Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Uni-Assist VPD’de “Dolaylı HZB” ve Studienkolleg Kararı

Forum kurallari ve site ile ilgili duyurular, yonetici alim ilanlari vs.
toprakkepezz

Uni-Assist VPD’de “Dolaylı HZB” ve Studienkolleg Kararı

Mesaj gönderen toprakkepezz » Cum Şub 14, 2025 12:29 am

VPD belgem elime ulaştı, ancak belgede “Dolaylı HZB” ibaresi yer almakta. Bunun, açık lise mezunu olmamdan kaynaklandığını düşünüyorum. Daha önce bir forum başlığında, örgün eğitim yıllarına ait transkripti ile bu sonucu değiştirebilen birinin olduğunu görmüştüm; fakat tam olarak hatırlamadığım için emin değilim.

Ne yazık ki forumu başvurumu yaptıktan sonra keşfettim ve şu an açık lise mezunlarının genellikle Studienkolleg’e yönlendirildiğini öğrendim. Örgün eğitim yıllarına ait transkript ile bu kararı değiştiren bir örnek var mı veya böyle bir belge almak mümkün mü? Konuya tam olarak hâkim olmadığım için ve belki başkalarına da faydalı olabileceğini düşündüğümden dolayı bu başlığı açmak istedim.

emreedu

Re: Uni-Assist VPD’de “Dolaylı HZB” ve Studienkolleg Kararı

Mesaj gönderen emreedu » Çrş Eyl 24, 2025 8:06 pm

Merhabalar instagram gz bana ulaşırsanız çok memnun olurum

azraspmz

Mesaj gönderen azraspmz » Prş Şub 26, 2026 2:22 pm

toprakkepezz yazdı: Cum Şub 14, 2025 12:29 am VPD belgem elime ulaştı, ancak belgede “Dolaylı HZB” ibaresi yer almakta. Bunun, açık lise mezunu olmamdan kaynaklandığını düşünüyorum. Daha önce bir forum başlığında, örgün eğitim yıllarına ait transkripti ile bu sonucu değiştirebilen birinin olduğunu görmüştüm; fakat tam olarak hatırlamadığım için emin değilim.

Ne yazık ki forumu başvurumu yaptıktan sonra keşfettim ve şu an açık lise mezunlarının genellikle Studienkolleg’e yönlendirildiğini öğrendim. Örgün eğitim yıllarına ait transkript ile bu kararı değiştiren bir örnek var mı veya böyle bir belge almak mümkün mü? Konuya tam olarak hâkim olmadığım için ve belki başkalarına da faydalı olabileceğini düşündüğümden dolayı bu başlığı açmak istedim.
merhaba, konuyla ilgili bilgi alabildiniz mi?

toprakkepezz

Mesaj gönderen toprakkepezz » Pzr Haz 21, 2026 11:50 am

azraspmz yazdı: Prş Şub 26, 2026 2:22 pm merhaba, konuyla ilgili bilgi alabildiniz mi?
Lisemden aldığım örgün eğitim yıllarıma ait transkript belgem maalesef bir işe yaramadı. Görüştüğüm tecrübeli birkaç kişi, bu durumda yapılabilecek en mantıklı şeyin Türkiye'de 1 sene üniversite okuyup 1 senelik üniversite transkriptiyle tekrar başvuru yapmam olduğunu söyledi (okuyacağınız bölümün Almanya'da okumak istediğiniz bölümle yakından alakalı olması ve ortak dersler içermesi gerekiyor). Ben de aynen bu şekilde yaptım. Şu anda 1 senelik transkriptim elimde, başvurumu yapmaya hazırlanıyorum.

kyzres

Mesaj gönderen kyzres » Çrş Ağu 26, 2026 4:27 pm

toprakkepezz yazdı: Pzr Haz 21, 2026 11:50 am Lisemden aldığım örgün eğitim yıllarıma ait transkript belgem maalesef bir işe yaramadı. Görüştüğüm tecrübeli birkaç kişi, bu durumda yapılabilecek en mantıklı şeyin Türkiye'de 1 sene üniversite okuyup 1 senelik üniversite transkriptiyle tekrar başvuru yapmam olduğunu söyledi (okuyacağınız bölümün Almanya'da okumak istediğiniz bölümle yakından alakalı olması ve ortak dersler içermesi gerekiyor). Ben de aynen bu şekilde yaptım. Şu anda 1 senelik transkriptim elimde, başvurumu yapmaya hazırlanıyorum.
Ne yaptınız acaba