim okulum kayıt için ağustos başlangıç tarihi belirlemiş.
41F İSTANBUL-DRESDEN
-
Merhaba, bloke hesap yerine burs ile vizeden kabul alan oldu mu daha önce?
Bana konsolosluktan evrak düzenlemesi için ulaştılar. Burs için verilen Bewilligungsbescheid'daki "Das Stipendium wird unter dem Vorbehalt der entsprechenden Mittelzuweisunggezahlt.“ cümlesine takılmışlar (Burs, uygun bütçe tahsisi yapılması koşuluyla ödenecektir.)
Okulla bağlantıya geçtiğimde bunun standart bir kalıp olduğunu ve tüm burs Bewilligungsbescheid'larında yazdığını söylediler. Değiştirmek mümkün mü tam emin değiller.
Konsolosluktan gelen yazı da şöyle:
Gemäß Bewilligungsbescheid steht Ihr Stipendium unter dem Vorbehalt einer entsprechenden Mittelzuweisung. Bitte reichen Sie einen Nachweis über die unbedingte Stipendiums vergabe an Sie ein.
Siz bursla kabul aldıysanız verdiğiniz belgelerde tam olarak ne yazıyordu?
Bana konsolosluktan evrak düzenlemesi için ulaştılar. Burs için verilen Bewilligungsbescheid'daki "Das Stipendium wird unter dem Vorbehalt der entsprechenden Mittelzuweisunggezahlt.“ cümlesine takılmışlar (Burs, uygun bütçe tahsisi yapılması koşuluyla ödenecektir.)
Okulla bağlantıya geçtiğimde bunun standart bir kalıp olduğunu ve tüm burs Bewilligungsbescheid'larında yazdığını söylediler. Değiştirmek mümkün mü tam emin değiller.
Konsolosluktan gelen yazı da şöyle:
Gemäß Bewilligungsbescheid steht Ihr Stipendium unter dem Vorbehalt einer entsprechenden Mittelzuweisung. Bitte reichen Sie einen Nachweis über die unbedingte Stipendiums vergabe an Sie ein.
Siz bursla kabul aldıysanız verdiğiniz belgelerde tam olarak ne yazıyordu?
İstanbul - Köln
Waiting List'e giriş: 29.04.2025
Ön değerlendirmeye giriş: 19.06.2025
ÖD Çıkış: 20.06.2025
Randevu ataması: 24.06.2025
Randevu tarihi: 03.07.2025
Eksik belge talebi: 11.07.2025
Vize geliş:
Waiting List'e giriş: 29.04.2025
Ön değerlendirmeye giriş: 19.06.2025
ÖD Çıkış: 20.06.2025
Randevu ataması: 24.06.2025
Randevu tarihi: 03.07.2025
Eksik belge talebi: 11.07.2025
Vize geliş:
öncelikle geçmiş olsun ve tebrik ederim darısı hepimizin başınasuchatilter yazdı: ↑Pzt Tem 07, 2025 6:23 pm Pasaportum bugün elime ulaştı vizeyi vermişler 24 Eylül başlangıçlı. Geçen sene ulusal vize başvurusu 2 kez reddedilmiş biri olarak ben rahatlıkla alabildiysem sizin de bir problemle karşılaşacağınızı düşünmüyorum. Umarım süreç istediğiniz gibi geçer. Başvuru detaylarım hakkında merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz.

41F - Ankara
Auslandportal başvuru: 18.06.25
Waitlistten çıkış: 30.06.25
Randevu tarihi ataması: 07.07.25
Randevu tarihi: 17.07.25
Auslandportal başvuru: 18.06.25
Waitlistten çıkış: 30.06.25
Randevu tarihi ataması: 07.07.25
Randevu tarihi: 17.07.25
- suchatilter
Ben nakit olarak götürdüm yanımda 75 euro. Vize ücretini ben de nakit vermek gerekiyor diye biliyorum fakat idata'nın hizmet ücretini kartla ödeyebiliyoruz (1000-1500tl civarı bir miktardı sanırım). Kalacak yer olarak da benim de kalacak yerim belli olmadığı için bu soruyu birisine sormuştum başvuru yapacağım zaman. O bana direkt okulun adresini yazmamı söyledi ben de öyle yaptım. Bir sorun da çıkmadı bununla ilgili. Umarım en sorunsuz şekilde vizenize kavuşursunuz iyi haberlerinizi bekliyoruz! Başka bir sorunuz olursa da çekinmeden sorun ben her gün kontrol ediyorum bu siteyimugea yazdı: ↑Pzr Tem 13, 2025 8:39 pm öncelikle geçmiş olsun ve tebrik ederim darısı hepimizin başınabenim de bu perşembe vize randevum var 1-2 ufak sorum var size inşallah görürsünüz, 75 euroluk vize ücretini nakit ve euro olarak ödüyoruz değil mi? hollandadan schengen başvurusunda tl ve nakit olarak istemişlerdi bankamatik vs bulup çekmekle uğraşmıştık o sebeple sormak istedim. Diğer bir sorum da şu; benim henüz kalacak yerim belli değil acaba siz başvuru formunda bu kısma ne yazmıştınız?
41F Ankara - Oldenburg