Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ulusal vize için preliminary review sonrası istenen ek belgeler

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
yellowapple

Ulusal vize için preliminary review sonrası istenen ek belgeler

Mesaj gönderen yellowapple » Cmt Tem 04, 2026 11:22 pm

Merhaba, Türkiye'de lisans eğitimimi tamamladım ve mezun olduktan sonra istediğim bir bölüm için Almanya'dan ikinci bir lisans kabulu aldım. Ulusal vize için tüm belgeleri hazırlayıp başvuru yaptım, preliminary review sonrası ek belgeler istenmiş. Eğitim belgeleri için düşülen not ise kafamı karıştırdı.

"Edevlet üzerinden barkodlu mezuniyet belgesi ve transkript, orijinal diploma, ösym yerlesme belgesi ve çevirisi, üniversite kayıdı yapıldı ise ögrenci belgesi ve transkript ekleyin. kayıt yapılmadı ıse bu alana bilgi verin ve istenen evrakları eksiksiz ve ekleme yapmadan ekleyin." şeklinde bir not düşülmüş. önceki lisansıma dair belgeler ve çevirileri hazır ama üniversite kaydı yapıldı ise öğrenci belgesi ve transkript ekleyin kısmı kafamı karıştırdı.

Burada Türkiye'de mezun olduğum üniversiteden mi yoksa kabul aldığım Alman üniversitesinden mi bahsediliyor? Yoksa türkiyede güncel olarak başka bir okula kayıt olup olmadığımı mı soruyor? Enrollmentı tamamlayıp Almanyadaki okula gönderdim ve onayını bekliyorum ama onay ne kadar hızlı çıkar veya enrollment certificate tarzı bi belgeyi ne kadar çabuk alabilirim bilmiyorum, ayrıca dersler başlamadığı için transkript oluşturulduğunu sanmıyorum.

Ayrıca ek belge talebi cuma öğleden sonra geldi ve belgeleri yüklemek için herhangi bir son tarih belirtilmedi. Bu konuda da tecrübesi olan var mı? Siz ek belgeleri ne kadar süre içinde yüklediniz?

Özellikle aynı notu almış veya ikinci lisans için Almanya öğrenci vizesine başvurmuş biri varsa hangi belgeleri yüklediğini paylaşabilirse çok yardımcı olur.

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Re: Ulusal vize için preliminary review sonrası istenen ek belgeler

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Tem 05, 2026 8:07 pm

Kisaca Türkiye de bitirdiginiz lisans egitimine dair belgelerden bahsedilmis.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com