Hocam gerilecek bir şey yok 1 sene ortalama süre orada bence hatalı gözüküyor. Ben yaz dönemi için başvurdum sanırım okul tarihim geldiği için evrakları ön kontrol aşaması bitti şimdi idatadan randevu atanmasını bekliyorum. Sizin daha çok zamanınız olduğu için henüz bir değişiklik olmaması normal. Okul başlama tarihi yaklaşınca dönüş alırsınız merak etmeyin.Gordenat yazdı: ↑Sal Nis 15, 2025 3:42 am Herkese selamlar,
Mart ayında kabul aldığım 2025/26 kış dönemi master programı için, vizemi mümkün olan en erken tarihte başlattım. Ancak yeni sistem nedeniyle neredeyse hiç şansım kalmadığını hissediyorum. Mevcut bekleme listesinde bana sıra gelmesi için öngörülen sürenin bir yılı aşkın olduğu belirtiliyor. Başta bu sürenin zamanla kısalacağını ve birkaç aya düşeceğini umut etmiştim, ancak yaklaşık 20 gündür hiçbir güncelleme yaşanmadı. Bu durumu üniversite ile paylaşıp süreci hızlandırmak için herhangi bir adım atıp atamayacaklarını sorduğumda da maalesef bunu yapamayacaklarını belirttiler.
Bu süreç beni ciddi anlamda umutsuzluğa sürükledi. Şu an sadece beklemekten başka bir seçeneğim yok gibi hissediyorum. Elinde güncel bilgi olan ya da benzer bir durumdan geçen varsa, paylaşacağınız en küçük detay bile bana yol gösterebilir.
Şimdiden teşekkür ederim.
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
41F ulusal vize hk
Re: 41F ulusal vize hk
Merhaba
Ben de mart ortası Stuttgart Üniversitesinden kabul mektubumu aldım. Tüm koşulları sağlayarak kabul aldım, dil yeterliliğim ve mezuniyet belgem var. Garantör belgesiyle başvuracağım, belgem de bugün itibariyle çıktı. Aklıma takılan küçük bir şey var. Şu an çalıştığım için maalesef AT11 alamıyorum, ağustos ayında işten ayrılıp at11 belgemi alıp gitmek istiyorum. Vize başvurusu için benimle aynı durumda olup bu konuyu nasıl çözdüğüne dair yardımcı olabilecek var mı? Allianz’ın eğitim sigortası kapsayıcılık açısından şartları sağlıyor gibi ancak vize sürecine negatif bir etkisi olmasından çekincelerim var. Bir de yurt başvurusu yaptığım kurum başvuru yaptığıma dair onay belgesi gönderdi, çıkıp çıkmayacağını bilmiyorum. Konaklama bilgisine bunu yazmam ve belgeyi yüklemem yeterli mi? Dijital sistemde istenen belgeler bana az geldi, daha önce Fransa ulusal vizesine başvurmuştum Erasmus için ve çok fazla belge teslim etmiştik. Süreci sorunsuz atlatmak için önerdiğiniz, yüklediğiniz ekstra bir belge var mı? Other documents kısmına. Yönlendirebilirseniz çok mutlu olurum.
Ben de mart ortası Stuttgart Üniversitesinden kabul mektubumu aldım. Tüm koşulları sağlayarak kabul aldım, dil yeterliliğim ve mezuniyet belgem var. Garantör belgesiyle başvuracağım, belgem de bugün itibariyle çıktı. Aklıma takılan küçük bir şey var. Şu an çalıştığım için maalesef AT11 alamıyorum, ağustos ayında işten ayrılıp at11 belgemi alıp gitmek istiyorum. Vize başvurusu için benimle aynı durumda olup bu konuyu nasıl çözdüğüne dair yardımcı olabilecek var mı? Allianz’ın eğitim sigortası kapsayıcılık açısından şartları sağlıyor gibi ancak vize sürecine negatif bir etkisi olmasından çekincelerim var. Bir de yurt başvurusu yaptığım kurum başvuru yaptığıma dair onay belgesi gönderdi, çıkıp çıkmayacağını bilmiyorum. Konaklama bilgisine bunu yazmam ve belgeyi yüklemem yeterli mi? Dijital sistemde istenen belgeler bana az geldi, daha önce Fransa ulusal vizesine başvurmuştum Erasmus için ve çok fazla belge teslim etmiştik. Süreci sorunsuz atlatmak için önerdiğiniz, yüklediğiniz ekstra bir belge var mı? Other documents kısmına. Yönlendirebilirseniz çok mutlu olurum.
