Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya da staj hakkında bi kaç sorum olacaktı

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
h-c-d

Almanya da staj hakkında bi kaç sorum olacaktı

Mesaj gönderen h-c-d » Çrş May 16, 2018 9:06 pm

Aklıma takılan bi kaç konu var bu forum üyeleri daha sağlıklı bilgi verir diye düşündüm. Yardımcı olursanız sevinirim .

Almanya da staj yeri ayarlarken üniversite ismi önemlimi ? Ve sadece 4.sınıftamı staj için başvuru yapabilirim?
Örneğin ben sakarya üniversitesinde Elektrik - Elektronik bölümü okuyorum diyelim.
Almanya da bi şirkete staj için başvurduğum zaman aynı yere Odtü ee den başvuru yapan biriyle aynı orandamı kabul alma ihtimalim var ?
Üniversitede anadilde eğitim aldığımızı varsayarsak okul bitene kadar ingilizce yerine (ingilizcem pek yok ama almanca öğrendikten sonra daha çabuk öğrenirim gibi geliyor)
almanca çalışsam ve çok iyi düzeyde almanca bilsem , ingilizcem olmadığı için red mi alırım yoksa iyi bi düzeyde almanca bildiğim için kabul ihtimali artarmı ?
ve de son olarak staj yaptıktan sonra özellikle staj yaptığım yerde vs iş bulma olanağım nedir acaba ?

belki biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayın .

kiss25

Re: Almanya da staj hakkında bi kaç sorum olacaktı

Mesaj gönderen kiss25 » Çrş May 16, 2018 11:32 pm

sorularinin hepsine yanit veremem daha bilgili arkadaslar vardir muhakkak bu konuyla ilgili fakat 1-2 sey söylemek isterim. Bence her seyden önce ingilizce bilmek gerekiyor , belli bir seviyeye kadar da olsa (B1-B2 seviyesi arasi) bilmek gerekiyor cünkü her sey ingilizce , ders almanca olmasina ragmen benden istenilen seyi almanca bulamadigim icin cogu zaman ingilizce aratmak zorunda kaliyorum. Yine cok tecrübem yok ama bugüne kadar gözlemlerimden yola cikarak , nerede oldugun degil ne bildigin önemli , bir firmayla konusmustum yazilim konusunda ögrenci olarak firmada calismak icin biraz sohbet ettik ilgili kisiyle ilk dönem oldugum icin cekingelerimin oldugunu söylemistim belki erkendir kabul edilme oranim düsüktür vs diye , bana dedigi sey ne biliyorsun o önemli demisti kacinci sömestr oldugun degil. Bir de ben nedense hic almanca bilen ingilizceyi cabuk ögrenir veya ingilizce bilen almancayi hemen ögrenir düsüncesine katilamadim :) aksine almanca ögrendikten sonra ingilizcem geriledi simdi tekrar gelistirmeye calisiyorum , gramer yapilari farkli oldugu icin suan ingilizce konusmakta sikinti yasiyorum , benim yazabileceklerim bu kadar
Arkadaslar ben erkegim =)

