Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Studienkolleg kararı çıkar mı?
Studienkolleg kararı çıkar mı?
Herkese iyi forumlar.Lise öğrenim hayatımın ilk iki senesini (9. ve 10. sınıf) örgün eğitimde bir anadolu lisesinde son iki senesini de (11.ve 12. sınıf) açık öğretim lisesinde tamamladım.Üniversite sınavında da 64.000 sıralama yaparak bir mühendislik programına yerleştim.Almanyada şartlı kabul ile üniversite okumak için başvurduğumda studienkolleg kararı mı çıkar yoksa şartlı kabulümü alır mıyım? Teşekkürler.
Re: Studienkolleg kararı çıkar mı?
Merhaba, Studienkolleg yapmaniz gerekiyor.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
hayır studienkollege ihtiyacın yok ben de açık lisedeydim 12. sınıfta ve hamburg üniversitesinde okuyorum suan .ihtiyac kalmıyor c1 ini yaptıktan sonra
Tam bilip bilmeden kesinmis gibi bilgi vermeyelim lütfen. Almanya öncelerden acik liseyi hic kabul etmiyordu. 2019 da bir karar alindi ve artik acik liselere denkligi genel merkez degil, üniversiteler ayri kendileri degerlendirebilir diye kural degisti. Hatta bunu ilk duyuran da biz olmustuk:
viewtopic.php?t=13533
Özellikle de pandemi döneminde acik liseleri cogu üniversite kabul ediyordu. Fakat pandemi sonrasi her sene kabul veren bu üniversiteler sonradan kabul vermemeye basladilar. Bunlara Hamburg da dahil. Hatta bu sene Hamburg da kabul vermiyor artik. Acik liseleri kabul eden nerdeyse hic bir üniversite yok gibi.
Almanya nin ilk özel Studienkolleg in yöneticisiyim. Bize Türkiye den özellikle bu sene acik lise bitirip, C1 aldiktan sonra Studienkolleg sarti kosulan bir cok ögrenci basvuru yapiyor. 1 sene önce direkt kabul icin sartli kabul veren üniversiteler örnegin bu sene Studienkolleg sarti kosuyorlar. Cogunun da gerekcesi ayni "Bize Türkiye deyken sorun yok gel C1 ini yap, burda üniversiteye baslarsin diye söylendi" oluyor. Tam net bilgi sahibi olmadan bu sekilde insanlari yanlis yönlendirip, onlari magdur edip hayatlariyla oynamayin.
viewtopic.php?t=13533
Özellikle de pandemi döneminde acik liseleri cogu üniversite kabul ediyordu. Fakat pandemi sonrasi her sene kabul veren bu üniversiteler sonradan kabul vermemeye basladilar. Bunlara Hamburg da dahil. Hatta bu sene Hamburg da kabul vermiyor artik. Acik liseleri kabul eden nerdeyse hic bir üniversite yok gibi.
Almanya nin ilk özel Studienkolleg in yöneticisiyim. Bize Türkiye den özellikle bu sene acik lise bitirip, C1 aldiktan sonra Studienkolleg sarti kosulan bir cok ögrenci basvuru yapiyor. 1 sene önce direkt kabul icin sartli kabul veren üniversiteler örnegin bu sene Studienkolleg sarti kosuyorlar. Cogunun da gerekcesi ayni "Bize Türkiye deyken sorun yok gel C1 ini yap, burda üniversiteye baslarsin diye söylendi" oluyor. Tam net bilgi sahibi olmadan bu sekilde insanlari yanlis yönlendirip, onlari magdur edip hayatlariyla oynamayin.
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
Meslek lisesi mezunuyum 4 yıllık tarih kazandım 2 yıl okudum kayıt dondurdum şuan. Almanya da yine tarih okumak istiyorum studienkolleg isterler mi? Bremen bazındaPhysiker yazdı: ↑Sal Ağu 18, 2026 4:13 pm Tam bilip bilmeden kesinmis gibi bilgi vermeyelim lütfen. Almanya öncelerden acik liseyi hic kabul etmiyordu. 2019 da bir karar alindi ve artik acik liselere denkligi genel merkez degil, üniversiteler ayri kendileri degerlendirebilir diye kural degisti. Hatta bunu ilk duyuran da biz olmustuk:
viewtopic.php?t=13533
Eger 2 yillik egitim boyunca en az 60 AKTS verdiyseniz ve güncel ortalamaniz en az 2.0 ise Studienkolleg gerekmez.
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com