Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Mezun olmadan Yüksek lisans

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
fxusuf

Mezun olmadan Yüksek lisans

Mesaj gönderen fxusuf » Pzr Ağu 02, 2026 3:06 pm

Hocam herkese merhabalar, size bir konu hakkında danışmak istiyorum.

Önümüzdeki Haziran ayında finallerimi tamamladıktan sonra toplamda 180 AKTS’ye ulaşmış olacağım ve bir sonraki yaz mezun olmayı planlıyorum. Bu doğrultuda sizden bazı konularda bilgi almak istiyorum.

180 AKTS’yi tamamladıktan sonra, henüz mezun olmamış olsam da Uni-Assist üzerinden transkriptimi yükleyerek VPD belgesi alabilir miyim? Bildiğim kadarıyla birçok üniversiteye başvurabilmek için VPD belgesi zorunlu olup, bu konuda farklı kaynaklarda çeşitli yorumlar yer almaktadır.

Eğer Uni-Assist, mezuniyet gerçekleşmediği için başvurumu kabul etmezse, alternatif olarak nasıl bir yol izlemeliyim? Bu durumda üniversitelere doğrudan transkript ile başvuru yapmak mümkün müdür, yoksa mezuniyetimi beklemem mi daha doğru olacaktır?

Ayrıca, öğrenim gördüğüm kurumdan “beklenen mezuniyet tarihi” veya benzeri bir yazı alamamaktayım. Resmî olarak bu tür bir belge düzenlenmemekte olup, yalnızca mezuniyet sonrasında geçici diploma verilmektedir. Bu durum başvuru sürecini planlama açısından belirsizlik yaratmaktadır.

Mezuniyeti beklemem gerekirse, Haziran sonunda mezun olduktan sonra VPD başvurusu ve belge temin sürecinin birkaç ay sürebileceği göz önünde bulundurulduğunda, başvuru takvimine yetişmek adına nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yönlendirme rica ederim.

İlginiz ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Re: Mezun olmadan Yüksek lisans

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Ağu 03, 2026 1:46 pm

Tam olarak hangi ay / yil mezun olacaksiniz? Ingilizce mi yoksa almanca dilinde mi yüksek lisanslara basvuru yapmak istiyorsunuz?
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

fxusuf

Mesaj gönderen fxusuf » Pzt Ağu 03, 2026 1:59 pm

Hocam, dönüşünüz için teşekkür ederim. Mezuniyetim Temmuz 2028'de gerçekleşecek. Başvurmayı düşündüğüm yüksek lisans programları ise İngilizce eğitim veren programlar. Bu nedenle başvuru sürecimi önceden planlamak ve özellikle Uni-Assist/VPD süreciyle ilgili nasıl hareket etmem gerektiğini öğrenmek istedim.

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Ağu 03, 2026 5:40 pm

7.semesteri bitirin öyle basvuru yapin. Su anda VPD olusturulmaz yüksek lisans. En azindan 7.semesteri bitirmis olacaksiniz. Yani subat 2028 gibi basvuru yaparsaniz normalde cok rahat yetisir.
www.deutschstudent.com

fxusuf

Mesaj gönderen fxusuf » Pzt Ağu 03, 2026 11:39 pm

physiker hocam bazı forumlarda 180+ akts'de yetiyor deniyor VPD belgesi için. 210+ şart mıdır?

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Ağu 05, 2026 12:28 pm

7.semesteri bitirip basvuru yaparsaniz daha iyi olur. Acele etmeniz gereken bir durum da yok ayrica.
www.deutschstudent.com

fxusuf

Mesaj gönderen fxusuf » Prş Ağu 06, 2026 10:52 am

Geri dönüşleriniz için teşekkür ederim hocam.