John

Mesaj gönderen John » Çrş May 16, 2018 11:50 pm

kiss25 yazdı: Çrş May 16, 2018 11:32 pm sorularinin hepsine yanit veremem daha bilgili arkadaslar vardir muhakkak bu konuyla ilgili fakat 1-2 sey söylemek isterim. Bence her seyden önce ingilizce bilmek gerekiyor , belli bir seviyeye kadar da olsa (B1-B2 seviyesi arasi) bilmek gerekiyor cünkü her sey ingilizce , ders almanca olmasina ragmen benden istenilen seyi almanca bulamadigim icin cogu zaman ingilizce aratmak zorunda kaliyorum. Yine cok tecrübem yok ama bugüne kadar gözlemlerimden yola cikarak , nerede oldugun degil ne bildigin önemli , bir firmayla konusmustum yazilim konusunda ögrenci olarak firmada calismak icin biraz sohbet ettik ilgili kisiyle ilk dönem oldugum icin cekingelerimin oldugunu söylemistim belki erkendir kabul edilme oranim düsüktür vs diye , bana dedigi sey ne biliyorsun o önemli demisti kacinci sömestr oldugun degil. Bir de ben nedense hic almanca bilen ingilizceyi cabuk ögrenir veya ingilizce bilen almancayi hemen ögrenir düsüncesine katilamadim :) aksine almanca ögrendikten sonra ingilizcem geriledi simdi tekrar gelistirmeye calisiyorum , gramer yapilari farkli oldugu icin suan ingilizce konusmakta sikinti yasiyorum , benim yazabileceklerim bu kadar
Söylediklerinin hepsinin altına imzamı atarım. Bir ekleme yapayım, ben online oyunlar oynadığım ve pek çok international ortamda aktif olduğum için ingilizce pratik yapma imkanım oluyor, bu şekilde ingilizcemde bir gerileme yaşamadım çok şükür. Hatta isim olarak Almanya'da John kullandığımdan Amerika'nın neresinden geldiniz diye de soruyorlar, merkez diyip geçiyorum :)

Staj yapmış biri olarak şunu söyleyeyim: Üniversite isminin bir önemi yok, kimse ne boğaziçini ne de odtü'yü tanıyor Almanya'da. Türkiye'deki tüm üniversiteler Almanların gözünde Sütçü İmam ile aynı statüde. Zaten bir farkı olsaydı yükseklisans için Balıkesir üniversitesini 3.0 ile bitiren adam red alırdı, İTÜ'yü 2.65 ile bitiren biri kabul alırdı. Gelgeleim tersi oluyor, sanki verilen eğitim aynı kalitede, sanki yapılan sınavlar aynı zorluktaymış gibi. İngilizce bilmen bir artı kazandırır ama zorunluluk değildir. Staj yaptığı yerde kalan arkadaşlarımız oldu ama bu şansla 100% bağlantılı bir şey. Eğer bir pozisyon boşsa ve işinde iyiysen sana bir kontrat önerirler ama eğer pozisyon yoksa, sen işinde master da olsan, ağzınla kuş da tutsan stajın bittiğinde postalarlar. Allah yolunu açık etsin, Hayırlı Ramazanlar.

kiss25

Mesaj gönderen kiss25 » Prş May 17, 2018 6:26 pm

John yazdı: Çrş May 16, 2018 11:50 pm Söylediklerinin hepsinin altına imzamı atarım. Bir ekleme yapayım, ben online oyunlar oynadığım ve pek çok international ortamda aktif olduğum için ingilizce pratik yapma imkanım oluyor, bu şekilde ingilizcemde bir gerileme yaşamadım çok şükür. Hatta isim olarak Almanya'da John kullandığımdan Amerika'nın neresinden geldiniz diye de soruyorlar, merkez diyip geçiyorum :)

Staj yapmış biri olarak şunu söyleyeyim: Üniversite isminin bir önemi yok, kimse ne boğaziçini ne de odtü'yü tanıyor Almanya'da. Türkiye'deki tüm üniversiteler Almanların gözünde Sütçü İmam ile aynı statüde. Zaten bir farkı olsaydı yükseklisans için Balıkesir üniversitesini 3.0 ile bitiren adam red alırdı, İTÜ'yü 2.65 ile bitiren biri kabul alırdı. Gelgeleim tersi oluyor, sanki verilen eğitim aynı kalitede, sanki yapılan sınavlar aynı zorluktaymış gibi. İngilizce bilmen bir artı kazandırır ama zorunluluk değildir. Staj yaptığı yerde kalan arkadaşlarımız oldu ama bu şansla 100% bağlantılı bir şey. Eğer bir pozisyon boşsa ve işinde iyiysen sana bir kontrat önerirler ama eğer pozisyon yoksa, sen işinde master da olsan, ağzınla kuş da tutsan stajın bittiğinde postalarlar. Allah yolunu açık etsin, Hayırlı Ramazanlar.
hangi oyunlari oynuyorsun :lol:
Arkadaslar ben erkegim =)

