Merhabalar, gerçekten çok arada kaldığım ve artık düşünmekten yorulduğum bir konuda fikirlerinizi merak ediyorum.
Ben TED Üniversitesinde Makine Müh. 3 sınıf öğrencisiyim . Mezun olmak için 135 kredi gerek, hali hazırda 70 kredim var, eğer bu dönem bütün derslerimi geçersem 88 kredi olacağım ve tahmini 3 dönemde okulumu bitireceğim. Ortalamam 2.30. Mezun olana kadar en az 2.80-3.00 arası yapmayı hedefliyorum . Almanya'da ,Münih Teknik,KIT gibi bilindik üniversitelerde Master yapmak sonrasında orada çalışmak istiyorum, ama ortalamamın düşüklüğü beni korkutuyor, geriye kalan derslerimin makine mühendisliğinin zor dersleri oluşu onları iyi notla geçmemi zor kılıyor ve eğer o derslerin herhangi birinden kalırsam okulumun garanti bir yıl uzaması ihtimali-örneğin dinamik dersi sadece bahar dönemi açılıyor-, ya da düşük ortalama ile mezun olma ihtimali, beni acaba lisans eğitimime Almanya'da mı devam etsem düşüncesine soktu. Münih Teknik Aerospace ve Hochschule Munchen'deki bir iki İngilizce lisans programlarına başvuru yapmayı düşündüm. Eğer Almanya'dan kabul alırsam, TED'de almış olduğum dersleri saydırabilirsem 1-2 dönem maksimum saydırmış olacağım ve kötü ihtimal 5 dönemim kalmış olacak. Ama Münih Teknik özelinde bölümün Matematik ve Statik gibi iki turda geçemezsem atılacağım dersleri(GOP) saymayacaklarını zannediyorum.
İngilizcem iyi , Almancada ise 1 aya kadar A2 olmayı hedefliyorum(önceden başlamıştım). Sizce bu riski almaya, diplomaya 1.5 yıl uzakken vazgeçip orada başlamaya değer mi?
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Mezuniyete 1.5 yıl kala Almanya'da lisans eğitimine geçiş yapmak sizce bu riske değer mi?
-
tunasurfing
Re: Mezuniyete 1.5 yıl kala Almanya'da lisans eğitimine geçiş yapmak sizce bu riske değer mi?
Merhaba, kredi dediginiz AKTS mi yoksa CP mi?
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
-
tunasurfing
Re: Mezuniyete 1.5 yıl kala Almanya'da lisans eğitimine geçiş yapmak sizce bu riske değer mi?
*düzeltme*
En son tunasurfing tarafından Çrş May 06, 2026 1:33 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
tunasurfing
Merhaba hocam, mezuniyet için Türk sistemine göre 135 kredi, AKTS’ye göre ise 240 kredi gerekiyor.
Şu an Türk sisteminde 70, AKTS’de 116 kredim var. Bu dönem tüm derslerden geçersem Türk sisteminde 88, AKTS’de ise 150 krediye ulaşmış olacağım.
Biliyorum zor gelecek ama tavsiyem lisansi orda elinizden geldigi kadar yüksek bir ortalamayla bitirin ve almancayi B1 veya B2 ye getirin. Almanya ya gelip artik duruma göre 2-4 ay almanca kursu yapin, bitirip direkt almanca yüksek lisanslara bavuru yapin. Bir de öyle özellikle makina gibi mühendisliklerde kimin nerde okuduguna degil, kimin neyi nasil bitirdigine bakiyorlar.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com