Iosonomerv yazdı: ↑Çrş Şub 25, 2026 10:52 am Ben ilk olarak Almanya İzmir Konsolosluğu’nun web sitesinde bulunan vize iletişim bölümünden mesaj gönderdim. Gönderdiğim talebe buradan yanıt verdiler. İlk olarak resmi websitesi üzerinden iletişime geçmenizi öneririm. Evrak gönderimini de bana cevap verilen maili alıntılayarak yaptım. Bu nedenle iletişimi şu e-posta adresi ile devam etmiş oldum:
Deutsches Generalkonsulat Izmir – visa@izmi.auswaertiges-amt.de
Ek olarak, pasaportumu teslim almış olmama rağmen Auslandportal’da benim için de hala “decision pending” yazıyor. Siz yine kontrol edin ancak sistemin her zaman güncel olmayabileceğini de aklınızda bulundurmanızda fayda var.
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
41F ulusal vize hk
Re: Almanya Öğrenci Vizesi 3+ Ay Bekleyen Var mı?
Teşekkür ediyoruz yanıtlarınız için. O adrese de mail gönderdik fakat sadece otomatik yanıt geldi. Her durumda dil kursu başlangıcından sonraya kalacak pasaportlarımız maalesef. Peki işlem tamamlandığında bize pasaportun gönderildiğine dair bir bilgi veriliyor mu acaba bu konuda bilginiz var mıydı?
-
Iosonomerv
Re: Almanya Öğrenci Vizesi 3+ Ay Bekleyen Var mı?
icliunal yazdı: ↑Cmt Şub 28, 2026 9:37 am Teşekkür ediyoruz yanıtlarınız için. O adrese de mail gönderdik fakat sadece otomatik yanıt geldi. Her durumda dil kursu başlangıcından sonraya kalacak pasaportlarımız maalesef. Peki işlem tamamlandığında bize pasaportun gönderildiğine dair bir bilgi veriliyor mu acaba bu konuda bilginiz var mıydı?
Rica ederim. Pasaport teslimi için iDATA’dan “Pasaportunuzu şubemizden alabilirsiniz.” şeklinde bir mesaj aldım. Ben iDATA randevusunda SMS ile bilgi almak istediğimi belirtmiştim. Auslandportal sitesinde ise yaklaşık bir hafta sonra sistemim güncellendi ve “Karar verilmiştir” bildirimini gördüm. Mail konunusunda ise, ilk mesajıma otomatik mesajın dışında ertesi gün geri dönüş yapmışlardı. Ben sadece konsoloslukla iletişime geçtim bu süreçte. Bilmiyorum gördünüz mü ama Engineer33 grupta şöyle bir bilgi paylaşmış. İşinize yarar belki.
engineer33 yazdı: ↑Prş Şub 26, 2026 6:58 pm "visa-tn@bfaa.bund.de" adresine mail atıp dosya numaranızı öğrenin ardından pasaport no ve dosya no ile "zzVISABVA@bva.bund.de" adresini deneyebilirsiniz eğer dosya yabancılar dairesindeyse burası bilgi veriyor. aile vizeleri genelde uzun sürer ama bugün aileyle birlikte başvuran bir sınıf arkadaşım karar maili aldı 05 Kasım'da başvurmuştu
Re: 41F ulusal vize hk
Merhaba ,
Almanya sürecinizde bloke hesap açma, para transferi işlemlerinizde aşağıdaki linkleri kullanırsanız çok sevinirm, hem bana hem size küçük katkısı oluyor
https://trgo.co/tr/r/Nn2BLc - TransferGo
https://www.expatrio.com?f=ebruy2 – expatrio - ebruy2
N26 banka hesabı : https://n26.com/r/ebrugizy2664
Almanya sürecinizde bloke hesap açma, para transferi işlemlerinizde aşağıdaki linkleri kullanırsanız çok sevinirm, hem bana hem size küçük katkısı oluyor
https://trgo.co/tr/r/Nn2BLc - TransferGo
https://www.expatrio.com?f=ebruy2 – expatrio - ebruy2
N26 banka hesabı : https://n26.com/r/ebrugizy2664
-
senolbeyaz
Merhaba, nasıl çözebildiniz acaba? Benzer bir durumu biz de yaşıyoruz da?