John

Mesaj gönderen John » Prş May 17, 2018 7:54 pm

kiss25 yazdı: Prş May 17, 2018 6:26 pm hangi oyunlari oynuyorsun :lol:
archeage, hereos of newerth, crusader kings 2 (özellikle ingilizcenin çok iyi olmasını gerektiren bir oyun. Offline), game of thrones (oyun çizgi film gibi ama yine iyi ingilizce lazım ki diyaloglara göre seçim yapabilesin. Offline.) gibi gibi, liste uzun. :)

h-c-d

Mesaj gönderen h-c-d » Cum May 18, 2018 12:05 pm

kiss25 yazdı: Çrş May 16, 2018 11:32 pm sorularinin hepsine yanit veremem daha bilgili arkadaslar vardir muhakkak bu konuyla ilgili fakat 1-2 sey söylemek isterim. Bence her seyden önce ingilizce bilmek gerekiyor , belli bir seviyeye kadar da olsa (B1-B2 seviyesi arasi) bilmek gerekiyor cünkü her sey ingilizce , ders almanca olmasina ragmen benden istenilen seyi almanca bulamadigim icin cogu zaman ingilizce aratmak zorunda kaliyorum. Yine cok tecrübem yok ama bugüne kadar gözlemlerimden yola cikarak , nerede oldugun degil ne bildigin önemli , bir firmayla konusmustum yazilim konusunda ögrenci olarak firmada calismak icin biraz sohbet ettik ilgili kisiyle ilk dönem oldugum icin cekingelerimin oldugunu söylemistim belki erkendir kabul edilme oranim düsüktür vs diye , bana dedigi sey ne biliyorsun o önemli demisti kacinci sömestr oldugun degil. Bir de ben nedense hic almanca bilen ingilizceyi cabuk ögrenir veya ingilizce bilen almancayi hemen ögrenir düsüncesine katilamadim :) aksine almanca ögrendikten sonra ingilizcem geriledi simdi tekrar gelistirmeye calisiyorum , gramer yapilari farkli oldugu icin suan ingilizce konusmakta sikinti yasiyorum , benim yazabileceklerim bu kadar
hocam yanıtladığınız için teşekkür ederim .

h-c-d

Mesaj gönderen h-c-d » Cum May 18, 2018 12:06 pm

John yazdı: Çrş May 16, 2018 11:50 pm Söylediklerinin hepsinin altına imzamı atarım. Bir ekleme yapayım, ben online oyunlar oynadığım ve pek çok international ortamda aktif olduğum için ingilizce pratik yapma imkanım oluyor, bu şekilde ingilizcemde bir gerileme yaşamadım çok şükür. Hatta isim olarak Almanya'da John kullandığımdan Amerika'nın neresinden geldiniz diye de soruyorlar, merkez diyip geçiyorum :)

Allah cümlemizin yolunu açık etsin , teşekkür ederim , hayırlı ramazanlar hocam.

Prichill98

Mesaj gönderen Prichill98 » Çrş Nis 01, 2026 7:35 pm

h-c-d yazdı: Çrş May 16, 2018 9:06 pm Aklıma takılan bi kaç konu var bu forum üyeleri daha sağlıklı bilgi verir diye düşündüm. Yardımcı olursanız sevinirim .

Almanya da staj yeri ayarlarken üniversite ismi önemlimi ? Ve sadece 4.sınıftamı staj için başvuru yapabilirim?
Örneğin ben sakarya üniversitesinde Elektrik - Elektronik bölümü okuyorum diyelim.
Almanya da bi şirkete staj için başvurduğum zaman aynı yere Odtü ee den başvuru yapan biriyle aynı orandamı kabul alma ihtimalim var ?
Üniversitede anadilde eğitim aldığımızı varsayarsak okul bitene kadar ingilizce yerine (ingilizcem pek yok ama almanca öğrendikten sonra daha çabuk öğrenirim gibi geliyor)
almanca çalışsam ve çok iyi düzeyde almanca bilsem , ingilizcem olmadığı için red mi alırım yoksa iyi bi düzeyde almanca bildiğim için kabul ihtimali artarmı ?
ve de son olarak staj yaptıktan sonra özellikle staj yaptığım yerde vs iş bulma olanağım nedir acaba ? Bu arada, eğer eğlenceli bir deneyim ve heyecan arıyorsan, bazen iş hayatı dışında şans oyunları da keyifli vakit geçirmeni sağlayabilir. https://melbeat.com.tr/aviator/ gibi platformlar, şans oyunları sunarak, boş zamanlarında farklı bir eğlence seçeneği sunuyor. Tabii, önceliğin staj ve kariyerin olsa da, küçük molalarda eğlenceli bir şekilde vakit geçirebilirsin.

