Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

2 Yıl Dolduktan Sonra Oturum Uzatma

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Jumbo

2 Yıl Dolduktan Sonra Oturum Uzatma

Mesaj gönderen Jumbo » Pzr Ağu 02, 2026 2:13 pm

Arkadaşlar merhaba şartı kabulle Almanya’ya geldim ve anlaşılan C1 i geçemeyeceğim. 2 yıllık maksimum oturum uzatma süresi dolduğunda işçi oturumuna geçmek için gerekli 1 yıllık aynı iş yerinde çalışma şartı için 5 aya daha ihtiyacım olacak. Yani iki yıl dolduğunda yabancılar dairesinden bir şekilde 5 ay daha oturum almam lazım ki işçi oturumuna başvuru yapabileyim. Onlara ben işçi oturumuna geçeceğim bana bir 5 ay daha verin desem ve durumu anlatsam ters teper mi? Ya da ben C1 geçemedim ek süreye ihtiyacım var desem verirler mi? Bunu nasıl yapabilirim lütfen yardımcı olur musunuz?

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Re: 2 Yıl Dolduktan Sonra Oturum Uzatma

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Ağu 03, 2026 1:46 pm

Normalde kabul etmezler.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Jumbo

Mesaj gönderen Jumbo » Pzt Ağu 03, 2026 2:58 pm

Physiker yazdı: Pzt Ağu 03, 2026 1:46 pm Normalde kabul etmezler.
Peki ne yaparsam uzatabilirim? Sadece 5 ay kadar bir süre uzatmam lazım daha fazlası değil.

Jumbo

Mesaj gönderen Jumbo » Sal Ağu 04, 2026 5:14 pm

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun çok zor durumdayım. Daha önce böyle bir durum yaşamış olan var mı? Şehir Bochum

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Ağu 05, 2026 12:31 pm

Yani pek yapilacak birsey yok gibi duruyor. Isiniz artik tamamen oturum izni basvurusunu inceleyecek memurun insiyatifine kaliyor. Eger direkt kurallari uygularsa hic bir sansiniz yok. Tavsiyem oturum iznine giderken 4-5 hafta sonrasi icin resmi bir C1 sinavina kayit belgesiyle gidin. Onla bir ihtimal 3 veya 6 aylik gecici oturum (Fixion) verirler ve sinavi gecerseniz o sekilde uzatabilirsiniz, eger gecemezseniz artik yapacak birsey kalmaz.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

devletamca

Mesaj gönderen devletamca » Cum Ağu 07, 2026 5:17 am

knk elinde b2 varsa ausbildung veya b2 ile kabul veren hochhschulelere bak sayın Physiker'in dediği gibi şansını da deneyebilirsin ama kabul edeceklerini zannetmiyorum dürüst olmam gerekirse