yelelifransiz yazdı: ↑Prş Tem 17, 2025 3:20 pm Merhaba,
Auslandportal üzerinden yüksek lisans için randevu başvurusu yaptım fakat sanırım yanlışlıkla Ankara seçmişim. Aslında İstanbul’da ikamet ediyorum. Beni yönlendirdiği İdata sitesi üzerinden ödemeyi yapıp ödeme belgesini yükledim. Sonrasında revize talebi geldi ve ikamet ettiğim şehir için başvurmam gerektiği yazıldı.
Sıfırdan başvuru açıp İstanbul seçtim, fakat şimdi de beni yönlendirdiği İdata sitesinde ödeme yapamıyorum. İlgili pasaport no ile bir kayıt olduğunu söylüyor. Eski ödeme belgesini Auslandportal’a yükledim, ödemenin İstanbul VAC’ye yapılması gerektiğimi yazmışlar.
Başvuruyu tekrar geri çektim, sistemde şu an başvurum yok, ama hala İdata sisteminde PNR no’yu arattığımda ödeme kaydım duruyor ve randevu tarihi bekleniyor yazıyor. Çağrı merkezi yardımcı olamadı, ne yapmam gerekir?
-
senolbeyaz
Merhabalar,
Eşim öğrenci ben de onunla birlikte aile birleşiminden yararlanacak şekilde Auslandportal üzerinden vize başvurumuzu yaptık. Ancak iData kısmına ayrı ayrı ikimizi de girerek başvuruda bulunmuşuz.
Konsolosluktan şu şekilde düzeltme geldi:
PNR NUMARASI BIREYSEL ALINMIS* BU PNR NUMARASI ILE ESINIZLE BERABER BASVURAMAZSINIZ IKILI PNR NUMARASI EKLENMELIDIR *
Auslandportal üzerinden başvuru olduğu için iData iptal sağlamıyor. Bize yazın kısmından defalarca yazdım ama herhangi bir geri dönüş alamadım. Yeni başvuru yapınca da aynı pasaport numarası ile başvuru mevcut diyor, ilerletmiyor. Daha önce bu durumu yaşayan oldu mu acaba? Nasıl çözülebilir?
Teşekkürler.
Eşim öğrenci ben de onunla birlikte aile birleşiminden yararlanacak şekilde Auslandportal üzerinden vize başvurumuzu yaptık. Ancak iData kısmına ayrı ayrı ikimizi de girerek başvuruda bulunmuşuz.
Konsolosluktan şu şekilde düzeltme geldi:
PNR NUMARASI BIREYSEL ALINMIS* BU PNR NUMARASI ILE ESINIZLE BERABER BASVURAMAZSINIZ IKILI PNR NUMARASI EKLENMELIDIR *
Auslandportal üzerinden başvuru olduğu için iData iptal sağlamıyor. Bize yazın kısmından defalarca yazdım ama herhangi bir geri dönüş alamadım. Yeni başvuru yapınca da aynı pasaport numarası ile başvuru mevcut diyor, ilerletmiyor. Daha önce bu durumu yaşayan oldu mu acaba? Nasıl çözülebilir?
Teşekkürler.
Sind Sie aus der Bundesrepublik Deutschland schon einmal ausgewiesen oder abgeschoben worden oder ist ein Antrag auf Erteilung einer Aufenthaltserlaubnis abgelehnt oder eine Einreise in die Bundesrepublik Deutschland verweigert worden?