Teşekkür ederim hocam, umarım dediğiniz gibi olur. Çekincem şu ki şu an dosyalarım ön izleme aşamasında bile değil yani benim kim olduğumun ne gibi bir durumun içerisinde bulunduğumun bilincinde değiller yeni sistemden ötürü. Yüklemiş olduğum dosyaların ellerine ulaşması için bu bahsettiğim bekleme listesinde sıranın bana gelmesi gerekiyor.berkayt yazdı: ↑Sal Nis 15, 2025 2:15 pm Hocam gerilecek bir şey yok 1 sene ortalama süre orada bence hatalı gözüküyor. Ben yaz dönemi için başvurdum sanırım okul tarihim geldiği için evrakları ön kontrol aşaması bitti şimdi idatadan randevu atanmasını bekliyorum. Sizin daha çok zamanınız olduğu için henüz bir değişiklik olmaması normal. Okul başlama tarihi yaklaşınca dönüş alırsınız merak etmeyin.
Yani hatırladığım kadarıyla gidiş tarihini yazıyosunuz en başta. Ona göre listeliyorlardır diye tahmin ediyorum. Ki ben 4 Martta evrakları yükledim 25 Martta gitti o 1 senelik bekleme süresi yazısı. O gün idatadan randevu talebi oluşturdum. Merak etmeyin onlar biliyorlardır yani rahat olun bence.Gordenat yazdı: ↑Sal Nis 15, 2025 5:16 pm Teşekkür ederim hocam, umarım dediğiniz gibi olur. Çekincem şu ki şu an dosyalarım ön izleme aşamasında bile değil yani benim kim olduğumun ne gibi bir durumun içerisinde bulunduğumun bilincinde değiller yeni sistemden ötürü. Yüklemiş olduğum dosyaların ellerine ulaşması için bu bahsettiğim bekleme listesinde sıranın bana gelmesi gerekiyor.
Merhaba, garantörünüzün aylık geliri ne kadar ve nasıl oldu? Ben bulmakta zorlandım. Tanıdıklarımın geliri yetmedi
tndmr07 yazdı: ↑Sal Nis 15, 2025 2:45 pm Merhaba
Merhaba 28 mart’ta evraklarımı teslim ettim. En son kimlere vizesi ulaştı?
41f İstanbul Gayrettepe - Nürnberg
Talep: 04.01.2025
Atama: 26.02.2025
Evrak teslimi: 28.03.2025
41f İstanbul Gayrettepe - Nürnberg
Talep: 04.01.2025
-
Ben de aynı tarihte evraklarımı teslim ettim. Okulum başlayalı 2 hafta olduğu için biraz gerginim vizede sorun olur mu acaba diye. Sizin de okulunuz başladı mı? Ya da buna benzer bir şey yaşamış birisi var mı?
41F İstanbul Gayrettepe - Hamburg
Talep: 03.01.2025
Vize geliş: -----
----
Okul başlangıcı: 07.03.2025
Talep: 03.01.2025
Vize geliş: -----
----
Okul başlangıcı: 07.03.2025
Merhabalar,berkinsahin yazdı: ↑Prş Nis 17, 2025 1:55 pm Ben de aynı tarihte evraklarımı teslim ettim. Okulum başlayalı 2 hafta olduğu için biraz gerginim vizede sorun olur mu acaba diye. Sizin de okulunuz başladı mı? Ya da buna benzer bir şey yaşamış birisi var mı?
Benim vizem 11f, evrak teslimim ise 3 Mart. Fakat hala bekliyorum. Henüz vizem teslim edilmedi. 45 gün olmasına rağmen...