belki biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayın .
Merhaba,

Sorduğun sorular gerçekten çok önemli, Almanya'da staj yapacak birini düşündüğünde birçok faktör etkili olabiliyor. Yardımcı olabileceğimi umarım.

Üniversite ismi önemli mi?
Almanya'da bazı şirketler, prestijli üniversitelerden gelen adayları tercih edebiliyor, ancak çoğu zaman stajyer seçimi, okulun isminin ötesinde, başvurduğun kişinin yetkinliklerine, ilgili alandaki bilgisine ve başvuruda sunduğu deneyime bakılarak yapılıyor. Örneğin, Sakarya Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik bölümü okuyor olman, senin kişisel becerilerinle birleştiğinde gayet yeterli olabilir. Yani, üniversite ismi biraz etki edebilir ama asıl faktör senin alanındaki bilgin ve yetkinliklerin.
Sadece 4. sınıftan mı başvuru yapabilirim?
Genelde, stajlar için başvurular 3. ve 4. sınıfta kabul ediliyor. Ama bazen 2. sınıfta olan öğrenciler de başvurabiliyor, özellikle belirli alanlarda veya üniversitenin belirlediği kurallara bağlı olarak. Bu yüzden 3. sınıf öğrencisi olarak da başvuru yapabilirsin, sadece başvuracağın şirketin staj başvuru şartlarını kontrol etmen faydalı olur.
ODTÜ’den başvuran biriyle aynı şansım var mı?
Almanya'da staj başvurularında daha çok yetenekler ve deneyimler öne çıkar. ODTÜ gibi üniversiteler Türkiye'de saygın okullar olsa da, senin için de fırsatlar olabilir. Almanya’daki şirketler genellikle başvurulan kişinin kişisel becerilerine ve iş deneyimine bakar. Yani, ODTÜ’lü olman dezavantaj değil, ama senin başvurunun kalitesi, iş deneyimin, proje çalışmaları gibi faktörler daha önemli olabilir.
Almanca bilmem İngilizce'yi geçebilir mi?
Almanya’daki birçok şirket İngilizce’yi ana dil kadar iyi biliyor, özellikle mühendislik gibi teknik alanlarda. Eğer Almanca biliyorsan, bu gerçekten büyük bir avantaj olabilir, çünkü pek çok Almanya şirketi yerel dilde iletişim kurmayı tercih eder. İngilizce bilmen tabii ki çok önemli ama Almanca bilmen, özellikle şirketin yerel ekibiyle iletişimde olman gerektiğinde seni daha avantajlı duruma getirebilir.
Stajdan sonra iş bulma olasılığım nedir?
Staj yaparken gösterdiğin performans gerçekten iş bulma konusunda etkili olabilir. Eğer staj yaptığın şirketle uyumlu çalıştıysan ve yeteneklerini doğru bir şekilde sergilediysen, iş teklifi alma olasılığın artar. Almanya’da pek çok şirket, başarılı stajyerleri iş teklifleriyle değerlendirebiliyor. Bu yüzden staj dönemi, kariyerine başlangıç noktası olabilir. Staj sırasında ne kadar aktif ve girişken olursan, iş bulma şansın da o kadar artar.

Son olarak, Almanya’da staj başvurusu yaparken, başvurularını erken yapmaya özen göster. Genelde staj başvuruları birkaç ay öncesinden alınır, bu yüzden zamanında başvurmak önemli. Ayrıca, Alma