Daha önce turistlik vizeden red yedim almanyada buna ne işaretlemem gerekiyor cevap verirseniz çok memnun olurum perşembe günü randevum var
Daha önce turistlik vizeden red yedim almanyada buna ne işaretlemem gerekiyor cevap verirseniz çok memnun olurum perşembe günü randevum var
Merhaba iyi akşamlar, bizim konu 40f vizesi ile ilgili ama yine de belki yardımcı olabilecek vardır. Ana başvurucu eşim olacak şekilde ausportaldan şartlı kabul için tüm evrakı sunduk. İdata üzerinden eş,ben ve çocuk adına başvuru yapıldı ve 30.09.2025 tarihinde İzmir’de görüşmeye gittik. Görüşme anında memur ana başvurucu eşim dışında ben ve çocuk adına olan başvuruyu göremediklerini söylediler fakat sonradan yine gerekli işlemleri yaptılar. Benden ek olarak A1 sertifakası istendi, akabinde sertifika ve ek bloke hesap son olarak 09.01.2026 tarihinde konsolosluğa iletildi.Ve başka hiçbir eksik evrakımız kalmadı.
Bu süreçte şu ana kadar defalarca mail attık. Yabancılar dairesi ve ilgili belediyeden de dönüş aldık. Bu kurumlar bize kendileri açısından gerekli görüşün verildiğini ve dosyanın karar için konsoloslukta olduğunu beyan ettiler. SON EVRAK TARİHİNDEN İTİBAREN 3 AY GEÇTİ. Eşimin dil kursu 1 aydan fazla bir süre önce başladı. Almanya’daki adreste kira ilişkimiz devam ediyor.
İzmir konsolosluğundan özel olarak ve belirli bir şekilde net cevap alamıyoruz. Sadece otomatik yanıt var. Ausportalda halâ karar bekleniyor diyor.
Artık ne yapacağımızı şaşırdık, nereye ulaşalım, kimden yardım isteyelim, nereye mail atalım. Araya bir avukat mı koyalım?
Deneyimi olan, yönlendirebilecek olan kimse var mıdır
Bu süreçte şu ana kadar defalarca mail attık. Yabancılar dairesi ve ilgili belediyeden de dönüş aldık. Bu kurumlar bize kendileri açısından gerekli görüşün verildiğini ve dosyanın karar için konsoloslukta olduğunu beyan ettiler. SON EVRAK TARİHİNDEN İTİBAREN 3 AY GEÇTİ. Eşimin dil kursu 1 aydan fazla bir süre önce başladı. Almanya’daki adreste kira ilişkimiz devam ediyor.
İzmir konsolosluğundan özel olarak ve belirli bir şekilde net cevap alamıyoruz. Sadece otomatik yanıt var. Ausportalda halâ karar bekleniyor diyor.
Artık ne yapacağımızı şaşırdık, nereye ulaşalım, kimden yardım isteyelim, nereye mail atalım. Araya bir avukat mı koyalım?
Deneyimi olan, yönlendirebilecek olan kimse var mıdır
-
zeyzepzeyzep
Merhabalar pasaport süresi sorun oluşturdu mu acaba? Ben de yüksek lisans için başvuracağım fakat nisan ayı sonunda pasaport süresi doluyor, 1 yıldan kısa süreli pasaportla başvurmak sıkıntı yaratır mı?zzzz1233 yazdı: ↑Sal Haz 17, 2025 1:52 pm evet özel talep olmuyor ama başvuru yaparken başvuru formunda ne kadar kalmak istediğini belirtmek gerekiyor. şu an önbaşvuru aşamasını geçtim ve idatadan randevu atanmasını beklyorum. bu aşamada yeni pasaporta başvurmam dogru olur mu o konuda karasızım. ve idatayı arayıp sordugumda konsolosluk ulusal vızede boyle bı sart sunmuyor bıze ancak onlar gereklı gorurse yenı pasaport cıkart dıyebılırler dedıler. ama tabı kı konsolosluk cevaplamadıgı ıcın ben de bır aksıyon alamıyorum su an. ama huzursuzum acıkcası
-
yagizdemircan
Diplomanın Orjinalini Sunamadaım D-tipi ulusal vize için başvurdum lise diplomamı ön kontrolde sunmuştum ama diplomam kayıp olduğu için orjinalini idataya sunamadım böyle bir şey yaşayan yada benzer bişey yaşayan ne olcak şu an hiç bir bilgim yok lütfen bilgilendrebilir mi ?